Tede
Re: Tede
może i prawda, że jednak przeczytał czarny wrzesień xD
Wydaje mi się, że powstaje film o Tede. Byłem wczoraj w Ciechocinku na 50. urodzinach. W trakcie grania Ostatniej Nocy poleciał w tle jakiś zwiastun filmu. Było bardzo dużo przebitek ze starych koncertów Jacka z różnych okresów, w dobrej jakości i to takich, których nie kojarzę ze starych wrzut z YouTuba, ewidentnie wyciągnięte z prywatnego archiwum i zremasterowane cyfrowo. Do tego były przebitki na gadające głowy jak w wywiadach do filmów dokumentalnych, pojawiali się chłopacy z Molesty (w tym Wilku, który go naliczył xD). Coś poszło nie tak bo wideo leciało z dźwiękiem i trochę przeszkadzało w koncercie. Po zagraniu kawałka Tede zaprosił Strojaka (nadworny kamerzysta i montażysta) na scenę, ale ten zachlał i nie wyszedł. Tede stwierdził, że dobra mniejsza z tym, lecimy dalej i zagrał jeszcze raz Ostatnią Noc, ale wideo zostało wyłączone. Po całym koncercie jak schodził ze sceny do szła z nim ekipa z profesjonalną kamerą, oświetleniem i dźwiękowiec z tyczką jak mają na planach filmowych, że trzyma mikrofon nad głowami ludzi. O ile wiem, to relacje na Tedenovelę nie korzystają z takiego sprzętu, a ekipa Pal Hajs korzysta z mikrofonu na kamerze i Wuwunio ma dodatkowo rejestrator dźwięku w ręce. Nie mam potwierdzenia żadnego, to moja czysta spekulacja, ale jakby się zastanowić to ma to trochę sensu. Strojak był parę razy na scenie wtedy, przynosił fanty do rzucania ze sceny i flaszki z wódką. Tradycyjne oblewanie ludzi szampanem też już na tamtym etapie się odbyło, a gdyby chodziło o przyniesienie czegoś to przecież miał na scenie jakieś 20 osób, które mogłyby to zrobić a jednak chciał konkretnie Strojaka i przez to, że nie wyszedł bo zgonował to musiał zmienić plany. Jako, że Strojak jest od spraw wideo to naturalne jest, że z całej ekipy ewentualne info o takim filmie raczej on by ogłaszał, ewentualnie Maciej Maj, ale nie wiem czy był na miejscu.
Ostatnio zmieniony 02 sie 2026, 14:22 przez Sionek, łącznie zmieniany 1 raz.
- gods bidness
To będzie fabuła, a on zagra Tedego:

- Haczapurjan
Swoją drogą Tede miał z kilkanaście lat temu propozycję zagrania w "Na Wspólnej". O ile pamiętam Roman, który miał wtedy firmę budowlaną, miał mu mieszkanie wykańczać czy coś takiego i w zamian barterowo/w rozliczeniu Tede miał mu opchnąć tę zieloną BeeMkę, bo nie miał siana, no i potem miał nachodzić Romana i się upominać o zwrot BeeMki, ale ofertę ostatecznie odrzucił, a było to jakoś w czasach "Mefistotedesa", czyli nadal "infamia".
-
VerminatorX
Kurwa, ja wiem, że my tu ganimy Wieprza za złe traktowanie kolegów, i na Strojaku nieraz się wyżywał, ale jak ja słyszę o tym, że któryś raz z kolei zachlał na robocie to się w sumie Tedemu nie dziwię.
Zwłaszcza, że Strojak to nie jest młodzieniaszek xD On ma chyba z 35 lat już i nadal nie wie ile może wódy w siebie wlać, żeby nie urwało mu filmu xDVerminatorX pisze: ↑02 sie 2026, 15:41 Kurwa, ja wiem, że my tu ganimy Wieprza za złe traktowanie kolegów, i na Strojaku nieraz się wyżywał, ale jak ja słyszę o tym, że któryś raz z kolei zachlał na robocie to się w sumie Tedemu nie dziwię.
Ogólnie potwierdza się moja obserwacja. Ludzie, którzy byli na innych koncertach, mówią że ta sama była ekipa już kilka razy w tym roku na koncertach Tedzika i ktoś rozmawiał z Jacą na afterze wczoraj i pytał o to, to podobno potwierdził, że powstaje film biograficzny i miała być wczoraj zapowiedź. Czyli przez Strojaka zgonującego się nie odbyła xd
Props Strojak, widzę że tak chyba można trafić do serca Tedego, jak będziesz miał tak wyjebane w niego jak on w swoich Giermków z którymi się pożarł to będzie cię trzymał przy sobie i traktował conajmniej na równi sobie
Uwaga społeczniacy jadą ganji konsumenci
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
- starydobryhiphop
35 to już nie młodzieniaszek?? Panie tak nie możnaSionek pisze: ↑02 sie 2026, 15:56Zwłaszcza, że Strojak to nie jest młodzieniaszek xD On ma chyba z 35 lat już i nadal nie wie ile może wódy w siebie wlać, żeby nie urwało mu filmu xDVerminatorX pisze: ↑02 sie 2026, 15:41 Kurwa, ja wiem, że my tu ganimy Wieprza za złe traktowanie kolegów, i na Strojaku nieraz się wyżywał, ale jak ja słyszę o tym, że któryś raz z kolei zachlał na robocie to się w sumie Tedemu nie dziwię.
Ogólnie potwierdza się moja obserwacja. Ludzie, którzy byli na innych koncertach, mówią że ta sama była ekipa już kilka razy w tym roku na koncertach Tedzika i ktoś rozmawiał z Jacą na afterze wczoraj i pytał o to, to podobno potwierdził, że powstaje film biograficzny i miała być wczoraj zapowiedź. Czyli przez Strojaka zgonującego się nie odbyła xd
Życie! Życie! Wciąż zaskakuje mnie, wciąż zaskakuje mnie!
This
Chociaż z tych strzępów informacji i żartów z Tedenovelive nie wiem, jak on jeszcze cały czas utrzymuję tę robotę.
ㅤ

ㅤ

ㅤ
Nie no, Strojak wcale nie był wtedy niedysponowany, ani nie zgonował. W sumie to nie wiem czemu nie wyszedł
Zgadza się, z tego co wiem, faktycznie powstaje film, ale to nie były ani PalHajsy ani Tedenovela.
- Haczapurjan
Nie wiem do końca co to za film Jacenty chce wypuścić, ale w tym ostatnim "głośnym" wywiadzie dla Polsatu był pytany przez interlokutora o klip do jakiegoś kawałka, który to klip widział raz w życiu na VIVie czy gdzieś tam i od tego momentu jest "lost media".
Tede wtedy potwierdził, że taki klip faktycznie był (nie pamiętam już do jakiego kawałka) i rozwinął, że powstał też kiedyś klip do "Domysłów i spekulacji", który nigdy nie został wypuszczony i że niby w posiadaniu obu klipów jest legendarny Cezary Ciszewski, który coś tam miał montować.
Więc kto wie, może będą wmontowane w ten nadchodzący film
BTW. na 20-leciu "S.P.O.R.T.-u" jakoś z godzinę przed otwarciem eventu pałętałem się chyba z 20 min z Cezarym Ciszewskim pod klubem, bo zazwyczaj przed takim eventem ludzie szukają mordeczek, które idą na to samo wydarzenie i dopiero po tych 20 minutach skumałem, że to on xD. Szkoda, bo przez te 20 minut mogłem podpytać o parę rzeczy, a później dobili inni ludzie i towarzystwo się rozmyło.
Tede wtedy potwierdził, że taki klip faktycznie był (nie pamiętam już do jakiego kawałka) i rozwinął, że powstał też kiedyś klip do "Domysłów i spekulacji", który nigdy nie został wypuszczony i że niby w posiadaniu obu klipów jest legendarny Cezary Ciszewski, który coś tam miał montować.
Więc kto wie, może będą wmontowane w ten nadchodzący film
BTW. na 20-leciu "S.P.O.R.T.-u" jakoś z godzinę przed otwarciem eventu pałętałem się chyba z 20 min z Cezarym Ciszewskim pod klubem, bo zazwyczaj przed takim eventem ludzie szukają mordeczek, które idą na to samo wydarzenie i dopiero po tych 20 minutach skumałem, że to on xD. Szkoda, bo przez te 20 minut mogłem podpytać o parę rzeczy, a później dobili inni ludzie i towarzystwo się rozmyło.
-
dziejaszek
Ten klip to chyba był do "Chaosu" Warszafskiego Deszczu.
Tu były fragmenty:
Tu były fragmenty: