Premier League - liga angielska

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Kto skończy w TOP6 2023/2024?

Arsenal
69
17%
Aston Villa
21
5%
Bournemouth
4
1%
Brentford
2
0%
Brighton & Hove Albion
17
4%
Burnley
3
1%
Chelsea
38
9%
Crystal Palace
0
Brak głosów
Everton
1
0%
Fulham
1
0%
Liverpool
55
14%
Luton Town
5
1%
Manchester City
66
16%
Manchester United
44
11%
Newcastle United
43
11%
Nottingham Forest
5
1%
Sheffield United
3
1%
Tottenham Hotspur
25
6%
West Ham United
3
1%
Wolverhampton Wanderers
2
0%

Liczba głosów: 407

Awatar użytkownika
Mietek

Re: Premier League - liga angielska

Post autor: Mietek »

Kurwa Potter pogody ducha, wiem że boli, ale lepiej grać dobrze i przegrywać po kantach bo to oznacza rozwój niż coś tam wygrywać ale być w piździe.

Pierwsza faza stawania się Arsenalem tak wygląda po prostu.
Awatar użytkownika
demon

Post autor: demon »

Bednarek będzie miał piątego trenera w jednym sezonie :bowdown: plus dwóch w reprezentacji xD
Awatar użytkownika
stranger

Post autor: stranger »

W tym Southampton to nie ma co trenera szukać, tam trzeba dzwonić. Niesamowite jest, że taki fajny klub stał się taka zbieranicą paralitykow.
I know you think Obi-Wan gettin' tired now
Don't jump, Anakin, I got the higher ground
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

no ale ten Jones to faktycznie kasztan był

mogli wziąć Dyche i pewnie by sie utrzymali a tak to raczej wpierdol
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

no sam się chłop podsumował tydzień temu jak powiedział, że 'pozwolił piłkarzom decydować jak mają grać, ale pałka się przegła i teraz on będzie już decydował', fantastyczny trener :D
Awatar użytkownika
sebring

Post autor: sebring »

w momencie zatrudnienia pottera wszyscy zachwycali sie jaki to jest niesamowity trener, mlody, z potencjalem, a teraz jak przyszedl kryzys w klubie to gorszy niz villas-boas, wuefista i ma wypierdalac XDDD kurwa kibice to maja krotsza pamiec niz zlote rybki bez kitu, przeciez chelsea w schylkowej fazie tuchelowej bylo turbochujowe rowniez, problem lezy gdzies indziej mianowicie w havertzie na srodku ataku
AND NOW IM IN A SHARK TANK
RAP GAME TOM HANKS
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

No ale turlanie się w okolicy 10 miejsca nie jest normalne
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Awatar użytkownika
potter

Ale oczekuje się że wszystko będzie hulać a musi wprowadzić na raz kilku nowych piłkarzy, typu Madueke czy Mudryk, którzy grali w gówno ligach, po kontuzjach jest James, Chilwell czy RLC, a już wczoraj pierwsza połowa pokazała że w dobrą stronę to idzie. Ale najłatwiej powiedzieć "no kupili mu piłkarzy za 600 mln to powinno od razu działać, w Fifie/FMie działa".
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Chelsea i tak juz o nic nie walczy, nikogo sensownego nie zgarna jako trenera w tym sezonie, nawet jeśli by się nie ogarnął (a osobiscie go lubie i mysle ze da rade z czasem) to niech se pokopie
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

sebring pisze: 12 lut 2023, 14:22 w momencie zatrudnienia pottera wszyscy zachwycali sie jaki to jest niesamowity trener, mlody, z potencjalem, a teraz jak przyszedl kryzys w klubie to gorszy niz villas-boas, wuefista i ma wypierdalac XDDD kurwa kibice to maja krotsza pamiec niz zlote rybki bez kitu, przeciez chelsea w schylkowej fazie tuchelowej bylo turbochujowe rowniez, problem lezy gdzies indziej mianowicie w havertzie na srodku ataku
no ja przypominam, ze kibice to nie jakas jednorodna grupa i ja nigdy fanem zwolnienia Tuchela nie bylem, a tym bardziej zatrudnienia Pottera. Naczytałem się potem jaki to super jest Potter, ale tego absolutnie nie widac

