OFFTOPIC SERIALOWY
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: OFFTOPIC SERIALOWY
@SiNi już ogarnąłem dwa sezony, jest moc 
Żeby nie psuć niespodzianki, to dam w spojler
Spoiler
Okazuje się, że Gajewski przeżył strzelaninę 17 lat wcześniej, ALE... znowu próbowali go odjebać i ląduje w szpitalu w stanie krytycznym. I tyle się chłop nagrał w 1. odcinku xD

-
masz_szluge_
s1e8 TASK - spoko, fajnie sie to kreci. nie wiem czy to ostatni odcinek sezonu, ale widzialbym kontynuacje, albo chociaz 2 dodatkowe odcinki, zeby zamknac cala historie w 1 sezonie
no oby skończyli w jednym sezonie
Zacząłem oglądać serial, który od lat mi siedział w głowie - Tabu z Tomem Hardym. No i obejrzę już do końca, ale bez większego szału, fabuła niezbyt porywająca, ciężko uchwycić główny wątek. Ktoś oglądał kiedyś?
oglądałem jak wychodził, całkiem spoko, druga połowa sezonu jak dla mnie ciekawsza
- ConeyIsland
Oglądałem jak pojebany. Moja ścisła topka. Chętnie wrócę wkrótce.
Oglądałem, było ale niewiele zapamiętałem, to był jeden z tych seriali gdzie klimat i mocny filtr na kamerę były grane jako istota, ale sama historia fest przerysowana. Choć końcówka bardzo oke.
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike
jakiś konkretny dokument kryminalny (film bądź serial) z plot twistami w stylu Making A Muderer polecicie? widziałem sporo (Jinx, Keepers, Amanda Knox, Henry Lee Lucas..)
@clockers O.J.: Made in America, Dear Zachary: A Letter to a Son About His Father.
dopiero sześć odcinków wyszło, o co chodzi w takim raziemasz_szluge_ pisze: ↑14 paź 2025, 9:10 s1e8 TASK - spoko, fajnie sie to kreci. nie wiem czy to ostatni odcinek sezonu, ale widzialbym kontynuacje, albo chociaz 2 dodatkowe odcinki, zeby zamknac cala historie w 1 sezonie
-
masz_szluge_
ty, rzeczywiscie, ale sie pojebalem. w kazdym razie licze na brak cliffhangerow
https://www.filmweb.pl/news/Re%C5%BCyse ... PRL-163478
gruchnęło info, że Holoubek robi już kolejny serial i jest to o tyle mocny news, że serial dotyczyć będzie prawdziwej historii zbrodni opowiedzianej w wybitnym reportażu Wiesława Łuki "Nie oświadczam się". pamiętam, że czytając wiele lat temu tę książkę nie mogłem wyjść z szoku co tam się odpierdoliło na tej polskiej wsi. zastanawiałem się, czemu Smarzowski się jeszcze za to nie zabrał, no ale Holoubek ostatnio na fali i w dobrej formie, więc niech robi. czekam i polecam Wam książkę, jeśli chcecie zapoznać się z tą absolutnie pojebaną historią już teraz.
gruchnęło info, że Holoubek robi już kolejny serial i jest to o tyle mocny news, że serial dotyczyć będzie prawdziwej historii zbrodni opowiedzianej w wybitnym reportażu Wiesława Łuki "Nie oświadczam się". pamiętam, że czytając wiele lat temu tę książkę nie mogłem wyjść z szoku co tam się odpierdoliło na tej polskiej wsi. zastanawiałem się, czemu Smarzowski się jeszcze za to nie zabrał, no ale Holoubek ostatnio na fali i w dobrej formie, więc niech robi. czekam i polecam Wam książkę, jeśli chcecie zapoznać się z tą absolutnie pojebaną historią już teraz.
- ConeyIsland
Moda na PRL trwa w najlepsze. Ale oczywiście props za pomysł, czekanko.
- scam_sakawa
Czy The Office PL zaintryguje malkontenta z Polski, czy trzeba być fanem raczej produkcji typu Friends i inne śmieszne angielskie seriale, żeby rozbawił polski koncept zagranicznego tytułu?
Nie wiem, czy odpalać, kiedyś próbowałem część pierwszego odcinka i nie skończyłem nawet, bo wydawało się nudne. Rozkręca się z biegiem odcinków? Czy to humor na poziomie Camera Cafe dla fajnowarszawiaków?
Nie wiem, czy odpalać, kiedyś próbowałem część pierwszego odcinka i nie skończyłem nawet, bo wydawało się nudne. Rozkręca się z biegiem odcinków? Czy to humor na poziomie Camera Cafe dla fajnowarszawiaków?
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
1 sezon ma tylko momenty ale od 2 coraz lepiej, polecanko
-
peterkurten
Byłem na sztuce opartej luźno na tych wydarzeniach - BĘDZIE PANI ZADOWOLONA, CZYLI RZECZ O OSTATNIM WESELU WE WSI KAMYK w Teatrze Nowym w Poznaniu. Jedno z lepszych przedstawień jakie widziałem w życiu. Na widowni zamiast foteli były rozstawione stoły z prawdziwą wódką i jacyś kolesie się najebaliclockers pisze: ↑21 paź 2025, 10:40 https://www.filmweb.pl/news/Re%C5%BCyse ... PRL-163478
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Również byłem na tej sztuce, świetna rzecz. Dodam tylko jeszcze, że aktorzy przed rozpoczęciem i w przerwie nie wychodzą z roli i w przerwie na przykład wychodzą sobie do foyer, aby zakurzyć czy zaczepiać widzów.
Dodano po 1 minucie 43 sekundach:
Dodano po 1 minucie 43 sekundach:
Połowa pierwszego sezonu musi odbębnić sceny z oryginału i zagranicznych wersji, potem to wszystko wchodzi już na polskie tory i rozkręca się, jak najbardziej.scam_sakawa pisze: ↑21 paź 2025, 12:46 Czy The Office PL zaintryguje malkontenta z Polski, czy trzeba być fanem raczej produkcji typu Friends i inne śmieszne angielskie seriale, żeby rozbawił polski koncept zagranicznego tytułu?