Kendrick Lamar - Mr. Morale & The Big Steppers (2022)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: instinkt, luk0as

Awatar użytkownika
koniec
bruh bruh

Re: Kendrick Lamar - Mr. Morale & The Big Steppers (2022)

Post autor: koniec »

sebring pisze: 13 maja 2022, 18:12 lupe jest chyba najbardziej znanym "sceptykiem" jego tworczosci - od dlugiego czasu czuje, ze niesprawiedliwe jest stawianie kendricka wyzej od niego jako songwritera i ogolnie rapera jesli chodzi o warsztat
poza tym szanuje go i docenia jego tworczosc, stad tez ten cudzyslow powyzej. ale ogolnie sprowadza sie to do tego ze wg. niego jest on przeceniany
imo Lupe jest zazdrosny bo uważa Kendrick osiągnał status, na który Lupe miał potencjał i który mógłby osiągnąć gdyby nie to jebane Atlantic(i ma w tym wszystkim racje, gdyby nie te chujki to pewnie byłby często stawiany na równi z K.Dotem). W każdym razie już wrzucałem jego tweeta - ten album spropsował więc tak nie do końca z tym sceptycyzmem.
Awatar użytkownika
Kubinsky

Post autor: Kubinsky »

Te posty z poprzedniej strony o k docie udającym na tej plycie mesjasza getta to idealny przykład tego, że bez znajomości angielskiego warto się jednak powstrzymać od oceniania treści zagranicznego albumu rapowego
Awatar użytkownika
niuhniuh

Post autor: niuhniuh »

Co nie zmienia faktu, że jak zwykle nudy
ether

Post autor: ether »

Parlae pisze: 13 maja 2022, 18:32 kshaq celna uwaga, tu pasuje cytat Hovy: "Do you fools listen to music or do you just skim through it?"
Tak wygląda internet dzisiaj, ktoś tam w tle puści płytę, nie osłucha się, potem napisze w odpowiednim temacie "ale nudy :sleep: " i zadowolony, wraca grać w LoLa albo CSa
Tak wyglada 90% forum. Może z 10% postów ma jakikolwiek sens.. No ale nie żeby ktos sie spodziewal czegos innego. Przeciez nie bez powodu nikt nie daje jebania o to co z grubsza twiedzą odbiorcy
Awatar użytkownika
SuperRapMaster

Post autor: SuperRapMaster »

2Pac to przecież znany mesjasz, a był najbardziej true raperem, mistrzem i bogiem rapu, jest rapem :what: , praojcem rapu, w internecie jest serwis poznaj Tupaca i mnóstwo jego cytatów, rap umarł razem z nim, a gdyby żył, to 90% współczesnych raperów/Lil Wayne pracował by w McDonaldzie.
ether

^ No troszke zaorane
Awatar użytkownika
sebring

Post autor: sebring »

no chyba zaoral siebie samego jesli juz
♫ Beefing with my chick while I'm in jail ♫
Awatar użytkownika
Jiigsi
good kid

Post autor: Jiigsi »

hahah co chłop odklejki czasami złapie
last.fm

She gon' make me feel nice, jiggy jiggy on deck
I got bare gyal 'round, jiggy jiggy on deck
ether

sebring pisze: 13 maja 2022, 20:47 no chyba zaoral siebie samego jesli juz
mi chodzi o to, ze kult 2paca nikomu zbytnio nie przeszkadza,a nawet wielu go buduje. a z drugiej strony wyglada jakby rzekome stawianie sie w roli "mesjasza" było dla niektórych odrzucające. Cóż, nawet jesli ktos chcialby sie tak przedstawiac, to niektórym po prostu wolno.
Awatar użytkownika
Jiigsi
good kid

Post autor: Jiigsi »

Chłop nie żyje 26 lat już tak jakbyś zapomniał
last.fm

She gon' make me feel nice, jiggy jiggy on deck
I got bare gyal 'round, jiggy jiggy on deck
ether

Nie wiem w jakim celu cos tutaj wypisujesz, ale nie ma to sensu
Awatar użytkownika
SuperRapMaster

Post autor: SuperRapMaster »

Podobnie, jak większość rapu.
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

Nie no mnie śmieszą te postu typu jebanie Kendricka od tpab gdzie kurwa ani to cie nie dotyczy i do ciebie nie jest skierowane, ani pewnie połowy wersów nie rozumiesz bo jest po angielsku, ale wiadomo że art to debil nie od dziś
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
ether

SuperRapMaster pisze: 13 maja 2022, 21:01 Podobnie, jak większość rapu.
Oczywiscie. Tak poza wszystkim dodajac jeszcze do tamtego, mi ego w rapie nie przeszkadza, a nawet uwazam, ze raper musi miec pewne ego. A dobrze to jest wtedy jesli rzeczy, które wypuszcza tego ego nie przekreslaja, czyli gdy faktycznie jest nad czym sie pochylic. Kendrick definitywnie robi rzeczy niebanalne, ale na konkretna ocene albumu to mozna sie pokusic (jak zawsze) dopiero po pewnym czasie.
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

Jasion94 pisze: 11 maja 2022, 21:01
gawi pisze: 09 maja 2022, 22:45 Nie no, zajebisty jest ten kawałek, co ten @przedszkolanek to ja nie mogę :wall:
On nazywal płytę Margaret (o której nikt już nie pamięta) kobiecym "Skandalem", więc nie sugerowałbym się jego zdaniem
a teraz wypierdalaj z powrotem do 8 klasy i niech twoja polonistka naprawi, co spierdoliła i wytłumaczy ci, jak czytać ironię i sarkazm w tekstach publicystycznych napisanych w potocznej odmianie polszczyzny
przedszkolanek pisze: 15 lut 2021, 16:55 czy to się komuś podoba czy nie, żyjemy w takich czasach, że bój o to kto zostanie nową molestą, stoczą między sobą margaret i young leosia
już pomijam, że ten post zaczął (zamierzenie) przyzwoitą dyskusję o kobiecym rapie w polsce, bo to nie na twój poziom intelektualny
i pomijam, że post w sumie się sprawdził bardzo ładnie
Jiigsi pisze: 11 maja 2022, 21:25
Jasion94 pisze: 11 maja 2022, 21:01 On nazywal płytę Margaret (o której nikt już nie pamięta) kobiecym "Skandalem", więc nie sugerowałbym się jego zdaniem
No płytki Margaret chociaż da się słuchać, więc nie trafione porównanie kolego przedszkolanek
no jak już to nietrafione, ale szczere pozdro kolego

Dopiero jestem w połowie i choć gówno przeokrutne, to jednak morda mi się cieszy, bo dostałem dokładnie to czego się spodziewałem
Jeszcze bardziej cieszy forumkowy hejt, bo nawet jeżeli nie zawsze jest całkowicie trafny i akuratny, to jednak wypływa ze słusznego porywu serca, jakim jest jebanie chujowej muzyki
A pozostałym przy życia wiernym kościoła pw. sw. Kendryka polecam pod rozwagę, czy to dobrze o płycie świadczy, że Kodak kradnie show w całej pierwszej połowie (reszta jeszcze przede mną)
Ostateczna opinia za jakiś czas
Parlae pisze: 13 maja 2022, 16:56 ale wyprodukowana i zmixowana jest świetnie.
jedyny sensowny props dla tej płyty w tym temacie
i nawet się szczerze zgodzę, pod tym względem jest mistrzowsko
ale to wszystko
Awatar użytkownika
Drmz

Post autor: Drmz »

dobra tam sklej pizde

kodak kradnie show xd
kosciey pisze: 03 mar 2020, 13:07 wszyscy jesteście chujowo wypluci przez generator gówna.
lygrys pisze: 15 sty 2021, 17:13 Tak czy inaczej nie żałuje, bo wreszcie kupiłem durszlak
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

płyta kendricka nie jest do mnie skierowana, więc nie mogę oceniać? xd a jakie płyty są do mnie skierowane haha chyba ten tupac jedynie
na ślizgawce cisnę beczkę
co chwilę wbijam szpileczkę
tybdo_yntogliw

Post autor: tybdo_yntogliw »

przedszkolanek pisze: 13 maja 2022, 21:16 Kodak kradnie show w całej pierwszej połowie (reszta jeszcze przede mną)
Ghostface Killah jeśli już

"Mr. Morale" ma taki vibe i tekst typu Kanye z Yeezusa - trochę jak New Slaves / Black Skinhead, tylko zapodany na deprze / zamułce. No i ofc Count Me Out jest zrobione "na Kanye". I jeszcze "Die Hard" jak Kanye z TLOP.

Dodano po 20 minutach 4 sekundach:
NAPRAWDĘ SZKODA, ŻE "Silent Hill" nie jest jakimś posse cutem, na tym bicie można PIERDOLIĆ CO SIĘ ŻYWNIE PODOBA - Black Hippy, Thug, Uzi, Isaiah Rashad, Andre 3000, Bun B, Drake, KTOKOLWIEK. ON JEST TAK DOJEBANY.
tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

Przecież nie o to mi chodziło głąbie, ale co ja się będę produkował.
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

śmieszy mnie że odpowiadasz na mój post który był skierowany do ciebie
na ślizgawce cisnę beczkę
co chwilę wbijam szpileczkę
ODPOWIEDZ