ej ziom moja mini Ameryka
Tede - 3H: Hajs Hajp Hejt (2023)
Re: Tede - 3H: Hajs Hajp Hejt (03.03.2023) [Zapowiedź]
Kurwa jeśli tede tak jak jest w creditsach jest napisane sam to kurwa wyprodukowal to kurwa Props w chuj po Chuj mu byl jakiś mateo i sir mich skoro sam dla siebie robi perfekcyjne bity
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Bity bardzo fajne, ale bez przesady, mogłyby mieć niektóre większe walnięcie, ale klimacik sztosiwo , słucha się tego genialnie, ktoś tam pitolił o Disco Noir, gdzie to przecież super produkcja, każdą nową płytkę Tedzia słucha się z przyjemnością , stawiam, że Michu pewnie też miał jakiś wkład w tych podkładach. Teraz czekanko na ruch Rycha, a już zapowiedział 2x EP i album.
ale brak dj'a w sumie odczuwalny dla mnie. jakieś fajne skreczyki i cuty super ubogaciłyby ten album, dodałyby smaku.
- marco_pantani
Najlepsza płyta tedego od dawna
zwracam honor
- gods bidness
Przesłuchałem wczoraj na telewizorze i druga część płyty wydała się całkiem spoko, ale muszę tego posłuchać na jakimś innym odtwarzaczu. Wygląda na to, że on faktycznie odtwarza swoją karierę -20 lat i teraz wszedł w etap 3H i pierwszego Buhha, czyli bezpretensjonalnej zabawy rapem i luzu, a nie bólu, żali i rozpamiętywania. I taki właśnie był 20 lat temu, co uważam za jego najlepszy okres.
Możesz mówić mi na jego temat wiele złego, lubisz go czy nie, w rapie to był rok Tedego.
Możesz mówić mi na jego temat wiele złego, lubisz go czy nie, w rapie to był rok Tedego.
Przesłuchałem i jestem pozytywnie zaskoczony. Jaca dał z siebie jakieś 60% - wystarczająco aby cieszyć się z odsłuchu. Dobra produkcja, fajna odskocznia od Dance/Trap/Drill, ale niskich tonów na pewno tam nie brakuje. W jednym z kawałków pada że korzystał ze Splice. Nie mam z tym żadnego problemu bo słucha się tego z przyjemnością. Gdyby nie zwrotka ostrego to obyłoby się bez skipowania, bo to co on tam zapodał to jest jakaś pomyłka
Pamiętam jak w 2012 wyszło Odkupienie, które było dodatkiem do Mefistotedesa i te kawałki w słoneczne marcowe/kwietniowe dni na słuchawkach sprawdzały się doskonale. Z chęcią pospaceruję przy tych krążkach.
Pamiętam jak w 2012 wyszło Odkupienie, które było dodatkiem do Mefistotedesa i te kawałki w słoneczne marcowe/kwietniowe dni na słuchawkach sprawdzały się doskonale. Z chęcią pospaceruję przy tych krążkach.
Czemu są dwie wersje kawałków - singlowe i chujowe?
to kurwa forum rap, nie wizaż
- gods bidness
Dobra niech ktoś mi lepiej przypomni z jakiego kawałka jest ten koci elektroniczny miauk z 1-2 sekundy. Może to nie sampel, ale praktycznie identyczny dźwięk z jakiegoś kawałka zespołu typu plus minus faithless (może bardziej dance'owo kiczowatego) z ostatniej ćwiatki lat 90:
Od rana mi to po łbie chodzi, ale tu młodzież, to skąd macie znać...
Dodano po 22 godzinach 53 minutach 21 sekundach:
Re: Tede - 3H: Hajs Hajp Hejt (2023)
O żesz kurwa pół dnia nad tym wczoraj myślałem i dziś nagle jeb, jak grom z jasnego nieba w mózgu się pojawia słowo REALITY.
Od rana mi to po łbie chodzi, ale tu młodzież, to skąd macie znać...
Dodano po 22 godzinach 53 minutach 21 sekundach:
O żesz kurwa pół dnia nad tym wczoraj myślałem i dziś nagle jeb, jak grom z jasnego nieba w mózgu się pojawia słowo REALITY.
Ale buja refren Makowieckiego w "Forever Young" super traczek, kurde "Ermaxy" ma takie fajne sample, a brak porządnego uderzenia, aż się prosi o to.
Dlaczego na Spotify 4 numery są niedostępne do odsłuchu?
Niedostępne tracki to bonusy z preorderu. Dziwnie jest w nim tracklista ułożona, bo bonusy sa pod koniec, ale nie na samym końcu.
Widocznie Tedemu bardzo zależało by ten bękart pod tytułem WTF zawsze występował jako ostatni track w obu wariantach tracklist
tede ma właśnie live na insta, jak zawsze sporo rzucania ksywkami, z winim lekka kosa, z krugerem z plny też kosa, kasta się do niego nie odzywa od 2009r., mam nadzieję że będziesz zapis na yt później, bo może coś mnie ominęło
Nie od dziś wiadomo, że ludzi, którzy znają Tedego dzieli się na tych, z którymi Tede ma kosę i tych, z którymi będzie miał.
Cały Tede, dobry raper, chujowy człowiek. Jeżeli od ponad 20 lat prawie każda znajomość kończy się w ogniu to gdzie jest problem? Nie wiem ale się domyślam.
Czemu z Winim jest kosa?
"Ich wollte immer nur verstanden werden und hinterlies zum Schluss verbrannte Erde" 
Nagrywanie na własnych bitach to była bardzo dobra decyzja co zaprocentowała na 3H. Nie liczac Świata23 to klasycznie Tede wybrał najgorsze kawałki na single. Z gości to Szczyl mnie trochę zawiódł, ale za to DGE bardzo dobrze sprawdził się na UPSS i z chęcia usłyszałbym go jeszcze na wspólnej płycie TDF-a z Rekinem. Dużym zaskoczeniem też dla mnie była forma Makowieckiego. Bardzo przyjemnie się słucha tego materiału. I przede wszystkim czuć na tym albumie, że Jacy wraca luz, a to dobrze zwiastuje dla albumu z BRX-em.
Lord Acton (1834-1902): "All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthaf**kin' happens. And it can happen to you."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthaf**kin' happens. And it can happen to you."
- gods bidness
Już ostatnia rozmowa Tedego z Winim raczej przepowiadała, że nie będzie kolejnej. Ten narcystycznie zaburzony człowiek nie znosi nawet najmniejszej i konstruktywnej krytyki typu "zajebista ta twoja płyta, ale ten i ten kawałek mi nie siadł".