Ten Typ Mes

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

moody

Re: Ten Typ Mes

Post autor: moody »

no na yt tez wrzucony na nowy kanal mesa, rano bylo 600 subskrybcji
Awatar użytkownika
lygrys

Post autor: lygrys »

Bardzo mnie pozytywnie Mes zaskoczył tym wywiadem, bo widać, że wydoroślał, nie problemów by bić się w pierś i przyznać, że ma słabości nad którymi pracuje ze specjalistami, by nie zawieść swojej rodziny. Mego props za to i trzymam kciuki by się wszystko ułożyło.

To, że wszystkich formalności nie dopilnował, to jestem w stanie zrozumieć, bo jest przede wszystkim artystą i strona artystyczna wytwórni go najbardziej interesowała.
To, że ufał ziomkom to mnie nie dziwi, bo komu miał ufać jak nie kumplom z którymi znał się od lat i ma wspólną historie.
Dobrze, że miał głowę na karku i sobie ogarnął spadochron finansowy, bo i inaczej wylądowałby jak Jędkier.

Dodano po 5 minutach 18 sekundach:
Sotnikov pisze: 24 gru 2022, 23:30 Są w tym wywiadzie wskazówki, że mes może tylko zgrywać ofiarę. Przez bardzo krótki fragment wspomina swoje winy, bycie chujozą, despotą, alkoholikiem i człowiekiem, z którym ciężko współpracować, ale mino wszystko jest super ziomkiem, bo zaufał przyjaciołom, a stasiak nosił czapkę konkurencji i Witek źle traktował innych artystów w ich wytwórni, ale wtedy mesowi to nie przeszkadzało oczywiście xd a ja się zastanawiałem czemu nie ma go ma tribute dla pjusa, coś się słyszało o spinie ze Stasiakiem, ale nie wiedziałem, że aż tak grubo tam polecieli.
ja tego tak nie odebrałem.
raczej według mnie on się zastanawia dlaczego go tak potraktowali.
według mnie po prostu byli przydupasami, którzy potraktowali go jak trampolinę.
Dobrze zrobił, że to wyrzucił z siebie.
+48 22 29 22 597
www.aborcjabezgranic.pl
Jak mnie nie ma na forum, to od was odpoczywam.
Pasjaklasyki

Post autor: Pasjaklasyki »

Ostatni album niby Sam wydał coś
Awatar użytkownika
wuiru

Post autor: wuiru »

jakim bucem by nie był mes i jak bardzo wkurwiający nie był to jednak wyrzucenie go z wytwórni, wyjebanie go z praw do swoich płyt przez dwóch ziomków to czyste kurestwo z drugiej strony mes tą wytwórnie założył mając 27 lat i o ile rozumiem, że będąc muzykiem, artystą może nie kumać dlaczego opcja jdg zamiast spółki powinna być od razu to jednak dopuszczenie żeby nie mieć praw do swojej muzyki to jego wina bo nie od dziś szły takie przewały
Pasjaklasyki

lygrys pisze: 25 gru 2022, 8:07 Bardzo mnie pozytywnie Mes zaskoczył tym wywiadem, bo widać, że wydoroślał, nie problemów by bić się w pierś i przyznać, że ma słabości nad którymi pracuje ze specjalistami, by nie zawieść swojej rodziny. Mego props za to i trzymam kciuki by się wszystko ułożyło.

To, że wszystkich formalności nie dopilnował, to jestem w stanie zrozumieć, bo jest przede wszystkim artystą i strona artystyczna wytwórni go najbardziej interesowała.
To, że ufał ziomkom to mnie nie dziwi, bo komu miał ufać jak nie kumplom z którymi znał się od lat i ma wspólną historie.
Dobrze, że miał głowę na karku i sobie ogarnął spadochron finansowy, bo i inaczej wylądowałby jak Jędkier.

