Ekstraklasa

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Kto się zdupcy z ligi?

Arka
18
32%
Cracovia
4
7%
Lechia
10
18%
Motor
2
4%
Piast
8
14%
Widzew
15
26%

Liczba głosów: 57

Awatar użytkownika
ConeyIsland

Re: Ekstraklasa

Post autor: ConeyIsland »

kilka lat temu znajomy, który od niemal 20 lat obstawia polskie dwie najwyższe ligi stwierdził, że uwielbia pierwszą kolejkę każdej rundy bo większość tutejszych kopaczy zapomina jak się trafia do bramki (hello under my old friend). ...jak ja się cieszę, że jego powiedzenie już nie ma racji bytu. jeszcze kilka fajnych kolejek i nie daj boże kupię canal+.
jak mi wyłączą viaplay to i tak to zrobię.
Awatar użytkownika
CL500

Post autor: CL500 »

Z tego co pamiętam to pierwsze kolejki zawsze obfitowały w bramki, więc ten under Twojego ziomka jest coś podejrzany, w pierwszych kolejkach zawsze były za to niespodzianki i dopiero w tym roku faworyci zgodnie wygrywają.
MalinowyJogurt 2
Awatar użytkownika
ConeyIsland

2017/2018 - 6/8
2016/2017 - 3/8
2015/2016 - 5/8
2014/2015 - 5/8

Nie pamiętam czy to było z pięć czy więcej lat temu ale na szybko sprawdziłem eklasę. Jak widać, w trzech z czterech tych sezonów under 2.5 był w ponad połowie spotkań.

EDIT:
Sprawdziłem oczywiście tylko pierwsze kolejki, dla jasności :)

EDIT 2:
A pierwszą ligę też na szybko sprawdziłem i tak:
2017/2018 - 5/9
2016/2017 - 6/9
2015/2016 - 7/9
2014/2015 - 4/9
Awatar użytkownika
juwen

Post autor: juwen »

obejrzałem ten dokument o Widzewie na C+ i Stępiński fajny chłopak, ale jednak dość kuriozalnie się słucha wkułwionego kapitana, rzucającego bluzgami na lewo i pławo po piątym przegłanym z rzędu meczu, który nie potrafi wypowiedzieć r
Awatar użytkownika
ConeyIsland

The beauty of eklasa. Jak to sie skonczylo zero zero :dunno:

Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

juwen pisze: 01 sie 2023, 15:00 obejrzałem ten dokument o Widzewie na C+ i Stępiński fajny chłopak, ale jednak dość kuriozalnie się słucha wkułwionego kapitana, rzucającego bluzgami na lewo i pławo po piątym przegłanym z rzędu meczu, który nie potrafi wypowiedzieć r
właśnie jedyna postać, która mnie tam wkurwiała, no może jeszcze ten maruda Dróżdż, ale ten Stępiński drący się 'w pizdu' itd to nie wiem czy na kimś to tam robiło wrażenie i nie wiem czy tak kapitan powinien akurat się zachowywać.
Awatar użytkownika
mql
Moderator

Post autor: mql »

joey pisze: 31 lip 2023, 11:26 zbyt logicznie to wygląda na razie, ja bym wstrzymał konie
coś się musi odpierdolić w końcu
odpierdala się sporo, ale w pzpnie i w kadrze, więc mamy tę boska równowagę i ja nie narzekam - mi to pasuje. oby jeszcze w pucharach szło fajnie, opierdalać te żalgirisy i ordabasy czym prędzej i to zadajac im dużo bólu - a już najlepiej nogami młodych szymczaków, strzałków i innych marchwińskich
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

Raków idzie na jakiś rekord ofensywnych pomocników w kadrze jednego klubu - Myszor dołączy do Iviego, Cebuli, Kochergina, Yeboaha, Kittela, Nowaka, Drachala i Wdowiaka, ale przynajmniej młodzieżowiec to pewnie minuty nabije jakieś.
pardon

Post autor: pardon »

ale zakurwil biczaczjan
Awatar użytkownika
CL500

Na stadionie opóźniona reakcja na gola bo początkowo każdy myślał, że to leci gdzieś w trybuny XD no typowy Wahan
MalinowyJogurt 2
Awatar użytkownika
stranger

Post autor: stranger »

Czym jest dośrodkowanie na 1,5 tempa bo właśnie Laskoski coś takiego powiedział, komentując Legie?
I know you think Obi-Wan gettin' tired now
Don't jump, Anakin, I got the higher ground
Awatar użytkownika
mas

Post autor: mas »

potter pisze: 03 sie 2023, 18:26 Raków idzie na jakiś rekord ofensywnych pomocników w kadrze jednego klubu - Myszor dołączy do Iviego, Cebuli, Kochergina, Yeboaha, Kittela, Nowaka, Drachala i Wdowiaka, ale przynajmniej młodzieżowiec to pewnie minuty nabije jakieś.
Kazda dobra 9 można zastąpić skończona ilością studentów ofensywnych pomocników
CobraBOY pisze: 25 wrz 2025, 17:43 to juz wolę polecieć na ręcznym albo zaczepić jakąś bezdomną czy emerytkę
Awatar użytkownika
joey

Post autor: joey »

joey pisze: 31 lip 2023, 11:26 coś się musi odpierdolić w końcu
co mogę powiedzieć

nie chcę mówić, że to specjalność zakładu, bo gdzieniegdzie są zalążki nowej jakości i w ogóle, ale jeśli chodzi o przebieg meczu, to stary, dobry eurowpierdol

niestety strzela sobie Kosta wyborem składu ostatnio. niby powinien mieć spory kredyt zaufania, bo do tej pory co próbował wymusić, to w końcu zaczynało trybić, ale to forsowanie Josue w trzeciej tercji na tym etapie sezonu pachnie sabotażem po prostu. free Ernest Muci, free fundusze na stopera, free Marek Kaczy
trójkąt bermudzki wola mokotów
Awatar użytkownika
mancipium
consigliere slgwk

Post autor: mancipium »

Byłem sobie na Warcie i bardzo żałuje, że ten klub nie ma stadionu małego w centrum Poznania.
Raz wódzina, raz na witaminach
Awatar użytkownika
CL500

Sytuacja w Pogoni jest tak zajebista, że jutro w eliminacjach LKE na środku obrony zagra Wojciech Lisowski, chłop, który przyszedł do rezerw Pogoni, żeby tam sobie kopać i w międzyczasie robić papiery na trenera i w sumie jako ŚO został najlepszym strzelcem rezerw, ich kapitanem i przed sezonem został włączony do pierwszego zespołu. Strasznie się kadra posypała. Jutro na bramce Klebaniuk na ŚO niewypał Loncar i Lisowski, który ostatnie mecze grał z tuzami z Solca Kujawskiego czy innego Jarocina.

Nastroje większości kibiców na dole pod artykułem.
https://pogonsportnet.pl/news/jens-gust ... m-z-gent-1
MalinowyJogurt 2
Awatar użytkownika
Jasek

Post autor: Jasek »

Gdyby to była ekstraklasa to pewniak że Pogoń wygra po opisie, ale w Europie to fiu fiu problematycznie być może
cztery żubry i dwie kurwy
Awatar użytkownika
mql
Moderator

Post autor: mql »

