Liga Mistrzów i Liga Europy

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Awatar użytkownika
joey

Re: Liga Mistrzów i Liga Europy

Post autor: joey »

:')))))))))))
trójkąt bermudzki wola mokotów
Awatar użytkownika
jAg
ZADYMIARZ

Post autor: jAg »

Bakan, kiedy nowy odcinek z 11 dekady?
Lista ciumcioków ślizgawki: lygrys, saturn, Patryk233, azar, 2rzyn, Szaju, benzoabuser, Addicted, samcro, DJ_BOBO, hwjsk, RIVALDO111, Moltisanti, the badman, WHITE, JastrzabHBO, 4-HO-MET, Indio, camzat, baqlashan
Bakan

Post autor: Bakan »

Za 10 lat.
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

Ale ten Raków męczył bułę, że aż wyłączyłem po pierwszym golu. Generalnie ten Szwarga nie wyglądał na gościa, który miałby jakiś plan na mecz (np Legia w pierwszej połowie grała cały czas to samo, widać było zamysł i że się to sprawdza), ale czego oczekiwać jak ich ostatnio ŁKS cisnął, ofensywa Medalików wygląda bardzo miernie, nie wiem czy tylko brak 9 jest tym czynnikiem. A jeszcze ponoć Kittel już się obraził, że mało gra i w niemieckiej prasie można poczytać, że treningi też uważa za niedopasowane do niego, że aż menadżera zmienił i może zimą będzie chciał spierdalać.

Imo Raków nie ma nic do stracenia a i tak wychodzi obsrany całym zespołem na swojej połowie i tak czy siak Atalanta oddaje prawie 30 strzałów.
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2023, 0:44 przez potter, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
d3nt

Post autor: d3nt »

ConeyIsland pisze: 21 wrz 2023, 21:41 Widzieli co sie odjebało w drugim meczu grupy legii? Z 0:3 na 4:3 :lol:
I to jakie piękne bramki nawpierdalali Bośniacy

Brighton tez przejebal z aek, ładnie to premier league zaczelo :lol:
CAŁE ŻYCIE MAM
SKANDAL PIJĄC HENNESSY PARADIS

Lepiej za miedzą niż pleksą ~Olgierdos
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

szkoda, ze backa topola nie wygrala, ale fajnie ze chociaz prowadzili i napędzili stracha WHU
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Awatar użytkownika
potter

LKE Ekstraklasą stoi :) Ranieri prowadził Wasyla więc też go zaliczam
Awatar użytkownika
wujot
ave

Post autor: wujot »

Legia Runjaica > Wisła Kasperczaka
WÓDA KOKS KOBIETY
LEGIA SPORT BALETY

#FREE FROMAGE
Awatar użytkownika
insane

Post autor: insane »

aston villa nie wyglądała jakby miala wyjebane na ten mecz, jasne byly rotacje w składzie, ale ci zmiennicy to nadal klasowi piłkarze (no moze poza chambersem). niezly przeciag na prawym skrzydle robil leon bailey, a na lewej stronie fajnie klepali piłkę miedzy sobą digne - tielemans i zaniolo. to co mi sie rzuciło w oczy to spora przewaga fizyczna piłkarzy z anglii - widac po ich sylwetkach ze to atleci na światowym poziomie, a zawodnicy legii wyglądali przy nich jak młodzieżowcy (poza obrońcami, bo ci to jak wyjęci z oldboyów xD)

mecz ogladalem z perspektywy trybun i zrobił na mnie spore wrazenie zwłaszcza pod katem intensywności i techniki piłkarzy z AV - zazdro w chuj anglikom, ze moga co tydzien chodzic na stadiony z takimi piłkarzami. no i nawet nie wiem kiedy zleciało te 90min, naprawde zajebiste meczycho
Bakan

Post autor: Bakan »

I dlatego props dla Legii, bo to że Aston Villa wymieniła połowę składu, nie oznacza, że na boisku występowały ogórki. Niemniej niewystawienie Torresa, Douglasa, Diaby’ego i Watkinsa (choć Duran też jest dojebany), to furtka, która pozwoliła takiemu zespołowi jak Legia na wygranie meczu. Oni z tej furtki skorzystali i brawo. Niemniej nie było to nic, co było nie do przewidzenia. Tak po porostu wygląda w takiej Anglii, że puchary inne niż LM, to przez długi okres rozgrywek, szansa na granie kilkoma rezerwowymi. Zupełnie inaczej niż w takich Czechach, Danii, czy Polsce, gdzie cała para idzie w Europę. U nas to nawet często kosztem ligi. I właśnie te różnice w podejściu, powodują że tego typu niespodzianki (których można się spodziewać), mogą się zdarzać.

