Siłownia
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
Re: Siłownia
skąd bierzecie przepisy na fit szame z dużą zawartością białka?
czy warto pić te wszystkie jogurty proteinowe albo wpierdalać te pudingi i inne produkty proteinowe których teraz w chuj na rynku?
czy warto pić te wszystkie jogurty proteinowe albo wpierdalać te pudingi i inne produkty proteinowe których teraz w chuj na rynku?
twaróg zmixowany z mlekiem i 50g białka ez, chyba że w twoim przypadku sraczka approved, w moim nie więc dobry sposób na szybkie podbicie, ewentualnie podwójna dawka wpc, w życiu by mi się nie chciało robić jakichś wymyślnych omletów byle by miały jak najwięcej protein i później to mielić
te jogurty no spoko, ale mimo wszystko wychodzi drożej niż jakbyś sobie kupił pake białka w proszku
te jogurty no spoko, ale mimo wszystko wychodzi drożej niż jakbyś sobie kupił pake białka w proszku
lepiej smaczniej taniej i zdrowiej kupić se odżywkę białkowa o ulubionym smaku i wpierdalać gdzie popadnie
mam odżywkę ale wygodniej mi iść do sklepu jak mam głoda lekkiego niż targać ze sobą jakiś szejker i to mieszać. ale jak mówisz że zdrowiej jajca to to wezmę pod uwagę
Ja w ogóle nie mam białka w proszku, tylko skyr albo protein shakes z marketów, tylko tak jak piszą, wybierz taki co ma mało cukru
CAŁE ŻYCIE MAM
SKANDAL PIJĄC HENNESSY PARADIS
Lepiej za miedzą niż pleksą ~Olgierdos
SKANDAL PIJĄC HENNESSY PARADIS
Lepiej za miedzą niż pleksą ~Olgierdos
No tak jak arcik pisal wyzej, przynajmniej się cukrem nie napchasz
nie musi być zaraz szejker można dodawać do deserów przerużnych jak coś pichcisz, kremów ciast jogurtu i naleśników, no ale kwestia wygody też jest ważna wiadomo
Tak samo jak jeden se woli zrobić kanapki w domu a drugi jedzie na gotowcach z sieciowki albo od Pana kanapki, troche też kwestia planowania i organizacji
nie musi być zaraz szejker można dodawać do deserów przerużnych jak coś pichcisz, kremów ciast jogurtu i naleśników, no ale kwestia wygody też jest ważna wiadomo
Tak samo jak jeden se woli zrobić kanapki w domu a drugi jedzie na gotowcach z sieciowki albo od Pana kanapki, troche też kwestia planowania i organizacji
Te wszystkie białkowe jogurty i batony są niedobre dla mnie. Ja mam proszek i sobie biorę dwie miarki, banana, płatki owsiane, trochę mrożonego owocu (żeby "wygładzić" tego szejka) i łyżeczkę/łyżkę masła orzechowego. No i na wodzie. Ale to ja, nie wiem jak u Ciebie z laktozami i innymi tego typu. Szlachcia robię cały czas, zero problemów jelitowych. To mi robi połowę zapotrzebowania plus minus. Teraz to już bardziej wlewam w siebie niż piję, ale ni mniej ni więcej kozackie paliwo.
Jak jajca napisał. Przewaga proszków jest taka, że pozwala na dużą elastyczność.
ogolnie jesli chodzi o tzw fit przepisy polegajace na wpierdoleniu wszedzie skyra lub twarogu to dajcie se spokoj widzowie z tym, naprawde malo jest zjadliwych i sensownych rzeczy z tego nurtu
jedzcie mieso i jajka
jedzcie mieso i jajka
nie wiem czy białko takie zdrowsze biorąc pod uwagę, że IJHARS chyba nie działa w temacie suplementów
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
to początek drogi do elegancji
kaszka czekoladowa proteinowa z biedry zajebista polecam spróbować, chociaż i tak jak się wpierdala codziennie pół kilo kury to nie jest ciężko nabić bałeczka
Stawiam kołnierz przed wejściem na dyskotekę
Kurwy mówią bzdury, ja się staram dobrym być człowiekiem
skyry czy tam inne pudingi proteinowe spoko opcja jako zamiennik czegos małego czy coś
jak jesz pieczywo to polecam bułkę wysokobiałkową z lidla, cena jak tam jakas inna normalna bułka a w porównaniu do normalnych bułek tak z 2x więcej białka, smak też dla mnie normalnej bułki więc zero strat
jak jesz pieczywo to polecam bułkę wysokobiałkową z lidla, cena jak tam jakas inna normalna bułka a w porównaniu do normalnych bułek tak z 2x więcej białka, smak też dla mnie normalnej bułki więc zero strat
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
- ConeyIsland
W biedrze też mają takie trójkątne bułki z ziarnami niby wysokobiałkowe ale nie widziałem prawdę mówiąc nigdzie jakie makro dokładnie, niemniej zajebista w smaku
Ze strony Biedronki:
Bułka wysokobiałkowa, 80 g
Składniki: woda, mąka PSZENNA, siemię lniane 9%, białka roślinne (PSZENNE, SOJOWE), nasiona SEZAMU 3%, produkty przemiału SOI 2% (śruta SOJOWA, mąka SOJOWA, płatki SOJOWE), zakwas ŻYTNI (mąka ŻYTNIA, woda), nasiona słonecznika 2, drożdże, otręby ŻYTNIE, sól, łamane ziarno SOI 1%, słód JĘCZMIENNY, zakwas PSZENNY (otręby PSZENNE, woda), błonnik OWSIANY, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy.
