Ten Typ Mes - Hello Baby (2021)
-
pieschrodingera
Re: Ten Typ Mes - Hello Baby (2021)
Nie wiem w jakim języku jest ten jego wpis z facebooka, ale raczej nie jest to język polski.
tbc
- Joydivision91
Kto by się spodziewał, że jeden z najlepszych raperów w latach 2003-2011 nagra bezpłciową płytę, do której nie chce się wracać po miesiącu od premiery i że zamieni się w Facebookową madkę, której całe życie kręci się wokół bombelka. Jego wpis skojarzył mi się ze screenem poniżej

płyta jest średnia, ma parę okropnych momentów (niektóre wersy ja pierdole czemu on to napiusał i powiedział), ma parę bardzo dobrych, produkcja też przez większość czasu na b dobrym poziomie
ale nie zgadzam się z tymi którzy piszą że jesli chodzi o flow to znów jest perfekcyjnie. właśnie mam wrażenie, że mes się zastał, już nie ma tej giętkości, swobody, luzu co chociażby na rapersampler
nie ma już wrażenia leo messiego który wchodzi na bity i robi co chce z flow i językiem a trochę otyłego emerytowanego piłkarza który po boisku biega truchtem, łapie za dyszkę, potrafi dalej co nieco, ale długo nie trenował
faworyci to kręci się i idealny raper
ale nie zgadzam się z tymi którzy piszą że jesli chodzi o flow to znów jest perfekcyjnie. właśnie mam wrażenie, że mes się zastał, już nie ma tej giętkości, swobody, luzu co chociażby na rapersampler
nie ma już wrażenia leo messiego który wchodzi na bity i robi co chce z flow i językiem a trochę otyłego emerytowanego piłkarza który po boisku biega truchtem, łapie za dyszkę, potrafi dalej co nieco, ale długo nie trenował
faworyci to kręci się i idealny raper
Każdy kto słucha polskiego rapu dłużej niż tydzieńJoydivision91 pisze: ↑27 gru 2021, 21:49 Kto by się spodziewał, że jeden z najlepszych raperów w latach 2003-2011 nagra bezpłciową płytę, do której nie chce się wracać po miesiącu od premiery[/img]
https://youtu.be/UD4lt6AOVZQ?si=LOyIBdPJUn8olTdV
PIERDOLONY HARDKOR DZIEWCZYNKOOO
PIERDOLONY HARDKOR DZIEWCZYNKOOO
Włączyłem sobie w tle wywiad dla aszdziennika, ja pierdole co on tam gada za głupoty, pierwsze co ma do zarzucenia Frizowi to krzywy zgryz, który "podoba się Polakom bo się z tym utożsamiają w swojej masie", dowód na to, że można uprawiać wolny zawód, dorobić się, ale pozostać ignorantem i bucem.
- FruitOffTheWall
mes od zawsze jest bucem wiec z ta bucowatoscia nie dziwota
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
Jeśli chodzi o skille to Mes jest wciąż czołówką Polski, jeśli chodzi o treść to już niekoniecznie.
To od kiedy treść (jako liryka) nie jest elementem skilsow?
Faktycznie źle to ująłem. Pod względem flow wciąż czołówka, treść obecnie kiepsko.
dobra, powiem to. chcę jakiś materiał od Dizkreta
EP chociaż.
dizkret nawet fajnie, ale co ten mes odkurwia to ja pierdole
kiedyś ulubiony raper, moment zajarania się mesem był dla mnie momentem kiedy zacząłem interesować się tym polskim rapem i w okresie tbzd-rapersampler byłem sajko. nawet ała lubiłem, choć z perspektywy czasu jak sobie przypomnę BANGIERY O NIECZYTANIU KSIĄŻEK to jednak bruh. ale jezu, ile można, jak myślałem że w okolicach 2018 roku w końcu zaczął zachowywać się jak człowiek w miarę dojrzały emocjonalnie to pojawiła się słynna afera z pudełkami świecącymi kurwa w ciemności. no i potem to już tylko przepisywanie wyborczej, płyta na autotunie CHOĆ ON NIE LUBI BO TO ROBOT ZA NIEGO ŚPIEWA i teraz ten album, który jest po prostu ŻADEN. no przesłuchałem to ze dwa razy i nie wiem dlaczego to powstało. pamiętam jak stałem na przystanku i zaczął rapować o jakichś jądrach owłosionych u włochów czy tam kurwa szwedów. i wtedy miałem jeden z tych momentów, który każdy słuchacz polskiego rapu zna doskonale "dobry jezu, a co jeśli ten człowiek koło mnie słyszy co ja słucham
" "only in warsaw" i "idealny raper" dawały nadzieje, że to będzie klasyczny, ładny albumik ale potem to....jezu....dajmy mu wyrównanie za to czego dokonał sam bez baby boom i niech wypierdala
kiedyś ulubiony raper, moment zajarania się mesem był dla mnie momentem kiedy zacząłem interesować się tym polskim rapem i w okresie tbzd-rapersampler byłem sajko. nawet ała lubiłem, choć z perspektywy czasu jak sobie przypomnę BANGIERY O NIECZYTANIU KSIĄŻEK to jednak bruh. ale jezu, ile można, jak myślałem że w okolicach 2018 roku w końcu zaczął zachowywać się jak człowiek w miarę dojrzały emocjonalnie to pojawiła się słynna afera z pudełkami świecącymi kurwa w ciemności. no i potem to już tylko przepisywanie wyborczej, płyta na autotunie CHOĆ ON NIE LUBI BO TO ROBOT ZA NIEGO ŚPIEWA i teraz ten album, który jest po prostu ŻADEN. no przesłuchałem to ze dwa razy i nie wiem dlaczego to powstało. pamiętam jak stałem na przystanku i zaczął rapować o jakichś jądrach owłosionych u włochów czy tam kurwa szwedów. i wtedy miałem jeden z tych momentów, który każdy słuchacz polskiego rapu zna doskonale "dobry jezu, a co jeśli ten człowiek koło mnie słyszy co ja słucham
Typ powinien godnie zakończyć karierę po KNS zamiast potem nagrywać gównopłyty o chuj wie czym.
