Quebonafide

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Re: Quebonafide

Post autor: Burak »

Chuj z nimi, co mnie prywatne relacje jakichś trzecioligowych raperów dla fajnopolaków
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
Awatar użytkownika
kapper1

Post autor: kapper1 »

xxxkawo pisze: 15 sie 2025, 23:41 produktywnego Białasa, który wydał chyba ponad 30 albumów
o 30 za dużo.
To już lepszy Knap, który rapuje o głaskaniu krówek
Awatar użytkownika
xxxkawo

Post autor: xxxkawo »

przedszkolanek pisze: 14 sie 2025, 20:17 ale weźcie to sobie porównajcie do jakiś numerów, nie wiem, bedoesa, typu nfz, biały i młody czy gustaw (ten sam czas), a nawet niektórych późniejszych z kpm czy ozds przecież w porównaniu kubuś tam brzmi jakby zaraz miał mieć spodnie brązowe
Oj zdecydowanie. Przecież taki NFZ to kamień milowy w polskim rapie. Refren w tym utworze to jest coś ponad czasowego + bit jaki zgotował tam Kubi i te zwrotki nawinięte w najbardziej nonszalanckim stylu w Polsce.
Ostatnio zmieniony 18 sie 2025, 20:00 przez xxxkawo, łącznie zmieniany 1 raz.
Światem kręcą pieniądze
Jeśli życie to dziwka, robi dla mnie pole dance
Awatar użytkownika
Vixm

Post autor: Vixm »

beef quebo z taco byloby ładnym zakonczeniem tego roku. ciekawe za kim byłyby dupeczki na rapie. stawiam, że sercem za taco, a rozumem za que
Wieczna kłótnia gimbusów na forach nie zmieni tego w żaden ze znanych mi sposobów bo zwyczajnie opiera się na pierdoleniu niedojebanych dzieci wczutych w wikipedię i funkcję wybierania kolorów czcionki.
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

dupeczki w sensie 20 latki?
one to by raczej były zainteresowane beefem oki - bambi
fanki taco i que, to chyba bardziej 30+

Dodano po 2 minutach 4 sekundach:
w ogóle beef oki bambi po rozstaniu, to będzie wydarzenie na scenie
Awatar użytkownika
Karkovsky

Post autor: Karkovsky »

zdziwiłbyś się. na fb jest pewna choroszczańska grupa, i jest tam sporo lasek poniżej 30. Przypomnę, że Quebo zdobył ogromną popularność wśród dzieciaków za sprawą Taconafide w 2018, tego słuchały pewnie nawet nie wiem, 12 latki. Matematykę zostawiam Tobie.
DODA DZWOŃ PO TE KURWA TEKSTY
Awatar użytkownika
Vixm

Post autor: Vixm »

nie wierze z srednia wieku jest wieksza niz <20 w przypadku quebo.
Wieczna kłótnia gimbusów na forach nie zmieni tego w żaden ze znanych mi sposobów bo zwyczajnie opiera się na pierdoleniu niedojebanych dzieci wczutych w wikipedię i funkcję wybierania kolorów czcionki.
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

wszystkie* znane mi osoby u20 jeżeli lubią rap, to jest to rap z następnej fali raperów po quebo i taco (ci co wchodzili do branży po 2017)

*poza jedną fanką białasa
Czesire

Post autor: Czesire »

Stałem się fanem Que, jakoś od "Szejka". Obserwowałem z zaciekawieniem jego ruchy: czekałem na zakończenie "Egzotyki", potem jarałem się Taconafide (mimo raczej średniego poziomu) i następnie... zniesmaczyłem się akcją wokół "Romantic Psycho"/pierwsze jego żegnanie się z rapem, jeśli dobrze kojarzę, a następnie tylko dalszy ciąg zawodów. Jestem niemalże pewien, że zaliczy znowu powrót i odejście ze sceny, prawie jak Kiss, czy inne Lady Pank. W każdym razie, robi się to coraz bardziej niesmaczne, nieśmieszne i żenujące.
Po prostu mi w sumie szkoda, całego dorobku który deprecjonuje takimi akcjami i dalszym rozmywaniem jakości, poprzez nużanie się w rozwodnionych pop rapowych, popikowych brzmieniach. :bag:
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Spoiler
Obrazek
Kunta Kinte z Ciechanowa już kończy karierę, jeszcze tylko troszkę, troszeczkę i już kończy, no cap.

Jeszcze tylko kawałek z Bałagane wyjdzie dla fanów, potem jeszcze się coś znajdzie, a potem to już 2 lata od rzekomego końca miną i będzie można coś nagrać.

No chyba, że wcale nie chodzi tutaj o ten track z Kazem, o którym wspominał w Kanale Zera
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
bronek

Post autor: bronek »

Ja juz sie kubie w zeznaniach @oldschoola i nwm co mial na mysli: czy quebo oklamuje nas ze konczy kariere bo kaz balagane smie smiec wydac kawalek na ktory sie dogral kuba przed ogloszeniem konca i o tym wspomnial w kanale 0, czy klebo jednak konczy kariere bo nagral kawalek z kazem po ogloszeniu konca kariery (no bo to nie bedzie kawalek o ktorym wspomnial w kanale 0 ze gdzies kiedys sie dogral dawno temu kazkowi ale ten jeszcze nie opublilowal tego) :dunno:
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Awatar użytkownika
zemsta1camzata

Post autor: zemsta1camzata »

zaraz się okaże, że jeszcze trzy płyty nagrał przed końcem kariery
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

@bronek po prostu śmieszy mnie mówienie, że to już ostatnia rzecz ode mnie pod szydłem Quebonafide, a po dwóch pożegnalnych koncertach mamy jeszcze płytę, teraz kawałek z Bałagane, pewnie jeszcze jakąś inną płytę jak preordery podochodzą.

Zaraz się okaże, że jeszcze jakiś mixtejpik nagrany x lat temu się znajdzie xD

Taco nie lubię personalnie, ale on jak nie chce rapować to nie rapuje, a jak ma ochotę to wydaje płytę i nie pierdoli o jakichś końcach.
Awatar użytkownika
Megidox

Post autor: Megidox »

Spokojnie jeszcze płyta jako Jakub Grabowski a później jako 3 kolejne alterega...
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Typ bedzie udawal martwego i napierdoli posmiertnych albumow kilka zanim znow oglosi ze zartowal.
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
FruitOffTheWall

Post autor: FruitOffTheWall »

najman też kończył kariere tysiąc razy
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti

owoc dziwko może wszystko
Awatar użytkownika
bronek

Post autor: bronek »

oldschool pisze: 20 sie 2025, 16:26 @bronek po prostu śmieszy mnie mówienie, że to już ostatnia rzecz ode mnie pod szydłem Quebonafide, a po dwóch pożegnalnych koncertach mamy jeszcze płytę, teraz kawałek z Bałagane, pewnie jeszcze jakąś inną płytę jak preordery podochodzą.

Zaraz się okaże, że jeszcze jakiś mixtejpik nagrany x lat temu się znajdzie xD

Taco nie lubię personalnie, ale on jak nie chce rapować to nie rapuje, a jak ma ochotę to wydaje płytę i nie pierdoli o jakichś końcach.
No z tym "zaraz okaze sie ze" to takie troche saturnowe myslenie ze "nie zagadam bo ona i tak nie odpowie i mnie oleje" :dunno: No normalne ze chlop nie panuje nad tym kiedy wyjda kawalki na ktore sie dogral gdzies kiedys, plyta ktora wydal nie jest rapowa (a mowil ze po prostu rap mu sie znudzil), no i last but not least jak czuje ze to ostatnia bo juz mu sie nie chce to mowi normalnie o tym w ten sposob i elo, moze mu sie kiedys odechce moze nie (w koncu ma bipolara cnie) chuj wie ale to i tak nie ma zbytnio znaczenia czy to FAKTYCZNIE bedzie ostatnia plyta czy przedostatnia czy jedna z wielu :dunno: Ale no mozna lapac za slowka (bo wiadomo chcialoby sie zeby juz o nim tyle nie gadali tylko olali i zapomnieli co nie?) i sie czepiac zamiast olac lub czerpac przyjemnosc z bycia swiadkiem kontentu irl, kazdy sam wybiera swoj hardkor jak to mowia

Dodano po 1 minucie 3 sekundach:
2rzyn pisze: 20 sie 2025, 16:33 Typ bedzie udawal martwego i napierdoli posmiertnych albumow kilka zanim znow oglosi ze zartowal.
Hahahahaha oby tak zrobil ja juz propsuje dzisiaj zeby byc pierwszym propsujacym jezeli to sie faktycznie wydarzy :lol: :lol:
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

bronek pisze: 20 sie 2025, 16:55 No normalne ze chlop nie panuje nad tym kiedy wyjda kawalki na ktore sie dogral gdzies kiedys
A to akurat nie jest prawda, bo nie ma czegoś takiego, że wysyłasz komuś zwrotkę i nie masz do niej praw od tego momentu.

Po "CERBERZE" nagrałem z trzydzieści featów
W pół roku, ale większość im zabrałem, byku

Szpaku się dograł, np. bodajże Igiemu, ale nie chciał, żeby się to ukazywało i się nie ukazało.

Wystarczyło zamiast opierać promo na "definitywny koniec kariery" mówić, że wygaszam karierę i coś tam ode mnie się pojawi jeszcze, ale regularnie nagrywać więcej nie zamierzam i przyjdzie kiedyś taki czas, że rzecz ze mną która się pojawi będzie ostatnia i nawet nie będziecie o tym wiedzieć.

Dla mnie to, że w ciągu miesiąca od pożegnalnego koncertu wychodzi kawałek z Bałagane (o ile o to chodzi) to cały czas śmieszne biorąc pod uwagę jaki nacisk był na to, że kończy.

A jak mówił, że może kiedyś ten numer z Bałagane wyjdzie to spodziewałem się nie wiem za 2 lata, a nie 4 tygodnie xD
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

pierdonafide
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

oldschool pisze: 20 sie 2025, 17:03 Wystarczyło zamiast opierać promo na "definitywny koniec kariery" mówić, że wygaszam karierę i coś tam ode mnie się pojawi jeszcze, ale regularnie nagrywać więcej nie zamierzam i przyjdzie kiedyś taki czas, że rzecz ze mną która się pojawi będzie ostatnia i nawet nie będziecie o tym wiedzieć.
wtedy spektakl by się tak nie sprzedał, a tak zawsze może powiedzieć że mu się przewidziało i wrócić jak ostatnio
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
ODPOWIEDZ