imo Lupe jest zazdrosny bo uważa Kendrick osiągnał status, na który Lupe miał potencjał i który mógłby osiągnąć gdyby nie to jebane Atlantic(i ma w tym wszystkim racje, gdyby nie te chujki to pewnie byłby często stawiany na równi z K.Dotem). W każdym razie już wrzucałem jego tweeta - ten album spropsował więc tak nie do końca z tym sceptycyzmem.sebring pisze: ↑13 maja 2022, 18:12 lupe jest chyba najbardziej znanym "sceptykiem" jego tworczosci - od dlugiego czasu czuje, ze niesprawiedliwe jest stawianie kendricka wyzej od niego jako songwritera i ogolnie rapera jesli chodzi o warsztat
poza tym szanuje go i docenia jego tworczosc, stad tez ten cudzyslow powyzej. ale ogolnie sprowadza sie to do tego ze wg. niego jest on przeceniany
Kendrick Lamar - Mr. Morale & The Big Steppers (2022)
Re: Kendrick Lamar - Mr. Morale & The Big Steppers (2022)
Te posty z poprzedniej strony o k docie udającym na tej plycie mesjasza getta to idealny przykład tego, że bez znajomości angielskiego warto się jednak powstrzymać od oceniania treści zagranicznego albumu rapowego
Co nie zmienia faktu, że jak zwykle nudy
Tak wyglada 90% forum. Może z 10% postów ma jakikolwiek sens.. No ale nie żeby ktos sie spodziewal czegos innego. Przeciez nie bez powodu nikt nie daje jebania o to co z grubsza twiedzą odbiorcyParlae pisze: ↑13 maja 2022, 18:32 kshaq celna uwaga, tu pasuje cytat Hovy: "Do you fools listen to music or do you just skim through it?"
Tak wygląda internet dzisiaj, ktoś tam w tle puści płytę, nie osłucha się, potem napisze w odpowiednim temacie "ale nudy" i zadowolony, wraca grać w LoLa albo CSa
- SuperRapMaster
2Pac to przecież znany mesjasz, a był najbardziej true raperem, mistrzem i bogiem rapu, jest rapem
, praojcem rapu, w internecie jest serwis poznaj Tupaca i mnóstwo jego cytatów, rap umarł razem z nim, a gdyby żył, to 90% współczesnych raperów/Lil Wayne pracował by w McDonaldzie.
^ No troszke zaorane
no chyba zaoral siebie samego jesli juz
♫ Beefing with my chick while I'm in jail ♫
hahah co chłop odklejki czasami złapie
mi chodzi o to, ze kult 2paca nikomu zbytnio nie przeszkadza,a nawet wielu go buduje. a z drugiej strony wyglada jakby rzekome stawianie sie w roli "mesjasza" było dla niektórych odrzucające. Cóż, nawet jesli ktos chcialby sie tak przedstawiac, to niektórym po prostu wolno.
Chłop nie żyje 26 lat już tak jakbyś zapomniał
Nie wiem w jakim celu cos tutaj wypisujesz, ale nie ma to sensu
- SuperRapMaster
Podobnie, jak większość rapu.
Nie no mnie śmieszą te postu typu jebanie Kendricka od tpab gdzie kurwa ani to cie nie dotyczy i do ciebie nie jest skierowane, ani pewnie połowy wersów nie rozumiesz bo jest po angielsku, ale wiadomo że art to debil nie od dziś
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Oczywiscie. Tak poza wszystkim dodajac jeszcze do tamtego, mi ego w rapie nie przeszkadza, a nawet uwazam, ze raper musi miec pewne ego. A dobrze to jest wtedy jesli rzeczy, które wypuszcza tego ego nie przekreslaja, czyli gdy faktycznie jest nad czym sie pochylic. Kendrick definitywnie robi rzeczy niebanalne, ale na konkretna ocene albumu to mozna sie pokusic (jak zawsze) dopiero po pewnym czasie.
- przedszkolanek
a teraz wypierdalaj z powrotem do 8 klasy i niech twoja polonistka naprawi, co spierdoliła i wytłumaczy ci, jak czytać ironię i sarkazm w tekstach publicystycznych napisanych w potocznej odmianie polszczyzny
już pomijam, że ten post zaczął (zamierzenie) przyzwoitą dyskusję o kobiecym rapie w polsce, bo to nie na twój poziom intelektualnyprzedszkolanek pisze: ↑15 lut 2021, 16:55 czy to się komuś podoba czy nie, żyjemy w takich czasach, że bój o to kto zostanie nową molestą, stoczą między sobą margaret i young leosia
i pomijam, że post w sumie się sprawdził bardzo ładnie
no jak już to nietrafione, ale szczere pozdro kolego
Dopiero jestem w połowie i choć gówno przeokrutne, to jednak morda mi się cieszy, bo dostałem dokładnie to czego się spodziewałem
Jeszcze bardziej cieszy forumkowy hejt, bo nawet jeżeli nie zawsze jest całkowicie trafny i akuratny, to jednak wypływa ze słusznego porywu serca, jakim jest jebanie chujowej muzyki
A pozostałym przy życia wiernym kościoła pw. sw. Kendryka polecam pod rozwagę, czy to dobrze o płycie świadczy, że Kodak kradnie show w całej pierwszej połowie (reszta jeszcze przede mną)
Ostateczna opinia za jakiś czas
jedyny sensowny props dla tej płyty w tym temacie
i nawet się szczerze zgodzę, pod tym względem jest mistrzowsko
ale to wszystko
dobra tam sklej pizde
kodak kradnie show xd
kodak kradnie show xd
płyta kendricka nie jest do mnie skierowana, więc nie mogę oceniać? xd a jakie płyty są do mnie skierowane haha chyba ten tupac jedynie
na ślizgawce cisnę beczkę
co chwilę wbijam szpileczkę
-
tybdo_yntogliw
Ghostface Killah jeśli jużprzedszkolanek pisze: ↑13 maja 2022, 21:16 Kodak kradnie show w całej pierwszej połowie (reszta jeszcze przede mną)
"Mr. Morale" ma taki vibe i tekst typu Kanye z Yeezusa - trochę jak New Slaves / Black Skinhead, tylko zapodany na deprze / zamułce. No i ofc Count Me Out jest zrobione "na Kanye". I jeszcze "Die Hard" jak Kanye z TLOP.
Dodano po 20 minutach 4 sekundach:
NAPRAWDĘ SZKODA, ŻE "Silent Hill" nie jest jakimś posse cutem, na tym bicie można PIERDOLIĆ CO SIĘ ŻYWNIE PODOBA - Black Hippy, Thug, Uzi, Isaiah Rashad, Andre 3000, Bun B, Drake, KTOKOLWIEK. ON JEST TAK DOJEBANY.
tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60
Przecież nie o to mi chodziło głąbie, ale co ja się będę produkował.
Wszystko jest kawałem oraz żartem
śmieszy mnie że odpowiadasz na mój post który był skierowany do ciebie
na ślizgawce cisnę beczkę