[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini
Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini
Zgoda
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Kurwa słucham sobie "My"
Linijka
"Liczę moich ludzi, liczę dalej niż do trzech"
Ciekawe do ilu dziś Mesiu by doliczył
Linijka
"Liczę moich ludzi, liczę dalej niż do trzech"
Ciekawe do ilu dziś Mesiu by doliczył
tak przy okazji, dopoki nie poznalem polskiego hiphopa, to nie wiedzialem ze kazdy czlowiek ma jakichs swoich ludzi
Jak dla mnie ten beef jest już skończony. Czekanie 3 tygodnie na odpowiedź Mesa i beef Bedoesa z Eripe w międzyczasie zabiły jakiekolwiek większe zainteresowanie tym beefem. Mes odpowie najpewniej za jakiś tydzień, może 2 nawet żeby było w okolicy premiery płyty. Tede mu odpowie od razu na wyjebaniu na 20% swoich możliwości i tak będziemy się bujać z tym geriatrycznym beefem. Mes będzie cisnąć że Tede jeździ na rowerze i dobrze się ubiera, ale jest dziwką i robi disco, a Tede mu odpowie tłumacząc się, że Mes ma chujowe argumenty i z czym do ludzi xD Niech to się już skończy, Tedzik rozjebał Mesa, ale tylko dlatego że ten kompletnie nie ma formy i mu rozum siada od nadmiaru proszków przez co wychodzi żenada.
-
arystokrata91
A moim zdaniem jedyne co ludzie będą pamiętać za rok, dwa, dziesięć to, że ta suka to Tede 
-
jagodziana
Mes jest muzykalny jak MC April w utworze "pastwisko".
Też tak myślęarystokrata91 pisze: ↑24 sie 2025, 15:05 A moim zdaniem jedyne co ludzie będą pamiętać za rok, dwa, dziesięć to, że ta suka to Tede![]()
Odświeżyłem sobie TBZD i kurwa mać jaka to jest zajebista płyta, Mes wiem, że to czytasz, smaż tam bit jak w Auta i odkuj się jak suka Jacek
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Fajnie byłoby usłyszeć coś jeszcze w tym beefie, ale wątpię że Mes coś nagra, bo niby co ma nawinac. Odpowiedział na strzaly Tedego, już mu nie męczą buly i dissa, i może sobie wrócić na terapię
Powoli możemy zmierzać do podsumowań, więc moje typy
Zwycięzca: Tede
Najlepszy diss : Suka
Najlepszy punch : ale zbroja obsrana już? Obsrany output?
Pozytywne zaskoczenie : Przytul Jacka
Rozczarowanie : czas oczekiwania na diss Mesa
Co najbardziej zapamiętam z tego beefu : temat Pomóż napisać diss Mesowi
Powoli możemy zmierzać do podsumowań, więc moje typy
Zwycięzca: Tede
Najlepszy diss : Suka
Najlepszy punch : ale zbroja obsrana już? Obsrany output?
Pozytywne zaskoczenie : Przytul Jacka
Rozczarowanie : czas oczekiwania na diss Mesa
Co najbardziej zapamiętam z tego beefu : temat Pomóż napisać diss Mesowi
Też jakiś czas temu o tym myślałem
Spoiler
Kamyl pisze:eazy-e momentami mógłby spokojnie spełnić swoje ambicje artystyczne w szeregach hemp gru.
Spoiler
Znam cały Polski rap, jestem jego znawcą. Nie słucham tylko tego chujowego składu Afront
Trzeba słuchać radia eski i mieć mniemanie o swoim guście muzycznym niczym mes, żeby stwierdzić że suka to najlepszy diss. Chyba, że chciałeś to napisać w poście o niepopularnych opiniach, to jeszcze nie jest za późno na edit.
Mam nadzieję, że tak będzie, bo byłoby to bardzo zabawne, biorąc pod uwagę to, że sam zaczął, to ile kazał czekać na odpowiedź i to jaka ta odpowiedź była.
-
arystokrata91
Cały czas mam bekę z tego, że mes musiał wcisnąć ten tekst z obsranym outputem XD, ale już przyzwyczaiłem się do tych wersów.
Oczywiście że najlepszy, ma bardzo catchy refren, dobre linijki, dużo z niego zapamiętałem, i nie mam oporu żeby do niego wrócić - To właśnie charakteryzuje dobra piosenkę, i dobry diss
A nie jakieś charczenie, które chce się wyłączyć już pod koniec numeru
ciekawostka: ten refren to nawiązanie do piosenki pudelsów - wolność słowa, w której maleńczuk śpiewał
Misia bela misia Kasia konfacela
Jedzie jedzie wózek a na wózku Buzek
Raz dwa trzy cztery maszerują wyższe sfery
Za nim Lepper jedzie po nim lepiej będzie
Siedzi na lawecie liczy ecie pecie
Traktorami drogi grodzi
Owce na manowce
- Haczapurjan
Dobry kawałek, a i owszem, ale diss? Co najwyżej może dopełniać dzieła, ale co to za diss bez dobrych panczy? Mam się spuszczać nad "obsranym outputem"? No prośba. Co nie zmienia faktu, że repeat value ma większą niż dissy Tedzika, ale to akurat właśnie z względów bycia "catchy" per se.
-
VerminatorX
Tak sobie myślę, że Mes w swojej obecnej sytuacji więcej by zyskał na dobrych relacjach z Tede niż na konflikcie. Chyba nikt nie zna się na podnoszeniu się z karierowego dna lepiej od Jacy.
- Haczapurjan
Raz mu się udało, to fakt, ale od paru ładnych lat raczej pikuje, wyświetlenia i sprzedaż płyt też już nie te. Poderzejwam, że niewiele lepsze niż za czasów "legendarnej infamii".VerminatorX pisze: ↑24 sie 2025, 17:50 Tak sobie myślę, że Mes w swojej obecnej sytuacji więcej by zyskał na dobrych relacjach z Tede niż na konflikcie. Chyba nikt nie zna się na podnoszeniu się z karierowego dna lepiej od Jacy.
Aż mi się trochę żal Grubego zrobiło, bo ze SPORTem i 3H mam zajebiste wspomnienia i z żalu zamówiłem przedwczoraj "Vox Veritatis", bo po tygodniu się z OLIS-u spierdoliło
- gods bidness
Nie nawiązanie do piosenki Pudelsów, tylko do starej jak świat dziecięcej wyliczanki, do której Maleńczuk też nawiązywał. Zresztą do tej samej nawiązywał Joka w Psychodeli w 1996.Damianero pisze: ↑24 sie 2025, 17:30ciekawostka: ten refren to nawiązanie do piosenki pudelsów - wolność słowa, w której maleńczuk śpiewał
Jedzie jedzie wózek a na wózku Buzek
Raz dwa trzy cztery maszerują wyższe sfery
Za nim Lepper jedzie po nim lepiej będzie
Siedzi na lawecie liczy ecie pecie
Traktorami drogi grodzi
Owce na manowce
![]()
Dodano po 2 minutach 13 sekundach:
+1
Jedyne co zapamiętamy z tego beefu, to refren o suce i "obsrany output", który wejdzie do języka codziennego jako mem. Już sam Tede tego używa.
Obsrany output?? x2 brruu
baqlashan pisze: przyszedł belmondo i każdy wybraniec od razu skminił że on obiektywnie jest najlepszy, nie widzisz to znaczy że nie doznałeś wizji, nie jesteś po prostu wrażliwy na tak subtelnie tętniące zajebistością i ogładą piękno