Gruby Mielzky - Do wesela się zagoi (2021)
Re: Gruby Mielzky - Do wesela się zagoi (26.03.2021) [zapowiedź]
męczący ten numer jednak
ale czemu mają sobie to odpuścić, skoro to jest właśnie esencja tego co robią i za to ludzie ich uwielbiają?Drmz pisze: ↑22 mar 2021, 10:53 Jak jestem fanem Undy i myślę, że generalnie kumam konwencje, to te z dupy wersy pisane na kolanie w 5 minut i fristajlową konwencję mogliby sobie odpuścić jeśli akurat nie ma weny na to. Przecież niektóre z tych tekstów to jak splunięcie w twarz słuchaczom, którzy czekają na nowe numery.
poza tym kurwa, to jest tylko gościnny udział na płycie ziomka (który zresztą jest w składzie), numer ten zamyka płytę i pewnie w ogóle nie ilustruję najlepiej całego materiału, jest czymś a'la bonus track, lekkim melanżowym hicikiem, który na koniec da odprężenie po ciężkawej, poważnej i gorzkiej (znając mielzkyego) zapewne płycie. jakby to miało SKIT w nazwie, to ocena byłaby łagodniejsza, czy też byłoby to splunięcie słuchaczom w twarz? czym się różnią niektóre zwrotki z tego tracka od niektórych zwrotek z Jaszczura np.?
Ostatnio zmieniony 22 mar 2021, 11:13 przez clockers, łącznie zmieniany 1 raz.
czemu nie ma Skrubola aka Emila G aka 1/x WCK w creditsach? nawinął najlepiej. Ja rozumiem imprezową i luzacką konwencję ale te baby z undy czasem brzmią jak nastolatki w szkole podstawowej, które na dorocznym konkursie muzycznym przedstawiają swoją hip-hopową paczkę inspirowaną wczesnym MTW. zenujace te wersy
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
to początek drogi do elegancji
Tak jest jak clockers pisze, jak was wkurwia ten relaks przyjeciele no to chuj wam na łeb. Tylko ta pierwsza dupa straszny syf dała nie do przełknięcia dla mnie
Ostatnio zmieniony 22 mar 2021, 11:15 przez Jiigsi, łącznie zmieniany 1 raz.
Nadzia
, uśmiechnąłem się w opór, choć pewnie ktoś powie, że ta zwrotka nie ma sensu xd
nie jest to najmocniejszy wjazd w karierze Nadzi, ale ona jest szaloną pieprzniętą wariatką i ma swój dziwny lot, więc przymykam oko, ale też śmiechłem raczej na tego jumpera a niżeli zażenowałem.
Mielon, Pers, Gua, Emil G i Tadżifi najlepsze wjazdy.
ciekawe jak z tym Skrubolem w sumie, czy jest w składzie po prostu, czy to jakiś celowy zabieg, że nie dali go w creditsy?
ciekawe jak z tym Skrubolem w sumie, czy jest w składzie po prostu, czy to jakiś celowy zabieg, że nie dali go w creditsy?
@clockers nie no mordo rozumiem o czym mówisz. Natomiast no ja na przykład potrafię na tyle odróżnić dobry hehe luźny melanżowy rapik o niczym od chujowego rapiku i jak są numery tej ekipy (np Ranne ptaszki), ktore potrafię zapętlać ze względu na ten luz i styl, tak część zwroteczek położonych na ten feat u mielona to jest takie pierdolenie od niechcenia, że ciężko to przesłuchać do końca i jak to ma być odprężenie po ciężkim albumie Mielona to ja dziękuję. Nie wiem jak możesz się z tym kłócić. MOgli zostawić instrumental z klipem i byloby kozacko
nie kłócę się, masz prawo do własnej opinii, ale ten numer i te zwrotki Undziarzy nie różnią się niczym od tego, co robią od początku swojej rapowej działaności, więc nie rozumiem tekstów typu, że te zwrotki od niechcenia to splunięcie w twarz słuchaczom
żenujące i groteskowe, to by było jakby jakiś poważny numer z Mielonem na jego płytę chcieli położyć i się silili na jakiś przekaz i mądrości.
żenujące i groteskowe, to by było jakby jakiś poważny numer z Mielonem na jego płytę chcieli położyć i się silili na jakiś przekaz i mądrości.
Możesz mieć rację. Twierdze natomiast, że po prostu stać ich na więcej w tym fyrstajlowym stylu i tutaj lekki regres mamy. Niemniej wielkie 5 dla Ciebie
Przecież Emdzi i Domi>>>clockers pisze:
Gua z Persem imo poniżej swojej średniej, ale pewnie za 10tym razem siądzie.
I oczywiście jakby Unda nie była taka jak jest, to nie byłaby dobra. Ale to już milion było takich dyskusji o nich, a kończy się zwykle na „mi się podoba”/„a mi nie”.
racja, zapomniałem o Domi, bardzo ładne wejście. Emdżi też spox. no w ogóle laski jak dla mnie progresik cały czas. Nadzia jedynie odstaje w tym tracku.
Dodano po 43 sekundach:
Dodano po 43 sekundach:
piąteczka elko!
Ostatnio zmieniony 24 mar 2021, 15:47 przez clockers, łącznie zmieniany 1 raz.
Nadzia rulemaker
niech błogosławiona będzie moja tratwa (ś m r e)
przyjemne w sumie, troche za dlugie, ale bit robi robote, tylko ta pierwsza typiarka
rozumiem, ze hehe jestesmy przejaranymi swirkami i nie umiemy napisac dobrej linijki i nawet mi to nie przeszkadza dopoki fajnie buja, ale kurwa, ona wjechala na takim flole ze dzepetto pozazdroscil
o kurwa, returnersi zajebali manniefreshowy bit
a unda (przede wszysrkim baby) hujowo niestety tutaj, bit mnie wypierdolił z butów
a unda (przede wszysrkim baby) hujowo niestety tutaj, bit mnie wypierdolił z butów
♫ Beefing with my chick while I'm in jail ♫
mi się bardziej kojarzy z neptunesami
funt, kurwa, drahma czy Dinal???
gdyby nie bit nie ujechałbym do końca
Z obserwacji mojej bańki mam wniosek, że jaranie się Undą to w dużej mierze zasługa wizerunku. "Wiesz, lubię se poczilować przy mjuziczce z ziomkami, ogólnie to nie słucham rapu" i tego typu klimaty. I tak prędzej zrozumiem puszczanie Undy na melanżach niż słuchanie Mielona
Z obserwacji mojej bańki mam wniosek, że jaranie się Undą to w dużej mierze zasługa wizerunku. "Wiesz, lubię se poczilować przy mjuziczce z ziomkami, ogólnie to nie słucham rapu" i tego typu klimaty. I tak prędzej zrozumiem puszczanie Undy na melanżach niż słuchanie Mielona
Jedna miłość dla Tadżifi, ale jarania się Nadzią to nigdy nie kumałem. Niech ktoś podrzuci jakiś jej jeden najlepszy wjazd, który robi takie wrażenie, że rzeczywiście można się nią jarać.
- FruitOffTheWall
jak mielona lubie to on powinien naprawde zamknąć morde o otwieraniu komuś głowy nawet w formie żartu
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko