Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
jajca

Re: Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie

Post autor: jajca »

Wlodi tez tam ostro pojechal
Żurom pokazał ci w której grasz lidze
Ciezko mi sobie wyobrazic mocniejszą obelge, niz sugestia ze sie przejebalo beef z zuromem
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
ffeee pisze: 03 cze 2026, 8:29 jedyną przeciwwagą do złodziejstwa i hipokryzji pisu oraz nacjolów konfiarzy jest obecny rząd
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

GoodStuff pisze: 19 cze 2022, 4:02 Tylko Peja to nalepszy numer Rycha pod wzgledem punchy i chyba brutalny gwalt na Pairiasie szczegolnie Pelsonie
top 3 dissów pl
jajca pisze: 19 cze 2022, 13:47 Ciezko mi sobie wyobrazic mocniejszą obelge, niz sugestia ze sie przejebalo beef z zuromem
włodi strzelił samobója tym tekstem, kto normalny stawia żuroma nad kogokolwiek, wiem że to pancz, ale żarty żartami, tego nie da się brać na poważnie. podobnie jak ta linijka, która do dissu pasuje jak świni kamizela
kurwa nie ubliżaj
za to wersy otwierające jego zwrotkę od zawsze rel, też nigdy nie wiedziałem o co chodzi z tym krzesłem i co to za bezsens, peja później się do tego odniósł, ale nadal uważam, że sensu specjalnie to nie ma

za to w tylko peja na uwagę zasługuje tak naprawdę co drugi pancz, ryszard widać że wrażliwy i emocjonalny typ summa summarum, a to przekłada się na to, że mnóstwo rzeczy zapada mu w pamięć, a jeśli mowa o beefie to wtedy takie wyciąganie brudów jest na wagę złota. mam na myśli te beefy, w których taka taktyka jest skuteczna. kiedyś się przewinął news, że tede ma szafę z hakami na ludzi, to w takim razie peja ma coś podobnego, tyle że w głowie, i dzięki tej pamiętliwości może te historie równie dobrze użyć przeciwko oponentom, a nie jedynie na nostalgiczne wieczory ze wspominkami.

imo najmocarniejsze są te trzy pancze
natarłem się oliwką na klipie i było w dechę
lecz to wasz dj, nie mój, całował się z facetem
ten diss jest prezentem, chciałeś być el presidentem
a zwyczajnie zamkniesz gębę jak na trasie z 52 dębiec
walczę z bandą cieniasów, nie mam beefu z warszawą
zawsze zastanawiałem się czyją stronę w razie konfrontacji trzymałby taki wilk, bo niby stosunki z włodim chujakie po rozpadzie molesty, ale jednak kawał historii razem przeżyli. peja wyjechał z tymi ksywkami warszawskimi z przekonaniem, ale pogdybać można teraz kto się od tego beefu odcinał, a kto by z buta się opowiedział, na przykład chada albo płomień
MÓJ TEMACIK! -> viewtopic.php?t=10448
🥤 DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN 🚘 -> https://www.youtube.com/watch?v=C2KMna2KQK0
Awatar użytkownika
Czak

Post autor: Czak »

DoubleB pisze: 19 cze 2022, 17:50 za to wersy otwierające jego zwrotkę od zawsze rel, też nigdy nie wiedziałem o co chodzi z tym krzesłem i co to za bezsens, peja później się do tego odniósł, ale nadal uważam, że sensu specjalnie to nie ma
A mnie się to zawsze w chuj podobało, słuchasz poważnego dissu, czekasz na refren i uderzenie a tu nagle taki wers z dupy i Peja w klipie wyskakujący z dupy i Włodi też z dupy, wszystko się łączy a odpowiedź włodiego na to fatalna, no właśnie o to chodzi że o nic nie chodzi
A jak to Peja w ogóle tłumaczył
Kalom

Post autor: Kalom »

szkoda, że pariasi strzelili sobie srogo w stopę tym dissem i sami wystawili się pod jeden z najbardziej jednostronnych wpierdoli w plhh

jeśli to był hip hop versus peja to jestem mistrz
Awatar użytkownika
8na10
Zbanowany

Post autor: 8na10 »

Nie potrafił odpowiedzieć na pytanie, więc rozkminię
Kim jest kurwa Pelson? Nieznaczącym anonimem!
Wnioskuje po twej minie, że się średnio bawisz spuchlak
Robiąc minę do złej gry, słabo sapiąc kiepskie gówna
Nagrał solowy album, którego nikt nie usłyszał
"Kim jest kurwa Pelson?" – nikim, nastała cisza
jasny wracaj na forum
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

Imo zdanie, że ten diss jest najlepszy w polskim rapie nie jest zbytnio niepopularny czy kontrowersyjny.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

zajebisty diss, ale musiałem do niego dorosnąć
Mam w domu szafkę, w której trzymam
Wszystkie dostępne dzieła Lenina
Patryk233

Post autor: Patryk233 »

Dlaczego raperzy bywają debilami?
"Ich wollte immer nur verstanden werden und hinterlies zum Schluss verbrannte Erde" 💥
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

Czak pisze: 19 cze 2022, 18:03
DoubleB pisze: 19 cze 2022, 17:50 za to wersy otwierające jego zwrotkę od zawsze rel, też nigdy nie wiedziałem o co chodzi z tym krzesłem i co to za bezsens, peja później się do tego odniósł, ale nadal uważam, że sensu specjalnie to nie ma
A mnie się to zawsze w chuj podobało, słuchasz poważnego dissu, czekasz na refren i uderzenie a tu nagle taki wers z dupy i Peja w klipie wyskakujący z dupy i Włodi też z dupy, wszystko się łączy a odpowiedź włodiego na to fatalna, no właśnie o to chodzi że o nic nie chodzi
A jak to Peja w ogóle tłumaczył
żeby było jasne, zawsze uważałem diss pariasów za nieporozumienie, zarówno w tamtych latach, kiedy rysia miałem wręcz za boga, jak i teraz, kiedy nie słyszałem jego nowych produkcji od ładnych paru lat. jest w tym kawałku kilka dobrych barsów, ale generalnie hujostwo na kiju.
w którymś wywiadzie z peją, po kilku latach od sprawy, padło pytanie o co z tym krzesłem chodziło w końcu, to powiedział że tak się mówi w sytuacji gdy ktoś jest na tyle nieudolny i rozbrojony, że możesz go traktować jak zakładnika (nie pamiętam dokładnie tej wypowiedzi, bodaj w cgm któryś wywiad to był - ale sens mniej więcej taki). ogólnie przekaz głoszący, że rozstawia pariasów po kątach, bo on jest ten chuj morowy prawdziwy skurwiel książę poznański i będzie tu teraz uprawiać samowolkę.
jak pierwszy raz usłyszałem peja vs hip hop i ten refren to pomyślałem sobie o kurwa, teraz się zacznie xD głównie podejrzewałem, że właśnie włodek z pelsonem się odezwą, po tym jak do molesty dziubał. jak potem się okazało wyjechali jednak w trójkącie, zdziwiony byłem nieźle, i niemal poszło w nachy z żenady, wielkiej żenady, po przesłuchaniu ich lichego wysrywu, żadnych mocnych argumentów, już nawet poza tym, jakichś pocisków adekwatnego kalibru, diss typu zero bezwzględne, bruh
hipokrytów skrytykuję tak jak oni mnie kapujesz?
obejrzałem pierwszy raz od dawna ten teledysk i nostalgłem, te dzieci z kominiarach, peja w klasycznej bluzie ecko haha
akurat ten okres waśni peja vs tede i parias pokryły się idealnie z prime period rapu ryszarda, rozjebał farmazonów w najlepszym stylu, jebana rapowa supernowa, jednocześnie fascynujące i przykre zjawisko, lepiej wykorzystać swojego peaku się nie dało
MÓJ TEMACIK! -> viewtopic.php?t=10448
🥤 DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN 🚘 -> https://www.youtube.com/watch?v=C2KMna2KQK0
Awatar użytkownika
Finesta

Post autor: Finesta »

Brutto czy Netto jeden z niedocenionych utworów Pezeta
Spoiler
chociaż ktoś to używał raz programu do produkcji wie, że sam beat to z małym postaraniem
wklz

Post autor: wklz »

To był ten numer zrobiony na paczkach non-exclusive? Albo jeden z nich.
Jak ta płyta wyszła to mi się Spis cudzołożnic podobał, pomijając amatorski miks. Właśnie posłuchałem i w sumie to nie wiem czemu.

Polska branża nie ogarnęła klimatu elektronicznego w rapie, skoro w najlepszych numerach pojawia się Bosski Roman.
Ja kiedyś próbowałem z raperami działać nad syntezą elektroniczno-ulicznych brzmień, ale nie miałem takiego przebicia i skończyło się na EPce, którą zdjąłem z neta ostatecznie. Nie miałem też wtedy takich umiejętności producenckich, na szczęście Przemek 1988 ruszył temat z najlepszym dotychczas rezultatem.
Awatar użytkownika
d3nt

Post autor: d3nt »

Spis cudzołożnic najlepszy z radia pezet pozdro, w ogóle to
Przesłuchałem ta płytę dawno temu i tam gdzie pezet rapuje nie jest złe ale to co mam powiedzieć czy to z Bednarkiem to odrazu skip
CAŁE ŻYCIE MAM
SKANDAL PIJĄC HENNESSY PARADIS

Lepiej za miedzą niż pleksą ~Olgierdos
Marcin_

Post autor: Marcin_ »

E tam, "Na pewno" jest najlepsze.
Co ciekawe powstałe na samplu z tego numeru powstałego ledwie dwa lata przed wydaniem "Radia...":
Spoiler
Na co absurdalnie dziwnym trafem wpadłem oglądając filmik "Nokia Drive i Nokia Maps na Nokia Lumia 900. InfoNokia.pl".
Spoiler
wklz

Ta płyta miała być nowatorska ale wyszło małe skumanie nurtu. Wobble i gitarki. Ja to od razu kojarzyłem z próbą podjechania pod takie akcje:
Spoiler

Brakowało tam takiego luzu
Spoiler
Ewentualnie koncepcji jak tu
Spoiler
Awatar użytkownika
DJ_BOBO

Post autor: DJ_BOBO »

Radio Pezet najlepsza płyta Pezeta
https://youtu.be/UD4lt6AOVZQ?si=LOyIBdPJUn8olTdV
PIERDOLONY HARDKOR DZIEWCZYNKOOO
wklz

Pezet najlepszy na bitach Zjawina (poza emocjonalną).
krecik
Zbanowany

Post autor: krecik »

Żadna płyta najlepsza płyta Pezeta
Awatar użytkownika
d3nt

Post autor: d3nt »

Wiadomo ze rozrywkowa, chuj ze wszędzie są kwiatki typu ide po tytuł jak murinio z czelsi albo wale prawy prosty jak
Mejłeder
CAŁE ŻYCIE MAM
SKANDAL PIJĄC HENNESSY PARADIS

Lepiej za miedzą niż pleksą ~Olgierdos
Awatar użytkownika
F88G

Post autor: F88G »

na współczesnej dał krótką życiówkę ale kto oby tam dawał jebanie o tego pajaca
Awatar użytkownika
Godhand

Post autor: Godhand »

Jako stary człowiek odkryłem jakiś tydzień temu Gibbsa i wpadłem. Może to jest wszystko "na jednym patencie".
Ale to jest bardzo dobre "wszystko na jednym patencie".
Ostatnio zmieniony 05 lip 2022, 21:29 przez Godhand, łącznie zmieniany 2 razy.
How nonbinary persons kill people?
They / them.
ODPOWIEDZ