Ale no tak, to jest rozwuuuj, ambicja, pasje, emocje, nakońcupiniondze. Tylko mógłby se te wysrywy zgrywać takim ziomkom jak on na pena a nie pchać na legal, a w ogóle to niech jebnie 69 z Afrojaxem.
Ale no tak, to jest rozwuuuj, ambicja, pasje, emocje, nakońcupiniondze. Tylko mógłby se te wysrywy zgrywać takim ziomkom jak on na pena a nie pchać na legal, a w ogóle to niech jebnie 69 z Afrojaxem.
Koniec. Udało mi się wymęczyć tę płytę do końca. Co prawda, na 3 podejścia, ale zaliczona. Nie zachęciły mnie single, nie zachęciły mnie opinie na forum, ale dałem szansę. A chuj z tym, miałem się rozpisać, ale nie warto. "Ała" było kiepskie, ale tu to nie wiem co się odjebało. Co za gówno jebane
- Bryx Fenrir
Całkiem niezły ten numer z Gedzem i Dizkretem, ale Gedziuli na początku nie poznałem
Dodano po 48 sekundach:
https://www.youtube.com/watch?v=zTJypt9 ... ligamiacom
Ten Typ Mes - Bye, bye (prod. Spear Oh)
Dodano po 48 sekundach:
https://www.youtube.com/watch?v=zTJypt9 ... ligamiacom
Ten Typ Mes - Bye, bye (prod. Spear Oh)
no i ten drugi bonus track też spoko w sumie, gdyby był na płycie byłby w ścisłym top numerów
Po premierze zniechęciły mnie mocno opinie więc dopiero w ostatnich dniach porządnie osłuchałem się z płytą.
Mes cały czas trzyma ten sam zajebiście wysoki poziom. Zawsze wciskał na płyty dużo swoich opinii i przemyśleń, ale kiedy te opinie i przemyślenia były o melanżach, ruchaniu czy gardzeniu popkulturą to były bardziej zjadliwe dla przeciętnego słuchacza. Muzycznie i rapowo to jest cały czas absolutny top.
Kozę i KęKę był wyjebał, poza tym nie ma słabych punktów.
Mes cały czas trzyma ten sam zajebiście wysoki poziom. Zawsze wciskał na płyty dużo swoich opinii i przemyśleń, ale kiedy te opinie i przemyślenia były o melanżach, ruchaniu czy gardzeniu popkulturą to były bardziej zjadliwe dla przeciętnego słuchacza. Muzycznie i rapowo to jest cały czas absolutny top.
Kozę i KęKę był wyjebał, poza tym nie ma słabych punktów.
- gods bidness
Dopiero dziś się zdobyłem na odwagę, żeby przesłuchać tą płytę, tę, i mimo sceptycyzmu, jest wcale niezła. Oczywiście poza tematyką, bo chuj mnie obchodzi jego ojcowska-synowska relacja, ale muzycznie całkiem spoko i pomysłowo wokalnie. A kilka kawałków nawet tekstowo.
PS W szoku jestem, że rocznikowo to już 2 lata mija od jej wydania.
PS W szoku jestem, że rocznikowo to już 2 lata mija od jej wydania.
Jak 2 lata, przecież przed chwila się pojawił ten temat
Ehh
Ehh
- gods bidness
Przesłuchałem dziś tą płytę jeszcze raz i chyba stwierdzę, że to najlepiej wyprodukowana polska płyta. Zajebiste produkcje, zajebiste brzmienie, układ i brzmienie bębnów. Gdyby tylko była o czymś innym. I gdyby tylko ego Mesa nie było całym światem jego płyt. On w ogóle chyba zrobił to dziecko, bo już mu własne ego nie wystarczało, więc musiał zmultiplikować własne "ja". Teraz będzie uciekał przed pójściem ścieżką swojego ojca, dwoił się i troił przed uniknięciem losu Edypa i jak Edyp sam się złapie w sidła własnej ucieczki. Przechodziłem koło totalizatora i widziałem w totomixie na tablicy, że niestety kurs 1,29, że to dziecko wyrośnie na spierdolonego człowieka.