typ jest jakims stoikiem i cieplymi kluchami i moze gdyby to przynosiło wyniki to ok, luzik, spoko, w koncu nie trener choleryk, ale ani tu planu zadnego, ani postępów, stęka tylko o kontuzje i ze wdrazac trzeba nowych graczy. Typ nie nadaje sie do wielkiego klubu. Zaczynam miec teorie spiskowe, ze wzieli go bo w sumie na wszystko przytakuje i se moga sugerowac transfer + sklady/taktyke i przytakuje, a nie jak np. Tuchel kaze im spierdalac

no a co do AVB, no to bezsprzecznie w chwili przyjścia był lepszym trenerem, przychodzil jako rewelacja ligi portugalskiej, w sumie i europejska tez, z kilkoma trofeami w tym jednym europejskim, za to Potter mowi, ze nigdy nie widzial Ligi Mistrzów na żywo i mecz z Dortmundem bedzie pierwszy wiec super xD

No ale nic, oklep w Dortmundzie, potem od Soton na leb [bo nowy trener] i moze cierpliwosc do smutasa sie skonczy

on i tak jest wygryw, bo ma wielki kontrakt na wiele lat, tak samo jak jego sztab

najlepsze jest to, ze wybor zostal dokonany pewnie na podstawie rozmowy Boehlyego z prezesem Brighton, gdzie mu zachwalal Pottera, zeby potem wydoic hajsik i powinac De Zerbiego

Matematycznie, to przed przejęciem przez Pottera Chelsea miała średnio 1,67 punkta na mecz, od przyjścia Pottera jest to 1,31/punkta mecz i jak dodamy do tego porównanie do np. Artety [bo ciagle slysze hurr durr, Arteta dostal czas i teraz popatrzcie!!!] to Arteta przy o wiele mniejszym budzecie i znacznie mniejszych inwestycjach zrobil z 1,29 na mecz 1,62 - zaraz po przyjsciu

Badzmy szczerzy, te dobre 15 minut gry to nie majstersztyk taktyczny brytola z srodka tebeli, tylko blysk Enzo i Joao - przypominam, ze kazda jego zmiana byla tak chujowa ze ojojoj i po tych zmianach wszystko siadlo
Obrazek
Kalom

Post autor: Kalom »

Bentancur out na minimum pół roku
Awatar użytkownika
Weles

Post autor: Weles »

Piękny Marcus Rashford :oops: z równie pięknym Garnacho :oops: MU naciska nie odpuszcza
Choć bez Casemiro i Eriksena męczenie buły straszne
Sabitzer>MCT/Fred, ciekawe czy zostanie na dłużej
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

mój ulubiony trener zagrzewa drużynę przed meczem w Lidze Mistrzów:
Potter : “In a knockout competition anything can happen. That’s the thing. It’s two games. I don’t think it’s valuable for us to look past Dortmund."

Potter: “We have the capability to beat Dortmund but they are also a strong side with the capability to get a result as well. We have to understand that, go to Dortmund with humility, with respect, and try to get the result."

ja nie wiem on sie nasluchal jakis podcastow o stoicyzmie czy zapomnial, ze zmienil klub???

i jak przystalo na trenera z 5 letnim kontraktem, wierzacego w proces dodaje:
Potter : “You can’t talk about the long-term because that doesn’t exist in this job”
“You have to acknowledge there’s a long term but there’s short term and medium term that is challenging for us in terms of results”

no nic, wazne, ze jest mily, angielski i za 4 sezony zacznie wdrazac swoja wspaniala ofensywna gre. W miedzyczasie za to Matt Law chwali go, bo jest jednym z nielicznych trenerow, ktory nie "atakuje" sedziego technicznego, taki mily jest!
Obrazek
Awatar użytkownika
ebismolarek

Post autor: ebismolarek »

cz4rny = cz4rny
potter = ezio
jajca = penis
bile = jądra
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

Po co te nerwy czarny
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Awatar użytkownika
szpilman
♓︎

Post autor: szpilman »

Trust the process :oops:
"...jest eśmy małymi cząstkami wielkich rzeczy..."
pieseczek dla ślizgawkera
Obrazek
Awatar użytkownika
potter

No niech wróci Mourinho, wtedy to było, w końcu ktoś wyrazisty by był na konferencjach, bo to jest najważniejsze. Jakoś o tym, że powiedział w wywiadzie po ręce Soucka 'że czasem musisz liczyć na swojego bramkarza i to była bardzo dobra parada' to nikt tu nie wspomniał, bo nie pasowało pod narrację że Potter za grzeczny.
Na szczęście dziś Ornstein donosi, że w Chelsea nie będzie żadnych nerwowych ruchów, trener dostał czas, w końcu po to dostał długi kontrakt żeby na spokojnie budować i oby się pan Boehly tego trzymał.
Spoiler
ObrazekObrazek
Ostatni mecz przed mundialem i ten z soboty, 10 nowych ludzi w składzie[!], a i Loftus grał na innej pozycji wtedy, ale no szok że nie zaskoczyło od razu.
Ja jedynie mam problem z Potterem z tymi zmianami, powinien mieć mniejsze przyzwyczajenie do nazwisk i takiego Mounta czy Ziyecha nawet nie brać do 18, a nie wpuszczać ludzi totalnie bez formy. Ale może uznaje, że meczami dojdą do niej.

Ten Andrey Santos rozjebał ten turniej do lat 20, oby dostał pozwolenie o pracę szybko to myślę, że go jeszcze zobaczymy w tym sezonie.
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Co do sarkastycznej wypowiedzi - to to ten słynny żarcik nice guya, bo potem zaraz opowiada o tym jak to VAR nigdy nie będzie regularny bo są tam ludzie, a ludzie się mogą mylić No i takie życie, czasami zyskujesz, czasami tracisz, no co zrobisz, piwka się napijmy, może jakaś ryba z frytkami, a w środę wycieczka. Gdzie jest Sarri który ze szlugiem w gębie z jakimś typem z działu medialnego/analitykiem przed kamerami na wywiadzie pokazuje ujęcia dot. Bledu sędziowskiego rozsierdzony
Spoiler
Już pominę fakt, ze w ten sposób np Mou od lat odciąga uwagę od słabego występu graczy i obarcza wina cały świat i sam daje się na świecznik - jak już stawia na tego cucurelle to chociaż tak go mógł podratować
Dostał długi kontrakt bo amerykance to durnie, jakiś inny trener na tym poziomie otrzymał tak długi PIERWSZY kontrakt?

Przypominam, ze za Romana Tuchel przyszedł z półrocznym półtorarocznym (coś pojebalem/edit) kontraktem, a jego przedłużenie wywalczył wygrywając LM

wpis Ornsteina wyglada na zwykły PRowy przekaz od klubu, standard od władz kiedy drużynie nie idzie

typ przyszedł w 6 kolejce, a nie w połowie sezonu czy gdy sezon był już przegrany. No ale liczę, ze dograja z nim max do końca sezonu i zobaczą ze na bezjajecznym wfiscie to można zbudować mocna drużynę środka tabeli, a nie europejska potęgę

Pominę, ze ten artykuł wspomina o Artecie, który z tego co wiem nie obejmował składu który wygrał LM niedawno i nie dostał 600 mln funtów na zakupy (które póki co ratują Potterowi dupsko remisami, bo z ławki nie jest w stanie dokonać żadnych sensownych zmian taktycznych - nie chodzi o same nazwiska bez formy, chodzi o brak dobrych decyzji), a jak wykazałem wyżej, zanotował progres zaraz po przejęciu drużyny

Rozumiem, ze efekt nowej miotły działa wszędzie tylko nie u Pottera???

Jedyna nadzieja, ze te nowe kontrakty (uzależnione od jakości występów i osiągnięć) + chęć zarobienia bonusów zmotywują graczy bo ten stękacz jebany to by mnie mógł do samobójstwa co najwyżej zmotywować

/edit
Już nawet nie chce pogrążać Grahama porównaniem do Eddiego Howea który obejmuje Newcastle w 11 kolejce z 5
punktami, a kończy na 11 miejscu z 49. Zima tez dostaje 5 nowych nazwisk do składu, tylko u niego widać efekty znacznie wcześniej, No ale objął potężne Newcastle, a nie drużynę ze zwycięzcami LM w składzie, ehhhh biedny graham i jego proces

Należy dodać tylko, ze jeśli nasz angielski geniusz utrzyma tempo punktowania w lidze (tj. Obecnie 1,3125 punktow na mecz) w pozostałych 16 kolejkach to zamknie ligę z wynikiem 52 punkty czyli o 3 punkty więcej niż Eddie Howe we wspomnianym wyżej sezonie z Newcastle, ale za to tyle samo ile sam osiągnął w tamtym sezonie z Brighton - wiec wszystko ponad te 51 to dla niego postęp (i efekt procesu)! (I największy trenerski sukces od czasu wygranej w pucharze Szwecji w 2017, a zarazem najwyzsze osiągniecie trenerskie w angielskiej piłce)
Obrazek
Awatar użytkownika
potter

ale co jest złego w byciu 'sympatycznym'? Mało to takich trenerów osiągnęło jakieś rezultaty? Ancelottiego jakoś nie kojarzę z bycia kontrowersyjnym czy bycia furiatem, a wyniki osiąga. I nie on jeden, co to jest za argument przeciwko trenerowi? W którym podręczniku licencyjnym napisali, że trener musi rzucać kurwami albo jebać sędziego po meczu, bo inaczej nie osiągnie wyniku?
Gdzieś czytałem wręcz, że to zachowanie Pottera też jest ważne dla właścicieli, bo chcą oni trochę 'ugrzecznić' Chelsea i sprawić by nie była tak mocno kojarzona z kontrowersją tylko stawała się neutralna i tym zyskiwała kolejnych fanów.

Przecież z tym działaniem nowej miotły to mit, który już dawno był obalany, że po równo to działa i nie działa [a jak działa to na początku na krótką metę i dlatego początek Pottera w Chelsea też był niezły, LM z Milanem itd], ot choćby w Southampton akurat nie zadziałało.

Skład z finału LM Chelsea: Mendy - Azpi, SILVA, Rudiger - JAMES, Jorginho, Kante, Chilwell - Mount, Werner, HAVERTZ
a ważne role w tamtym sezonie odgrywali też np Christensen, Alonso i Giroud, taki to zespół który wygrał LM obejmował Potter, że w obecnym składzie ledwo trzech z nich występuję.

Może ja wypiszę, bo niektórym trudno to pojąć:
Slonina - przyszedł zimą
Badiashile - przyszedł zimą
Fofana - przyszedł latem, no ale większość czasu rozjebany
Koulibaly - przyszedł latem
Cucurella - przyszedł latem
Zakaria - przyszedł latem
Enzo - przyszedł zimą
Gallagher - 'przyszedł' latem
Chukwuemeka - przyszedł latem
Santos - przyszedł zimą
Sterling - przyszedł latem
Mudryk - przyszedł zimą
Madueke - przyszedł zimą
Felix - przyszedł zimą
Broja - 'przyszedł' latem
Aubameyang - przyszedł latem
Datro Fofana - przyszedł zimą

SIEDEMNAŚCIE nowych osób w jednym sezonie, oczywiście jedni mniej ważni a inni bardziej, ale roszę pokazać mi klub, który sprowadził siedemnastu piłkarzy, oddał z 8 i od razu gra wybitnie? Notthingam Forest może chodzi jak z nut? Bo kto inny taką rewolucję przeprowadził ostatnio?
A nie zapominajmy o tym, że piłkarze przychodzą z różnych lig, różnie się adaptują, nie wszystkie transfery będą udane, bo tak nigdy nie ma w futbolu więc dostajemy odpowiedź czemu to tak wygląda jak wygląda.

Zobaczmy te transfery Newcastle z tamtego sezonu:
- Dan Burn z tej samej ligi
- Matt Targett z tej samej ligi
- Joe Willock z tej samej ligi
- Chris Wood z tej samej ligi
- Kieran Trippier z innej ligi, ale Angol znający te ligę
- Bruno Guimaraes z innej ligi
Czyli jeden typo do wkomponowania w nową ligę, reszta zaznajomiona z warunkami Premier League, no mega można to porównywać z Potterem, który piłkarzy dostał każdego z innej parafii a tych z lata to nawet nie on aprobował.
Awatar użytkownika
bloodyhell

Post autor: bloodyhell »

hahaha kurwa porównywanie transferu dana burna czy mateusza cela do takich ziomków jak enzo fernandez, felix czy kouilbaly, celem usprawiedliwienia chujowości chelsea, to jakiś nowy poziom absurdu xd

nie wspominając o okresie "adaptacji", który w dzisiejszej piłce może dotyczyć transferów z 3 ligi do ekstraklasy, a nie z topowego klubu do topowego klubu
ODPOWIEDZ