Ekstraklasa

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Kto się zdupcy z ligi?

Arka
17
31%
Cracovia
3
6%
Lechia
10
19%
Motor
1
2%
Piast
8
15%
Widzew
15
28%

Liczba głosów: 54

Awatar użytkownika
mql
Moderator

Re: Ekstraklasa

Post autor: mql »

co ten Bednarek tam robi XD w sensie wiem, że sporo czystych kont, ale przeciez to w największej mierze zasługa linii obrony, która po prostu umie grać z tak niepewnym bramkarzem za plecami. z lechowych obrońców też bardziej Milić niż Pereira zasłużył na miejsce w składzie

btw mija nam kolejny sezon z utrzymanym Radomiakiem i to nie jest dobra wiadomość dla żadnego z fanów piłki nożnej

no i wisienka na torcie w byciu kibicem Lecha to fakty, że podstawowy stoper wypada ci na nieokreślony bliżej czas z uwagi na kurwa doping, a podstawowy napastnik i największa gwiazda (plus najlepiej opłacany piłkarz ligi), do tego o unikalnym i średnio podrabialnym stylu gry, wypada na nieokreślony czas z uwagi na kurwa kleszcza tj. boreliozę
Awatar użytkownika
bialyjelen

Post autor: bialyjelen »

mql pisze: 16 maja 2023, 9:42 podstawowy stoper wypada ci na nieokreślony bliżej czas z uwagi na kurwa doping, a podstawowy napastnik i największa gwiazda (plus najlepiej opłacany piłkarz ligi), do tego o unikalnym i średnio podrabialnym stylu gry, wypada na nieokreślony czas z uwagi na kurwa kleszcza tj. boreliozę
i to jest dobra wiadomosc
lygrys pisze: 02 lip 2023, 20:03 Myślisz kurwo, że jesteś zabawny
Awatar użytkownika
FruitOffTheWall

Post autor: FruitOffTheWall »

mql pisze: 16 maja 2023, 9:42 btw mija nam kolejny sezon z utrzymanym Radomiakiem i to nie jest dobra wiadomość dla żadnego z fanów piłki nożnej
Ja tam lubie ekipy które nasciagaja szrotu z brazylii, tyle ile ciekawy jegomościów sprowadził radomiak to chyba nikt nie sprowadzil, ostatnia taka ekipa to korona która ostatecznie spadła z lksem i arka. EHH TO BYLY GRAJKI TYPU PACINDA
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti

owoc dziwko może wszystko
Awatar użytkownika
kid

Post autor: kid »

kurwa mam nadzieje ze wisla plock jednak poleci zamiast zuli bo mam od lat reakcje alergiczna na ten klubik. ciezko wytlumaczyc, synonim nijakosci jest to dla mnie i nie wyobrazam sobie zeby kogokolwiek poza 300 kibicami z plocka obchodzily ich mecze. ale wazniejsze zeby do ligi wrocily wisla ruch i lks a nie bron bog brukbet kurwa albo puszcza bo przy nich to bym wolal i nawer 100 meczow orlen plock obejrzec
Bartuz

Post autor: Bartuz »

FruitOffTheWall pisze: 16 maja 2023, 15:52
mql pisze: 16 maja 2023, 9:42 btw mija nam kolejny sezon z utrzymanym Radomiakiem i to nie jest dobra wiadomość dla żadnego z fanów piłki nożnej
Ja tam lubie ekipy które nasciagaja szrotu z brazylii, tyle ile ciekawy jegomościów sprowadził radomiak to chyba nikt nie sprowadzil, ostatnia taka ekipa to korona która ostatecznie spadła z lksem i arka. EHH TO BYLY GRAJKI TYPU PACINDA
Pogoń Ptaka to było coś :rotfl:
Awatar użytkownika
joey

