Premier League - liga angielska

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Kto skończy w TOP6 2023/2024?

Arsenal
69
17%
Aston Villa
21
5%
Bournemouth
4
1%
Brentford
2
0%
Brighton & Hove Albion
17
4%
Burnley
3
1%
Chelsea
38
9%
Crystal Palace
0
Brak głosów
Everton
1
0%
Fulham
1
0%
Liverpool
55
14%
Luton Town
5
1%
Manchester City
66
16%
Manchester United
44
11%
Newcastle United
43
11%
Nottingham Forest
5
1%
Sheffield United
3
1%
Tottenham Hotspur
25
6%
West Ham United
3
1%
Wolverhampton Wanderers
2
0%

Liczba głosów: 407

Awatar użytkownika
szpilman
♓︎

Re: Premier League - liga angielska

Post autor: szpilman »

Jeśli dzisiaj nie będzie chociaż 2:0 z Soton to ja wysiadam.
"...jest eśmy małymi cząstkami wielkich rzeczy..."
pieseczek dla ślizgawkera
Obrazek
tomeczek2301

Post autor: tomeczek2301 »

omg i znowu ten Arsenal 1....
coyg!!!!11
Awatar użytkownika
Krynew

Post autor: Krynew »

Matt Law napisał właśnie, że władze Chlesea dalej murem za Potterem stąd mam pytanie czy Championship też jest w pakiecie Viaplay?
Kocham, pozdrawiam
Kalom

Post autor: Kalom »

niech to będzie taki mur który z gluwki rozjebie zinedine zizu

i zabierze z realu viniciusa za 350mln dla midera
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

Obrazek
Awatar użytkownika
Krynew

Post autor: Krynew »

Potter on 2nd half: “We did enough to score and I think if you score maybe the game changes round and we could maybe get the 2nd.” [chelseafc]

On nie ma pojęcia co robić xd
Kocham, pozdrawiam
yaneq

Post autor: yaneq »

Wyluzujcie chopy, to tylko piłeczka
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

I prawidłowo Chelsea zasługuje na to wszystko za bycie pierwszym spierdololonym zespołem i wyjebanie mou dwa razy
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
RIVALDO111
Zbanowany

Post autor: RIVALDO111 »

Niesamowite. Dawno nie widziałem takiej statystyki medialnego zespołu w piłce.

Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

O to jest dobre zestawienie:

Ruben Selles (tymczasowy trener Southampton): "I didn’t have enough time to invent or use a system that is different, but I identify with the principles that were in the house before. It is not about the manager but about what the core of the team is. It’s about getting the principles ready."

A Potter w wywiadzie linkowanym wyżej pierdoli jak to bardzo przygotowane było Soton

Dziś kibice dali ponoc wyraz swojej niechęci wobec graczy i trenera, sporo buczenia, wyzywania, krzyczeli np. Żeby porozmawiał z piłkarzami gdy był czas podczas udzielania pomocy Azpiemu (bo Selles korzystał, a ten stał jak słup soli, tak samo jak ostatnio ławki sie szarpały w Dortmundzie)

Na dodatek, oprócz ego, w grę wchodzi tutaj to słynne podejście analityczne z moneyball nowych właścicieli, bo w modelach xG jest poprawa, ale nie wynika to (np dziś) z ułożonej gry w ofensywie i taktycznych decyzji, a znindywidualnych popisów graczy i taktyki nakurwiania pod koniec i gonienia wyniku (co o mały włos nie skończyło sie bramka po kontrze)
Obrazek
Awatar użytkownika
insane

Post autor: insane »

boehly wie co robi, przeciez im gorsze miejsce w lidze, tym lepsze picki w drafcie :joint:
Awatar użytkownika
stranger

Post autor: stranger »

Panowie. Na spokojnie. Od przyszłego sezonu wraca Lukaku.
I know you think Obi-Wan gettin' tired now
Don't jump, Anakin, I got the higher ground
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

yaneq pisze: 18 lut 2023, 23:13 Wyluzujcie chopy, to tylko piłeczka
po prostu fanbejs Chelsea, obok Barcelony, jest najbardziej zjebany w całym internecie. Przez całe lata były stękania, że Roman za szybko zwalnia i że to piłkarze rządzą, a jak teraz Boehly postanowił iść w drugą stronę to też płacz, nigdy nie dogodzisz.
Oczywiście wczorajszy popis jest nie do obrony, ale tak samo trzeba za to jebać trenera jak i piłkarzy. Ot np wszystkie trzy celne podania Mudryka z wczoraj:

No i zbudować kadrę za 700 milionów i nadal nie mieć napastnika to też jaja, już mógłby się Potter przestać na Aubę gniewać, nie wiem. Za takiego Oshimena to powinni z 200 mln rzucić latem.

