Ogólna dyskusja o grach i konsolach

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
Prez

Re: Ogólna dyskusja o grach i konsolach

Post autor: Prez »

#1 pisze: 14 gru 2020, 12:38Hidden Agenda
bingo! wiedziałem, że ktoś to rozkmini mimo moich chuja wartych podpowiedzi, dzięki wielkie essa
lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Dziękuje ci zjebana Polsko.
Raperzy, choć lecą okropnie, wszędzie się pchają
Jedyne co robią wielokrotnie, to mnie wkurwiają
Awatar użytkownika
Rozpierdalator

Post autor: Rozpierdalator »

RW0 pisze: 13 gru 2020, 13:32 kurde ale pograłbym w gta iv na series x :(
Many, nie masz czego żałować, bo nie da się przejść podobno bo za płynnie działa :bowdown: sam se kupiłem właśnie ale mi chujki z jakiegoś sklepu na allegro wysłali porysowaną płytę i działa raz na 10 uruchomień więc sobie odpuściłem, ale EFLC działa elegancko i niedawno skończyłem oba dodatki. No ale to wersja z X360 więc grafika bieda opór
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

Ten egzemplarz ps5 zamówiony z euro „brzęczy”, ktoś tez tak ma?
Obrazek
Awatar użytkownika
oyama

Post autor: oyama »

pewnie ze zwrotu
Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
Awatar użytkownika
FLoo

Post autor: FLoo »

@MalinowyJogurt
IT’S COMING HOME 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿
Awatar użytkownika
insane

Post autor: insane »

Rozpierdalator pisze: 14 gru 2020, 13:27 No ale to wersja z X360 więc grafika bieda opór
niby tak, ale nie do konca, bo jednak series x robi swoje sztuczki i poprawia jakosc (oraz ofc plynnosc) gierek ze wstecznej. najwieksza roznice na + dostrzeglem w skate 3, gdzie na 360 jest guwno rozmazane, a na xsx wyglada naprawde spoko (poza teksturami)
MalinowyJogurt

Post autor: MalinowyJogurt »

@FLoo @Cz4rny1337 Nic nie brzęczy, konsola chodzi tak cicho, że jej nawet nie słychać, jedyne co słychać to mechanizmy z pada

Dodano po 8 minutach 18 sekundach:
Ja za to mam problem z jebaną fifą, boisko jest jakieś takie mało zielone, w sensie nienasycona kolorem jest ta trawa. Za to jak włącze podbijanie koloru w tv to jest mega zielona i super wygląda tylko wtedy ściemnia mi się gra momentami, przykładowo jak wybijam piłke z piątki i zmienia się kamera już na zawodnika po wybiciu to jest ciemniej o wiele :/
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Cz4rny1337 pisze: 14 gru 2020, 16:19 Ten egzemplarz ps5 zamówiony z euro „brzęczy”, ktoś tez tak ma?
Ale brzęczy minimalnie jak ucho dostawisz do konsoli na 2 cm? Jak tak to jest normalne, pewnie słyszysz sam wentylator i myślisz, że to bzyczenie. Czy brzęczy tak, że jak wyciszysz tv w trakcie dnia to serio słychać siedząc na kanapie? Nie mówię o przypadku, że jest absolutna cisza o 3 w nocy, a ty mówisz no brzęczy jak jestem 5 cm od konsoli.

Jest problem u niektórych ludzi z tą wibrującą cewką co wydaje takie bzyczenie, ale część ludzi myśli, że konsola będzie z siebie wydawać 0 decybeli.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
Rozpierdalator

Post autor: Rozpierdalator »

insane pisze: 14 gru 2020, 16:28
niby tak, ale nie do konca, bo jednak series x robi swoje sztuczki i poprawia jakosc (oraz ofc plynnosc) gierek ze wstecznej. najwieksza roznice na + dostrzeglem w skate 3, gdzie na 360 jest guwno rozmazane, a na xsx wyglada naprawde spoko (poza teksturami)
Jak najbardziej, ale w GTA tego akurat nie ma. Gierka odpala się nawet w 720p i napisy są rozmyte. Z drugiej strony to 60fps robi swoje i aż chce się grać ;)
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Myśle ze to ta cewka bo nie jest to szum tylko delikatne bzyczenie. Najlepiej ze na początku tego nie było, teraz słychać w spidermanie. Wiadomo ze lepiej to słyszę siedząc na długość kabla pada od konsoli, ale na kanapie (która w sumie jest dość blisko tv) tez coś słychać przy absolutnej ciszy w mieszkaniu.

