Quebonafide
Re: Quebonafide
Szkoda ze nie moglem być na koncercie pozegnalnym Kuby, dla mnie to zawsze był i będzie goat, może dlatego, ze jest w moim wieku, myślę ze mamy podobną wrażliwość itd., większość jego twórczości po prostu do mnie trafiała. Koncertowo to zawsze byla prawdziwa bestia sceniczna, niestety tylko raz było mi dane widzieć go na żywo, i to dawno temu, bo w '15. Czuję autentyczny smutek, że już nie będę mieć takiej okazji.
Sentino może i robi lepsze hity i imprezowe kawałki, ale w życiu nie zagral pół dobrego koncertu
Sentino może i robi lepsze hity i imprezowe kawałki, ale w życiu nie zagral pół dobrego koncertu
DODA DZWOŃ PO TE KURWA TEKSTY
niestety twój post nie fituje najlepiej z twoim avatarem ;p
Haha wiedziałem juz pisząc go, ale tak, mimo wszystko- #teamquebo
Proszę nie pisz już nic. Jesteś głuchy, słuchaj niedokończonych płyt sprzed 15 lat i bądź szczęśliwy. Ja sobie puszczam w aucie Real Madryt, okularki i jest fajnie. Quebo jest chujowy, masz racje tylko. Te jego podwójne potrójne rymy, nawiązania do filmów, seriali i w ogóle świata gówno jebane. Jest durniem że się stara jak pisze. Głupi zmienia flow, głupi robi dobre klipy, głupi zapełnił stadiony i każdy utwór ma swój obraz jak w teatrze. Debil , co za debil z tego „rapera” hahah.bombastyczny pisze: ↑29 cze 2025, 11:21 stary, niby o gustach się nie dyskutuje, ale jak mówisz , że to obecne gównom jest lepsze to (moim zdaniem), masz totalnie chujowy gust, w ogole chyba pierwszy raz spotkalem się z opinią, że to nowe gówne jest lepsze od ZL, nie wiem może uszy umyj bo masz ujebane syfem czy coś, , albo jesteś idiotą,(którym własnie ten syf ma się podobać). Umyj uszy i zastanów się nad sobą
mi się quebo kojarzy z czasami słusznie minionymi, to jest polski rap 2013-2017
Właśnie słucham Eklektyki i bawię się świetnie, koncert w 2014 roku w Kaliszu dla 150 osób niezapomniane przeżycie, później nic ciekawszego już nie nagrał
Melodyjność - Sentino
Styl - Pikers
Teksty - Laikike1
Technika - chuj wie, najmniej mnie to w rapie ruszało zawsze, może kiedyś VNM albo jakiś kurwa Peerzet xd
Produkt - Quebonadife
To moja prawda futbolu
Melodyjność - Sentino
Styl - Pikers
Teksty - Laikike1
Technika - chuj wie, najmniej mnie to w rapie ruszało zawsze, może kiedyś VNM albo jakiś kurwa Peerzet xd
Produkt - Quebonadife
To moja prawda futbolu
Oglądam te urywki z koncertu i jak ten Quebo sobie lata. Nie gra koncertów ale wbija i rozwala. On w ogóle kiedykolwiek się pomylił na koncercie? Nie byłem nigdy, ale zawsze widzę jak nawija, biega, zna zwrotki jego gości. Przeszedł jebany grę w wieku 30 lat i sobie zakończył. Inni nawijaja w koło to samo od parudziesięciu lat.
Na 99% wyjdzie fizyczny nośnik. Na stronie polnoc-poludnie.com w zakładce "zwroty i reklamacje" jest adnotacja "Nie przyjmujemy zwrotu odfoliowanych płyt." A w zakładce "regulamin sklepu" jest wzmianka o preorderze.
