OFFTOPIC SERIALOWY

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Re: OFFTOPIC SERIALOWY

Post autor: Jose »

normlanie
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
gambler

Post autor: gambler »

ConeyIsland pisze: 15 cze 2025, 12:27
Luxair pisze: 15 cze 2025, 11:58 a już w ogóle - film Filth z McAvoyem
O, tego nie znałem. Dodaję do listy.
obejrz koniecznie. jeden z moich ulubionych i wg mnie topka filmów z ostatnich nwm 20 lat. jak dobrze pamiętam, to był klasyk na SLG
Luxair pisze: 15 cze 2025, 11:58
PS. Choć w sumie laska co wygląda jak clown z cyrku i kulturalny i tajemniczny Syryjczyk to w sumie zabawny duet nawet. A upośledzony brat to wypisz-wymaluj młody donGURALesko!
props za klauna, wiedziałem że kogoś mi przypomina :lol:
ja mam kumpla anglika, który ma identyczną fryzurę, brodę, sposób chodzenia i nawet kurtkę jak Morck. Inny kolor oczu, ale też jest zgryzliwym chujkiem.

Co do samego serialu po obejrzeniu:
Spoiler
spoko, ale całość psuje mi to totalnie cukierkowe zakończenie. akram idealny aż do bólu, wszystko pięknie dla wszystkich rozwiązane. no i dziwi mnie że tylu ludzi sprawdzając dogłębnie udział jenningsow nie powiązało loga na czapce z identycznym logiem dość znanego lokalnie i oryginalnego biznesu ojca :crazy:

no ale pwnie obejrzę drugi sezon, chociażby tylko posłuchać jak szkoci mówią 'wee biscuit' :oops:
no i szkoda że tak mało edynburga
yer a wizard, Harry
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

Ocaleni (2025)
Poprawny, bez szału. Fabuła jako-taka, zakończenie w sumie na plus. Postacie natomiast miałkie imo.
Miałem nadzieję, że Brian...
Spoiler
leci w huja z chorobą i na końcu filmu wyzna, że jest kumaty i tak naprawdę to on wie co się stało / on zabił, czy coś xD
.
genocidegeneral

Post autor: genocidegeneral »

dedektyw: zmarznięci indianie
ja jebe, jaki chujowy fanserwis, dawaj nawiążemy do Tuttle'i i "Time is a flat circle" chuj wie po co
plusy: jak pocahontas poszła się bić z typami to im nie napierdoliła w myśl idei "slay queen"
minusy: cała reszta
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

Co sądzicie o serialu Aniela @Luxair i @Połas? Już tradycyjnie będę Was pytał o dzieła Demirskiego po Artystach i Udarze :lol: Na razie głośno o tej sprawie pani z Żabki, a przecież jest tam jeszcze parodia Maty czyli raper banan, syn prawnika. Ja jeszcze nie widziałem, trudno mi sobie wyobrazić żebym docenił grę aktorską Kożuchowskiej, no ale chyba się skuszę jak skończę Dept. Q.
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

@potter Nie znam ale dzięki za polecanko, zaciągam!
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Awatar użytkownika
chaya

Post autor: chaya »

nie pytałeś mnie, ale się wypowiem :)
gra aktorska kożuchowskiej, to moim zdaniem najlepsze co się wydarzyło w tym serialu. poza tym nic szczególnego
Awatar użytkownika
juwen

Post autor: juwen »

obejrzałem siedem odcinków i nie do końca rozumiem zachwyty, dużo niepotrzebnych przekleństw, fabuła odklejona (wątek z gwiazdami hip-hopu meh), kilka wkurwiajacych postaci i generalnie za długo ten serial się ciągnie. trochę jakbym oglądał jakąś pierwszą miłość dla dorosłych, pominiesz trzy sceny to niewiele cię ominie
Połas

Post autor: Połas »

potter pisze: 20 cze 2025, 12:36 Co sądzicie o serialu Aniela @Luxair i @Połas? Już tradycyjnie będę Was pytał o dzieła Demirskiego po Artystach i Udarze :lol: Na razie głośno o tej sprawie pani z Żabki, a przecież jest tam jeszcze parodia Maty czyli raper banan, syn prawnika. Ja jeszcze nie widziałem, trudno mi sobie wyobrazić żebym docenił grę aktorską Kożuchowskiej, no ale chyba się skuszę jak skończę Dept. Q.
Kompletnie nie miałem czasu sie jeszcze za to zabrać, niestety. Na razie tylko miałem ścieżkę dźwiękową na odsłuchu :lol: Na dniach zamierzam przysiąść do seansu!
Obrazek
moody

Post autor: moody »

obejrzalem pierwszy odcinek "anieli" i chyba starczy :dunno:
Awatar użytkownika
badi
BIZNESMENEL

Post autor: badi »

ja obejrzałem zjarany pierwsze 7 odcinków i sie naśmiałem w kilku momentach - dobrze przerysowane to jest dla mnie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
moody

Post autor: moody »

kurde no odpalilem drugi odcinek do kotleta i rzeczywiscie juz duzo lepiej

z zaskoczenia wzielo jak w soundtracku cpaj stajl wjechal
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

The Pitt
Nie licząc Good Doctora nigdy nie byłem fanem medycznych seriali ale kobita mnie namówiła i łoo 9/10 ode mnie, jaranko w opór, kapitalny serial i świetna rola Wyle'a :bowdown:
Awatar użytkownika
mateko
Waste Management

Post autor: mateko »

Nowy Glina – pierwsze zdjęcia z kontynuacji! Powrót kultowych bohaterów
Spoiler
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
clockers

Post autor: clockers »

w sumie czekanko nawet
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

potter pisze: 20 cze 2025, 12:36 Co sądzicie o serialu Aniela @Luxair i @Połas? Już tradycyjnie będę Was pytał o dzieła Demirskiego po Artystach i Udarze :lol: Na razie głośno o tej sprawie pani z Żabki, a przecież jest tam jeszcze parodia Maty czyli raper banan, syn prawnika. Ja jeszcze nie widziałem, trudno mi sobie wyobrazić żebym docenił grę aktorską Kożuchowskiej, no ale chyba się skuszę jak skończę Dept. Q.
Duuużo słabsze od poprzednich produkcji Demirskiego, co w sumie nie dziwi - w końcu znał się na zakulisowym funkcjonowaniu teatru i sam opiekował się Maciejem Nowakiem, pierwowzorem postaci Poniedziałka z "Udaru"... a tutaj napisał scenariusz wg. swojego widzimisię, jarając się światem raperów jak Młoda Polska chłopami i podpierając postaciami z IRL. Chaos działał w "Udarze", tutaj - słabo. Nie jest to totalnie-totalnie tragiczne, ale taka wannabe-Masłowska trochę wyszła...?
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
AseOne

Post autor: AseOne »

Dept Q. mocno polecane właśnie odpalam
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

Luxair pisze: 18 lip 2025, 16:13 Duuużo słabsze od poprzednich produkcji Demirskiego, co w sumie nie dziwi - w końcu znał się na zakulisowym funkcjonowaniu teatru i sam opiekował się Maciejem Nowakiem, pierwowzorem postaci Poniedziałka z "Udaru"... a tutaj napisał scenariusz wg. swojego widzimisię, jarając się światem raperów jak Młoda Polska chłopami i podpierając postaciami z IRL. Chaos działał w "Udarze", tutaj - słabo. Nie jest to totalnie-totalnie tragiczne, ale taka wannabe-Masłowska trochę wyszła...?
Mi to tez nie zagrało za bardzo, tak jak mówiłem, tak podtrzymuje: w ogóle nie cenie Kożuchowskiej i oglądanie jej na ekranie jest strasznie męczące. Zresztą żadnej postaci z tego serialu nie polubiłem, nie ma komu kibicować, są oni tacy przerysowani w te złą stronę (najgorsze chyba siostry bliźniaczki). A ten wątek rapowy fatalnie napisany, nastawiony na kontrowersje że Matecki to Matczak itp, ale chyba jednak zostało to zlane przez mainstream i w sumie słusznie. Do zapomnienia.

Za to w Dept Q ten przekrój kolorowych i różnorodnych bohaterów imo robi całą robotę i jest największą siłą tego serialu, bardzo fajna rzecz i czekam na więcej.
Awatar użytkownika
ebismolarek

Post autor: ebismolarek »

Ja obejrzalem Dzikość z panem Ericiem Baną i takie nooo moze byc, nie było ani chujowe ani zajebiste, takie 6 na 10 w porywach do 7 za ładne widoczki

Wczesniej Krwawe wybrzeże i tez w sumie takie 7/10
Awatar użytkownika
TdW

Post autor: TdW »

Propsuje wspomniane już na forumku The Studio. Czekam na drugim sezon, a drugi odcinek to był peak komedii, danej nic mnie tak nie rozbawiło
ODPOWIEDZ