Ekstraklasa
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
Re: Ekstraklasa
W sumie bardziej chodziło mi o to, że nie padła odpowiedź na pierwsze pytanie typu "nie mam zdania albo co mnie to obchodzi", ale trafnie wypunktowane.
- ebismolarek
Oczywiście że bardzo dobrze gdyby powiedzieli "co mnie to obchodzi" lub "nie wpierdalam się znajomym do wyra"
- checollada
A ja się zawsze zastanawiałem przy tym pytaniu o geja w szatni, czy oni właśnie nie chcą być do bólu poprawni, mając świadomość, że słuchają tego koledzy z drużyny i kibice? Trzeba mieć jaja, żeby powiedzieć co się myśli, jeśli wiesz ze to skrajnie niepopularna opinia w najbliższym środowisku. Może cześć z nich nie ma z tym problemu, ale nie chcą przy kolegach wyjść na kryptopedałów, w końcu to sport dla mężczyzn.
Jak już jesteśmy przy tych wywiadach z Weszło, to zawsze trochę śmieszy mnie pytanie o ulubioną książkę. Standardowa odpowiedź to biografie piłkarzy i jakieś pozycje z zakresu psychologii sportu lub coachingowe wywody.
Nie twierdzę, że każda biografia jest chujowa, mało tego, pewnie część z nich jest dla nich jakimś źródłem inspiracji i dzięki nim może lepiej wykonują swój zawód. Ale i tak mam wrażenie, ze te pozycje to jedyne co w życiu przeczytali. Z takich bardziej oczytanych piłkarzy to tak na szybko przychodzi mi do głowy Taras Romańczuk
Nie twierdzę, że każda biografia jest chujowa, mało tego, pewnie część z nich jest dla nich jakimś źródłem inspiracji i dzięki nim może lepiej wykonują swój zawód. Ale i tak mam wrażenie, ze te pozycje to jedyne co w życiu przeczytali. Z takich bardziej oczytanych piłkarzy to tak na szybko przychodzi mi do głowy Taras Romańczuk
A co przeczytał?
wlasnie czesto w ksiegarniach sie zastanawiam, kto czyta te wszystkie biografie pilkarzy, ktorych jest od chuja.darmody pisze: ↑29 kwie 2020, 6:46 Jak już jesteśmy przy tych wywiadach z Weszło, to zawsze trochę śmieszy mnie pytanie o ulubioną książkę. Standardowa odpowiedź to biografie piłkarzy i jakieś pozycje z zakresu psychologii sportu lub coachingowe wywody.
jeszcze rozumiem np. biografie kogos z absolutnego topu typu messi, kogos z ciekawym zyciorysem jak maradona czy błaszczykowski, albo z wielką gębą w rodzaju Zlatana czy Roya Keane. Ale co mi z biografii jakiegoś Jaapa Stama, gdzie piszą, że miał średnią w szkole 3,7, potem zapisał się na treningi i cięzko pracował, a w szatni smarował gacie kolegów maścią rozgrzewającą, a na końcu zawiesił buty na kołku. Ale dzięki tym wywiadom, dowiedziałem się, że są one właśnie dla innych piłkarzy, bo chyba czytują namiętnie takie rzeczy.
A nie pamiętam dokładnie, swoją opinię opieram na przeczytanym kiedyś artykule na Weszło właśnie. Utkwiło mi w głowie, że akurat on przeczytał trochę więcej niż biografia Fergusona, co niekoniecznie oznacza, że jest jakimś wielkim erudytą.
Zdaje się, że to ten artykuł: https://weszlo.com/2019/10/21/schodzeni ... iej-pilki/
- widzeszalenstwo
no np. biografia croucha, którego nawet pomimo sympatii nie uważam za gościa z topu, to superowa, zabawna i bardzo lekka lektura, a wszystkie te książki o messim czy innym ronaldo to dla mnie smutne pierdolenie 20 razy o tym samymjajca pisze: ↑29 kwie 2020, 15:58 wlasnie czesto w ksiegarniach sie zastanawiam, kto czyta te wszystkie biografie pilkarzy, ktorych jest od chuja.
jeszcze rozumiem np. biografie kogos z absolutnego topu typu messi, kogos z ciekawym zyciorysem jak maradona czy błaszczykowski, albo z wielką gębą w rodzaju Zlatana czy Roya Keane.
a co do pedalstwa w szatni - ja też bym nie chciał żeby któryś z moich ziomali nagle okazal sie gejem i nie dopuszczalbym nawet takiej mozliwosci, ale gdybym przychodzac do takiego realu czy nawet kurwa korony kielce wiedzial od razu kto jest kto, to bym sie z takim cieplym osobnikiem po prostu nie spoufalal i chuj
Ja też nie wiem co was dziwi w tej zmianie zdania w kontekście Realu, bo tutaj nawet nie doszukiwałbym się hipokryzji. To raczej normalne, że jeśli masz szansę spełnić jakieś marzenie/osiągnąć coś wielkiego to jesteś gotowy iść na ustępstwa w kontekście rzeczy, które przeszkadzałyby ci w innej sytuacji
Jedynie z Szysza beka, "zależy jaka by to była oferta"; za geja w szatni mieliby mu z milion dołożyć?
Robert Lewandowski pisze:Dobra, puściliście już swoje numery, a teraz wjeżdża ZBUKU
Niedługo zacznie się 3 dekada XXI wieku, a dla niektórych wciąż najważniejsza jest orientacja seksualna. Nie czy ktos jest dobrym człowiekiem, dobrym lub wybitnym w tym co robi tylko czy lubi chłopców czy dziewczynki. Mentalne spierdolenie i umysł zamknięty na kłódkę.
Pierwsza ofiara koronowirusa w lidze.
- ebismolarek
Wtf, czemu dopiero teraz go zwalniają? Chyba że związane z pieniędzmi
tymczasem ciekawa sytuacja - w teorii od jutra ruszają treningi w eklasie, natomiast miasto stołeczne Warszawa nie zamierza otwierać obiektów sportowych, także jest dynamicznie
trójkąt bermudzki wola mokotów
- ebismolarek
No i wylądował Stawowy

Spoiler