Nie jest to dokuczliwe ale słychać (i tak milion razy ciszej chodzi niż ps4)

No w tej fifie wybitnie mało zielona trawa chuj wie o co chodzi, możesz malinowy spróbować podkręcić odcień trawy startując mecz squad battle w fut tam jest gdzieś przed samym startem meczu opcje i można zmienić kolor boiska
Obrazek
Awatar użytkownika
esdoen

Post autor: esdoen »

Czyli najprawdopodobniej to tzw. coil whine, tak jak oldschool napisał. Mam monitor, który po przejściu w tryb standby wydaje ultradźwięk, i nie robi tego stale, tylko w interwałach, więc w nocy jak próbuje się zasnąć, to wkurwia jak kapiąca woda z kranu, i muszę wyłączać monitor guzikiem, jak bym był znowu w 1997. W PC też któryś z mostków płyty głównej bzyczy przy Excelu z wieloma kolorkami (!), nawet zmienia częstotliwość jak przewijam ekran. Pojebane.

Niestety z reguły to nie jest obejmowane jakąkolwiek gwarancją, mi w monitorze odpisali, że produkt spełnia standardy i elo.

Idzie się przyzwyczaić, ale przy nowym zakupie to zawsze wkurw.

Jak się zestarzejesz to przestaniesz słyszeć.
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

@Cz4rny1337 no to ja na twoim miejscu bym dał sobie spokój. Ewentualnie na gwarancję poszedł jak będą już plejki normalnie dostępne.

Ja mam takie minimalne bzyczenie, mój ziomek który kupował ze mną z tej samej partii też to ma. Jestem skłonny nawet stwierdzić, że większość ludzi to ma, tylko część osób co mówi, że tego nie ma nie myśli, że może chodzić o takie gówno, a część przesadza dostawiając łeb na cm od konsoli i dziwiąc się, że coś słychać.

Ja słyszę takie bzyczenie jedynie jak dostawię ucho na 2 cm od konsoli. Grając z kanapy co jest jakieś 2 metry od TV o 4 nad ranem w absolutnej ciszy pad jest jakieś 5 razy głośniejszy, a to bzyczenie mega ciężko wyłapać. Ani razu mnie to nie wkurwiało. Ale pewnie zaraz się znajdzie ktoś kto ci będzie się starał wjebać, że masz uszkodzoną sztukę bo u niego nic nie słychać (a wierzysz jego subiektywnej opinii, jak ma np. inny sprzęt który wydaje jakiś dźwięk to może to zagłuszać totalnie. Ja tak mam, że jak słychać leciutki szum w wentylacji w mieszkaniu to już tego bzyczenia nie idzie wyłapać.)

No chyba, że oczywiście jesteś w tym małym % ludzi, gdzie to bzyczenie jest serio problemem, w takim razie konsola na gwarancję i czekanie 3-4 tygodnie.

Edit:// dodam, że mam też Xboxa Series X i część ludzi też twierdzi, że jest bezgłośny. Nie jest. Jest bardzo, bardzo cichy, ciut bardziej niż PS5, ale jak dołożysz ucho nad wiatrak to słychać.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
oyche

Post autor: oyche »

https://youtu.be/2LQ_mTni8vI lewy robi gierkę, będzie grane
ksiazenieporzadek

Post autor: ksiazenieporzadek »

to jakiś bieda football manager czy co
oyche

Post autor: oyche »

tak po trailerze to powiedziałbym że bardziej new star soccer (pozdro), tylko że jesteś kołczem a nie grajkiem
Awatar użytkownika
Prez

Post autor: Prez »

gra ktoś może w przeglądarkowe might & magic heroes? grałem trochę kilka lat temu, widzę, że nadal działa, rozwinęło się jakoś?
lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Dziękuje ci zjebana Polsko.
Raperzy, choć lecą okropnie, wszędzie się pchają
Jedyne co robią wielokrotnie, to mnie wkurwiają
Awatar użytkownika
oyama

Post autor: oyama »

jutro PS5 pojawi sie w ME. szkoda, ze wysylka dopiero w styczniu, bo juz mnie nie bedzie w kraju i nawet nie wezme ze soba
Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
Awatar użytkownika
Kamil

Post autor: Kamil »

Na mediamarkt wleciał preorder plejaków
Awatar użytkownika
Raptowny

Post autor: Raptowny »

Prez pisze: 17 gru 2020, 17:05 gra ktoś może w przeglądarkowe might & magic heroes? grałem trochę kilka lat temu, widzę, że nadal działa, rozwinęło się jakoś?
Widziałem ostatnie mistrzostwa Polski. Ponad 8 godzin + 2 graczy + reklamy +.. Szczerze mówiąc fajnie było by w coś takiego spróbować..
Szczególnie w Hero-s ach lubię artefakty i tawernę.. Może tylko Sat- le r si są dostatecznie nie drażniące wypukłym rozumowaniem.. :shock:
Ostatnio zmieniony 18 gru 2020, 3:38 przez Raptowny, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Hahaha japierdole, nabiałem się ze euro zrobi pakiety z telewizorem a tu mediamarkt takie rzucił
Obrazek
ODPOWIEDZ