Tede

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Sionek

Re: Tede

Post autor: Sionek »

Na tym koncercie urodzinowym jak leciał ten trailer filmu biograficznego o Jacku to wypowiadał się w nim Wilku. Zastanawiam się jak to się poskładało, że Wilku naliczał Tedego i ten becelował też za Numera, co jest przyczyną ich niezgody, a teraz normalnie się koleżkują. Wilku zawsze podobno serdecznie się wita jak gdzieś się spotykają i jeszcze w filmie wystąpi mimo, że nigdy się nie kolegowali a Numerowi, którego zna pół życia nawet ręki nie poda.
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

No to u Wieprza jest trochę niekonsekwencji, bo co prawda twierdził, że rękę może mu podać, ale po akcji z naliczeniem nie ma opcji, żeby cokolwiek nagrali, dlatego dworował z Numera, że ten go zaprosił na płytę.

Oczywiście wystąpienie w jakimś niezmontowanym jeszcze filmie to nie to samo co dogranie się na kawałek, ale IMO całkiem podobny stopień jeśli chodzi o gradację pewnego spoufalenia
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

no chyba ze WIELKI DEMON ZŁAA jest tam po to, zeby opowiedziec wlasnie o akcji z naliczeniem, co w sumie dodaloby wiarygodnosci filmowi jako ukazującemu relacje dwoch stron, najwidoczniej moze tede pracując w kanale zero nauczyl sie pluralizmu
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
ffeee pisze: 03 cze 2026, 8:29 jedyną przeciwwagą do złodziejstwa i hipokryzji pisu oraz nacjolów konfiarzy jest obecny rząd
Awatar użytkownika
Sionek

Post autor: Sionek »

jajca pisze: 12 sie 2026, 15:50 najwidoczniej moze tede pracując w kanale zero nauczyl sie pluralizmu
O ile wiem za produkcję odpowiada Amazon, Tede nie kręci filmu sam o sobie
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Ty coś dużo wiesz na temat Jacka Sionek
Uwaga społeczniacy jadą ganji konsumenci
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

:huh: :huh:
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Obrazek
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

jajca pisze: 12 sie 2026, 15:50 moze tede pracując w kanale zero nauczyl sie pluralizmu
I see what u did there
Obrazek
dziejaszek

Post autor: dziejaszek »

Haczapurjan pisze: 12 sie 2026, 15:06 No to u Wieprza jest trochę niekonsekwencji, bo co prawda twierdził, że rękę może mu podać, ale po akcji z naliczeniem nie ma opcji, żeby cokolwiek nagrali, dlatego dworował z Numera, że ten go zaprosił na płytę.

Oczywiście wystąpienie w jakimś niezmontowanym jeszcze filmie to nie to samo co dogranie się na kawałek, ale IMO całkiem podobny stopień jeśli chodzi o gradację pewnego spoufalenia
On jeszcze to mówił takim tonem, jakby każdy powinien mieć w tej kwestii takie same standardy jak on, choć dla mnie to podawanie ręki to taki sam przypał jak nagrywka.
Awatar użytkownika
kkthx

Post autor: kkthx »

buarzej pisze: 12 sie 2026, 13:43
kkthx pisze: 12 sie 2026, 10:31 To teraz za rok odpowiedź Mesa?
To akurat diss na Numera. Drugi w którym refren to cytaty z Koneksji swoją drogą.
Pierwsza i druga zwrotka do Mesa.

W sumie Mes Wini i Numer mogliby nagrać razem diss na miarę Pariasu. I potem tak samo dobrze by się oglądało, jak Tede sam ich wszystkich wpierdala, jak Peja Eldokę, Włodiego i Pelsona :bowdown:

Obrazek
Awatar użytkownika
gods bidness

Taa Wini już go tak wpierdolił, że ten poszedł do jakiegoś polsatu i się żalił, że jak tak można. W życiu się tak nie żalił. Płakał.
Spoiler
Obrazek
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

:rotfl:
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
WesolyJozek

Post autor: WesolyJozek »

gods bidness pisze: wczoraj, 8:47 Taa Wini już go tak wpierdolił, że ten poszedł do jakiegoś polsatu i się żalił, że jak tak można. W życiu się tak nie żalił. Płakał.
Spoiler
XDDDDDDDDDDDDDDD
dogbert pisze: 06 lut 2026, 20:48 Kultura żydowska, dagestańska, czeczeńska i polsko-prawilno-uliczna, jako ostoja klasycystycznego homo-erotyzmu - analiza dzieł wybranych.
Awatar użytkownika
many-s

Post autor: many-s »

jajca pisze: 12 sie 2026, 15:50 no chyba ze WIELKI DEMON ZŁAA jest tam po to, zeby opowiedziec wlasnie o akcji z naliczeniem, co w sumie dodaloby wiarygodnosci filmowi jako ukazującemu relacje dwoch stron, najwidoczniej moze tede pracując w kanale zero nauczyl sie pluralizmu
Myślę, że sam by na siebie nie zeznał :(

Ogólnie z perspektywy czasu to takie gówniarskie zachowanie, naliczyć kogoś za użycie bitu na mikstejpie, co było (nie wiem czy nadal jest) tradycją mikstejpową.