mancipium pisze: 16 sie 2023, 17:45 Byłem sobie na Warcie i bardzo żałuje, że ten klub nie ma stadionu małego w centrum Poznania.
eh taka prawda, przecież to są kozacko spędzone dwie godziny na luźnym siedzeniu, wdupcaniu giętej, popijaniu piwkiem i nuceniu JAK ZA DAWNYCH LAT JAK ZA DAWNYCH LAT, jakby jeszcze stadion ktoś nam ogarnął taki ładny zgrabny i ekologiczno zielony jak w projektach, to byłbym bardzo szczęśliwym człowiekiem. ale w Poznaniu nie można mieć ładnych rzecz - nie ma pieniędzy w zielonym ekologicznym mieście na zielony ekologiczny stadion, no i nie ma też w rowerowym mieście cyklistów hajsu na systemu roweru miejskiego - który okazał się - uwaga uwaga - NIEOPŁACALNY. ten patałach pierdolony siwiejący jaskowiak z ekipą myśleli, że im się zwróci transport publiczny??????
CL500 pisze: 16 sie 2023, 18:50 Sytuacja w Pogoni jest tak zajebista, że jutro w eliminacjach LKE na środku obrony zagra Wojciech Lisowski, chłop, który przyszedł do rezerw Pogoni, żeby tam sobie kopać i w międzyczasie robić papiery na trenera i w sumie jako ŚO został najlepszym strzelcem rezerw, ich kapitanem i przed sezonem został włączony do pierwszego zespołu. Strasznie się kadra posypała. Jutro na bramce Klebaniuk na ŚO niewypał Loncar i Lisowski, który ostatnie mecze grał z tuzami z Solca Kujawskiego czy innego Jarocina.

Nastroje większości kibiców na dole pod artykułem.
https://pogonsportnet.pl/news/jens-gust ... m-z-gent-1
weźcie chociaż remisik ugrajcie proszę, potrzebujemy tych punktów
Awatar użytkownika
mas

Post autor: mas »

Brzmi bardziej jak pewniaczek na Gent po kursie 2.0
A Jaśkowiak kompromituje się niesamowicie, nie widziałem tak nieudolnego zagrania karta prawaka w mainstreamie
CobraBOY pisze: 25 wrz 2025, 17:43 to juz wolę polecieć na ręcznym albo zaczepić jakąś bezdomną czy emerytkę
Awatar użytkownika
mancipium
consigliere slgwk

Post autor: mancipium »

drogi @mql ta cała zgraja gnojów rządzących tych miastem to jedyny argument, aby wydupczać z Poznania.
oni to zepsują na dekady.
Za ten remont ulicy św. marcin, który nic nie dał, a tylko obrzydził centrum na 5 lat byłaby kasa na wydupczysty stadion dla Warty:).

Przy czym do teraz nie ogarniam co to za ziomek ten właściciel Warty, on chyba jednak dosyć biedny, bo tam kasy to chyba żadnej nie pompuje :). Teraz trochę smutno, bo nawet sponsora na koszulkach nie mają. Naprawdę nikt im nawet 1mln nie zapłaci za sezon za coś takiego? Przecież to wartośc jednego porsche taycan gts z dodatkami, których widuje na ulicach troche... już nie mówie o innych furach.

Jako kibic Warty (ale taki zdystansowany) od dziecinstwa troche mi szkoda, ze w historycznym momencie dla klubu kiedy naprawdę wiele odpowiednich ludzi się zebrało i tworzy niezłą historię, nie da się tego popchnąć dalej i pewnie zaraz umrze śmiercią naturalną.
Raz wódzina, raz na witaminach
Bisclavret

Post autor: Bisclavret »

mancipium pisze: 17 sie 2023, 17:13 drogi @mql ta cała zgraja gnojów rządzących tych miastem to jedyny argument, aby wydupczać z Poznania.
oni to zepsują na dekady.
Za ten remont ulicy św. marcin, który nic nie dał, a tylko obrzydził centrum na 5 lat byłaby kasa na wydupczysty stadion dla Warty:).
Poznań chyba nie jest szczególnie wyjątkowy bo aktualnie chyba wszędzie ludzie kurwiaja na władze miast za nieudolność i debilizm, pozdrawiam z Lublina, miasta pętli autobusowych (na przykład 4 jedna obok drugiej bez żadnego większego sensu) i buspasow na obrzeżach. Na pocieszenie ci powiem że aktualnie pół Polski przebiera nogami z ekscytacji że ci ludzie być może będą rządzić państwem :lol:
ODPOWIEDZ