Białas - H8M5 (2020)
- Serdecznosci
Re: Białas - H8M5 (05.08.2020) [Zapowiedź]
Jakie EPki? Mnie nie doszło jeszcze. : (
"H8"- ta co już wyszła oraz "ME"
@down
Nie ma remixu, 5 numerów + 3 skity
@down
Nie ma remixu, 5 numerów + 3 skity
Ostatnio zmieniony 03 sie 2020, 13:38 przez Krynew, łącznie zmieniany 1 raz.
Kocham, pozdrawiam
Ile jest numerów na tej drugiej epce? Jest tam remix swoosh gangu?
Dodano po 21 minutach 48 sekundach:
Ale pdw jest na epce?
Dodano po 21 minutach 48 sekundach:
Ale pdw jest na epce?
Do mnie jeszcze nie doszło, ale widzę, że warto było zamówić. Nie mogę się doczekać. Dawajcie znać jak muzyczka.
Na głównej Cd mamy 12 tracków - ep1 10 tracków (4skity) - ep2 8 tracków (3skity) - 4 Cd 3 tracki (jeden utwór plus wokalne sample i jeden instrumental)
bialas jak czasem zarzuci PANCZEM KILEREM to przez dwa dni musze pic zeby zapomniec ile zazenowania potrafi wzbudzic 5 sekund piosenki sb mafia
słabą masz psyche
https://youtu.be/UD4lt6AOVZQ?si=LOyIBdPJUn8olTdV
PIERDOLONY HARDKOR DZIEWCZYNKOOO
PIERDOLONY HARDKOR DZIEWCZYNKOOO
to dłoń jest w pre orderze jako artefakt?
If the streets were a coin won't be head or tails
Would be death or jail, two fails, I got the better L.
Would be death or jail, two fails, I got the better L.
kurwa ale mam chęć to przesłuchać a zdecydowałem się dopiero kupić ten rzut co ma premierę dopiero 17go.
Wyśle ktoś jakieś nutki? Np shuriken czy coś? 
Muszę przyznać, że zadowalający preorder, trochę za duży ten box na zawartość, ale to akurat najmniej istotne. Każda okładka dość fajnie zrealizowana, oprócz 4 Cd bo tam akurat dostajemy opakowanie w folli plus plakat. Na głównym krążku znalazło się 12 dobrych tracków, które trafiają w moje gusta, nowatorskie bity w połączeniu z Białasem soczyście wybrzmiewają z kolumn, od razu na starcie mamy sztosowy wałek,który przygotowuję nas do podróży przez nawijki rapera. Na płycie nie zabrakło melodyjnych utworów jak i też tych surowych, single nie odstają od całości i wszystko zlewa się w jeden muzyczny twór. Zaskoczeniem jest Kara, która jako gość bardzo fajnie wpasowała się w klimat albumu, tak samo Smolasty (jego wokal jest zjawiskowy) pomimo swojego oryginalnego stylu jest fajnym dodatkiem do produktu.O pierwszej epce nawet nie ma o czym pisać bo tak naprawdę każdy zna i jest ona świetna, zaś druga to taka krótka, przyjemna opowieść dotycząca Białasa, sama nazwa to "Me" jest kontynuacją „H8” na której rozbrzmiewa kilka delikatnych, muzykalnych riffów oraz wpadających szybko w ucho melodii, których, aż miło posłuchać wieczorkiem, bardzo kojący krążek. Płyta numer 4 to 3 tracki, gdzie numer dwa to same wokale , a ostatni to wersja instrumentalna pierwszego. Jedną z minusowych rzeczy to przede wszystkim długość głównego albumu, jest po prostu za krotki, no ale za to dostajemy dwie dodatkowe epki, więc zawsze coś.
Ostatnio zmieniony 04 sie 2020, 6:47 przez SiNi, łącznie zmieniany 1 raz.
-
JestemTymRaperemZ
tylko terminem dostawy. dla mnie AŻ terminem dostawy. 
Ma ktoś linka do pobrania? Bo zamówiłem z Whitem i mi przyjdzie pod koniec sierpnia dopiero 
- sugarhill_notausgang
Niektóre typy to chyba zakładają tu konta tylko do proszenia o linki.
"W imię ojca trapu" to fajny track i lubię go sobie puścić, dobre linijki, beat spoko. Ale nie jestem w stanie przesłuchać całego albumu Białasa, nie wiem w sumie czemu, chyba ta jego maniera w głosie jest spoko na parę singli, ale na dłuższa metę mnie wkurwia.
"W imię ojca trapu" to fajny track i lubię go sobie puścić, dobre linijki, beat spoko. Ale nie jestem w stanie przesłuchać całego albumu Białasa, nie wiem w sumie czemu, chyba ta jego maniera w głosie jest spoko na parę singli, ale na dłuższa metę mnie wkurwia.
kurwa ten bit swoosh gang jaka kosa
„Prawdziwy Król” 
Lanek Krol, Bialas tez spoko w Swoosh Gang ale kto propsuje Pezeta? 
Piękne wydanie, już o zawartości była mowa wcześniej, bardzo miłe zaskoczenie z tymi dodatkami. Na półce prezentuje się świetnie i na pewno przykuwa uwagę.
Co do głównego materiału to dostaliśmy tutaj bardzo osobistą/dojrzałą i pełniącego rolę obserwatora świata, wersję Białasa. Produkcja na najwyższym poziomie, sam podkład ma swój unikalny klimat. Gościnki są, ale bez szału, Bedoes nawet spoko dał, tak inaczej niż zwykle, u Kary niestety słychać dość mocne braki w technice i dziwna ta zwrotka jakby zmixowała ją sobie sama na kolanie, ale nie jest źle i ma to swój urok, Smoła w swoim stylu, raczej bez szału. Najlepsza gościnka z tych wszystkich to zdecydowanie Pezet i miły akcent Grzegorza Ciechowskiego.
Tutaj ktoś bardzo trafnie napisał:
Art-Hop to jebana sztuka i jedna z lepszych rzeczy w polskim rapie, acapella tego utworu to jakieś poezium, ciary.
Co do głównego materiału to dostaliśmy tutaj bardzo osobistą/dojrzałą i pełniącego rolę obserwatora świata, wersję Białasa. Produkcja na najwyższym poziomie, sam podkład ma swój unikalny klimat. Gościnki są, ale bez szału, Bedoes nawet spoko dał, tak inaczej niż zwykle, u Kary niestety słychać dość mocne braki w technice i dziwna ta zwrotka jakby zmixowała ją sobie sama na kolanie, ale nie jest źle i ma to swój urok, Smoła w swoim stylu, raczej bez szału. Najlepsza gościnka z tych wszystkich to zdecydowanie Pezet i miły akcent Grzegorza Ciechowskiego.
Tutaj ktoś bardzo trafnie napisał:
Koniec końców jestem bardzo zadowolony z tego materiału i mam nadzieję, że zostanie on doceniony i nie powtórzy się historia z Hyper 2000.H8 - smutna EP w ktorej wylewa bol i zale.
ME - Wesola plyta w ktorej opowiada o milosci i pewnych zmianach swoich.
ArtHop - Pokazuje XXI wiek
H8M5 to polaczenie tego wszystkiego...
Art-Hop to jebana sztuka i jedna z lepszych rzeczy w polskim rapie, acapella tego utworu to jakieś poezium, ciary.