Liga Mistrzów i Liga Europy
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
Re: Liga Mistrzów i Liga Europy
Bakan, kiedy nowy odcinek z 11 dekady?
Lista ciumcioków ślizgawki: lygrys, saturn, Patryk233, azar, 2rzyn, Szaju, benzoabuser, Addicted, samcro, DJ_BOBO, hwjsk, RIVALDO111, Moltisanti, the badman, WHITE, JastrzabHBO, 4-HO-MET, Indio, camzat, baqlashan
Za 10 lat.
Ale ten Raków męczył bułę, że aż wyłączyłem po pierwszym golu. Generalnie ten Szwarga nie wyglądał na gościa, który miałby jakiś plan na mecz (np Legia w pierwszej połowie grała cały czas to samo, widać było zamysł i że się to sprawdza), ale czego oczekiwać jak ich ostatnio ŁKS cisnął, ofensywa Medalików wygląda bardzo miernie, nie wiem czy tylko brak 9 jest tym czynnikiem. A jeszcze ponoć Kittel już się obraził, że mało gra i w niemieckiej prasie można poczytać, że treningi też uważa za niedopasowane do niego, że aż menadżera zmienił i może zimą będzie chciał spierdalać.
Imo Raków nie ma nic do stracenia a i tak wychodzi obsrany całym zespołem na swojej połowie i tak czy siak Atalanta oddaje prawie 30 strzałów.
Imo Raków nie ma nic do stracenia a i tak wychodzi obsrany całym zespołem na swojej połowie i tak czy siak Atalanta oddaje prawie 30 strzałów.
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2023, 0:44 przez potter, łącznie zmieniany 1 raz.
I to jakie piękne bramki nawpierdalali BośniacyConeyIsland pisze: ↑21 wrz 2023, 21:41 Widzieli co sie odjebało w drugim meczu grupy legii? Z 0:3 na 4:3![]()
Brighton tez przejebal z aek, ładnie to premier league zaczelo
CAŁE ŻYCIE MAM
SKANDAL PIJĄC HENNESSY PARADIS
Lepiej za miedzą niż pleksą ~Olgierdos
szkoda, ze backa topola nie wygrala, ale fajnie ze chociaz prowadzili i napędzili stracha WHU
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
to początek drogi do elegancji
LKE Ekstraklasą stoi
Legia Runjaica > Wisła Kasperczaka
WÓDA KOKS KOBIETY
LEGIA SPORT BALETY
#FREE FROMAGE
LEGIA SPORT BALETY
#FREE FROMAGE
aston villa nie wyglądała jakby miala wyjebane na ten mecz, jasne byly rotacje w składzie, ale ci zmiennicy to nadal klasowi piłkarze (no moze poza chambersem). niezly przeciag na prawym skrzydle robil leon bailey, a na lewej stronie fajnie klepali piłkę miedzy sobą digne - tielemans i zaniolo. to co mi sie rzuciło w oczy to spora przewaga fizyczna piłkarzy z anglii - widac po ich sylwetkach ze to atleci na światowym poziomie, a zawodnicy legii wyglądali przy nich jak młodzieżowcy (poza obrońcami, bo ci to jak wyjęci z oldboyów xD)
mecz ogladalem z perspektywy trybun i zrobił na mnie spore wrazenie zwłaszcza pod katem intensywności i techniki piłkarzy z AV - zazdro w chuj anglikom, ze moga co tydzien chodzic na stadiony z takimi piłkarzami. no i nawet nie wiem kiedy zleciało te 90min, naprawde zajebiste meczycho
mecz ogladalem z perspektywy trybun i zrobił na mnie spore wrazenie zwłaszcza pod katem intensywności i techniki piłkarzy z AV - zazdro w chuj anglikom, ze moga co tydzien chodzic na stadiony z takimi piłkarzami. no i nawet nie wiem kiedy zleciało te 90min, naprawde zajebiste meczycho
I dlatego props dla Legii, bo to że Aston Villa wymieniła połowę składu, nie oznacza, że na boisku występowały ogórki. Niemniej niewystawienie Torresa, Douglasa, Diaby’ego i Watkinsa (choć Duran też jest dojebany), to furtka, która pozwoliła takiemu zespołowi jak Legia na wygranie meczu. Oni z tej furtki skorzystali i brawo. Niemniej nie było to nic, co było nie do przewidzenia. Tak po porostu wygląda w takiej Anglii, że puchary inne niż LM, to przez długi okres rozgrywek, szansa na granie kilkoma rezerwowymi. Zupełnie inaczej niż w takich Czechach, Danii, czy Polsce, gdzie cała para idzie w Europę. U nas to nawet często kosztem ligi. I właśnie te różnice w podejściu, powodują że tego typu niespodzianki (których można się spodziewać), mogą się zdarzać.
No i ten triumf Legii to większa sprawa niż Lech z Villarealem, bo tam było 8 rezerwowych, gość z Villareal B i jakieś typy z kilkoma meczami na koncie.
