Wszystko co chciałeś wiedzieć, ale bałeś się zapytać

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
v3sp347ine

Re: Wszystko co chciałeś wiedzieć, ale bałeś się zapytać

Post autor: v3sp347ine »

Mioush po beefie z Pato i Oxonem całkowicie zniknął z rapu, sprzedaż płyt też poszła mu w dół strasznie. Tdf po beefie z Rychem też przez jakiś czas nie istniał, Sulin chyba też całkowicie porzucił rap niedługo po sprzeczce z Bonsem
Za stary jestem, by zmieniać świat
Tak marny becel a kurwa utarg
Niesiony szczęściem wybiegam w dal
Jak sam nie wierzę, to umarł w butach
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

no nie wiem z tym Miuoshem - zniknął z rapu, zgoda, ale on się znakomicie przepoczwarzył w rapera typu Męskie sranie i największe komercyjne sukcesy i tak sieknął po beefie, żerując na innym środowisku, imo jak na typowego rapowego rzemieślnika, który nie przeskoczyłby pewnego pułapu popularności, to i tak wycisnął maxa z kariery
Awatar użytkownika
Sionek

Post autor: Sionek »

Jose pisze: 09 wrz 2026, 22:52 no nie wiem z tym Miuoshem - zniknął z rapu, zgoda, ale on się znakomicie przepoczwarzył w rapera typu Męskie sranie i największe komercyjne sukcesy i tak sieknął po beefie, żerując na innym środowisku, imo jak na typowego rapowego rzemieślnika, który nie przeskoczyłby pewnego pułapu popularności, to i tak wycisnął maxa z kariery
Podobnie Nowator, który po zezłomowaniu przez Tedego poszedł w jakieś disco polo i kręcił na tym milionowe wyświetlenia i grał koncerty, do dzisiaj żyje z muzyki chyba. Ja się z tobą oczywiście zgadzam, bo Miuosh najwięcej pitosu zarobił po beefie, ale jak raper znika ze środowiska rapowego, bo nikt go tam nie chce na czele ze słuchaczami stricte rapu to jednak jest to w jakimś sensie koniec kariery. W tym Męskim Graniu i tych projektach z orkiestrą to patrzę na niego bardziej jak na rapującego wokalistę, to nie jest hip-hop. Po prostu umiał się odnaleźć na banicji i nie musiał iść do normalnej pracy tylko dalej mógł zarabiać na tym co potrafi, ale już poza hip-hopem. Podobny case to MGK po beefie z Eminemem.
Awatar użytkownika
v3sp347ine

oczywiście, ja się zgadzam, że takiemu Mioushowi odejście od rapu wyszło tylko na dobre. raperem był chujowym i pewnie pewnego progu by nie dał rady przeskoczyć. nie zmienia to faktu, że środowisko go całkowicie wykluczyło; przejebany beef, zrobienie z siebie debila na każdym możliwym forum i jeszcze to szarpanie dzieciaków, bo mieli bluzy Pato, w Empiku bodajże xd no kompromitacja cwela w rapie, ale karierę sobie uratował idąc w inne gówna, no ale to zawsze był jebany populista
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

a jak to było na timelinie?

były Piąta strona świata i Prosto przed siebie, gdzie miał swoje hip-hopowe hity i - poprawcie jeśli sie mylę - pierwsza była dobrze przyjęta (bo to był spoko album), a druga, mimo hitów, to już była taka se, potem była ta kooperacja z Onarem, co już kazdy miał z tego bekę i w dupie go miał, potem był beef, po beefie Pan z Katowic, który był już bardzo słaby i wypadł z rapu, nie?

tak kminię, na ile ten beef był najważniejszym punktem w dobijaniu jego kariery hip-hopowej, a na ile on sam się wystrzelał.

ale do tych akcji, co wymieniacie, to było jeszcze zajebanie tv z hotelu i chwalenie się tym w social media i ten "żart" z kupieniem auta za hajs z dopłat covidowych :bag:
Awatar użytkownika
v3sp347ine

no TV też było niezłe, mam gdzieś zdjęcie, ale nie chcę mi się szukać

timeline: piąta, spoko przyjęta>przed siebie, przyjęta nawet lepiej>gówno z onarem>sytuacja w Żorach>beef z pato i oxonem>pan z katowic i odbitka od rapu, bo każdy już cisnął z niego pizdę

no ale ogólnie tam minosz się już wcześniej do nich pruł a ci se bekę z niego cisnęli że wielki pan raperek przejmuje się tym co o nim mówią jakieś ziutki z undera xd i grożenie nastykowi i mario, że jak dalej będą z nimi działać to im spierdoli renomę i nikt od nich nie będzie brał podkładów, niezła schiza tam szła z jego strony

plus nie zapominajmy, że zjadł gówno w polskim jackass, ale to jest chyba największe lostmedia w historii PLHH tak jak pierwsza solówka od WDZ
gagugi