Dodano po 4 minutach 45 sekundach:
Jakby to jeszcze bardziej przekminić to z reguły sztuka składa się zawsze z trzech aktów, a Kuba nam zaserwował póki co dwa, więc trzecim aktem i finałem finałów mogą być produkty na sklepie
Dodano po 4 minutach 45 sekundach:
Jakby to jeszcze bardziej przekminić to z reguły sztuka składa się zawsze z trzech aktów, a Kuba nam zaserwował póki co dwa, więc trzecim aktem i finałem finałów mogą być produkty na sklepie
Światem kręcą pieniądze
Jeśli życie to dziwka, robi dla mnie pole dance
Jeśli życie to dziwka, robi dla mnie pole dance
-
dobryjoint
Hehe, pisałem o tym samym w sobotę.
dobryjoint pisze: ↑28 cze 2025, 19:50 więc nic dziwnego, że robi takie ruchy, bo wie, że jakby zesrał się tam na środku sceny i zakończył koncert po tym hehe akcie, to i tak by klaskali uszami, mdleli i pisali, że przeszedł rapgrę i goat i wielki artysta
Żyjemy w społeczeństwie. Trzeba dodać, że mainstreamowy rap to od wielu lat muzyka dla dup, młodych kobiet i głównie nastolatek, więc nic dziwnego, że tak wyglądają topowi artyści na spotify pod względem popularności. Ktoś tu wcześnie zarzucał że Sento robi teraz hiphopolo (wow, jeden numer Casablanca), czy coś w tym stylu. Przypomnę tylko, że dzięki hiphopolo Que ma taki status jaki ma, bo to Euforia a potem Candy i Bubbleta (ten numer już się trochę nie liczy pod tym względem, ale jednak warto odnotować) czy inne numery dla dup jak Bogini czy BDSM i smuty typu Zorza dały mu takiego boosta popularności, że wybił się poza gatunek, gdyby nie to, byłby teraz pewnie co najwyżej na poziomie jakiegoś Żabsona czy Reto (który zjadł mu numer jak Sentino czy kiedyś Mes i Bedoes na Taconafide). Jeszcze widziałem w urywkach jakichś wywiadów jak łaki typu Oki mówiły, że Que wprowadził trap do polskiego rapu. XD
Co najlepsze, on sobie doskonale zdaje sprawę, że nie jest tak dobry za jakiego jego psychofani go uważają, co nieraz delikatnie podkreślał w wywiadzie, i są od niego lepsi na scenie. Dlatego musi nadrabiać wizerunkiem, projektami typu Egzotyka, kolaboracją z Taco, promocją jak przy Romantic..., koncertami z Kizo czy Musicalami i innymi pseudoartystycznymi wysrywami, bo bez tej otoczki byłby w zupełnie innym miejscu, ale pelikany łykają, has się zgadza więc plan udany, ale wciąż uważam, że to nie jest zły raper, a wręcz dobry, tylko zwyczajnie od około dekady przehajpowany i z przerostem formy nad treścią. On zresztą nigdy nie zrobił płyty roku (nawet gdy jedną tak nazwał XD). Ma chyba te same kompleksy co Mes, który tez nie chce być zwykłym raperem, a artystą, ciągle eksperymentować i zaskakiwać, tylko temu to 100x gorzej wychodzi XD. Que chociaż umiał to zmonetyzować i to raczej go napędzało a nie jakaś idea, bo nie miał tak zamkniętej głowy i nie był przeintelektualizowanym bucem z wyjebanego ego (albo przynajmniej to dobrze ukrywał).
Jakie hiphopolo? Zwykłe współczesne disco polo. Połowa kawałków z jego ostatniej płyty mogłaby bez przypału śmigać na Polo TV. Welcome to the crackhouse!Ktoś tu wcześnie zarzucał że Sento robi teraz hiphopolo (wow, jeden numer Casablanca)
Wizerunek jest częścią bycia artystą twórcą. Gdzie byłby Sebastian bez wyssanej z palca otoczki wielkiego mafiosy który robi jakieś gigantyczne międzynarodowe narkotyczne interesy, a tak naprawdę to żebrze o 50 EUR od Quebo, dostaje wpierdol a merch muszą mu ogarniać polscy influencerzy typu Dyzio Mlekozyniak?Dlatego musi nadrabiać wizerunkiem, projektami typu Egzotyka, kolaboracją z Taco, promocją jak przy Romantic..., koncertami z Kizo czy Musicalami i innymi pseudoartystycznymi wysrywami
Izrael wciąż okupuje Palestynę
Amerykański rząd to żenujące świnie
Nie lubi Polaków raper Eminem
Dla mnie jest tylko żenującym skurwysynem
Amerykański rząd to żenujące świnie
Nie lubi Polaków raper Eminem
Dla mnie jest tylko żenującym skurwysynem
nie no bez przesady ze wszyscy. wiekszosc sie obudzila, dzis w szeregach sicarios zostalo niewielu, ale byl moment ze grupa wyznawcow miala pod kontrola kazda podstawowke w polsce. tylko krol sentinoooo auuuu
Ej krolu wez wymysl ksywe dla kuby co freestyluje na dozynkach w siemiatyczach
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsnyprzyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
- rany1odbytu
Kiedy już wyszło w całej okazałości jaki Seba jest, to mają wyjebane. Ale pamiętam, jeszcze na SLG, kiedy zaczynał pokazywać sie szerzej na scenie jak ludzie sikali pod siebie że wreszcie prawdziwy gangster w PL rapie i obstawiali czy Paluch zostanie odjebany za podśmiechujki. Bez tej początkowej otoczki "zagranicznego cwaniaka" wątpie że aż tak mocno by zaistniał
Que w wywiadzie u Stanowskiego powiedział, że jego bardziej od muzyki właśnie kręciło to, o czym piszesz,cała otoczka, wymyślanie siebie na nowo itd. Tyle, ze w jego wydaniu to było szczere i z pewnością nie nastawione na trzepaniu hajsu. Cmon, on ma dwubiegonówkę, więc to jakby wynika naturalnie z racji tych problemów psychicznych. Tak jak wspomniałeś, w jego przypadku chociaż wychodziło to dobrze, walczysz ostatnie 3 płyty Mesa i 3/4 utworów to takie właśnie wysrywy, które na siłę muszą być awangardowe (np. Taki utwór typu Underground Poland)dobryjoint pisze: ↑30 cze 2025, 4:28Hehe, pisałem o tym samym w sobotę.dobryjoint pisze: ↑28 cze 2025, 19:50 więc nic dziwnego, że robi takie ruchy, bo wie, że jakby zesrał się tam na środku sceny i zakończył koncert po tym hehe akcie, to i tak by klaskali uszami, mdleli i pisali, że przeszedł rapgrę i goat i wielki artysta
Żyjemy w społeczeństwie. Trzeba dodać, że mainstreamowy rap to od wielu lat muzyka dla dup, młodych kobiet i głównie nastolatek, więc nic dziwnego, że tak wyglądają topowi artyści na spotify pod względem popularności. Ktoś tu wcześnie zarzucał że Sento robi teraz hiphopolo (wow, jeden numer Casablanca), czy coś w tym stylu. Przypomnę tylko, że dzięki hiphopolo Que ma taki status jaki ma, bo to Euforia a potem Candy i Bubbleta (ten numer już się trochę nie liczy pod tym względem, ale jednak warto odnotować) czy inne numery dla dup jak Bogini czy BDSM i smuty typu Zorza dały mu takiego boosta popularności, że wybił się poza gatunek, gdyby nie to, byłby teraz pewnie co najwyżej na poziomie jakiegoś Żabsona czy Reto (który zjadł mu numer jak Sentino czy kiedyś Mes i Bedoes na Taconafide). Jeszcze widziałem w urywkach jakichś wywiadów jak łaki typu Oki mówiły, że Que wprowadził trap do polskiego rapu. XD
Co najlepsze, on sobie doskonale zdaje sprawę, że nie jest tak dobry za jakiego jego psychofani go uważają, co nieraz delikatnie podkreślał w wywiadzie, i są od niego lepsi na scenie. Dlatego musi nadrabiać wizerunkiem, projektami typu Egzotyka, kolaboracją z Taco, promocją jak przy Romantic..., koncertami z Kizo czy Musicalami i innymi pseudoartystycznymi wysrywami, bo bez tej otoczki byłby w zupełnie innym miejscu, ale pelikany łykają, has się zgadza więc plan udany, ale wciąż uważam, że to nie jest zły raper, a wręcz dobry, tylko zwyczajnie od około dekady przehajpowany i z przerostem formy nad treścią. On zresztą nigdy nie zrobił płyty roku (nawet gdy jedną tak nazwał XD). Ma chyba te same kompleksy co Mes, który tez nie chce być zwykłym raperem, a artystą, ciągle eksperymentować i zaskakiwać, tylko temu to 100x gorzej wychodzi XD. Que chociaż umiał to zmonetyzować i to raczej go napędzało a nie jakaś idea, bo nie miał tak zamkniętej głowy i nie był przeintelektualizowanym bucem z wyjebanego ego (albo przynajmniej to dobrze ukrywał).
ja pierdole przegladam sobie twittera i facebooka i musze powiedzieć, że dupeczki słuchające quebonafide to chyba najbardziej zjebana podgrupa wśród słuchaczy pl rapu.
Wieczna kłótnia gimbusów na forach nie zmieni tego w żaden ze znanych mi sposobów bo zwyczajnie opiera się na pierdoleniu niedojebanych dzieci wczutych w wikipedię i funkcję wybierania kolorów czcionki.
nie wiem jak inni ale ja huja wiedziałem o otoczce sentina jak i tego kim on jest, a mega się nim zajarałem jak znajomy puścił "vitalyi" w 2015 czy tam 2016 roku, z żadnym numerem quebonafide tak z kolei nie miałem, que mi zapadł w pamięć dopiero przy premierze "hype" mimo, że jego ksywę widziałem już wielokrotnie, ale to też chyba bardziej przez "otoczkę" niż faktyczną wartość tej piosenki, co chcę powiedzieć: sebastianowi cała "otoczka" finalnie bardziej zaszkodziła niż pomogła, mogła mieć wpływ na większy hajp na niego na początku, ale finalnie mógłby zrobić większą karierę niż zrobił samą muzyką, bez wożenia się na szemranych znajomościach i kompromitacji pod tytułem "halo policja". quebo bez tatuaży akcji promocyjnych teledysków wizerunku itd itp byłby nigdzierany1odbytu pisze: ↑30 cze 2025, 12:56 Bez tej początkowej otoczki "zagranicznego cwaniaka" wątpie że aż tak mocno by zaistniał
No quebo mial juz duza popularnosc wlasnie przy ezoteryce, ludzie dotarli do euforii i hype i innych kawalkow, sie zajarali jego muzyka, a dopiero pozniej naszly czasy otoczki z egzotyka, taconafide i ekscentrycznych koncertow i akcji promocyjnych, co by jednak wskazywalo ze otoczka dopelnila jego muzyke a nie na odwrot
Do tego Sento dostal boosta i sie wybil od bycia tym slynnym dwubiegunowcem z lajwow na instagramie i akcji halo policja no i wspolpracy z mlekozyniakiem ktory go pokazal szerszej publicznosci dzieki czemu on teraz gdzies tam sie przebil, gdyby nie to to bysmy dalej sluchali remy martin na slizgawkowym vc grajac w pana rozkminiajac czemu taki geniusz jak on nie jest znany i lubiany przez masy i nie ma milionow wyswietlen pod jego klipami by marianproduction i piosenkami z tagiem łelkom tu de krakhaus. Wiec Sentiego moze tez otoczka bardziej wypromowala niz jego muzyka
Zreszta do Vitalyi chyba malo osob wraca bo pewnie tylko jacys slizgawkerzy, a szkoda bo ja tez bardzo lubie ten kawalek i od tego zaczalem sluchac sebka.
No i na koniec przyznam ze troche naciagany argument z tym "no jak przesluchalem vitalyi to mialem ciarki ale jak przesluchalem cokolwiek od quebo nie mialem wiec kto tu jest goat?", przynajmniej dla mnie bo staram sie oddzielac swoje wlasne doznania z dana muzyka od tego jakie doznania moga miec inni, i jezeli duzo osob sie tym jara a ja nie to akceptuje fakt ze ma cos w sobie co przyciaga zamiast starac sie zaklinac rzeczywistosc myslac "no ale oni sie nie znaja tylko ja i mala grupka osob sie zna :pp". Np muzyka Okiego mi nie siada praktycznie w ogole ale nie mialbym problemu jakby ktos mi powiedzial ze dla niego jest topka obecnych raperow
No i na koniec przyznam ze troche naciagany argument z tym "no jak przesluchalem vitalyi to mialem ciarki ale jak przesluchalem cokolwiek od quebo nie mialem wiec kto tu jest goat?", przynajmniej dla mnie bo staram sie oddzielac swoje wlasne doznania z dana muzyka od tego jakie doznania moga miec inni, i jezeli duzo osob sie tym jara a ja nie to akceptuje fakt ze ma cos w sobie co przyciaga zamiast starac sie zaklinac rzeczywistosc myslac "no ale oni sie nie znaja tylko ja i mala grupka osob sie zna :pp". Np muzyka Okiego mi nie siada praktycznie w ogole ale nie mialbym problemu jakby ktos mi powiedzial ze dla niego jest topka obecnych raperow
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsnyprzyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy