Vitalyi ma 25 mln na Spotify, co sprawiłoby, że gdyby był na Ezgotyce albo Ezoteryce, to byłby najpopularniejszym numerem xD (Żadnych Zmartwień 10,5 mln, Madagaskar 22)
Quebonafide
Re: Quebonafide
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
@oldschool Hahahah to wielki props i przepraszam za wprowadzenie w blad, pozatym wlasnie sam srubuje ten wynik
Chociaz pewnie na yt to wyniki sa calkiem inne (czekam na pancz ze to dzieki teledyskom i znowu wrocimy do punktu wyjscia dyskusji
), ale bardzo milo zobaczyc ze doceniono ten numer, szkoda ze nie ma do niego video
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsnyprzyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Z YT jest ten problem, że te numery Sentino stare znikały i Vitalyi ma 6 mln, ale wrzucony był w 2022, jakby był od zawsze byłoby pewnie ze 30.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
- Moltisanti
Ta, wyjebanie społeczeństwa na vacie przy taconafide to też była zabawa nie nastawiona na hajs. Przecież on nawet u Stana rozpamiętywal ze nie dotloczyl eklektyki, bo obiecał ze nie dotloczy i dosłownie widać ten bol dupy ze uciekło kilkaset koła które by mógł mieć i strzelam że nie raz rozkminial żeby jednak dotloczyc
No to fakt, chociaz juz teraz sie nie dowiemy nigdy ile by mialy, zalezy od tego ktory rabin zrobi prognoze
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsnyprzyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
- gods bidness
Widziałem jakieś urywki tego koncertu pożegnalnego i akurat duet z Matą, to strasznie niezgrani byli, chyba prób nie mieli, jeden drugiemu właził pod nogi i się tak pałętali i obijali na tej scenie. Trochę chujowo jak na taki performance z wodotryskami, ślizgawkami i całym tym cyrkiem.
- rany1odbytu
No każdy żył w innej bańce informacyjnej, wiadomo. Pamiętam z kolei, że w 2013 prawie każdy ze znajomych słuchaczy hh mi puszczał Kuebe i byli mocno zajarani, wtedy jeszcze nie miał tych wszystkich dziwnych wygrzewek tylko dawał wybitne na tle większości sceny kawałki, do tego występy na freestyle. Nie wiem czy bez tych udziwnień wyprzedawałby stadiony, ale kariere na pewno. O Sentino za to dowiedzialem sie wlasnie przez te przewózke w socialach xd Ale fakt, "Vitalyi" kosa kawałek jak i kilka innych. Reszta juz została powiedziana w znanym poście o "Żydowskim menadżerze Sentino", nie ma nic więcej do dodania.Czak pisze: ↑30 cze 2025, 13:29nie wiem jak inni ale ja huja wiedziałem o otoczce sentina jak i tego kim on jest, a mega się nim zajarałem jak znajomy puścił "vitalyi" w 2015 czy tam 2016 roku, z żadnym numerem quebonafide tak z kolei nie miałem, que mi zapadł w pamięć dopiero przy premierze "hype" mimo, że jego ksywę widziałem już wielokrotnie, ale to też chyba bardziej przez "otoczkę" niż faktyczną wartość tej piosenki, co chcę powiedzieć: sebastianowi cała "otoczka" finalnie bardziej zaszkodziła niż pomogła, mogła mieć wpływ na większy hajp na niego na początku, ale finalnie mógłby zrobić większą karierę niż zrobił samą muzyką, bez wożenia się na szemranych znajomościach i kompromitacji pod tytułem "halo policja". quebo bez tatuaży akcji promocyjnych teledysków wizerunku itd itp byłby nigdzierany1odbytu pisze: ↑30 cze 2025, 12:56 Bez tej początkowej otoczki "zagranicznego cwaniaka" wątpie że aż tak mocno by zaistniał
-
bombastyczny
Akurat tą otoczkę cwaniaka sam próbował wokół siebie robić, w tamtych czassach potrafil na ig wpierdolic zdjecie w lustrze z klamką za paskiem (pewnie na wode), wrzucać zdjęcia ćpania, filmik ze strzelania bronią w powietrze, i wiele innych.
