Ekstraklasa

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Kto się zdupcy z ligi?

Arka
17
30%
Cracovia
4
7%
Lechia
10
18%
Motor
2
4%
Piast
8
14%
Widzew
15
27%

Liczba głosów: 56

Awatar użytkownika
the badman
Artysta

Re: Ekstraklasa

Post autor: the badman »

Krew pisze: 16 lip 2023, 19:11 Cóż jako że w rodzinie posiadam młodego chłopaka co już zagrał nawet w tej marnej lidze, to powiedział to i owo i jest tak jak piszesz. Jak szczeniak jakis siatke na treningu seniorowi zalozy to nie dostanie pochwały tylko blache na czoło i opierdol.
Oj brzmi to jak histora z 98', czytałem takich mnostwo od lat. Teraz juz trenerzy od najmłodszych lat pozwalają dryblować i bawić się piłką.

https://weszlo.com/2023/07/07/marcel-we ... cin-wywiad
Zresztą tu nasi dryblerzy sami o tym mówią. I spoko, może piłka seniorska im to zabija ale te dryblingi ich są żałosne i nie dają żadnych skutków dla drużyny. Młody Rafał Wolski robił robotę w Legii
Ostatnio zmieniony 16 lip 2023, 19:18 przez the badman, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Mietek

Post autor: Mietek »

Jeżeli tak jest to nie dziwi totalny brak dryblerów w kadrze :)

Poza Zalewskim, który jest szkolony zagranicą.
Awatar użytkownika
CL500

Post autor: CL500 »

Przecież tak jest od małolata, swego czasu do tych wszystkich drużyn U-12 byli brani najwyżsi i najwięksi chłopcy ze swojego rocznika, którzy mieli pierdolnięcie w nodze i fizycznie mogli się przepchać, nie było tam techniki, ale był wynik, potem taki klub miał łatkę takiego co dobrze współpracuje z młodzieżą. Mali dryblerzy byli odpulani, bo jak to można próbować i stracić piłkę? Lepiej wpuścić tam Sebe co ma 180 cm wzrostu w wieku 12 lat i liczyć na to, że się przepcha. Pełno było takich chłopaków, a potem się dziwimy, że nasza piłka produkuje drewna i przecinaków. Dobrze, że w końcu to się zmienia.
MalinowyJogurt 2
Awatar użytkownika
Krew

Post autor: Krew »

the badman pisze: 16 lip 2023, 19:17
Krew pisze: 16 lip 2023, 19:11 Cóż jako że w rodzinie posiadam młodego chłopaka co już zagrał nawet w tej marnej lidze, to powiedział to i owo i jest tak jak piszesz. Jak szczeniak jakis siatke na treningu seniorowi zalozy to nie dostanie pochwały tylko blache na czoło i opierdol.
Oj brzmi to jak histora z 98', czytałem takich mnostwo od lat. Teraz juz trenerzy od najmłodszych lat pozwalają dryblować i bawić się piłką.

https://weszlo.com/2023/07/07/marcel-we ... cin-wywiad
Zresztą tu nasi dryblerzy sami o tym mówią. I spoko, może piłka seniorska im to zabija ale te dryblingi ich są żałosne i nie dają żadnych skutków dla drużyny. Młody Rafał Wolski robił robotę w Legii
Nie wiem jak trenerzy, pisałem o reakcji starszych graczy na jakies sztuczki dzieciaków. Ja kumam hierarchia itp., ale po tym jak to uslyszalem to juz wiem czemu ta kadra nie chce grac w pilke tylko w oddawanie jej do najblizszego gracza.

E: Co do szkolenia młodzieży, to nasze dzeciaki wyglądają dobrze na tle Europy, kadra u-17 grała naprawdę fajnie, ale jestem pewien że poważną kariere to moze z nich zrobi 3-4
Awatar użytkownika
joey

Post autor: joey »

wszystkie typy na ekstraprognozy mi podjebałeś @mql :censored:

jeżeli nie ma zagranicznych opcji, to Lech powinien wszystko zrobić, żeby go wziąć
trójkąt bermudzki wola mokotów
Awatar użytkownika
mql
Moderator

Post autor: mql »

podzielimy się nagrodą tj. street creditem
Awatar użytkownika
zemsta1camzata

Post autor: zemsta1camzata »

przecież ja znowu wygram, tylko muszę pomyśleć co wylosować
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
Awatar użytkownika
CL500

Post autor: CL500 »

Chociaż murawę mamy najlepszą, Jaga i Kolejorz na podium.
Spoiler
Na podstawie ocen sędziów, boisko główne Pogoni Szczecin uznane zostało za najlepsze w Polsce na szczeblu centralnym. Pogoni Szczecin przypadła ocena 5,71, a średnia dla Ekstraklasy to 4,73.