E:
W ogóle np. nie widzę wpisów, że wyszło że to Chalobah podaje skład wcześniej do jakiegoś twitterowicza Sam_c345. który przekazuje to publicznie. Być może to nie ma wpływu na nic, ale no to chyba nie jest poważne i normalne? Po tym matematycznym zadaniu, które każdy chyba widział to wiemy że Trevor za mądry to nie jest, ale za takie przecieki to powinien jakąś karę dostać albo nie wiem.
Ostatnio zmieniony 19 lut 2023, 12:37 przez potter, łącznie zmieniany 1 raz.
Bisclavret

Post autor: Bisclavret »

stranger pisze: 19 lut 2023, 11:24 Panowie. Na spokojnie. Od przyszłego sezonu wraca Lukaku.
Bez beki, nie wiem co musiałby zrobić Lakaka do końca sezonu żeby ledwo wiążacy koniec z końcem Inter wziął go na kolejny rok wypożyczenia na tych samych warunkach. Może w Londynie jest jeszcze trochę hajsu do przepalenia w piecu na jego pensje, ale chyba średnio się to będzie spinało w ffp. Myślę, że realny jest scenariusz że Marotta będzie grał na wypożyczenie darmowe albo za jakieś grosze, Chelsea się nie zgodzi, nie będzie co z nim zrobić i skoro i tak będzie trzeba mu płacić dostanie drugą szansę.
Awatar użytkownika
neks

Post autor: neks »

@potter samo założenie długoterminowego projektu jest okej, ale to nie znaczy że jak się pomylisz na początku to musisz w to brnąć, niektórzy byli odpaleni od samego początku Pottera, a jednak tak przetrzebiona kontuzjami kadra to nie jest miarodajny fundament pod wyciąganie wniosków, ale to już nie styczeń i da się z tego ulepić coś więcej niż zbieraninę nie potrafiącą wyjść spod pressingu rozjebanego Southampton, jeszcze słyszałem że o nic nie grają w lidze i nie ma motywacji, no kurwa jak masz projekt długoterminowy to teraz jest idealna okazja żeby testować schematy i zgrywać się na przyszły sezon

w LM było dobrze, ale Dortmund zagrał full otwarty mecz co pozwoliło błysnąć każdemu indywidualnie, w PL nikt tyle miejsca nie zostawi, ogólnie nie wiem co dalej, Potter to ślepa uliczka, a zmiana po takich inwestycjach miałaby sens tylko po zatrudnieniu kogoś kto grałby podobną formacją, a no i mam nadzieję że już nikt w tym klubie nie będzie grał zjebaną trójką z tyłu
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

potter pisze: 19 lut 2023, 11:56
yaneq pisze: 18 lut 2023, 23:13 Wyluzujcie chopy, to tylko piłeczka
po prostu fanbejs Chelsea, obok Barcelony, jest najbardziej zjebany w całym internecie. Przez całe lata były stękania, że Roman za szybko zwalnia i że to piłkarze rządzą, a jak teraz Boehly postanowił iść w drugą stronę to też płacz, nigdy nie dogodzisz.
Dalej nie wiem co pozwala Ci wierzyć w to, ze trener na którego postawił Jankes jest tym, który powinien zostać długoterminowo? Jego osiągnięcia z pół amatorskiej Szwecji? 9 miejsce z Brighton? Jakieś to trofea za nim stoja? Jak maja go słuchać gracze z medalami z LM czy PL w szufladach? Gracze których trenowała trenerska topka na świecie.

Może pora się pogodzić, ze no Potter może na średniaka dobry, ale tak duzy klub to dla niego za dużo.

I już dosyć mam pierdolenia o nowych transferach i ich integracji, gdy Forrest kupiło ze 160 graczy i od sierpnia jest niepokonane u siebie

Zaraz po zatrudnieniu Pottera były głosy, ze gracze którzy poznali metody Tuchela no to zdziebko są rozczarowani tym co tam brodaty pierdoli
Na plus za to wymieniano ze podczas rozmow z zespołem to nie krzyczy i miły jest, bo Niemiec furiat był może mila odmiana

Frank Lampard, który jest tez miernym trenerem, grał lepiej i ladniej po transfer banie zespołem złożonym z gówniarzy

Reasumując nie chodzi o zmiany trenerów, chodzi o to co niby przemawiało za tym żeby dać akurat temu trenerowi 5 letni kontrakt opiewający na 12 mln rocznie (6 razy więcej niż w brighton) i co niby przemawia za tym żeby trzymać go dalej
Btw w tej chwili chłop dostał 6 mln za każda wygrana w lidze
Obrazek
Awatar użytkownika
szpilman
♓︎

Post autor: szpilman »

Pottera może uratować jedynie przejście BVB, ale gdyby taki scenariusz się sprawdził, to stawiałbym raczej na zasługę w postaci przebłysku gwiazd i słabszej dyspozycji przeciwnika, aniżeli kunszt trenerski. Ciekawe jaki środek pola wymyśli w kolejnym meczu, Enzo raczej pewny skład, więc może teraz Zakaria? :lol:
"...jest eśmy małymi cząstkami wielkich rzeczy..."
pieseczek dla ślizgawkera
Obrazek
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

Ale nie zamierzam ślepo brnąć i bronić Pottera za wszelką cenę, widać że chłop jest pogubiony. Tylko nadal nie zmienia to faktu, że piłkarzom się za mało obrywa, a sam piszesz że są rozczarowani tym co on pierdoli. Może grają na jego zwolnienie? Ile razy już tak było, przecież kiedyś się mówiło, że to Lampard skład ustala (jak jeszcze grał ofc), innym razem że brazylijska grupa z Luizem czy Willianem decyduje czy im się trener podoba czy nie itd.

Być może zatrudnienie Pottera to był błąd, nawet raczej na pewno, ale ruganie tylko jego jest nie fair i tyle, tak samo jak było np. w kadrze z Michniewiczem. Piłkarze nie są za nic odpowiedzialni? Wszystko im wolno typu przechodzić obok meczu?

United stanęło za ten Haagiem naprzeciwko jednego z najlepszych piłkarzy w historii i dziś nie żałuje, Cancelo się stawiał Guardioli że za mało gra i już nie jest w CIty, a w Chelsea musi Mount minuty dostawać, mimo że gra gówno od dawna, bo inaczej się popłacze i nie podpisze nowego kontraktu.
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

To o to sie można było awanturować jak zwalniali Tuchela dwa tygodnie po newsach, że chcą mu dać nowy kontrakt. Wtedy zwolniono go, bo:
1. słabe wyniki
2. posypała się szatnia, bo pan Thomas odważył się powiedzieć im, że chuja grają i warci są [co prawda mówił to wkółko]
3. nie chciał robić za dyrektora sportowego i słuchać pierdów o każdym transferze
4. stwierdził, że nie chce Ronaldo i nie znalazł czasu, żeby się z tego tłumaczyć Boehlemy
5. Odmawiał gry 4-4-3

to sobie zatrudnili "yes man'a" i teraz mamy to co mamy

to wtedy była winna szatnia i piłkarze [i skrajne podejście tuchela i jego upartość też], teraz ten trener straci szatnie nie dlatego, że go nie lubią, tylko dlatego, że nie potrafi wpoić pomysłów zmieniających grę

i z czym te porównania, z Ten Haagiem który odmienia United, czy z Pepem który jest światowym TOP, czym Potter się wyróżnia, żeby go stawiać z nimi w jednym szeregu? Czas to mogli dostawać trenerzy w Chelsea którzy coś z nią ugrali, coś ugrali w przeszłości, a nie brytyjski wfista.
Spoiler
Obrazek

Ponoć dzisiejszy trening w Cobham odwołany (takie tam plotki od brytyjskich kibiców)
Obrazek
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

Przecież to Brighton jest teraz na 7 miejscu co pokazuje że ten cały potter chuja tam miał do gadania skoro z nowym trenerem idzie im jeszcze lepiej, ale pięknie się ogląda upadek tego klubu :lol: 600mln w błoto jakiś mudryk za 100mln i Enzo którzy chuja pokazali w karierze XD
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
ODPOWIEDZ