A co do zawodników Villi, to wiadomo że to nie działa tak, że w momencie wyjścia na boisko mają wyjebane. To walczący o pierwszy skład profesjonaliści. Wiadomo, że będą zapierdalać i trener też będzie chciał wygrać mecz, nawet jeśli potyczka z Crystal Palace, czy innym Luton jest dla niego ważniejsza.
No i ten triumf Legii to większa sprawa niż Lech z Villarealem, bo tam było 8 rezerwowych, gość z Villareal B i jakieś typy z kilkoma meczami na koncie.
A co do zawodników Villi, to wiadomo że to nie działa tak, że w momencie wyjścia na boisko mają wyjebane. To walczący o pierwszy skład profesjonaliści. Wiadomo, że będą zapierdalać i trener też będzie chciał wygrać mecz, nawet jeśli potyczka z Crystal Palace, czy innym Luton jest dla niego ważniejsza.
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2023, 10:54 przez Bakan, łącznie zmieniany 1 raz.
-
RIVALDO111
- Zbanowany
Od sezonu 2024/2025 liczba uczestników w Lidze Mistrzów i w Lidze Europy będzie wynosiła po 36 drużyn. Nie będzie tradycyjnego podziału na grupy. Każdy z zespołów rozegra osiem meczów z różnymi rywalami. Rywalizacja będzie się toczyć w tzw. systemie szwajcarskim (nie będzie rewanżów). Spotkania (4 u siebie, 4 na wyjeździe) będą rozgrywane nadal w środku tygodnia. Po pierwszej fazie odpadnie 12 najsłabszych ekip, te z miejsc 9.-24. zmierzą się w 1/16 finału, a najlepsza ósemka awansuje bezpośrednio do 1/8 finału. W fazie grupowej Ligi Konferencji formuła będzie taka sama jak w LM i LE, ale każda drużyna rozegra po 6 spotkań (3 u siebie, 3 na wyjeździe)
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Wrzuć to jeszcze 5 kolejnych razy bo jeszcze nie wrzucałeś
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Legia zawsze wali brytoli na pizde, jak nie celtic to Leicester jak nie Leicester to Aston Villa 
CAŁE ŻYCIE MAM
No ale teraz mają łatwiejszy mecz w lidze więc te rotacje niepotrzebne było imo.Bakan pisze: ↑22 wrz 2023, 10:48 A co do zawodników Villi, to wiadomo że to nie działa tak, że w momencie wyjścia na boisko mają wyjebane. To walczący o pierwszy skład profesjonaliści. Wiadomo, że będą zapierdalać i trener też będzie chciał wygrać mecz, nawet jeśli potyczka z Crystal Palace, czy innym Luton jest dla niego ważniejsza.
Uważam że Szwarga miał pomysł na mecz i bardzo go szanuję jako trenera. Niestety musi rzeźbić w gównie budując ten skład bez filarów na kluczowych pozycjach, czy z powrotami po kontuzjach. Przewaga jakości gwiazd Legii nad Rakowem jest zauważalna bez wysiłku.
nic na potem
mimo autobusu atalanta wjezdzala jak w maslo i tutaj moglo sie luzno skonczyc 0:5, jaki sens tu mowic o jakims planie skoro rakow bronil jak banda pizdusiow bez ladu
roznica klas ogromna jesli idzie o organizacje gry
roznica klas ogromna jesli idzie o organizacje gry
Gratulacje dla Newcastle za wczorajsze opierdolenie PSG.
Jednak na ten moment kończymy pierdolenie o pucharze dla żelków i przechodzimy do prawdziwej kopaniny.
Dziś przed nami kolejny wieczór konesera z występami polskich drużyn w europejskich pucharach.
Raków przed szansą zdobycia pierwszych punktów w LE i liczę na przynajmniej remis z drużyną z Austrii, nawet pomimo blamażu z Atalantą.
Ciekawiej przedstawia się jednak pojedynek Legii z AZ. Tutaj liczę znów na strzelaninę i sporo bramek. Myślę, że remis byłby korzystny dla stołecznej drużyny a kto wie, może pokuszą się o kolejne zaskakujące 3 punkty?
Jednak na ten moment kończymy pierdolenie o pucharze dla żelków i przechodzimy do prawdziwej kopaniny.
Dziś przed nami kolejny wieczór konesera z występami polskich drużyn w europejskich pucharach.
Raków przed szansą zdobycia pierwszych punktów w LE i liczę na przynajmniej remis z drużyną z Austrii, nawet pomimo blamażu z Atalantą.
Ciekawiej przedstawia się jednak pojedynek Legii z AZ. Tutaj liczę znów na strzelaninę i sporo bramek. Myślę, że remis byłby korzystny dla stołecznej drużyny a kto wie, może pokuszą się o kolejne zaskakujące 3 punkty?
nic na potem
@kr0pka zmieniłeś kierunek na dziennikarstwo?
Mam zajaweczkę na puchary w wykonaniu naszych drużyn od 2-3 lat i lecę z nakręcankiem się przed wieczorem z futbolem 
nic na potem
no i fajno