No i ten triumf Legii to większa sprawa niż Lech z Villarealem, bo tam było 8 rezerwowych, gość z Villareal B i jakieś typy z kilkoma meczami na koncie.

A co do zawodników Villi, to wiadomo że to nie działa tak, że w momencie wyjścia na boisko mają wyjebane. To walczący o pierwszy skład profesjonaliści. Wiadomo, że będą zapierdalać i trener też będzie chciał wygrać mecz, nawet jeśli potyczka z Crystal Palace, czy innym Luton jest dla niego ważniejsza.
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2023, 10:54 przez Bakan, łącznie zmieniany 1 raz.
RIVALDO111
Zbanowany

Post autor: RIVALDO111 »

Od sezonu 2024/2025 liczba uczestników w Lidze Mistrzów i w Lidze Europy będzie wynosiła po 36 drużyn. Nie będzie tradycyjnego podziału na grupy. Każdy z zespołów rozegra osiem meczów z różnymi rywalami. Rywalizacja będzie się toczyć w tzw. systemie szwajcarskim (nie będzie rewanżów). Spotkania (4 u siebie, 4 na wyjeździe) będą rozgrywane nadal w środku tygodnia. Po pierwszej fazie odpadnie 12 najsłabszych ekip, te z miejsc 9.-24. zmierzą się w 1/16 finału, a najlepsza ósemka awansuje bezpośrednio do 1/8 finału. W fazie grupowej Ligi Konferencji formuła będzie taka sama jak w LM i LE, ale każda drużyna rozegra po 6 spotkań (3 u siebie, 3 na wyjeździe)
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

Wrzuć to jeszcze 5 kolejnych razy bo jeszcze nie wrzucałeś
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Awatar użytkownika
d3nt

Post autor: d3nt »

Legia zawsze wali brytoli na pizde, jak nie celtic to Leicester jak nie Leicester to Aston Villa :joint:
CAŁE ŻYCIE MAM
SKANDAL PIJĄC HENNESSY PARADIS

Lepiej za miedzą niż pleksą ~Olgierdos
Awatar użytkownika
potter

Bakan pisze: 22 wrz 2023, 10:48 A co do zawodników Villi, to wiadomo że to nie działa tak, że w momencie wyjścia na boisko mają wyjebane. To walczący o pierwszy skład profesjonaliści. Wiadomo, że będą zapierdalać i trener też będzie chciał wygrać mecz, nawet jeśli potyczka z Crystal Palace, czy innym Luton jest dla niego ważniejsza.
No ale teraz mają łatwiejszy mecz w lidze więc te rotacje niepotrzebne było imo.
Awatar użytkownika
kr0pka
sauna freak

Post autor: kr0pka »

Uważam że Szwarga miał pomysł na mecz i bardzo go szanuję jako trenera. Niestety musi rzeźbić w gównie budując ten skład bez filarów na kluczowych pozycjach, czy z powrotami po kontuzjach. Przewaga jakości gwiazd Legii nad Rakowem jest zauważalna bez wysiłku.
nic na potem
pardon

Post autor: pardon »

mimo autobusu atalanta wjezdzala jak w maslo i tutaj moglo sie luzno skonczyc 0:5, jaki sens tu mowic o jakims planie skoro rakow bronil jak banda pizdusiow bez ladu

roznica klas ogromna jesli idzie o organizacje gry
Awatar użytkownika
kr0pka
sauna freak

Gratulacje dla Newcastle za wczorajsze opierdolenie PSG.
Jednak na ten moment kończymy pierdolenie o pucharze dla żelków i przechodzimy do prawdziwej kopaniny.

Dziś przed nami kolejny wieczór konesera z występami polskich drużyn w europejskich pucharach.
Raków przed szansą zdobycia pierwszych punktów w LE i liczę na przynajmniej remis z drużyną z Austrii, nawet pomimo blamażu z Atalantą.
Ciekawiej przedstawia się jednak pojedynek Legii z AZ. Tutaj liczę znów na strzelaninę i sporo bramek. Myślę, że remis byłby korzystny dla stołecznej drużyny a kto wie, może pokuszą się o kolejne zaskakujące 3 punkty?
nic na potem
Awatar użytkownika
badi
BIZNESMENEL

Post autor: badi »

@kr0pka zmieniłeś kierunek na dziennikarstwo?
Awatar użytkownika
kr0pka
sauna freak

Mam zajaweczkę na puchary w wykonaniu naszych drużyn od 2-3 lat i lecę z nakręcankiem się przed wieczorem z futbolem :D
nic na potem
Awatar użytkownika
badi
BIZNESMENEL

Post autor: badi »

no i fajno
ODPOWIEDZ