Post autor: gagugi »

bloooodtrail pisze: 09 wrz 2026, 11:20 wystarczy na chwilę dziecko z oka spuścić, bo przecież nic nie odjebie. i właśnie wtedy dziecko odpierdala najbardziej pojebaną rzecz jaką jest w stanie wymyślić
Idziesz z dzieckiem plażą. Nagle jebs, porywa je fala. Po dziecku. Straszne, naprawdę straszne.
Awatar użytkownika
berlin

Post autor: berlin »

Grande po beefie z Bonusem zapadł się pod ziemię. Typ miał rząd dusz, kręcił dobre wyświetlenia, otwierał ludziom oczy, czym jest i czym nie jest prawdziwy hip-hop. Był - zachowując wszelkie proporcje - youtubowym Adamem Michnikiem swojej tematyki, aż go "fani prosili", żeby dropnął tisy z "hej, twardzielu!" czy innym bon motem. Ale poszedł z nożem na niedźwiedzia, ktoś najął detektywa, ktoś siknął sprejem, Gaduła i Uszaty dodali swoje. Po takim dojeździe został już tylko meltdown i majaczenie o tym, że tak miało być, że tajne kamery wszystko zarejestrowały, że oni to są tylko pionkami w jego grze. I koniec kariery, bo nie wiedział, co to maniery. Powiedzie - ale Grande nie raper. A przecież to ghost raperów i pewnie niejeden przekminiony tekst wyszedł spod jego pióra, w 5 minut pisał kawałki, 100 tracków było gotowe. Raper czystej krwi.
człowiek po chodniku śmiga jakby był owadem tu
Awatar użytkownika
v3sp347ine

Grande to pewnie gotuje jakąś atomówkę w piwnicy, żeby rozłożyć wielkiego RPK
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Grande jedyne co może teraz gotować to kraka na uspokojenie po distroju wykonanym na nim przez Bonusa
berlin pisze: 09 wrz 2026, 23:57 A przecież to ghost raperów i pewnie niejeden przekminiony tekst wyszedł spod jego pióra
Pierdolić sobie mógł, ale jak RY23 powiedział sprawdzam, kiedy Grande powiedział że może komuś udowodnić że faktycznie pisał teksty raperom, jak ten podpisze jakieś NDA czy coś w tym stylu żeby nigdy nie wyszło komu, to Grande obesrał zbroję i nie pokazał RY23 białka.

Uwaga społeczniacy jadą ganji konsumenci
KUPIĘ: Fazi - Opowieści Dziwnej Treści CD (2000)
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE KONG444
FREE HULAKA
FREE RYDAWARRIOR
Awatar użytkownika
Sionek

Post autor: Sionek »

Jak poprawnie wymawiać Louis Villain? Zawsze myślałem, że jeśli ksywka jest nawiązaniem do Louis Vuitton, to powinno się wymawiać jak oryginał to jest "lui vilą", ale ostatnio przy różnych okazjach słyszałem w internecie i na żywo jak ludzie mówią "lujs villajn/villyn" i zacząłem się zastanawiać jak jest prawidłowo.
Awatar użytkownika
Remualdo

Post autor: Remualdo »

Dla mnie to się mówi vilen.
Awatar użytkownika
BublOner

Post autor: BublOner »

wieśniacza morda się wymawia
dziwki basen i machanie kutasem
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

"kolega Aviego"
dla nich jesteś nikim
sprawiedliwość dorwie cię jak wiking
weź od córki te płyty, posłuchaj tej muzyki
kiedy ci wlecą po długi panowie z ciemnej bryki
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Speedy Eggbert
Obrazek
Uwaga społeczniacy jadą ganji konsumenci
KUPIĘ: Fazi - Opowieści Dziwnej Treści CD (2000)
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE KONG444
FREE HULAKA
FREE RYDAWARRIOR
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

Czemu ktos mialby wymawiać jego ksywke? I moze jeszcze go puścić przy ludziach?
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
ffeee pisze: 03 cze 2026, 8:29 jedyną przeciwwagą do złodziejstwa i hipokryzji pisu oraz nacjolów konfiarzy jest obecny rząd
gagugi

Post autor: gagugi »

Sionek pisze: wczoraj, 20:56 Jak poprawnie wymawiać Louis Villain? Zawsze myślałem, że jeśli ksywka jest nawiązaniem do Louis Vuitton, to powinno się wymawiać jak oryginał to jest "lui vilą", ale ostatnio przy różnych okazjach słyszałem w internecie i na żywo jak ludzie mówią "lujs villajn/villyn" i zacząłem się zastanawiać jak jest prawidłowo.

/ˈluːi ˈvɪl.ən/ według International Pronunciation Alphabet (IPA)

Ewentualnie /ˈlu.ɪs/

A ty nie jesteś nauczycielem angielskiego?
ODPOWIEDZ