no mnie osa (tzn. moj kom z prof) rok temu wstawil na obrazek do jednego kawalka bo go wyzywalem, wiec jestem wyzej od ciebie pozdroformaszczytu pisze: ↑23 paź 2019, 16:32 Btw. Chyba zasługuję na jakieś Hall of Fame tego tematu, bo mnie TNC zdissował w kawałku, co?
Ćpuńskie dramy
Re: Ćpuńskie dramy
Ostatnio zmieniony 23 paź 2019, 18:32 przez dwupak, łącznie zmieniany 1 raz.
FRIZOLISZEK FRIZA BOMBA TROMBY WARIATEC PATECA
to ja
to ja
Jak można porównywać walenie wódy (nawet nałogowo), do walenia w kabel - ja pierdole, ludzie XD
Ostatnio zmieniony 23 paź 2019, 18:30 przez Opieronie, łącznie zmieniany 2 razy.
- formaszczytu
To jest nas dwoje.
Alkohol to też narkotyk, jak z tym dyskutujecie to jesteście idiotami.
Alkohol to też narkotyk, jak z tym dyskutujecie to jesteście idiotami.
Ja nadal nie kumam z tymi drukarkami, tak samo jak nie mogę odszyfrowac wersu wcześniej, że Grzesiu umarł, a teraz ????
No i tego dissu na użytkowniczkę też nie kumam. W sensie takim, że jest to absurdalne i nielogiczne. Bo jak to tak, na bicie przyszlego/obecnego ex-starego taki pojazd w tę strone? to co on, nie mogl się odezwać w stylu 'ej ziomek, ale weź nie dissuj mi dziewczyny/przyjaciółki, co?' chyba że w takim środowisku wszystkie chwyty dozwolone, ale ja się nie znam w sumie.
No i tego dissu na użytkowniczkę też nie kumam. W sensie takim, że jest to absurdalne i nielogiczne. Bo jak to tak, na bicie przyszlego/obecnego ex-starego taki pojazd w tę strone? to co on, nie mogl się odezwać w stylu 'ej ziomek, ale weź nie dissuj mi dziewczyny/przyjaciółki, co?' chyba że w takim środowisku wszystkie chwyty dozwolone, ale ja się nie znam w sumie.
- zemsta1kadluba
trzeba sobie jakoś tłumaczyć swoje spierdolenie tym że inni to tacy sami albo jeszcze gorsi
mołpy są kozackie
dla mnie męciu jeden karabin, i to i to wprowadzane do organizmu truje, peace
Hyphap! |
|
Spoiler

Ostatnio zmieniony 23 paź 2019, 18:49 przez Opieronie, łącznie zmieniany 2 razy.
Truć truje, ale świat aż tak czarno biały nie jest. Pozdrawiam
Jak to po części do mnie, to sprostuję, że tylko potocznie oddzieliłem alko od narko. Alkohol to narkotyk, nawet ciężki.formaszczytu pisze: ↑23 paź 2019, 18:29 Alkohol to też narkotyk, jak z tym dyskutujecie to jesteście idiotami.
Nie zmienia to faktu, że porównywanie go do heroiny to jest lekka przesada.
Ostatnio zmieniony 23 paź 2019, 18:50 przez ebowski, łącznie zmieniany 1 raz.
Rower pędzi sam zmienia przerzutkiiiiii
- KolektywneOswiecenie
Różnica jest taka, że alkohol jest uznawany za część naszej tożsamości narodowej, choćby określenie "wódeczka", takie niewinne, wręcz dziecięce. Nikt nie widzi w nim wroga, póki nie dostanie w pysk znienacka, wtedy nagle zły i taki okrutny, a taki był milutki wczoraj u cioci na imieninach.
BÓG JEST MIŁOŚCIĄ <3<3<3 /// </3 MOVEMENT /// WIERZĘ W TECHNO I LUDZI <333
- JA I MOJE KSIĘŻNICZKI, NIKT GORSZY, NIKT LEPSZY! -
- JA I MOJE KSIĘŻNICZKI, NIKT GORSZY, NIKT LEPSZY! -
ja jestem zdania że alkohol niszczy znacznie bardziej niż opiaty, na pewno fizycznie. trudniej też jest wyjść ze skrajnego uzależnienia od alkoholu, kiedy latamy na ciągach kasacyjnych, niż z uzależnienia od pukania sobie fenta czy co tam sobie wymyślicie(może z buprą i metadonem jest troszkę gorzej) poskręcasz się 4-6 dni i fizycznie będzie okej, organizm będzie po krótkim czasie w akceptowalnym stanie bo opio KONSERWUJĄ, jeśli dba się o higiene i wali dobry towar. z kolei po 4-5 chlania wódy w ciągach, to powodzenia z dochodzeniem do siebie, organizm wewnątrz cały rozjebany, brak lub całkowite wyniszczenie kilku organów, rozjebanie GABA, problemy z utrzymaniem równowagi przez pół roku i ze snem przez kolejny rok + piwko na widoku za każdym razem jak robisz zakupy. ja wiem że w stosunku do ćpania to samo można napisać, ogarnąć some temat to jest kwestia chwili, ewentualnie można skoczyć do apteki po antidol, ale mimo wszystko łatwiej się od tego odciąć niż od alkoholu zakorzenionego w kulturze. jedyny minus jaki można zarzucić opiatom to jest to, że wypruwają ze szczęścia na długi, długi czas, dlatego tak łatwo o remisje nałogu. mimo wszystko wolałbym być wjebanym w heroine i jakoś tam funkcjonować - bo po pewnym czasie walisz po to żeby żyć, niż walić litr wódki przed snem żeby rano obudzić się jeszcze bardziej zjebanym i pić kolejny litr żeby się najebać, rzygać żółciom i kurwa NIE MIEĆ LIBIDO!
mogę się tylko zgodzić z tym, że mojemu synkowi dałbym piwko do spróbowania, zamiasto thiocodinu, bo jednak wjebać się w opio jest bardzo łatwo, do alko trzeba mieć predyspozycje
mogę się tylko zgodzić z tym, że mojemu synkowi dałbym piwko do spróbowania, zamiasto thiocodinu, bo jednak wjebać się w opio jest bardzo łatwo, do alko trzeba mieć predyspozycje
ale mnie wkurwiliście może jeszcze mi ktoś napisze że GBL fajna rekreacyjna używka jak ziółko i alkohol tylko nie trzeba 5 piwek pić by się ujebać
Racja, mały hyperreal się nam tutaj robi.
Jest taka asymetria, że picie nie jest potępiane, bo nie jest utożsamiane z pijaństwem/alkoholizmem, a z ćpaniem to jest tak, że jak już ćpasz to nikogo nie obchodzi ile, bo ćpanie jest samo w sobie potępiane. Stąd dla mnie już np. mdma i kwachy to nie jest ćpanie, bo samego w sobie zażywania tych rzeczy nie potępiam ani nie uważam za problematyczne.
i tutaj się ziomeczku zgadzamy, trochę chujowa ta nasza tożsamość, wolałbym żeby kojarzono nas z tego że jesteśmy kumatymi gosciami nie dającymi nabijać się w butelkę czy cokolwiek hehe, 5!KolektywneOswiecenie pisze: ↑23 paź 2019, 18:49Różnica jest taka, że alkohol jest uznawany za część naszej tożsamości narodowej, choćby określenie "wódeczka", takie niewinne, wręcz dziecięce. Nikt nie widzi w nim wroga, póki nie dostanie w pysk znienacka, wtedy nagle zły i taki okrutny, a taki był milutki wczoraj u cioci na imieninach.
Nooo centralnie, ćpuny do wora (sory musialem
Hyphap! |
|
Konfident racje ma co do tego ciągu alko, dobry opis dał. Byłem świadkiem takiego czegoś, dodałbym jeszcze omamy na delirce typu widzenie rzeczy których nie ma, to było już ostre a lekarz powiedział że gdyby typ poczekał jeszcze 2-3 dni z wizytą u lekarza to byłby trupem. Z innego przypadku znam gościa z rozjebaną wątrobą przez miłość do wódki najpierw przez kumpli i okoliczności a potem przez nieszczęścia i szukanie byle pretekstu które przerodziło się w uzależnienie typu flacha dziennie i skończyło się grobem zbyt wcześnie a przed tym encefalopatią wątrobową. Aaaa szkoda gadać, alkohol na pewnym etapie to kurwa. Pewne ilości nie są złe, in vino veritas i spoko, że ludzie gadają sobie, luzują ale jak to przybiera patologiczną postać to wiadomo
- zemsta1kadluba
Różnica jest taka że gros ludzi pijących alkohol robi to w sposób mniej lub bardziej umiarkowany, nie rozpierdalając swojego życia. Te opisy z waleniem litra wódy przed snem to są sytuacje skrajne i nawet nie mówcie że nie. Natomiast praktycznie każdy walący opio zaczyna zmieniać się we wraka człowieka, nie ma czegoś takiego jak mądre ćpanie i przypominam że o św. pamięci raperze Zioło Zioło dużo osób miało taką opinię ze "on ćpa, ale wie jak to robić".
mołpy są kozackie
- Ten Typ Gold
No kurwa też nie wiem, helupiarze powinni być oburzeni że porównuje się ich do tych tfu alkoholików
https://www.thestudentroom.co.uk/attach ... 1381164423
już mi się znudził ten temat bo zaczęło się pierdolenie (jeszcze większe), ale macie komentarz tomcia
Spoiler
Mam dla was trochę informacji od Toncia, drugi fragment tekstu, który dodam w komentarzu, jest ode mnie, bo też chciałbym z siebie wyrzucić trochę przemyśleń.
Odnośnie tego, co Adrian pisze na temat wspólnej płyty Konrada z Michałem, że to plany snute w stanie nietrzeźwości, słomiany zapał, chwilowy zryw, oraz odnośnie rozpowszechniania informacji o zaistniałej sytuacji.
Michał i Konrad byli umówieni już długo wcześniej (na co Tonciu może przedstawić screeny), na tej płycie chcieli wyrzucić z siebie wszystko co najgorsze, wyspowiadać się z grzechów. Pomysł na projekt był już gotowy, były nazwy, bity, wystarczyło tylko wszystko nagrać.
Mieli spotkać się w tym tygodniu (chyba nawet wcześniej, ale musieli przełożyć), ale - sami wiecie.
Konrad dostał informację od Adriana o śmierci Zioła, chciał się upewnić czy to prawda - kto zna Adriee, ten wie, że ma tendencję do raniącego humoru - skontaktował się z trójką znajomych (tutaj przywołuje kolegę o imieniu na S. jako osobę, która może to przedstawić - ja nie wiem czy sobie życzy, żeby pisać jego dane), którzy byli też bliżsi Michałowi, żeby to potwierdzili, a potem zaszedł efekt śnieżnej kuli.
I naprawdę niektórzy mają o to żal? O to, że Konrad zachował się po ludzku i chciał dowiedzieć się czy to prawda, że Michał, osoba którą bardzo cenił, zmarł?
(I w tym momencie jest opinia moja, jak i Toncia)
Przecież Michał nie był żadnym randomowym gościem, informacja o tym i tak wyszłaby bardzo szybko, i rozeszła się po świecie hip-hopu (i nie tylko, bo Zioło był użytkownikiem wielu miejsc - jak go poznałem na HR, to nawet nie wiedziałem, że rapuje).
Widziałem, że informacje o zgonie potwierdziło dużo osób, widziałem jak na grupkach pisali ludzie, którzy go poznali, że tak, właśnie się dowiedzieli, że to prawda. Ludzie zupełnie niepowiązani z Tonciem. Ta informacja na pewno nie wyszła wyłącznie od Toncia i równie dobrze mogłaby nie wyjść od niego w ogóle, bo tak czy siak by wypłynęła.
PS fanpage jnktskt wróci za kilka dni.
Odnośnie tego, co Adrian pisze na temat wspólnej płyty Konrada z Michałem, że to plany snute w stanie nietrzeźwości, słomiany zapał, chwilowy zryw, oraz odnośnie rozpowszechniania informacji o zaistniałej sytuacji.
Michał i Konrad byli umówieni już długo wcześniej (na co Tonciu może przedstawić screeny), na tej płycie chcieli wyrzucić z siebie wszystko co najgorsze, wyspowiadać się z grzechów. Pomysł na projekt był już gotowy, były nazwy, bity, wystarczyło tylko wszystko nagrać.
Mieli spotkać się w tym tygodniu (chyba nawet wcześniej, ale musieli przełożyć), ale - sami wiecie.
Konrad dostał informację od Adriana o śmierci Zioła, chciał się upewnić czy to prawda - kto zna Adriee, ten wie, że ma tendencję do raniącego humoru - skontaktował się z trójką znajomych (tutaj przywołuje kolegę o imieniu na S. jako osobę, która może to przedstawić - ja nie wiem czy sobie życzy, żeby pisać jego dane), którzy byli też bliżsi Michałowi, żeby to potwierdzili, a potem zaszedł efekt śnieżnej kuli.
I naprawdę niektórzy mają o to żal? O to, że Konrad zachował się po ludzku i chciał dowiedzieć się czy to prawda, że Michał, osoba którą bardzo cenił, zmarł?
(I w tym momencie jest opinia moja, jak i Toncia)
Przecież Michał nie był żadnym randomowym gościem, informacja o tym i tak wyszłaby bardzo szybko, i rozeszła się po świecie hip-hopu (i nie tylko, bo Zioło był użytkownikiem wielu miejsc - jak go poznałem na HR, to nawet nie wiedziałem, że rapuje).
Widziałem, że informacje o zgonie potwierdziło dużo osób, widziałem jak na grupkach pisali ludzie, którzy go poznali, że tak, właśnie się dowiedzieli, że to prawda. Ludzie zupełnie niepowiązani z Tonciem. Ta informacja na pewno nie wyszła wyłącznie od Toncia i równie dobrze mogłaby nie wyjść od niego w ogóle, bo tak czy siak by wypłynęła.
PS fanpage jnktskt wróci za kilka dni.
(⚆_⚆)
- zemsta1kadluba
mołpy są kozackie
To że alkohol powoduje więcej szkód od heroin wynika stąd, że prawie każdy przynajmniej raz wypije i z tego prawie każdy, nawet mały procent osób, które się zniszczą albo coś odwalą to duża ilość. Z kolei z herą to jest tak, że mało kto spróbuje a szkody i tak spore. Więc na wysoki wynik alkoholu pracuje wielka ilość pijących, z kolei na wysoki wynik heroiny pracuje mała ilość heroinistów, z tego wynika, że każdy heroinista wyrządza średnio dużo większą szkodę niż pijący.Ten Typ Gold pisze: ↑23 paź 2019, 19:34No kurwa też nie wiem, helupiarze powinni być oburzeni że porównuje się ich do tych tfu alkoholików
https://www.thestudentroom.co.uk/attach ... 1381164423