Ukryci bananowcy z początków polskiego hip hopu

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Re: Ukryci bananowcy z początków polskiego hip hopu

Post autor: SWN »

Masz komputer = oski
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
Sivestro

Post autor: Sivestro »

Bo jakiś ziomek w temacie o beefie podrzucił ten temat, stwierdziłem że nie ma co robić tam offtopu

Nie musimy brać dosłownie każdego tematu. Bedoes bananem nie był ale jak na podkreślanie co chwilę z jakiej patologii to on nie pochodzi to czas zweryfikować fakty

Dodano po 1 minucie 12 sekundach:
Widzę że słowo Patologia ma bardzo słaby wydźwięk w waszym mniemaniu.

Można zatem założyć że klepanie biedy bez ojca to patologia, a także jak stary pijany napierdala cię i matkę codziennie to też patologia, bez żadnego wartościowania. Bo patologia to patologia.
Awatar użytkownika
Megidox

Post autor: Megidox »

Silvestro starasz się dziś wybitnie abym musiał sie z arcikiem zgodził a uwierz mi wymaga to więcej samozaparcia niz nie nagrywanie dissu przez Messerschmitta
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Awatar użytkownika
Sivestro

Chodzisz do prywatnej szkoły, masz kochająca mamę i dziadków = PATOLOGIA
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

Dla mnie ta mityczna patologia z kawałków Bedoesa jest na tyle uzasadniona przywołaną sytuacją matki i bycia wychowywanym de facto bez rodziców, że nie wywołuje to we mnie automatycznej chęci zapauzowania z myślą "nie no, co on pierdoli xd" jak miałem w przypadku choćby debiutu Young Multiego, który w nie wiem, dwa lata (?) przeszedł drogę od youtubera nagrywającego taniec z tatą :DDD i jeżdżenia w urodziny na galerie żeby kupić parę jordanków do rzucania mi w mordę linijek o tym, że kiedyś było ciężko uuuu i nie przeszedłbym kilometra drogi takiej jak on jeijee (let's get it)

Oczywiście można się licytować, że patologia może się kryć w szklanych domach, na strzeżonych osiedlach, gdzie dzieciaki za zdanie prawka dostają od rodziców nową furę albo wkład na mieszkanie - bo to prawda - natomiast o ile Multi nie dostarczył mi ŻADNEGO przykładu który miałby powodować we mnie zadumę hmm kurwa no faktycznie miał ciężko, bo jego wizerunek jest zwyczajnie jest efektem tego że któregoś dnia trafił na youtube na Migosów czy tam Wake Flockę i pomyślał o kurwa zajebiste (co można sprawdzić po historii tego co wrzucał na swoim wallu i jak szybko wsiąkał w taki rap), tak Bedoes dał wystarczająco na tyle, żebym tego nie podważał
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
zemsta1camzata

Post autor: zemsta1camzata »

Akurat jego walla się nie sprawdzi bo usunął swoje stare konto na fb jak wybuchła pandorka heh xpp

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
Awatar użytkownika
Pvsio

Post autor: Pvsio »

przecież on do tej prywatnej szkoły to chodził chyba dwie klasy tylko, w ogóle to chyba nie taki rzadki case, że rodzice mało zamożni i bez wykształcenia wysyłają dziecko do takiej szkoły, bo w ich głowie to jest coś co zapewnia dziecku dobry stary, a w tym prywatnych szkołach to często dopiero jest patola mentalna wśród dzieciaków
lygrys pisze: 27 lis 2023, 12:52 Mogę się bić z każdym, teraz i w każdej innej chwili.
Mam wyjebane na konsekwencje, niech świat zapłonie.
Awatar użytkownika
Czak

Post autor: Czak »

SWN pisze: 10 sie 2025, 16:44 Dla mnie ta mityczna patologia z kawałków Bedoesa jest na tyle uzasadniona przywołaną sytuacją matki i bycia wychowywanym de facto bez rodziców, że nie wywołuje to we mnie automatycznej chęci zapauzowania z myślą "nie no, co on pierdoli xd"
patologia jest jak ktoś umrze a eripe odratowali więc ja nie zaliczam @Bolo
Awatar użytkownika
Rupert
Bodo

Post autor: Rupert »