Produkt może zawierać: JAJA, ORZECHY, GORCZYCĘ, MLEKO.
Wartość odżywcza na 100 g produktu: 1157 kj / 276 kcal; tłuszcz - 8,3 g; w tym kwasy tłuszczowe - 1,1 g; węglowodany - 30 g; w tym cukry - 2,0 g; błonnik - 8,5 g; białko - 16 g; sól - 1,3 g.
Dla mnie niewarte kupna.
Ktoś pisał, że mało jest sensownych i zjadliwych przepisów ze skyrem/twarogiem. Sam mało używam. Jak już coś, to raczej te bez laktozy. Jest sporo możliwości, pomysłowość nie ma granic.
Bułka wysokobiałkowa, 80 g
Składniki: woda, mąka PSZENNA, siemię lniane 9%, białka roślinne (PSZENNE, SOJOWE), nasiona SEZAMU 3%, produkty przemiału SOI 2% (śruta SOJOWA, mąka SOJOWA, płatki SOJOWE), zakwas ŻYTNI (mąka ŻYTNIA, woda), nasiona słonecznika 2, drożdże, otręby ŻYTNIE, sól, łamane ziarno SOI 1%, słód JĘCZMIENNY, zakwas PSZENNY (otręby PSZENNE, woda), błonnik OWSIANY, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy.
Produkt może zawierać: JAJA, ORZECHY, GORCZYCĘ, MLEKO.
Wartość odżywcza na 100 g produktu: 1157 kj / 276 kcal; tłuszcz - 8,3 g; w tym kwasy tłuszczowe - 1,1 g; węglowodany - 30 g; w tym cukry - 2,0 g; błonnik - 8,5 g; białko - 16 g; sól - 1,3 g.
Dla mnie niewarte kupna.
Ktoś pisał, że mało jest sensownych i zjadliwych przepisów ze skyrem/twarogiem. Sam mało używam. Jak już coś, to raczej te bez laktozy. Jest sporo możliwości, pomysłowość nie ma granic.
- ConeyIsland
O dzięki. Ok 13 g białka w bułce całkiem spoko
z lidla niby ma 18 w bułce (a bułka 80g)
ogolnie jak komus nie smakuje to specjalnie bym nie bral, ale dla mnie nie rozni sie niczym od "normalnych"
ogolnie jak komus nie smakuje to specjalnie bym nie bral, ale dla mnie nie rozni sie niczym od "normalnych"
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Freshona Owoce Jagodowe z Wiśniami 750gGlobe pisze: ↑17 lip 2024, 10:12Te wszystkie białkowe jogurty i batony są niedobre dla mnie. Ja mam proszek i sobie biorę dwie miarki, banana, płatki owsiane, trochę mrożonego owocu (żeby "wygładzić" tego szejka) i łyżeczkę/łyżkę masła orzechowego. No i na wodzie. Ale to ja, nie wiem jak u Ciebie z laktozami i innymi tego typu. Szlachcia robię cały czas, zero problemów jelitowych. To mi robi połowę zapotrzebowania plus minus. Teraz to już bardziej wlewam w siebie niż piję, ale ni mniej ni więcej kozackie paliwo.
Jak jajca napisał. Przewaga proszków jest taka, że pozwala na dużą elastyczność.
Spoiler

Osobiście wyjebałem z menu te jogurty proteinowe wszystkie (większość i tak mi nie smakuje), generalnie przestałem ostatnio czerpać białko z produktów mlecznych (poza wpc i jakimiś serami, ale to margnies), a jem więcej mięcha (i warzyw!!!) i polecam, czuje się lepiej, kichy dziękują.
Zapomniałem jeszcze o serze proteinowym, ktory stosuje do tostów i do makaronów. Nigdy jakimś fanem sera nie byłem, ale bez roztapiania raczej nie polecam jeść, ogólnie jest gorszy trochę od zwykłych serów, ale ujdzie. 33g białka więc takim tostem jakąś polędwicą można fajnie sobie podbić.
Stawiam kołnierz przed wejściem na dyskotekę
Stosujecie beta alanine? Ile gram bierzecie, skąd polecacie?