[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini
Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini
Kto to sot?
Co do ostatniego pytania to mówił
Co do ostatniego pytania to mówił
- gods bidness
Bo na rolce Mesa jest wywiad z Tede z na oko 2012 jakiegoś, gdzie gada, że dawno się z mesem nie widział. Czyli się co najmniej dwa razy pierwszy raz z nim widział.
- Cz4rny1337
- Moderator
-
VerminatorX
Skoro Mes robi te dissy tak długo, żeby były dopracowane, to czemu warstwa tekstowa jest tak denna? On tymi storkami wystawia Tedemu na woleja.
- Haczapurjan
Raczej na pustą po prostu. Co nie zmienia faktu, że Tede przy obecnej formie i pisaniu na odpierdol, nie potrafi totalnie „skapitalizować” tych wystawianych piłeczek i pewnie sam nagra kolejne gówno w odpowiedzi.VerminatorX pisze: ↑25 sie 2025, 9:41 Skoro Mes robi te dissy tak długo, żeby były dopracowane, to czemu warstwa tekstowa jest tak denna? On tymi storkami wystawia Tedemu na woleja.
Trzeba sobie powiedzieć wprost - to jest pierdolenie, że czas nagrania dissu nic nie znaczy. Właśnie, że znaczy. To nie jest tak, że 5 lat po beefie robi się jakieś rewizje zwycięzców i nagle wychodzi, że „ej, jednak ten drugi wygrał”. Narracja o tym kto wygrał bif dzieje się na gorąco - tu i teraz, co ludzie piszą, jakie memy lecą, jaki konsensus słuchaczy się wykluwa. I mega często duży wpływ ma właśnie to, jak szybko ktoś odpowiada. Potem nikt już do tego nie wraca, a jak wraca to i tak nikogo to nie obchodzi. Szczególnie jak sam w samym dissie ciśnięta jest z ciebie beka, że jesteś nieogar, że potrzebujesz miesiąca na nagranie zwykłej odpowiedzi. A ludzie są coraz bardziej niecierpliwi - przykład Eripe, gdzie już po niecałym tygodniu pisano „ile on jeszcze będzie odpowiadał?”. Timing to często istotny czynnik.
Ja do dziś pamiętam, że Laik wieki odpowiadał Solarowi. A na przykład White odbił piłkę Białasowi praktycznie od razu i wszyscy mieli to za mocny plus. Zresztą sam Białas też - jego szybkie odpowiedzi zawsze budowały narrację, że wygrał beef.
Jedna połowa tego, czemu Mes jest uznawany za tak przegranego w tym bifie, to oczywiście sam poziom „Suki” - numer dramatycznie słaby. Ale druga połowa to fakt, że ten track był klepany prawie miesiąc, w kontraście do szybkich strzałów Tedego. I właśnie połowa komizmu tej całej sytuacji polega na tym kontraście - Tede był postrzegany jako ten, który w ogóle nie chciał brać udziału w bifie i właściwie został do tego przymuszony. A Mes na odwrót - wyglądał jak typ, co podgryza nogawkę, żeby wyreżyserować sobie teatrzyk pod liczby i atencję. No i jak w końcu dostał od Tedego piłkę na zasadzie - „masz, strzelaj tym co na mnie masz” - to wpierdolił, ale do własnej bramki. W kontekście jego wizerunku jako ćpunka, który niczego nie ogarnia, to jest już komedia totalna.
Z drugiej strony mamy w tym samym czasie przykład odwrotny. Moim zdaniem połowa powodu, dla którego Bedoes jest raczej uznawany przez konsensus za wygranego, to właśnie mega szybka odpowiedź „Hit’Em Up”. Timing zrobił mega robotę - wszedł od razu, pewny siebie, pokazując że potrafi skleić zajebisty diss w krótkim czasie. Gdyby „Hit’Em Up” wleciało dopiero po miesiącu, to uważam, że narracja mogłaby się mocno zmienić.
Ja do dziś pamiętam, że Laik wieki odpowiadał Solarowi. A na przykład White odbił piłkę Białasowi praktycznie od razu i wszyscy mieli to za mocny plus. Zresztą sam Białas też - jego szybkie odpowiedzi zawsze budowały narrację, że wygrał beef.
Jedna połowa tego, czemu Mes jest uznawany za tak przegranego w tym bifie, to oczywiście sam poziom „Suki” - numer dramatycznie słaby. Ale druga połowa to fakt, że ten track był klepany prawie miesiąc, w kontraście do szybkich strzałów Tedego. I właśnie połowa komizmu tej całej sytuacji polega na tym kontraście - Tede był postrzegany jako ten, który w ogóle nie chciał brać udziału w bifie i właściwie został do tego przymuszony. A Mes na odwrót - wyglądał jak typ, co podgryza nogawkę, żeby wyreżyserować sobie teatrzyk pod liczby i atencję. No i jak w końcu dostał od Tedego piłkę na zasadzie - „masz, strzelaj tym co na mnie masz” - to wpierdolił, ale do własnej bramki. W kontekście jego wizerunku jako ćpunka, który niczego nie ogarnia, to jest już komedia totalna.
Z drugiej strony mamy w tym samym czasie przykład odwrotny. Moim zdaniem połowa powodu, dla którego Bedoes jest raczej uznawany przez konsensus za wygranego, to właśnie mega szybka odpowiedź „Hit’Em Up”. Timing zrobił mega robotę - wszedł od razu, pewny siebie, pokazując że potrafi skleić zajebisty diss w krótkim czasie. Gdyby „Hit’Em Up” wleciało dopiero po miesiącu, to uważam, że narracja mogłaby się mocno zmienić.
Pojechałeś mi na ślizgawce, mam cię za kurwę
ale nie będę cię bił, też byłem wyszczekanym kundlem
ale nie będę cię bił, też byłem wyszczekanym kundlem
- Cz4rny1337
- Moderator
tu też chyba zadziałało jakieś przekonanie, że Eripe jest kozak punchliner i ucielesnienie hip hopu, a bedoesiara se spiewa refreny i komeracja - a tu zwarcie w glowach bo jest na odwrot i chodzacy hip hop nie potrafi nagrac odpowiedzi przez tydziensungtongs pisze: ↑25 sie 2025, 10:32 Z drugiej strony mamy w tym samym czasie przykład odwrotny. Moim zdaniem połowa powodu, dla którego Bedoes jest raczej uznawany przez konsensus za wygranego, to właśnie mega szybka odpowiedź „Hit’Em Up”. Timing zrobił mega robotę - wszedł od razu, pewny siebie, pokazując że potrafi skleić zajebisty diss w krótkim czasie. Gdyby „Hit’Em Up” wleciało dopiero po miesiącu, to uważam, że narracja mogłaby się mocno zmienić.
no i po prostu przypomnial, ze jest dobrym raperem, czy komus sie to podoba czy nie

Doniu też odpowiedział szybko na Szesciogwiazdkowego Skurwiela, dwa dni chyba mu to zajęło?
I między innymi dlatego też ten diss jest tak propsowany po latach
I między innymi dlatego też ten diss jest tak propsowany po latach
+1sungtongs pisze: ↑25 sie 2025, 10:32 Trzeba sobie powiedzieć wprost - to jest pierdolenie, że czas nagrania dissu nic nie znaczy. Właśnie, że znaczy. To nie jest tak, że 5 lat po beefie robi się jakieś rewizje zwycięzców i nagle wychodzi, że „ej, jednak ten drugi wygrał”. Narracja o tym kto wygrał bif dzieje się na gorąco - tu i teraz, co ludzie piszą, jakie memy lecą, jaki konsensus słuchaczy się wykluwa. I mega często duży wpływ ma właśnie to, jak szybko ktoś odpowiada. Potem nikt już do tego nie wraca, a jak wraca to i tak nikogo to nie obchodzi. Szczególnie jak sam w samym dissie ciśnięta jest z ciebie beka, że jesteś nieogar, że potrzebujesz miesiąca na nagranie zwykłej odpowiedzi. A ludzie są coraz bardziej niecierpliwi - przykład Eripe, gdzie już po niecałym tygodniu pisano „ile on jeszcze będzie odpowiadał?”. Timing to często istotny czynnik.
Jasna sprawa, czas odpowiedzi dissu to znacząca rzecz w beefie, zwłaszcza w takich szybkich czasach, głownie dlatego Tede to wygrał, bo gdyby Mes wydał Suke po 2-3 dniach, odbiór byłby inny, a tutaj ludzie czekali na to miesiąc. Gdyby po takim czasie wydał nawet Ether w 2025, to ludzie byliby i tak zażenowani. Druga sprawa to odbiór publiki, czyli to na czym Tede przejechal się z Płomieniem, i Peją, tak tu w tym beefie jest ewidentnie po jego stronie, Mes nie ma żadnej fanbasy, i na tym łapie minusowe punkty. Jakby nie patrzeć to przy beefach to też jest bardzo ważne
-
VerminatorX
Ogólnie Mes robi wszystko żeby sobie zaszkodzić. Wypuszcza dissy słabe i za wolno, szczerą krytykę i wyrazy zaniepokojenia od ludzi, którzy trzymają za niego kciuki wrzuca do jednego wora z hejterami, pomimu tylu lat terapii zachowuje się jak przemądrzały buc a wszyscy są źli i głupi... Ogólnie ciężko jest mu kibicować.
Ale wy się tu jak dzieci zachowujecie. Dwóch obszczanych weteranów. Jeden bełkocze tak że nie da się go słuchać i zrozumieć, drugi mentalnie przeniósł się do czasów szkoły podstawowej albo i wcześniej, a na strzała miałby go żul spod marketu.
A tu kurwa posty, podniecenie, przewidywanie co który napisze, KIEDY ODPOWIE, jak sklei linijkę. Dorosłe chłopy
Wini wyjaśnił i to najlepiej mówi o poziomie tego beefu. Dajcie spokój.
Mes niedawno powiedział Sława Ukrainie na koncercie i poszło to w całą Polskę, przy nastrojach społecznych uwierzcie że to że odpowie parę tygodni po czasie czy dwa dni nie zmieni jego opinii
A tu kurwa posty, podniecenie, przewidywanie co który napisze, KIEDY ODPOWIE, jak sklei linijkę. Dorosłe chłopy
Mes niedawno powiedział Sława Ukrainie na koncercie i poszło to w całą Polskę, przy nastrojach społecznych uwierzcie że to że odpowie parę tygodni po czasie czy dwa dni nie zmieni jego opinii
Ostatnio zmieniony 25 sie 2025, 11:56 przez jotwupe, łącznie zmieniany 1 raz.
Mój styl życia to Piątkowo
Twój styl życia to chujowo
"Paluch nie żyje. Pierwszy raz pisze prasa
Nie znam, nie słuchałem. Hehe, haha!
Bardzo dobrze kurwa. Mniej jednego łaka
Sprzedał milion płyt? Hehe, haha!"
-
VerminatorX
Po prostu nam się nudzi i chcemy konkretnych rapowych igrzysk, a jak dziecko to Ty się zachowujesz bo zabierasz głos w sprawie co Cię niby nie obchodzi.
No to mieliście Igrzyska, Bedoes z Eripe jakkkolwiek dowieźli, a tu spuszczacie się jak ludzie nad walką Tyson Paul. Nie róbcie przypału. Wstyd by mi było słuchać dissów 50-letnich chłopów z dziurami w głowie, Bambi by ich zjadła na bicie obu i wysrała do mordy Okiego. Igrzyska dwóch impotentów rapowych, no zajawa w chuj.
Mój styl życia to Piątkowo
-
bobsonbejbi
VerminatorX pisze: ↑25 sie 2025, 11:53 Po prostu nam się nudzi i chcemy konkretnych rapowych igrzysk, a jak dziecko to Ty się zachowujesz bo zabierasz głos w sprawie co Cię niby nie obchodzi.
To po co tutaj wchodzisz? Kiedyś to byli jedni z lepszych raperów w Polsce, moje top2 zawsze. Teraz, wiadomo, trochę gorzej Tede rapuje, Mes też, ale warto wierzyć, że coś fajnego w końcu dadzą.jotwupe pisze: ↑25 sie 2025, 11:54 No to mieliście Igrzyska, Bedoes z Eripe jakkkolwiek dowieźli, a tu spuszczacie się jak ludzie nad walką Tyson Paul. Nie róbcie przypału. Wstyd by mi było słuchać dissów 50-letnich chłopów z dziurami w głowie, Bambi by ich zjadła na bicie obu i wysrała do mordy Okiego. Igrzyska dwóch impotentów rapowych, no zajawa w chuj.
Co ciekawego dla ludzi 30+ może mieć do powiedzenia bedoes. To są światy rozłączne.jotwupe pisze: ↑25 sie 2025, 11:54 No to mieliście Igrzyska, Bedoes z Eripe jakkkolwiek dowieźli, a tu spuszczacie się jak ludzie nad walką Tyson Paul. Nie róbcie przypału. Wstyd by mi było słuchać dissów 50-letnich chłopów z dziurami w głowie, Bambi by ich zjadła na bicie obu i wysrała do mordy Okiego. Igrzyska dwóch impotentów rapowych, no zajawa w chuj.
A mesiwo i tede niosą za sobą taki bagaż że to po prostu wajbuje, przynajmniej że mną. Jestem w stanie się odnieść emocjonalnie tego beefu, bez względu na jakość.
Suka>bedoes
- Haczapurjan
Przy całym szacunku ziom, ale ja na przykład wbijam chuja w Bedoesa, bo to zupełnie nie moja "cezura czasowa". Doceniam dissy na Eripe, nie hejtuję gościa, ale nie słucham i nic nie poradzę, że gen dinozaura jest u mnie silniejszy i nie potrafię jarać się "nową falą" i bardziej mnie kręci beef emerytów, którzy są związani z większością mojego życia.jotwupe pisze: ↑25 sie 2025, 11:51 Ale wy się tu jak dzieci zachowujecie. Dwóch obszczanych weteranów. Jeden bełkocze tak że nie da się go słuchać i zrozumieć, drugi mentalnie przeniósł się do czasów szkoły podstawowej albo i wcześniej, a na strzała miałby go żul spod marketu.
A tu kurwa posty, podniecenie, przewidywanie co który napisze, KIEDY ODPOWIE, jak sklei linijkę. Dorosłe chłopyWini wyjaśnił i to najlepiej mówi o poziomie tego beefu. Dajcie spokój.
Mes niedawno powiedział Sława Ukrainie na koncercie i poszło to w całą Polskę, przy nastrojach społecznych uwierzcie że to że odpowie parę tygodni po czasie czy dwa dni nie zmieni jego opinii![]()
@beria dobrze to podsumował