Ten Typ Mes
Re: Ten Typ Mes
Wydaje mi się czy mając 27 lat możesz nie być gotowy na dziecko, a mając 37 już tak?
Po co wyciągać wersy sprzed prawie 16 lat.
Po co wyciągać wersy sprzed prawie 16 lat.
ㅤ

ㅤ

ㅤ
w ilu mieszkaniach mieszka mes? do czego służą mu te, w ktorych nie mieszka? czy nocuje w tym, do ktorego ma najbliżej stamtąd, gdzie go akurat jazz poniósł? czy ma mieszkania w kazdej dzielnicy w stolycy? czy portfolio nieruchomosci mesa ogranicza sie do lamerskich mieszkan, czy ma tez inne budynki - biura, sklepy, magazyny, garaże, kotłownie, baseny? skoro jest mieszkanie do mieszkania, to powinna byc ruchalnia do ruchania - czy mes oprocz mieszkan ma tez ruchalnie?
- igorzastyy
No to po co robić komuś zarzuty o brak dziecka, skoro samemu kiedyś nie było się gotowym i przyczyniło się do aborcji? Może bezpłodność nie pozwala, albo ktoś nawet w wieku 50 lat nie jest gotowy. To jeden z najdurniejszych ataków w historii polskich beefów.
- marmolad_k2
- igorzastyy
YT mi dzisiaj przypomniał Mesa lecącego flow Fusznika. Props dla Tego Typa Mesa
-
arystokrata91
Posta pisałem po kilku browarach, nie do końca przekazałem myśli w zamierzony sposób.igorzastyy pisze: ↑12 cze 2026, 20:43 Odkryłeś Mesa w 2011 roku i mówisz, że ktoś kto go nie słuchał miał zadatki do słuchania guana. Czyli do 2011 roku byłeś przykładem tej karkołomnej tezy? Dobrze, że odkryłeś tego Mesa, bo byś uszu nie domył od tego szamba ze słuchawek
Nie jest tak, że Mesa nie znałem wcale, miałem styczność, m.in. przyjaciel z dzieciństwa męczył mnie singlem "jak to", którego wówczas nie rozumiałem, a z czasem stał się dla mnie bengerem, który katowałem (i wracam do niego) wielokrotnie.
Jeszcze wcześniej, miałem skądś (z jakiejś gazety) CDROM, na którym był klip Flexxip - List, który bardzo mi siadł, ale byłem za młody i zbyt mało interesowałem się muzyką, ażeby móc wychwycić, że był tam konkretny artysta itd.
Ponadto, miałem na myśli osoby, które już po poznaniu twórczości Piotrka wciąż nie doceniali kunsztu, a wracali do rzeczy dużo słabszych. W tamtych czasach.
- igorzastyy
Czaję o co Ci chodzi, ale moim zdaniem Mes to nie był jakiś geniusz, to nie był Messi pl rapu, że każdy musiał doceniać kunszt. Skillowo czołówka swego czasu, ale żaden GOAT.
Przyznaję, że sam jego niektóre kawałki miałem na playliście, ale na dłuższą metę, żeby słuchać jego płyt w całości to nie dawałem rady. Jakiś singiel jak Otwarcie czy My to tak, a poza tym to tylko TBZD po czasie odpalam i się nie męczę. Zawsze mnie ta pretensjonalność odrzucała od niego, nadęcie. Na TBZD czuć było luz i zupełnie odmieniony Mes.
Przyznaję, że sam jego niektóre kawałki miałem na playliście, ale na dłuższą metę, żeby słuchać jego płyt w całości to nie dawałem rady. Jakiś singiel jak Otwarcie czy My to tak, a poza tym to tylko TBZD po czasie odpalam i się nie męczę. Zawsze mnie ta pretensjonalność odrzucała od niego, nadęcie. Na TBZD czuć było luz i zupełnie odmieniony Mes.
- marmolad_k2
Ale guwnoigorzastyy pisze: ↑dzisiaj, 18:00 YT mi dzisiaj przypomniał Mesa lecącego flow Fusznika. Props dla Tego Typa Mesa
-
arystokrata91
Mes od zawsze i wszędzie był taki bucowaty, taki jego styl, albo ktoś to przyjmuje i lubi jego twórczość, albo nienawidzi, prawie nigdy nie ma niczego pomiędzy, u Ciebie widzę TBZD było poniekąd przebłyskiem łamiącym ten schemat.igorzastyy pisze: ↑dzisiaj, 21:20 Czaję o co Ci chodzi, ale moim zdaniem Mes to nie był jakiś geniusz, to nie był Messi pl rapu, że każdy musiał doceniać kunszt. Skillowo czołówka swego czasu, ale żaden GOAT.
Ja kupiłem tę jego wyniosłość sądząc za młodu, że to być może coś w rodzaju kreacji (maska), ale po czasie zdałem sobie sprawę, że to taki (Typ) gościa.
Jako chłop blisko czterdziestki mam przemyślenie, że większość tych wszystkich najlepszych, zwariowanych (często sławnych i popularnych) artystów to odklejeńcy, narkomani, alkoholicy i pewnie inne epitety i przymioty można byłoby tutaj dopisać - i nie uważam, że muszą być wzorem osób do naśladowania.
Taki też nie jest Mes, nie uważam, że personalnie muszę go lubić, szanować, podziwiać, tolerować czy akceptować jego poczynania z życia prywatnego (bo te na chwilę obecną są raczej godne potępienia), ale to wciąż nie są rzeczy, za które powinienem znielubić jego muzykę i (moim zdaniem) artyzm. Dlatego też lubię PRAWIE każdy jego album i czuję muzykę, którą tworzy.
Co do Białego Tunelu - bardzo lubię, bardzo gwałciłem, świetnie wstrzelił się w covid, jestem zdziwiony tak kiepskim (znikomym, nieistniejącym, nieliczącym się wcale?) przyjęciem przez kogolwiek.
On miał różne okresy, czasem był super skromnym, błyskotliwym gościem z dużą wrazliwością, czasem ego było takie, że dziwne, że w pomieszczniu mieściły się inne osoby. To tak co kilka lat się zmieniało. Może wtedy, gdy odstawiał to i owo na jakiś czas.
ㅤ

ㅤ

ㅤ
- gods bidness
Był czas (jakoś 2004-05), że uważałem Mesa za najlepszego rapera w Polsce. Więc to nie jest tak, że nie był goatem, bo co ja uważałem, to tak było. A potem wyszła jego pierwsza solówka - Zapiski typa i mnie w chuj zawiódł i wtedy zrozumiałem, że goatem to on nie jest, ale do tego czasu był. Nie wyglądał, ale był. Jak Wałęsa Żydem.igorzastyy pisze: ↑dzisiaj, 21:20 ale moim zdaniem Mes to nie był jakiś geniusz, to nie był Messi pl rapu, że każdy musiał doceniać kunszt.