- zemsta1camzata
co byłoby i tak świetnym wynikiem biorąc pod uwagę, że nie było klipu do tego
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
za nogawką ukryta jest maczeta
2019.04.24 oryginalny wrzut Vitalyi miał 2.7mln wyświetleń, chyba nie ma niestety żadnej działającej zarchiwizowanej wersji z 2022 żeby sprawdzić ile wtedy było
https://web.archive.org/web/20190424110 ... ZOzPgBjZjg
https://web.archive.org/web/20190424110 ... ZOzPgBjZjg
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
Dalej nie rozumiesz o co się rozchodzi. Nie mówię, że był jakimś pustelnikiem, którego pieniądze W OGÓLE nie interesowały. W jednym kawalku z Romantic Psycho bodajże nawija przecież że "żałuje ze zagral sylwestrowy koncert tanio i odrzucił Boże Cialo" (w sensie role czy tam uzycie jego muzyki w filmie Boże Cialo).Moltisanti pisze: ↑30 cze 2025, 15:08Ta, wyjebanie społeczeństwa na vacie przy taconafide to też była zabawa nie nastawiona na hajs. Przecież on nawet u Stana rozpamiętywal ze nie dotloczyl eklektyki, bo obiecał ze nie dotloczy i dosłownie widać ten bol dupy ze uciekło kilkaset koła które by mógł mieć i strzelam że nie raz rozkminial żeby jednak dotloczyc![]()
Po prostu, pomijając promocje tamtej płyty, on rzeczywiście mial okresy ze chciał kończyć karierę, bo miał okresy depresji, tyle. No ale większość ludzi po prostu uparcie woli twierdzić, że to przebiegły koleś, który całą karierę, łącznie z jej zakończeniem zaplanował skrupulatnie od początku do końca z kalkulatorem, bo takie wytłumaczenie jest prostsze.
Mnie być może łatwiej jest go zrozumieć i kupić choć częściowo jego narrację, bo po prostu wiem jak wyglądają zaburzenia psychicznie i mam jakąś tam wiedzę w tych tematach
DODA DZWOŃ PO TE KURWA TEKSTY
Imo on swoją mainstreamową karierę zawdzięcza trzem osobom i żadnej z nich (chyba) nie było na pożegnalnych koncertach:
- Pawbeatsowi, który zrobił mu cukierkowy hit na playlisty dużych stacji radiowych i po raz pierwszy dał mu dostęp do szerszego audytorium
- Taco, którego mainstreamowa kariera wybuchła bardziej gwałtownie i niespodziewanie, i to on pociągnął za sobą dalej Que, który był już wtedy w peaku rozpoznawalności w rapowym światku, ale dla mainstreamu był ciałem obcym
- Natalii Schroeder, bo związek z nią zrobił z niego już rasowego pudelkowego celebrytę
Porównywanie go z Sentino czy Belmondziakiem raczej nie ma sensu. Jeśli już, to należałoby go postawić obok kolegów, z którymi zaczynał na scenie i zastanowićsię, czy któryś z nich mógł być teraz na jego miejscu i na odwrót. Może niekoniecznie Eripe, bo ten to miał zawsze wyjebane i chuja robił, ale taki chociażby Zeus był bardziej utalentowany, a utknął w martwym punkcie, chociaż wydawało się, że bardzo chce pchnąć swoją karierę w kierunku mainstreamu. Albo podobnie emocjonalny Bonson, czy nieco starszy Tetris, patrząc na czysto rapowe predyspozycje to każdy z nich miał co najmniej takie same albo i lepsze.
- Pawbeatsowi, który zrobił mu cukierkowy hit na playlisty dużych stacji radiowych i po raz pierwszy dał mu dostęp do szerszego audytorium
- Taco, którego mainstreamowa kariera wybuchła bardziej gwałtownie i niespodziewanie, i to on pociągnął za sobą dalej Que, który był już wtedy w peaku rozpoznawalności w rapowym światku, ale dla mainstreamu był ciałem obcym
- Natalii Schroeder, bo związek z nią zrobił z niego już rasowego pudelkowego celebrytę
Porównywanie go z Sentino czy Belmondziakiem raczej nie ma sensu. Jeśli już, to należałoby go postawić obok kolegów, z którymi zaczynał na scenie i zastanowićsię, czy któryś z nich mógł być teraz na jego miejscu i na odwrót. Może niekoniecznie Eripe, bo ten to miał zawsze wyjebane i chuja robił, ale taki chociażby Zeus był bardziej utalentowany, a utknął w martwym punkcie, chociaż wydawało się, że bardzo chce pchnąć swoją karierę w kierunku mainstreamu. Albo podobnie emocjonalny Bonson, czy nieco starszy Tetris, patrząc na czysto rapowe predyspozycje to każdy z nich miał co najmniej takie same albo i lepsze.