A to nie jest tak że prywatna szkoła to jakiś żak/cosinus/teb edukacja? XD wątpię żeby w Bydgoszczy były jakieś prywatne licea na modlę "typowa szkoła bananów". Ale wiadomo prywatna szkoła bo mama nie chciała menela brzmi całkiem git pod hip hop
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Mówimy o 2 pierwszych klasach szkoły podstawowej jak coś @Rupert
Chodziłem dwie klasy do prywatnej szkoły
Bo mama nie chciała menela bo mama chciała jak najlepiej
Nie chciała by ten blok mnie zeżarł
A dzieciaki z prywatnej szkoły potrafiły śmiać się że mam tani plecak
Całe dzieciństwo braciszku miałem przejebane a nie miałem pecha
Do trzeciej klasy poszedłem normalnie
To śmiali się że chodzę w dresach
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
Rupert
Bodo

Post autor: Rupert »

No to oski 100%
Awatar użytkownika
rodolfov

Post autor: rodolfov »

Bengal chyba kiedyś rozkminiał tę patologiczność Bedoesa
BENGAL pisze: 03 lis 2019, 18:34 kiedys czytalem cos tam ze on spedzil wiekszosc zycia na siedzeniu na komunikatorach internetowych i graniu w gry z kolegami z internetu jak white2115 chyba w gta samp gral i glownie to kurwa zyciu internetem mhm music nutki jakies kurwa z ludzmi co ich oczami nie widzial i moze chlaniu jak mial z 16 lat a nie cpaniu bo on ze skunem i feta to huja wspolnego ma jak posluchasz nutek a to ze on jest przeciez znerwicowany i poryty to tylko od przezywaniu gierek swoich pojebanych i debili co sie wyzywali w grach na nim a nie od zycia normalnego bo on zycia normalnego nie zna bo walil w huja nie chodzil do szkoly siedzial w domu gral w gry i potem nagrywal nutki jak byl starszy i mu sie udzielil klimat i pojawili sie koledzy. to taki rafonix tylko ze rapujacy i grzeczny co nie odpierdalal numerow za dzieciaka jak rafonza. chyba ze ktos wie ze inaczej jest to niech info da jakies grube bo ktos na slizgu starym wjebal to ze disuje jakis typow z gierki na mega wczucie d-.-b takze kurwa ide zjesc kotleta
coś w tym jest, że bedoes żadnym bananem nie jest tylko takim rafonixem/magicalem co poszedł w rap
Bisclavret

Post autor: Bisclavret »

Rupert pisze: 10 sie 2025, 19:46 wątpię żeby w Bydgoszczy były jakieś prywatne licea na modlę "typowa szkoła bananów
Nie no gdzież, w Lublinie jest że 3-4 takie szkoły to czemu w porównywalnej Bydgoszczy miałoby nie być
Awatar użytkownika
zemsta1camzata

Post autor: zemsta1camzata »

Prywatna szkoła to nie zawsze znaczy szkoła dla bananów, takie szkoły potrafiły kosztować 200 - 300 zł miesięcznie jak bedoes był w podstawówce. Taki koszt dla mamy pracującej za granicą w tamtym okresie nie był nie wiadomo czym i w nadziei na lepsze życie syna mogła go tam zapisać.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

ale to nawet nie chodzi o hajs, tylko o stan umyslu xD teraz wraz z postepujacym rozpadem panstwa prywatne szkoly troche spowszednialy, ale w tamtych czasach ludzie szli do prywatnych szkol zeby sie odizolowac od plebsu
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Ale nijak się to ma do tematu. Jak biedna matka chciała, żeby syn chodził do prywatnej szkoły i płaciła za to z pensji sprzątaczki to nie czyni syna bananem.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
Sivestro

Bananem nie, ale on CIĄGLE podkreśla z jakiej to patologii się wywodzi. Czy serio nazwałbys młodość bedoesa patologią? Chłopak miał trzy bliskie osoby, nie chodził do szkoły bo wyjebane miał, grał se w Sampa jak właśnie jakiś przytoczony rafonix.

Nie mówię że Bedoes miał lekko, ale czy to spełnia definicje patologii? Czy wszyscy moi znajomi którzy nie mieli ojca to patologia? Nie powiedziałbym.
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

Post autor: chuj »

sivestro dobrze w tym temacie podkręca. ja tam bym nawet mógł się zgodzić że jakiś wymiar patologii to jest, ale nie taki żeby cały czas bedi o tym wspominał. kupuje argumentacje sylwestra.
złap książkę, złap reset

free smly
zuperhero

Post autor: zuperhero »

mordo ale to jest temat Ukryci bananowcy i to ty tutaj wpisałeś bedoesa, a jak cię wszyscy zbeczyli, to odbiłeś w przeciwną mańkę, o której też nikt nie wspominał
Awatar użytkownika
Sivestro

Czyli powinienem założyć osobny temat wyolbrzymiona patologia w polskim rapie?
ODPOWIEDZ