Dodano po 5 minutach 18 sekundach:
Sotnikov pisze: 24 gru 2022, 23:30 Są w tym wywiadzie wskazówki, że mes może tylko zgrywać ofiarę. Przez bardzo krótki fragment wspomina swoje winy, bycie chujozą, despotą, alkoholikiem i człowiekiem, z którym ciężko współpracować, ale mino wszystko jest super ziomkiem, bo zaufał przyjaciołom, a stasiak nosił czapkę konkurencji i Witek źle traktował innych artystów w ich wytwórni, ale wtedy mesowi to nie przeszkadzało oczywiście xd a ja się zastanawiałem czemu nie ma go ma tribute dla pjusa, coś się słyszało o spinie ze Stasiakiem, ale nie wiedziałem, że aż tak grubo tam polecieli.
ja tego tak nie odebrałem.
raczej według mnie on się zastanawia dlaczego go tak potraktowali.
według mnie po prostu byli przydupasami, którzy potraktowali go jak trampolinę.
Dobrze zrobił, że to wyrzucił z siebie.

Bo muzycy powinni Robić pieniądze nie tylko na muzyce 😃😀

Dodano po 37 sekundach:
moody pisze: 25 gru 2022, 2:45 no na yt tez wrzucony na nowy kanal mesa, rano bylo 600 subskrybcji
Będzie Więcej

Dodano po 10 minutach 8 sekundach:
ether pisze: 25 gru 2022, 1:49 Beka, ze oni chcą go blokowac zeby nic nie mogl wydawac? lol. Ze niby tego numeru na Spotify nawet wrzucic nie moze teraz. Dziecinada w chuj
Wytwórnie inne 😃😀

Dodano po 11 minutach 43 sekundach:
stratemirat pisze: 24 gru 2022, 14:36 Mes pewnie też niezłe pieniążki zarobił na reklamowaniu Chivas Regal ostatnio
To Dobrze 😃😉
Bisclavret

Post autor: Bisclavret »

Jose pisze: 25 gru 2022, 0:38 Te wszystkie projekty typu właśnie pudełko, które świeci w ciemności, to imo też właśnie typowy Mes, który jest ponad wszystkich i robi SZTUKĘ
Nie no sama historia z pudełkiem które świeci w ciemności no to po prostu beka bo Mes się tym podniecał jakby nagrał klip na księżycu, ale tam był wątek kulawego preorderu z pustym pudełkiem na płytę z remiksami, którą później trzeba było sobie samemu zamówić ze strony alko i zapłacić za przesyłkę. Pewnie idea była taka, że każdemu wyślą tę płytę na adres dostawy głównego albumy w ramach niespodzianki, ale ktoś policzył na kalkulatorze kilkanaście tysięcy preorderow razy koszt wysyłki i stwierdził że fajny pomysł ale niekoniecznie warty kawalerki. Mes bronił później tej sytuacji jak niepodległości kosztem potężnych strat wizerunkowych, a teraz jestem prawie pewien, że to nie był ani jego pomysł ani jego decyzja i chłop po prostu własnym dobrym imieniem krył debilizm kolegów którzy teraz go wykopali z wytwórni. To by mogło wskazywać że rzeczywiście chłopaki tam kulawo z nim pogrywali.

A w ogóle książka mesa xD ta scena o której piszesz to chyba było w krzakach? Straszne gówno i dziwię się że jeszcze nie zaszła u Piotra Schmidta autorefleksja że może lepiej jest nie wspomnieć o tym. Na forum literackim trafiła pewnie do "beki z lokalnych pisarzy"
Pasjaklasyki

To sprawka Witolda i Stasiaka z tym pudełkiem było
Awatar użytkownika
Mietek

Post autor: Mietek »

Szkoda że Leh nie żyje. Mam wrażenie że to byl taki faktycznie dobry ziomek Mesa, który by szybko określi co tam się wydarzyło.
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

Bisclavret pisze: 25 gru 2022, 10:05 A w ogóle książka mesa xD ta scena o której piszesz to chyba było w krzakach? Straszne gówno i dziwię się że jeszcze nie zaszła u Piotra Schmidta autorefleksja że może lepiej jest nie wspomnieć o tym. Na forum literackim trafiła pewnie do "beki z lokalnych pisarzy
No on jest mega dumny z samego faktu napisania ksiazki bo to go czyni wielce literatem, a ze to nastepny z kompleksem hiphopu to jara sie ze bycie autorem powiesci legitymizuje go w kręgach kultury niezwykle wysokiej a nie że jest tylko dukaczem stękającym o osiedlu bo jak to tak