Pogoń 5,71
Jagiellonia 5,43
Lech 5,29
Lechia 5,21
Widzew 5,21
Legia 5,07
Śląsk 5,00
Górnik 4,93
Zagłębie 4,79
Miedź 4,71
Stal 4,71
Raków 4,57
Cracovia 4,50
Korona 4,50
Warta 4,50
Wisła 4,36
Piast 3,36
Radomiak 3,36

CAŁY RAPORT WYDZIAŁU DO SPRAW BEZPIECZEŃSTWA I ORGANIZACJI ZNAJDZIESZ TUTAJ https://pzpn.pl/public/system/files/art ... _FINAL.pdf
MalinowyJogurt 2
Awatar użytkownika
mql
Moderator

Wartę też nieźle dupniecie, tam nie ma kim grać w obronie
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

joey pisze: 18 lip 2023, 12:19 wszystkie typy na ekstraprognozy mi podjebałeś @mql :censored:
Myślałem, że Ty w Legię będziesz celował jako fan, a mql głównie na Lecha postawił. Czy taktyk żeby nie weszło?
Awatar użytkownika
joey

w tych luźniejszych kategoriach bratku, spokojnie :lol:

Bobo Podoliński właśnie rzucił luźne "ależ Raków ma kłopot bogactwa w ataku, jak nie Piasecki, to Zwoliński" :rotfl:
Awatar użytkownika
insane

Post autor: insane »

po co byla ta szopka z kończeniem kariery przez papszuna, skoro dwa miesiące pozniej mowi, ze cos czuje ze wroci do trenerki po tym sezonie? psycha mu siadła przed eliminacjami do lm czy ocb?

Awatar użytkownika
mql
Moderator

huj go wie, może liczył na angaż za granicą (agenta ma z Grecji to pewnie wierzył w Olympiakos/PAOK/Panathinaikos, no ale Olympiakos wziął typa z La Ligi, w PAOKu czy w Panathinaikosie obyło się bez zmian, no a AEK świeżo mistrzostwo zgarnął, to tez nie ma co kombinować), no i doszło do smutnego spotkania z rzeczywistością
Awatar użytkownika
stranger

Post autor: stranger »

Ale przecież on już na tej porzegnalnej konferencji mówił, że nie kończy i napewno conajmniej jeszcze jedna posada go czeka
I know you think Obi-Wan gettin' tired now
Don't jump, Anakin, I got the higher ground
Awatar użytkownika
mas

Post autor: mas »

Kontekst byl zdecydowanie inny, w domyśle to ta jedna posada to miała być repra lub legia i to tylko przy sprzyjających okolicznościach a nie jakas robota 2 miesiące pozniej +
mas pisze: 05 lip 2023, 13:03 Ja bym się tu nie doszukiwał jakies większej hipokryxji czy zdziwienia, stara pewnie go męczyła od lat że go ciągle w domu nie ma przez robote, po miesiącu przyszla weryfikacja w rzeczywistości gdzie przez ten okres wyrobiły się nowe przywyczajenia i bezrobotny Marek siedzi na dupie a zycie toczy sie tak samo+ zakręcony kurek z hajsem więc nagle dostal dyspozycje by coś zrobić ze soba
CobraBOY pisze: 25 wrz 2025, 17:43 to juz wolę polecieć na ręcznym albo zaczepić jakąś bezdomną czy emerytkę
Awatar użytkownika
FruitOffTheWall

Post autor: FruitOffTheWall »

ciekawi mnie czy papszun przed telewizorem dyrguje rakowem, żona już kurwicy dostała i mu kazala do roboty wypierdlaac
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti

owoc dziwko może wszystko
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

No on co 3 dni daje wywiady ostatnio, serio wiecej go w mediach niz engela w 2001
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
ffeee pisze: 03 cze 2026, 8:29 jedyną przeciwwagą do złodziejstwa i hipokryzji pisu oraz nacjolów konfiarzy jest obecny rząd
Awatar użytkownika
mateko
Waste Management

Post autor: mateko »

Płocka już nie ma w Ekstraklasie, ale wrzucę tutaj.
Spoiler
Awatar użytkownika
joey

nie mam w zwyczaju propsować The Saints, ale ich ruchy transferowe (przed i po kontuzji Iviego) pokazują, że starają się uczyć od najlepszych i nie popełniać tych samych błędów. Magierze za Vadisa przyprowadzono make_tsw i nijakiego Pasquato, a ich ruchy bardziej przemyślane się wydają i widać, że jakością piłkarską chcą zamaskować ewentualne braki Szwargi (za co props oczywiście, każdy młody trener powinien dostać takie wsparcie)

i to wszystko bez transferów gotówkowych albo poniżej pół miliona euro
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

Przypominam, że trwa ostatnia doba typowania Ekstraklasy na najbliższy sezon w TYM temacie. Na ten moment jest skandalicznie niska liczba chętnych, nawet nie wiem czy dorównamy zeszłemu sezonowi, ot choćby z poprzedniego sezonu nie głosowali jeszcze: @zemsta1camzata, @potter, @ketiovv, @Iceman, @VBSW, @azar @retriakaretrox, @cloud, @mas @CL500, @vego, @pociejyo i @ZRO, także liczę na poprawkę z Waszej strony, ale zapraszam też wszystkich innych. Do wygrania prestiżowe nagrody.
ODPOWIEDZ