Siłownia

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Jeśli trening to:

FBW
116
60%
Split
53
27%
Inny
25
13%

Liczba głosów: 194

Awatar użytkownika
Luxair

Re: Siłownia

Post autor: Luxair »

Zacząłem znowu chodzić na basen i czuć dobrze człowiek! - tylko sobie wkręcam że mogę grzybicę złapać :(

No i pytanie - jaka profilaktyka poza dokładnym wycieraniem stóp - sypać talkiem? Psikać jakimś sprayem? Czy po prostu wybić sobie z głowy tę hipochondrię
AMEX, no cap, 800 score
They wonder how... how I QAP like that
Awatar użytkownika
d3nt

Post autor: d3nt »

Nie żartuję mówię poważnie, możesz sobie nasikać na stopy pod prysznicem jak się nie brzydzisz to stara sztuczka zapaśnicza

Jak nie wierzysz to w internetach pewnie znajdziesz info o tym
CAŁE ŻYCIE MAM
SKANDAL PIJĄC HENNESSY PARADIS

Lepiej za miedzą niż pleksą ~Olgierdos
Awatar użytkownika
Luxair

Prysznice na basenach są wspólne niestety :rotfl:
AMEX, no cap, 800 score
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

To prawda mocznik najlepszy, tego nikt nie sprawdza
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Awatar użytkownika
kr0pka
sauna freak

Post autor: kr0pka »

Sportowcy potrzebuje pomocy z wyborem słuchawek na siłownie czy też rower. Kupiłem airpodsy pro ale lekko głową potrząsnę i wypadają. Mają super dźwięk, elegancko się przez nie rozmawia i świetnie wygłuszają ale co z tego, skoro nie nadają się do sportu.

Myślę o dokanałowych i chyba najlepiej z zausznikami, które na stałe będą je trzymać na miejscu. Możecie wrzucić coś, co będzie fajnie grało i będzie miało pierdolnięcie w sile dźwięku odpowiednie? Myślę, że mogę wydać na nie koło 500 zł.
nic na potem
Awatar użytkownika
imo

Post autor: imo »

Luxair pisze: 15 paź 2024, 22:00 Prysznice na basenach są wspólne niestety :rotfl:
jeszcze lepiej, może Ci ktoś inny nasikać
lygrys pisze: 17 sie 2023, 22:17 z uśmiechem na twarz mówię mój catchphrase "dzień dobry, w czym pani pomóc?"
Obrazek
Awatar użytkownika
Luxair

<adlib Kaza Bałagane>Pśśś pśśś pśśś
AMEX, no cap, 800 score
Awatar użytkownika
checollada

Post autor: checollada »

jakiej firmy i jakie paski albo coś innego na siłownie kupić? ostatnio zaczął występować u mnie problem z puszczającym chwytem i straszną pompą przedramion

czy takie coś https://www.climaqx.com/ultra-grips/cli ... d_source=1 jest warte rozważenia i swojej ceny, czy np. jakieś losowe paski za 5 euro z amazona dadzą mi to samo?
Awatar użytkownika
strobe

Post autor: strobe »

Awatar użytkownika
imo

o ile nie pizgasz 3x bodyweight na martwy to nie bądź frajerem i wzmocnij chwyt
lygrys pisze: 17 sie 2023, 22:17 z uśmiechem na twarz mówię mój catchphrase "dzień dobry, w czym pani pomóc?"
Obrazek
Awatar użytkownika
Gawka

Post autor: Gawka »

No wzmocnij chwyt, ale nie ograniczaj swoich martwych słabym chwytem, kup te paski (albo hook grip, ja używam, ale pewnie nie każdemu się chce)
To proste - jak pójdę leżeć to w końcu odpocznę
Wiem jak to się kończy, nie jestem głupcem
Będę bogaty w kurwę! lub martwy, okaże się wkrótce
Awatar użytkownika
checollada

nie robię martwych ciągów za bardzo, tzn. robię ale bardzo rzadko, umiem może ze 140kg podnieść
bardziej różnego rodzaju wiosłowania barbell/dumbbell, jak lecę na maksa to mam wrażenie, że mógłbym jeszcze z 2 powtórzenia pociągnąć z pleców, ale puszcza mi już chwyt, albo ogólnie czuję dyskomfort przez ciągłe skupianie się na utrzymaniu ciężaru w dłoni, zamiast skupić się na czuciu mięśniowym. wiadomo, że powinno się wzmacniać najsłabsze punkty, ale ja w chuju mam trochę, nie jestem aż tak wczuty, jak paski załatwią sprawę to super. kupię i zobaczymy
Awatar użytkownika
imo

Łap na zamek
Obrazek
Awatar użytkownika
demon

Post autor: demon »

Robiąc wioslowanie? xD
Awatar użytkownika
imo

takznaki
Obrazek
genocidegeneral

Post autor: genocidegeneral »

zakresy powiedzmy 5-8 na wielostawach i 8-12 na izolacjach i zwiększanie ciężaru dopiero, gdy osiągniemy górną granicę powtórzeń w założonej liczbie serii (np. 4x8 i 3x12)

czy

dokładanie ciężaru po osiągnięciu 32 w 4 seriach na wielostawach i 36 powtórzeń w 3 seriach na izolacjach - łącznie, np. 9,9,8,6 zamiast 4x8
"A cop yells, "do not run I will [in the future] shoot!" This phrase is meaningless to the nigger. In the nigger's mind he has two choices: be detained by the cops, or run and be free."
Awatar użytkownika
checollada

imo nie ma złej odpowiedzi, najważniejsze to trackowac ciężar i powtórzenia, progresowac powoli, cieszyć się z jedno powtórzenie więcej czy 5kg dołożone

ogólnie tak jeszcze pomyślałem sb, że nikt nie mówi, że trzeba trzymać się jednego ciężaru podczas jakiegoś cwiczenia, można sobie urozmaicać żeby nie bylo nudy. ja często robię np 2 serie cięższe na początku powiedzmy 6-8 powtórzeń, a gdy czuję że już trochę sie tym zmęczyłem, to dwie kolejne robię lżejszym ciężarem na 12-15 powtórzeń, oczywiście do albo blisko upadku mięśniowego, żeby dobrze dojebac mięsień

ale moze jak ćwiczysz jakos pod wyniki siłowe, to wtedy metoda progresji jest ważniejsza, ja ćwiczę żeby se zmęczyć mięsień, fajnie spompować i żeby się nie zanudzić treningiem, więc rotuje ćwiczenia, powtórzenia i ciężar
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Może polecicie jakich albumów słuchacie na siłowni? Ja ostatnio Kendrick, Nas, Eminem i szukam czegoś podobnego w formie albumów żeby nie zamulały.
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

Mateusz pisze: 10 gru 2024, 12:01 Kendrick, Nas, Eminem
Mateusz pisze: 10 gru 2024, 12:01 podobnego żeby nie zamulały.
?????????
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

:rotfl:
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
ODPOWIEDZ