Dodano po 2 minutach 5 sekundach:
wuiru pisze: 25 gru 2022, 9:25 jego wina bo nie od dziś szły takie przewały
no od pierwszych murzynow przez elvisa, beatlesow i rolling stonesow, tylu juz bylo wyruchanych przez menedzera albo ziomka na prawa do swojego katalogu ze warto zaczac sie uczyc na cudzych bledach
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

Wiadomo ale moje ziomy nigdy by tak nie zrobiły
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Awatar użytkownika
Ema

Post autor: Ema »

jakim ciumciokiem trzeba być żeby dać się wydymac takiej parówce jak stasiak, beczka mesiu
Awatar użytkownika
DJ_BOBO

Post autor: DJ_BOBO »

i dobrze że go wyjebali, trzeba było nie pajacować z tym pistoletem na wode
https://youtu.be/UD4lt6AOVZQ?si=LOyIBdPJUn8olTdV
PIERDOLONY HARDKOR DZIEWCZYNKOOO
Awatar użytkownika
gogi
Złoty Rozjebus

Post autor: gogi »

Bisclavret pisze: 25 gru 2022, 0:26Swoją drogą z dekadę temu po jakimś koncercie Mesa pamiętam jak Stasiak zachowywał się w sposób, który można określić jako daleki od wizerunku sympatycznego ciumcioka który forsuje na płytach. Próbował grzać nawet jakiegoś typa z jakieś bekowe pytanie do mesa, ogólnie mega pospinany i grał dużo większą gwiazdę niż Mes xD. Już wtedy zapaliła mi się lampka, że to może wcale nie taki spoko typ jak się wydaje.
ciekawe że najlepsze co wyszło wielkiemu raperowi Łukasz Stasiak w karierze muzycznej to filmik gdzie naśladuje REMCE Sokoła
pardon pisze: 10 lis 2023, 12:06 nie umiem slowo daje nie umiem juz czytac dluzszych postow saturna i lygrysa bez uczucia ze oni nie marnuja swojego zycia, ale zatruwaja tez nasze mimowolnie pchajac do glow ich chore urojenia
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

piękna historia
niech jeszcze ktoś wyrzuci solara i białasa z sb
a nie, czekaj...
LuckyStrike

Post autor: LuckyStrike »

Nie wiem co gorsze, podłe zachowanie kolegów Mesa, czy fakt, że wytwórnia była na JDG, w dodatku nie jego, ja pierdolę :lol:

Chyba jednak ignorancja i głupota Mesa wygrywa.

Ze strony Witka i Stasiaka też chujowo, bo swoje obecne położenie, w dużej mierze, zawdzięczają swojemu naiwnemu koledze.

Swoją drogą, sytuacja dość nietypowa, bo Panowie przyjaźnili się od czasów nastoletnich, ale to tylko pokazuje, że w przypadku biznesu, nie można polegać na innych, a trzeba zabezpieczyć siebie.
Awatar użytkownika
scarz

Post autor: scarz »

Mes teraz po części słusznie wylewa żale, że wytwórnia, której był twarzą i która hulała głównie dzięki jego muzyce go wywaliła, ale zapomina, że całe ryzyko związane z założeniem i prowadzeniem tego biznesu wziął na siebie ktoś inny. Bo niby kumpelski deal etc., ale gdyby to nie wypaliło to ten cały Witek by został z długami, a Mesowi zmartwień by nie przybyło. A pamietajmy, że otworzyli to to bodajże w 2009 roku, kiedy branża dopiero podnosiła się po krachu rapowym sprzed 2-3 lat, wiec sama decyzja by wejść w taki interes w takim momencie i to w zasadzie na własny rachunek wymagała odwagi. Już nie wspominam o tym, że przez te wszystkie lata Mesowi najwyraźniej taki układ pasował, skoro nie zainteresował się wcześniej zrobieniem z tego jakiejś spółki.

Już nawet nie wspomnę o tym, że użeranie się z chronicznie najebanym bucowatym Mesem zapewne też wymagało sporych pokładów cierpliwości. No i ciekaw jestem, jak faktycznie wyglądało to „wyszukiwanie przez Mesa raperów na ulicy”. Żeby nie okazało się, że polegało to na tym, że po pijaku obiecywał nowopoznanemu kompanowi od kieliszka kontrakt i złote góry, a potem stawiał wytwórnię przed faktem dokonanym i oni musieli jakoś z tego wybrnąć.

Ale to już luźne dywagacje tylko, bo podejrzewam, że relacji drugiej strony (tego Witka, a nie pajaca Stasiaka, który pewnie w przeciągu paru dni wrzuci jakis smieszkowym artykulikiem na newonce) zapewne nigdy nie poznany. Tak czy siak okoliczności rozstania podane przez Mesa nie są za fajne i mimo całego jego bucostwa trochę go szkoda.
Awatar użytkownika
przedszkolanek

scarz pisze: 25 gru 2022, 20:06 „wyszukiwanie przez Mesa raperów na ulicy”. Żeby nie okazało się, że polegało to na tym, że po pijaku obiecywał nowopoznanemu kompanowi od kieliszka kontrakt i złote góry, a potem stawiał wytwórnię przed faktem dokonanym i oni musieli jakoś z tego wybrnąć.
z tego co pamiętam, to w jakimś tam wywiadzie w cgm holak mówił, że wyhaczenie rosalie. i frostiego (który się ostatecznie nie spodobał), to jego robota, tak więc nie przesadzałbym z zaangażowaniem mesa w działalność własnej wytwórni
nie zdziwiłbym się jakby cała jego działalność ograniczała się do dostarczania kolejnych własnych materiałów
edenmar

Post autor: edenmar »

Z okazji tej inby odkopałem legendarną dyskusję o opakowaniu które kurwa świeci w ciemności. Polecam dla uplastycznienia sobie jaki to jest buc przekonany o własnej wielkości, gdyby komuś ten smutny wywiad jednak trochę przysłaniał całokształt postaci
moody

Post autor: moody »

przedszkolanek pisze: 25 gru 2022, 20:10
scarz pisze: 25 gru 2022, 20:06 „wyszukiwanie przez Mesa raperów na ulicy”. Żeby nie okazało się, że polegało to na tym, że po pijaku obiecywał nowopoznanemu kompanowi od kieliszka kontrakt i złote góry, a potem stawiał wytwórnię przed faktem dokonanym i oni musieli jakoś z tego wybrnąć.
z tego co pamiętam, to w jakimś tam wywiadzie w cgm holak mówił, że wyhaczenie rosalie. i frostiego (który się ostatecznie nie spodobał), to jego robota, tak więc nie przesadzałbym z zaangażowaniem mesa w działalność własnej wytwórni
nie zdziwiłbym się jakby cała jego działalność ograniczała się do dostarczania kolejnych własnych materiałów
ale to juz lata pozniejsze. a poczatki byly takie, ze mes postanowil dac swiatu nowe pokolenie alkopoligamczykow, byly przeciez te slynne zbiki, castingi polegajace na wspolnym chlaniu, mialy byc same sprawdzone mordy a koniec koncow kazdy na kazdego sie tam poobrazal, o czym najwiecej bylo chyba na "ała". ale np. zetenwupe czy knap czyli ludzie wlasnie z tamtego zaciagu zdazyli pare fajnych traczkow dac
Awatar użytkownika
przedszkolanek

moody pisze: 25 gru 2022, 20:22 ale to juz lata pozniejsze. a poczatki byly takie, ze mes postanowil dac swiatu nowe pokolenie alkopoligamczykow, byly przeciez te slynne zbiki, castingi polegajace na wspolnym chlaniu, mialy byc same sprawdzone mordy a koniec koncow kazdy na kazdego sie tam poobrazal, o czym najwiecej bylo chyba na "ała". ale np. zetenwupe czy knap czyli ludzie wlasnie z tamtego zaciagu pare fajnych traczkow dali akurat
no niby tak, ale modus operandi potężnego mesa mogło mieć korzenie wcześniejsze
w ogóle bym się nie zdziwił, gdyby tak naprawdę tych wszystkich lehów, zetenwupe, knapów potężemu mesowi artyście z bożej łaski ktoś podsunął
zresztą, jak tam zetenwupe, to nie nie pamiętam, ale leh latał na high time w czasach kiedy ten kanał coś jednak znaczył, knap był na dill gang, więc wyłapanie tego to nie była wielka sztuka, jak wyłapywanie jakiś dajmy na to chłopaczków z wałbrzycha nagrywających na soundcloud z 500 obserwujących
ODPOWIEDZ