Ekstraklasa
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
Re: Ekstraklasa
no nawet tego nie umiem zrobić (tej ankiety obecnej też nie umiem zmienić jkbc jak to się robi halo)
Ciekawsza niż walka o mistrzostwo wydaje mi się walka o utrzymanie, bo do TOP 6 u większości pójdzie Raków, Legia, Lech, Pogoń, Piast i ktoś na dobitkę.
MalinowyJogurt 2
TOP 4 czy TOP6 trochę bez sensu.
Ale ankieta "kto spadnie" (musisz najpierw wywalić starą, żeby móc wstawić nazwy drużyn jeszcze raz) brzmi już całkiem cymes.
Ale ankieta "kto spadnie" (musisz najpierw wywalić starą, żeby móc wstawić nazwy drużyn jeszcze raz) brzmi już całkiem cymes.
natomiast w niedzielę wleci coroczny już, chyba mogę tak powiedzieć, temat z Ekstraprognozami i całą ankietą dotyczącą sezonu.
Bajka
- FruitOffTheWall
zajebioza
Dodano po 23 godzinach 10 minutach 4 sekundach:
taki quad wjeżdża na fantasy na pierwszą kolejkę pozdro, ja całe życie mowie ze bede o tydzień pilnował tego a wychodzi jak wychodzi

Dodano po 23 godzinach 10 minutach 4 sekundach:
taki quad wjeżdża na fantasy na pierwszą kolejkę pozdro, ja całe życie mowie ze bede o tydzień pilnował tego a wychodzi jak wychodzi
Spoiler

rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
Spoiler
Spoiler
- FruitOffTheWall
prawilnie przypominam jak ktos chce mozna pyknac na oficjalnej fantasy ekstraklasa.orgFruitOffTheWall pisze: ↑15 lip 2023, 21:19 założyłem ligę sobie na fantasy ŚLIZGAWKA, jak są chętni zawodnicy to zapraszam tutaj kodzik 57D7AC1F
ps beka z transferu steczyka jak chuj, jaki to jest dziod hahaha a chlop gra w ekstraklasie
rip zioloziolo
mam takie przemyślenie odnośnie superpucharu - albo trzeba ten mecz zdelegalizować, albo wymyślić na nowo i przełożyć w jakiś inny termin. przepaździerz, żadna reklama dla ligi, duże ryzyko jeśli chodzi o zdrowie i jeszcze wczoraj ten stadion-zajezdnia, no dramat
trójkąt bermudzki wola mokotów
Podbijam, oczy bolały od tego. Poza pressingiem Legii który też w sumie do niczego wielkiego nie doprowadził, nic nie zapamiętałem
Antyfutbol okrutny - Ofensywa Rakowa jak po wylewie, kompletnie nic nie pokazała
Antyfutbol okrutny - Ofensywa Rakowa jak po wylewie, kompletnie nic nie pokazała
Mam pytanie do ludzi obeznanych w temacie. Czy można powiedzieć, że Ekstraklasa robi stabilny progres na tle europejskim na przestrzeni ostatnich 2 dekad? Nie musi to być duży progres, pytanie czy ten progres jest?
- the badman
- Artysta
Ja zapamiętałem akcje Ledermana gdzie wyglądał jak baller z La Masii i tyle
Uważam że jest, w tym okienku nasz top mało sprzedaje, sporo kupuje dość ciekawych grajków. Trenerzy typu Van Den Brom czy Runijaic też nie są z pierwszej łapanki. Imo powolny progres jest
Moim zdaniem absolutnie nie robi. Problemy mamy z drużynami z lig, które dawniej były dla nas 3 światem. W lidze nie ma ani jednej drużyny, która w ciemno prezentowałaby dobry styl dłużej niż 1/2 sezony (jak kiedyś np. Wisła)
Jest po prostu ładniej opakowana, sportowo stoi w miejscu, a inni idą naprzód. Gdyby nie LKE to byśmy praktycznie nie uczestniczyli w europejskim graniu
A ilość talentów sprzedawanych za przyzwoite pieniądze za granicę nie jest czasem coraz większa?