Oczywiście szanuję WDZ jako rapera i pioniera stylu w PL ale ciekawe co taki dorosły chłop sobie myśli o swoim zachowaniu teraz, kiedy wyszło na to, że ten mityczny "przekaz" z 90s to oszustwo, muzyka to TYLKO ROZRYWKA, każdy tłumaczy się głupotą młodości, umywa ręce i najchętniej przyjąłby kontrakt reklamowy jak Wojtek Sokół.

Tede ostateczną wojnę wygrał, pomimo infamii i obelg, przez które przeszedł.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Co jak co, ale nie można Wilkowi zarzucić że nie trzymał się swoich zasad, które głosił na trackach. Nawet jak ludzie z mokotowa chcieli go naliczyć i go pobili, to ten milczał w zeznaniach
Do napadu na rapera przyznali się Ernest W "Wara" oraz Artur P. "Żydu". Zeznania "Wary" o próbie wymuszenia haraczu potwierdził "Żydu". Robert D. przyznał, że został pobity 27 września 2012 roku. Mężczyzna zeznał jednak, że nie wie dlaczego został napadnięty i zaprzeczył, jakoby napastnicy chcieli uzyskać od niego pieniądze.
https://wiadomosci.onet.pl/wilka-z-hemp ... owa/t05kwp

Nienawiść do policji tak zostałem wychowany
Ten kto z nimi trzyma na zawsze jest przegrany
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
WesolyJozek

Post autor: WesolyJozek »

many-s pisze: wczoraj, 10:51 ciekawe co taki dorosły chłop sobie myśli
Z cała sympatia do Wilka mysle ze niewiele mysli
dogbert pisze: 06 lut 2026, 20:48 Kultura żydowska, dagestańska, czeczeńska i polsko-prawilno-uliczna, jako ostoja klasycystycznego homo-erotyzmu - analiza dzieł wybranych.
Awatar użytkownika
gods bidness

many-s pisze: wczoraj, 10:51 Ogólnie z perspektywy czasu to takie gówniarskie zachowanie, naliczyć kogoś za użycie bitu na mikstejpie, co było (nie wiem czy nadal jest) tradycją mikstejpową.
Jak dla mnie to nie był żaden wielki i szumny haracz, tylko zwykłe wesołe "a dawaj ich trochę dociśniemy xD, powiemy, że hajs nam za bit wiszą, niech se nie myślą xD". I zadzwonili

I dopiero w głowie obsranych Tedego i Numera urosło to do ulicznego ZAIKSu, mafijnego haraczu i dylematu dzwonić na policję, płacić czy uciekać z kraju.

Tamci pewnie do dzisiaj łacha drą, że im zapłacili.
Obrazek
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

No to był bez wątpienia niechlubny moment ekipy WFD, bo pokazał, że to co najwyżej goście, którzy czasem aspirowali do tego, żeby ich (jako Warszafski Deszcz, legendę warszawskich ulic) pokojarzyć z ulicą, ale przy pierwszej lepszej próbie zahukania maski opadły.
Awatar użytkownika
gods bidness

Ja tam uważam, że to była zwykła kulturalna rozmowa koleżeńska, mogła wyglądać mniej więcej tak:

- No co z wami chłopaki? Brać nasz bit? Tak bez pytania? Tak się nie robi.
- Ale stary taki jest hip hop wiesz? Sieeeah
- Nie no tak się nie robi, powinniście nam coś odpalić za to, kaskę jakąś przelać czy coś.
- Ale jak kaskę, przecież hip hop, sieeaah?!
- No wypadałoby kaskę przelać z 10 koła chociaż.
- Eee no dobram pogadam z Numerem i się odezwiemy.
- Noo spoko, pozdro, to czekam na telefon.

I potem już z Numerem:

- Ty numer musimy zapłacić, dzwonił DEMON ZŁA! Musimy płacić rozumiesz?
- Ale jak to płacić?
- Musimy, inaczej nas pewnie zabiją, nogi połamią, nie wiem do lasu wywiozą.
- <łzy w oczach> no dobra to chyba nie ma wyjścia, płacimy?
- No płacimy, Numer! Nie ma wyjścia!
- Ty Jacek, ale ja nie mam... <łzy w oczach>
Obrazek
Awatar użytkownika
CeHaTeHaCe

Post autor: CeHaTeHaCe »

:rotfl: czytane głosem skitów z prawfdepowiedziafszy
nic na siłę
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj