Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie
Re: Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie
nie wiem, w ktorym miejscu zwrotki na gazpromie sokol niby krzyczy albo uzywa wysokiego glosu. ale sama zwrota swietna od pierwszego przesluchania, zadna kontrowersja
no na pewno próbuje coś z tym głosem innego niż to swoje zwykłe gadanie na odpierdol, które ma się bronić tekstami, ale jak tak nawijasz, to teksty są nieważne, bo mówimy o rapie, gdzie przede wszystkim musisz to dobrze albo chociaż słuchalnie przedstawić
na ślizgawce cisnę beczkę
co chwilę wbijam szpileczkę
Hans 52 jeden z najbardziej komplentych MC ,najlepsze agresywne flow z 1 solowki,ogolnie piekne flow,kozacki i niepowtarzalny glos,charyzma,i teksty tez co najmniej solidne
Nie krzyczy, natomiast moduluje głos tak, że stopniowo "przybiera on na sile" - z braku lepszego określenia. Działa dokładnie jak regularne przyspieszanie rytmu w jakiejś techniawie.
I ten właśnie zabieg jest odpowiedzialny za cały power jaki ma ten kawałek.
How nonbinary persons kill people?
They / them.
They / them.
-
RIVALDO111
- Zbanowany
Nypel to przyszłość polskiego rapu 
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
srypel (zaorane)
- oKulTywowany
Do Green Grenade nie ma podjazdu
Jak ma tak wyglądać przyszłość to ja nie chcę w niej uczestniczyć
This page is no longer available.
- yungXpaproch
nowy podgatunek - uporap
-
peterkurten
Patrząc na wyniki slizgerow 2021, można stwierdzić, że owy rok był najgorszy w pl rapie od chuj wie kiedy 
podtrzymankooyche pisze: ↑30 cze 2021, 13:33 najlepszy rok dla pl rapu w historii, hustle as usual, czary mary, maggie vision, is.ok, sezon 3, armor, krociutko, pikersa jeszcze nie sluchalem, ale pewnie tez rozpierdol, gdzies w tle mobbynators mixtape+jakies powroty typu karwan, pierrot+dla ogolnych ludzi keke, problem+gimnastyka artystyczna dla lamusow+zyto dla przyglupow, kazdy znajdzie cos dla siebie, najlepszy rok w pl rapie a mamy czerwiec
- yungXpaproch
to dobra opinia
ale rok najlepszy w historii nie powiedzialbym
wszystko wymienione jest dla lamusow i przyglupow, kto normalny slucha rapu. no dobra moze sentino i ekipa maja porzadny fanbejs aka sicarios, ale reszta?oyche pisze: ↑22 sty 2022, 14:32podtrzymankooyche pisze: ↑30 cze 2021, 13:33 najlepszy rok dla pl rapu w historii, hustle as usual, czary mary, maggie vision, is.ok, sezon 3, armor, krociutko, pikersa jeszcze nie sluchalem, ale pewnie tez rozpierdol, gdzies w tle mobbynators mixtape+jakies powroty typu karwan, pierrot+dla ogolnych ludzi keke, problem+gimnastyka artystyczna dla lamusow+zyto dla przyglupow, kazdy znajdzie cos dla siebie, najlepszy rok w pl rapie a mamy czerwiec
Dużo guwna wyszło w zeszłym roku, ale na szczęście też takie perełki dzięki którym warto przekopywać się przez marne rzeczy. Wróciłem trochę bardziej do słuchania polskiego rapu i było warto.
Co roku to samo ciekawe czy kiedyś będzie dobry rokpeterkurten pisze: ↑22 sty 2022, 14:22 Patrząc na wyniki slizgerow 2021, można stwierdzić, że owy rok był najgorszy w pl rapie od chuj wie kiedy![]()
-
peterkurten
Nie, tamten rok był wg. mnie wyjątkowo chujowy, problem ze stworzeniem top5 w slizgawkerach miałem i musiałem odpuścić głosowanie 
- SuperRapMaster
Kiedy był ostatni naprawdę dobry rok? 2014? 2015?
2021
na ślizgawce cisnę beczkę
Apogeum, Mezokracja, Bógmacher i Monologimuzyka to dobre płyty, które zostały zbyt surowo ocenione przez pewną część polskiego rapowego środowiska, co wyrządziło im ogromną krzywdę. Wideoteka, czy 8 Marca to już inna bajka, ale te pierwsze wymienione przeze mnie po prostu pojawiły się w złym czasie, dzisiaj by to było propsowane. No i jeszcze jedno, czym się różni tak mocno propsowana Głucha noc Peji od mocno hejtowanych Suczek Ascetów?
W suczkach jest oryginalny refren zamiast kradzionego i nie ma przypadkowo zarejestrowanego bełkotu najebanego menela zamiast pierwszej zwrotki