- the badman
- Artysta
Tylko mało kto sobie radzi w zasadzie ostatecznie. Taki Kamiński niby daje radę ale te inne Płachety itp to dramat. Kozłowski chyba też furory nie zrobi choć u niego jest jeszcze jakaś szansa
ps. Białek własnie drugi raz sobie rozjebał kolano na kilka mięsiecy w sparingu nowego klubu Eupen. Po poważniej karierze najprawdopodoniej
ps. Białek własnie drugi raz sobie rozjebał kolano na kilka mięsiecy w sparingu nowego klubu Eupen. Po poważniej karierze najprawdopodoniej
- FruitOffTheWall
ja np totalnie mam to w chuju, jak jestes kibiciem drużyny która sobie pyka to WIADOMO że wzbudza to jakieś emocje a tak to nuda nuda nuda
rip zioloziolo
Nie, powiedziałbym, że progres to ostatni sezon + ten też zapowiada się obiecująco jak na to nasze ligowe bagienko. Niby sporo się mówi o tych naszych małolatach, ale tak jak @the badman wspomniał nie wszyscy sobie radzą, wystarczy, że kopniesz 3-4 razy prosto piłkę i uciekasz do Belgii czy jakiejś 2 bundesligi zanim ci jakiś rzeźnik z kieleckiej Korony nogi połamie. Lech zrobił super wynik w Europie, ale tak to co roku kopiemy się po czołach z przedstawicielami ligi estońskiej, azerskiej czy jakiejś islandzkiej. Nawet zespoły z Luksemburga w końcu wygrywają swoje spotkania, ale teraz mnie to nie dziwi, otoczeni są piłkarskimi potęgami jak na Europę. Nasza liga po prostu jest zajebiście opakowana, Canal + robi dla niej fenomenalną robotę, masa magazynów, pseudodziennikarzy, dziennikarzy, ekspertów, nowe stadiony, coraz lepsze zaplecze infrastrukturalne. Prawie każda liga z którą dostajemy bęcki mogłaby pomarzyć o takiej otoczce.
MalinowyJogurt 2
Słyszałem opinie, że u nas się nadmiernie krytykuje dryblerów i szybko zabija wszelkie przejawy indywidualizmu u młodych. Nie wiem na ile to trafne opinie. Natomiast w odniesieniu do boksu dokładnie tak jest. Zawodnicy z brytani, stanów, spokojnie się uczą walczyć z opuszczoną gardą, pozwala im się na pewną nonszalancję a u nas sztywno. Wysoka garda, dużo lewego prostego, proste metody i potem masz prostych zawodników, którzy niewiele potrafią w porównaniu do kolegów z zagranicy.
- the badman
- Artysta
Mamy takiego młodego dryblera Fornałczyk z Pogoni który nieźle zaczął ale ogólnie jest irytujący. Jedna udana akcja na 7 strat. Jak Musialowski z Liverpoolu którego już chcą się pozbyć a raz zagrał 15 minut w pierwszej drużynie i ograł drybilngiem 5 zawodników rywala, zrobił akcje meczu i w ciągu tych 15 minut też zaliczył kilka strat. Wszystko z głową bo jeśli nie to Allan Saint-Maximin własnie by szedł do Realu a nie do Arabii
Cóż jako że w rodzinie posiadam młodego chłopaka co już zagrał nawet w tej marnej lidze, to powiedział to i owo i jest tak jak piszesz. Jak szczeniak jakis siatke na treningu seniorowi zalozy to nie dostanie pochwały tylko blache na czoło i opierdol.Mietek pisze: ↑16 lip 2023, 18:54 Słyszałem opinie, że u nas się nadmiernie krytykuje dryblerów i szybko zabija wszelkie przejawy indywidualizmu u młodych. Nie wiem na ile to trafne opinie. Natomiast w odniesieniu do boksu dokładnie tak jest. Zawodnicy z brytani, stanów, spokojnie się uczą walczyć z opuszczoną gardą, pozwala im się na pewną nonszalancję a u nas sztywno. Wysoka garda, dużo lewego prostego, proste metody i potem masz prostych zawodników, którzy niewiele potrafią w porównaniu do kolegów z zagranicy.