Post autor: joey »

nie no, jeśli chodzi o szalone ekipy to MIedź w tym sezonie to mocny kandydat na jakąś kolekcję klasyki właśnie w stylu Pogoni Ptaka (jakieś talenty z FMa, duże nazwiska i Drygas z Niewulisem, przecież hit)

jeśli chodzi o Radomiak, to ja jestem stronniczy i nie będę udawał, że jest inaczej, ale wydaje mi się, że paradoksalnie nie jest zbudowany tak głupio, tylko przydałby się trener, co chce pograć w piłkę tymi wszystkimi ronaldinho, a nie jakiś czekający na gongi Cycu albo, nie daj Boże, trener Ojrzyński. oby ten Rumun oddał

w grze o spadek mam mieszane uczucia, bo patrząc na trenerów, bije się dwóch ziomków z osiedla i chuj wie komu kibicować
oby wygrał ten, który przyniesie więcej beki w przyszłym sezonie
trójkąt bermudzki wola mokotów
pardon

Post autor: pardon »

beka z tej miedzi i bardzo kurwa dobrze, ze tak skonczyli

do dzis mnie zbiera na obrzydzenie jak sobie przypomne ze ten smieszny mlody dyrektor sportowy miedzi biegal po najwiekszych redakcjach udajac jakiegos magika z fm'a a huj ze gosciu opowiadal o jakichs niedoszlych messich z argentyskiego stepu, a na poziomie ekstraklasy nie zostal zweryfikowany (a w sumie zostal bo ostatni spadek miedzi tez byl za jego kadencji)
Spoiler
:oops:

radomiak gdzie nikt nie udaje ze to cos wiecej niz piramida menedzerska vs miedz udajaca klub z wizjonerskim skautingiem dla mnie wybor jest prosty
Awatar użytkownika
mql
Moderator

@pyton85 podrzuca info, że Filipak jest gotów zapłacić Papszunowi 500 k zł miesięcznie za trenowanie Cracovii
Awatar użytkownika
rozklad_gaussa

Post autor: rozklad_gaussa »

chyba nadejdzie fala zwolnien specjalistow w comarchu
Twórca wątku Civil War w USA na forum cohones. Chcesz dymy? Zapraszam.
Awatar użytkownika
mql
Moderator

spokojnie, na ich miejsce już czają się studenccy stażyści
Awatar użytkownika
wujot
ave

Post autor: wujot »

Mocno leci z tym kontraktem trzeba przyznać. Na stole leży ok 6 mln złotych netto rocznie, więc chyba nie ma się co Marek zastanawiać jak Cracovia głupia. W Rakowie zarabiał +- 1.5 mln złotych.
Awatar użytkownika
mateko
Waste Management

Post autor: mateko »

Ciężko będzie miał z tą odpowiedzią jeśli true
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

Filipiak zaprzeczył, że jest taka oferta. Włodar ostatnio trochę pudluje z tymi strzałami.
Prognozy na Mundial - 01.06.2026 r.
Awatar użytkownika
MikoBalagany

Post autor: MikoBalagany »

Przecież Filipiak ma trenera na kontrakcie i za nic nie chciałby, żeby ta oferta wyciekła do mediów. Czy oferta to prawda, czy nie - dziwne to by było, jakby nie zaprzeczył w obu przypadkach.
Awatar użytkownika
emcess

Post autor: emcess »

Włodar to w 99% pudłuje ze strzalami, a potem leci na fejmie jak jeden mu sie uda
lygrys pisze: 02 lip 2023, 20:03 Myślisz kurwo, że jesteś zabawny
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

MikoBalagany pisze: 17 maja 2023, 12:20 Przecież Filipiak ma trenera na kontrakcie i za nic nie chciałby, żeby ta oferta wyciekła do mediów. Czy oferta to prawda, czy nie - dziwne to by było, jakby nie zaprzeczył w obu przypadkach.
No do końca czerwca ma ten kontrakt i od dawna się mówi, że Jacek Zieliński nie zostanie w Cracovii na następny sezon.

Dodano po 1 dniu 22 godzinach 29 minutach 22 sekundach:
Podolski_2025

Myślałem że już ma dość skoro mówił, że dwa lata tu to więcej niż kilka lat za granicą, ale Górnik zaczął grać, może ma info że Urban zostaje więc spoko dla nich no i dla ligi, mimo wszystko, też.

Jak dogra te dwa lata to będzie miał 4 dychy na karku, nie pamiętam kto z pola grał tak długo w naszej lidze, może Malinowski albo Surma
Prognozy na Mundial - 01.06.2026 r.
Awatar użytkownika
mql
Moderator

props bardzo dobra infromacja dla całej ligi - mocno licze, ze po spieniężeniu tego Włdoara młodego Poldi weźmie sie za stworzenie kolejnego napastnika i będzie strzelał golem jakimś nowym młodzianem (albo i nie młodzianem, jak mu odpierdoli i tą swoja potężną lewką będzie nabijał Piotra Krawczyka, ktorego za rok sie za jakiś milion euro wypchnie do Turcji - jeśli kiedyś wyszło z pierdolonym Patrykiem Tuszyńskim, to czemu nie teraz, w dobie wyzszej inflacji?)
porter

Post autor: porter »

4 dychy na karku i zawodnik z pola? Ecik Janoszka :D Myślałem, że Frankowski po powrocie do Jagi ładował bramki do 40tki. Też długo, ale jednak skończył, gdy miał 39.
Awatar użytkownika
joey

Post autor: joey »

pardon pisze: 16 maja 2023, 21:38 do dzis mnie zbiera na obrzydzenie jak sobie przypomne ze ten smieszny mlody dyrektor sportowy miedzi biegal po najwiekszych redakcjach udajac jakiegos magika z fm'a a huj ze gosciu opowiadal o jakichs niedoszlych messich z argentyskiego stepu, a na poziomie ekstraklasy nie zostal zweryfikowany (a w sumie zostal bo ostatni spadek miedzi tez byl za jego kadencji)
to w ogóle jest mega interesujący przypadek, jak się pomyśli o tym, że całkiem podobny klimat panował w Termalice niegdyś, jak syn Witkowskich usiadł za kierownicą, a jak się skończyło, to wszyscy widzieli

z tą Miedzią problem jest taki, że nawet jak śledzisz tę ligę i znasz jej specyfikę, to jednak nie dało się obojętnie przejść nad sposobem konstruowania kadry - nieoczywiste kierunki transferowe, intrygujące nazwiska (nie mówię o tych przepalonych Gertrudach i Henriquezach, tylko o Navedzie i Cacciabue - to naprawdę fajne pomysły w gruncie rzeczy) i w okresie, kiedy trener Zieliński sięgał po jakichś Pichów na kiju, trochę zazdrość zżerała, że kreatywność w skautingu Legii jest na mizernym poziomie. także szacun młody za fantazję w ruchach, ale jednak musisz się jeszcze trochę nauczyć (i ja też, ale mi kariera dyrektora sportowego nie grozi)

jeśli chodzi o Włodara i jego newsy, to on ewidentnie ma dojście na poziom około reprezentacyjny powiedzmy i tam się dobrze czuje, ale jeśli chodzi o tematy ligowe, to lepiej lokalnych świrów śledzić. a najlepiej to znaleźć sobie inne hobby

za Podolskiego oczywiście szacun dla Górnika, bo może tych dwóch lat nie zmarnują i go wykorzystają w jeszcze lepszy sposób, niż tylko do nabijania statystyk losowym napastnikiem z ekstraklasy (Wicia Kamińskiego wzięła Warta, także z Legii będzie ciężko wziąć nowego Włodara, ale to przecież może być ktokolwiek z tą lewą nogą), natomiast mam uzasadnione wątpliwości, że gdyby Górnik się spierdolił z ligi, to by został, biorąc pod uwagę timing ogłoszenia tej decyzji i w ogóle te wszystkie rozterki przedtem. i oby trener Urban tam został, ciekawa się robi ta drużyna

a kończąc podsumowanie tygodnia: oby multiliga była naprawdę o coś
trójkąt bermudzki wola mokotów
pardon

Post autor: pardon »

takie rzeczy powstaja chyba tylko po to zeby teterycy mieli o czym robic piatkowe programy
ODPOWIEDZ