Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie
- SuperRapMaster
Re: Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie
Belmondo>>>Sentino
- SuperRapMaster
Stary Quebonafide>stary Belmondo>nowy Belmondawg>nowy Quebonafide
- OmarStooleyman
Stary Que to był studenciak z którego stary Belmondo robił bekę w tekstach
belmo z okresu H&M (2k15-18 powiedzmy) > belmo nowoczesny (post rafalala-do teraz) > stary belmo (wszystko przed 2015)
jasny wracaj na forum
SuperRapMaster pisze: ↑15 lut 2022, 20:46 Stary Quebonafide>stary Belmondo>nowy Belmondawg>nowy Quebonafide
- SuperRapMaster
Przypominam, że Quebo był kiedyś posiadaczem bezapelacyjnie najlepszego flow w Polsce. Przypomnijcie sobie chociażby, jak w "C'est la vie" wpierdolił się na bit, przy tym zajebiście przedłużając sylaby "Wrzucam to w tracki, bo nie mam więcej miejsca na dziaaary
Jadę czwarty raz w tym roku by zobaczyć Paaaryż" albo jak w "Hype" genialnie wykorzystał autotune rapując "cała rapgra wkrótce zrobi dwukropek i v, blow", czy też jak w "Prowo" zaczął zupełnie normalnie, a potem krzyknął "to było prowo, teraz kurwa lecę jak berserkrer" i zaczął napierdalać jak karabin maszynowy. No i do tego wszystkiego jest dobrym, inteligentnym tekściarzem.
a kurwa produkowalem się chwilę, ale jednak za prowo to uznam dla zdrowia
cztery żubry i dwie kurwy
- SuperRapMaster
Zdarza mi się nadawać wypowiedziom lekko prowokacyjny ton, ale meritum wypowiedzi jest zawsze mają prawdziwą opinią. A moja opinia jest taka, że Quebo w latach 2013-2017 miał najlepsze flow w polskich rapie.
- sugarhill_notausgang
No i to jest właściwy post we właściwym temacie.
To ja też przy okazji dam post od siebie, wydaje mi się, że chyba odpowiedni w tym temacie - Quebo to najgorsze flow w polskim mainstrimie, no, może zaraz po Paluchu.
To ja też przy okazji dam post od siebie, wydaje mi się, że chyba odpowiedni w tym temacie - Quebo to najgorsze flow w polskim mainstrimie, no, może zaraz po Paluchu.
jak mógł mieć niby lepsze niż belmondo w 2016? posłuchaj jeszcze raz gaśnicy albo bez kituSuperRapMaster pisze: ↑16 lut 2022, 10:55 Quebo w latach 2013-2017 miał najlepsze flow w polskich rapie
jasny wracaj na forum
kiedys myslalem, ze SuperRapMaster to bakłażan, ale jednak widać po stylu pisania, że bortwick
quebo, oprocz bycia chujowym raperem, irytuje mnie mismatchem między głosem a wyglądem, stylizuje się na łobuziaka - wiecie, tatuaże i kolorowe włoski, ma jakąśtam brodę więc widać że okres dojrzewania już za sobą, a skrzeczy jak jakiś przestraszony nastolatek
quebo, oprocz bycia chujowym raperem, irytuje mnie mismatchem między głosem a wyglądem, stylizuje się na łobuziaka - wiecie, tatuaże i kolorowe włoski, ma jakąśtam brodę więc widać że okres dojrzewania już za sobą, a skrzeczy jak jakiś przestraszony nastolatek
Ja chyba dalej nie wiem co to to flow jest
patoreakcja > patointeligencja
widziałeś mnie w netflixie, mówisz miły gość?
ja cię nie widziałem, bo szukaliśmy tam rytm i flow
ja cię nie widziałem, bo szukaliśmy tam rytm i flow
- oKulTywowany
Belmondo lepsze flow od Quebo
i ktoś tam dał przykład tego jego skrzeczenia w tej gaśnicy jak po jebanym nadmiarze benzo
te zamulanie G na drugim biegu bez sprzęgła to nie wiem czy w ogóle rapowaniem można nazwać gut gut prowo pany
This page is no longer available.
co Ty pierdolisz bozena
baqlashan pisze: przyszedł belmondo i każdy wybraniec od razu skminił że on obiektywnie jest najlepszy, nie widzisz to znaczy że nie doznałeś wizji, nie jesteś po prostu wrażliwy na tak subtelnie tętniące zajebistością i ogładą piękno
Brlmondo najlepsze flow ma na scrooge ebenezer
"...jest eśmy małymi cząstkami wielkich rzeczy..."

pieseczek dla ślizgawkera

mlody g w gasnicy >>>>>> cala tworczosc quebonafide
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
No, we ain't all angels
Większość miłośników Belmondo lubi go tak naprawdę tylko dlatego że jest względnie mało znany i można poczuć się elitarnie. Tak naprawdę nie lubi go za samą muzykę tylko za wartości nieco odmienne od standardów polskiej sceny jakie przedstawia. Sama muzyka jest chujowa i reszta to dorabianie ideologii, spójrzmy na to szczerze. Słuchać tego dla przyjemności? Dla beki, parę razy, tak. Nic więcej. Porównywać do, nomen omen, przeciętnego rapowo Quebonafide (ale wybitnego jak na polskie warunki w kreowaniu wizerunku i wprowadzaniu trendów), to i tak za dużo.