- yungXpaproch
czemu on nie dotloczy eklektyki? przecież można to zrobić w formie zupełnie fair dla ludzi, którzy posiadają tą płytę, fair dla ludzi, którzy jej nie posiadają i fair dla quebo.
wystarczy zrobić jakieś porządnie różniące się wydanie. wtedy stare płytki nie tracą na wartości, artysta ma kasę, a ludzie którym się spodoba nowe wydanie se kupią płytkę
wystarczy zrobić jakieś porządnie różniące się wydanie. wtedy stare płytki nie tracą na wartości, artysta ma kasę, a ludzie którym się spodoba nowe wydanie se kupią płytkę
Świetnie dobrane przykłady @edenmar, pełna zgoda. Taki Zeus i Tetris a zwłaszcza ten drugi rapowo wcale nie jest od Queby gorszy a po krótkim wbiciu w pobliże mainstreamu, wrócił do niszy, właściwie podziemia. Równie dobrze tak mogłaby się potoczyć kariera nie wiem Muflona. Też skillsowo swietny zawodnik, też background freestylowy i nic. A na pewno grosi do Que nie są
Ja bym zaryzykował stwierdzenie, ze to Eripe byl jedna z tych najwazniejszych postaci dla kariery Que
Masa ludzi pamiętam poznała go, w tym ja, bo puścił Avengersow z nim na feacie i od tego wszystko poszło dalej. Potem Płyta Roku która tez dotarła do szerokiej grupy, a tak jak ktos wspomniał to jeszcze było na kanale Pato bo był duży wtedy. Eripe to ogólnie była najgorętszą ksywa 2012 roku przeciez. Ok to już latało na kanale SB, ale w 2013 to oni zbyt mocnego fanbasu nie nie mieli.
Que jednak najpierw zgarnął propsy calego srodowiska rapowego, dopiero to go potem wyniosło do casuali
Masa ludzi pamiętam poznała go, w tym ja, bo puścił Avengersow z nim na feacie i od tego wszystko poszło dalej. Potem Płyta Roku która tez dotarła do szerokiej grupy, a tak jak ktos wspomniał to jeszcze było na kanale Pato bo był duży wtedy. Eripe to ogólnie była najgorętszą ksywa 2012 roku przeciez. Ok to już latało na kanale SB, ale w 2013 to oni zbyt mocnego fanbasu nie nie mieli.
Que jednak najpierw zgarnął propsy calego srodowiska rapowego, dopiero to go potem wyniosło do casuali
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Zeus czy Tetris- obu mocno szanuję, ale nie mieli tej charyzmy. Plus właśnie nie mieli jednak az tak ciekawego wizerunku, a więc też siły przebicia.
Co do tego, ze nie bylo Pawbeatsa, Taco, czy Natalki. W sumie po co miałby być tam Pawbeats? Bo wyprodukował mu kilka kawałków? Zapraszał raczej głównie raperów, poza tym Pawbeats to chyba dość zajety człowiek.
Z Schroeder (nie wiem czy nie przekrecilem) przecież się rozstal, poza tym ona tez pewnie jakis koncert akurat grała, a z Taco chyba koniec przykazni właśnie przez to, ze Que wypadl z ich smietanki towarzyskiej wlasnie przez to że rozstal się z Natalią, a ona przyjaźni się z Lisową. Niestety typowe przy rozstaniach, poza tym uj wie o co tam poszło dokładnie i po co to drążyć.
Mnie bardziej zastanawia brak Białasa- ktos wie czemu? Mogli zagrać Ganges np, zdecydowanie jedna z najlepszych goscinek Quebo.
Co do Eripe- osobiście poznałem go właśnie dlatego, że był na Eklektyce
Co do tego, ze nie bylo Pawbeatsa, Taco, czy Natalki. W sumie po co miałby być tam Pawbeats? Bo wyprodukował mu kilka kawałków? Zapraszał raczej głównie raperów, poza tym Pawbeats to chyba dość zajety człowiek.
Z Schroeder (nie wiem czy nie przekrecilem) przecież się rozstal, poza tym ona tez pewnie jakis koncert akurat grała, a z Taco chyba koniec przykazni właśnie przez to, ze Que wypadl z ich smietanki towarzyskiej wlasnie przez to że rozstal się z Natalią, a ona przyjaźni się z Lisową. Niestety typowe przy rozstaniach, poza tym uj wie o co tam poszło dokładnie i po co to drążyć.
Mnie bardziej zastanawia brak Białasa- ktos wie czemu? Mogli zagrać Ganges np, zdecydowanie jedna z najlepszych goscinek Quebo.
Co do Eripe- osobiście poznałem go właśnie dlatego, że był na Eklektyce
DODA DZWOŃ PO TE KURWA TEKSTY
Rozkminy na siedemnaście stron ale jeszcze ani razu nie przeczytałem, że on po prostu tak uniwersalnie przystojnym chłopaczynom był i mogłoby być siedemset quebonafidów przed nim (i w jakimś sensie byli) z gorszym ryjem, ale to właśnie ten z fotogenicznym ryjem dopiero mógł zrobić co on.
-
tomeczek2301
wejscie eripe to zdecydowanie highlight koncertu na ktorym bylem w sobote, piekne czasy gdy wychodzily ich numery