dorzuciłem szesnastkę ramu i śmiga na medium-high w stałych 60 fpsach, polecam ten styl życia, kurwa w końcu można grać jak człowiek
[RPG] Harry Potter Hogwarts Legacy
Moderator: con shonery
Re: [RPG] Harry Potter Hogwarts Legacy
https://www.reddit.com/r/HarryPotterGam ... ts_legacy/
hehe o kurwa
ja dołączyłem do transfobów i od jutra będzie grane na xsx
hehe o kurwa
ja dołączyłem do transfobów i od jutra będzie grane na xsx
No mi przy 3070 i 5600x tez w niektorych miejscach dipuje do jakichs 15-20 fpsow, czesto przy cutscenkach, 1440p ultra bez RT, mimo zainstalowaniu patcha ktory wyszedl przedwczoraj chyba i odpaleniu/wylaczeniu kilku funkcji z tego posta na reddicie popularnego, chociaz po tych tipach z reddita lepiej w chuj niz bylo, patch raczej chuj dal
do 32 total?
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
to początek drogi do elegancji
Nie jestem jakimś fanem uniwersum hari Pota, ale gierka mnie mocno wciągnęła. Do tej pory ogrywałem sobie w sumie głównie jakieś survival horrory w stylu until dawn, the quarry i jestem pod wrażeniem bogactwa mechanizmów które są w grze i jak przystępnie to zostało poskładane. Odnośnie płynności to gram na ps5 w tym trybie ultra performance i bardzo przyjemnie się gra, a grafika wciąż jest ładna - jedyna rzecz, która trochę odstaje to włosy postaci.
gierka gut gut, też jestem zadowolony z mechanik i ogólnego UI/UX, gram na performance na xsx, na fidelity chodzi ślamazarnie, a ray tracing pomyłka, ale na performance chodzi płynnie i ładnie wygląda, oczywiście nazwałem czarodzieja Daniel Magical
Ślizgawka namówiła 3060ti i dodatkowe 16gb ramu zamówione. Za pare dni mam nadzieje ze zacznę ogrywać w nienajgorszej jakości
Stawiam kołnierz przed wejściem na dyskotekę
Kurwy mówią bzdury, ja się staram dobrym być człowiekiem
Kurwy mówią bzdury, ja się staram dobrym być człowiekiem
- yungXpaproch
Skonczylem main story gry, zostal jeszcze swojego rodzaju epilog, nie wiem ile jeszcze grze poswiece ale brakuje mi pare expa do odblokowania true ostatniego main questa.
moja ocenka szybka, dam w spoiler chociaz raczej stricte spoilerow nie bedzie:
moja ocenka szybka, dam w spoiler chociaz raczej stricte spoilerow nie bedzie:
Spoiler
w sumia gra jako taka krotka podroz byla spoko, ale jakbym dal pelne 260 czy 300zl za nia, to bym zalowal. najwazniejsze dla mnie - byla za bardzo casualowa. duzo systemow prostych, tak zeby nie byly za trudne. system gearu byl nudny i prosty, wlasciwie w kazdym systemie w grze bylo czuc ze po prostu sa niewielkie, a czesto zmudne (np. rosliny i zwierzeta). poza tym sporo z tych rzeczy sie po prostu nie przydawalo (moze byloby bardziej potrzebne gdybym gral na wyzszej trudnosci ale rosliny i elixiry wydawaly sie niepotrzebne plus nie chcialo mi sie trzymac taba i wyrzucac kapusty, pizdokrzaka i mandragory, po czym klikac dwa elixiry, na poczatku dynamicznej walki ktora i tak sie skonczy za 10-15 sekund doslownie. poza tym, bardzo zniechecajace byly znajdzki i aktywnosci w otwartym swiecie. hogwart byl zajebisty, chapeau bas, ale poza nim, kurwa no merlin triale, ktorych bylo pare rodzajow, ktore zajmowaly za dlugo bo czesc rzeczy do nich byla poukrywana i konczyly sie cutscenka. zrobilem chyba na 3 upgrade inventory i dalej nie robilem bo juz na to patrzec nie moglem. reszta z tych rzeczy w open worldzie to samo praktycznie, po prostu nie chce sie przy tym zatrzymywac i tego robic. poza aktywnosciami, same lokacje tez okropne do zwiedzania. zawsze po prostu jest to kolejna ruina/jaskinia zapelniona poacherami/ashwinderami/goblinami/pajakami. doslownie tyle. poza tym tez ekonomia ma nie za wiele do zaoferowania, jedyne co to dobrze ze upgrade do miotly mozna bylo kupowac, i kosztowaly dosc sporo bo gdyby nie to, siedzialbym na kilkudziesieciu k golda bez mozliwosci wydatku. walka najwiekszy plus gry mysle, bo jest przyjemna, chociaz bicie tych samych czterech typow enemy ktorzy sa gabkami na czary tez sie nudzi. no i historia, nie ma co duzo mowic, byl jeden moment gdzie troche stala i bylem zmeczony ale szybko wrocila na tory i zaciekawila. historia bardzo fajna. ogolnie gra okej, nie jest niesamowita, nie trafila w moje gusta jakos bardzo ale bawilem sie na tyle dobrze zeby przejsc.
-
genocidegeneral
da się jakoś wyłączyć automatyczne śledzenie każdego nowego questa?
- the badman
- Artysta
Nie wiem gdzie zapytać więc pytam starych przyjacieli z forumka. Warto kupować przy 16gb ramu, i7-7700hz, i karcie GTX1060. Cyberpunk śmigał fajnie ale czy to poniesie ?
Mało szczegółów, co do karty nie napisałeś ile GB ale niech posłuży Ci to
Ja bawię się wyśmienicie, pewnie wbije stopro
Parę postów wyżej też napisane że dużo dał przeskok z 16 na 32 ramu.genocidegeneral pisze:ehh no słabiutko mi to działa na sześciogigowym 1060, będę się musiał przyczaić na nowe GPU
Ja bawię się wyśmienicie, pewnie wbije stopro
- the badman
- Artysta
Mam też 6gb. W sumie to mam z możliwość z punktów z pracy "kupić" więc zaryzykuje, jak będzie chujnia całkowita to opchnę na OLX za 30zł taniej a punkty w ten sposób zamienie w kasę, profit
W grę nie grałem, więc nie do końca wiem czy o to chodzi, ale chciałem pomóc i trafiłem na coś takiego:genocidegeneral pisze: ↑19 lut 2023, 12:15 da się jakoś wyłączyć automatyczne śledzenie każdego nowego questa?
https://digistatement.com/hogwarts-lega ... fications/
How nonbinary persons kill people?
They / them.
They / them.
- piernikowyskoczek
crack niedługo, zaraz ruszają betatesty
rakieta_rakieta pisze: ↑16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
czyli jednak złamała dość szybko
- yungXpaproch
nie zrobilem nawet pierwszej czesci questa na te jebane ksiezyce. jeszcze jakby dalo sie je zbierac w dzien, a tu nie kurwa, noc musi byc. jak otworzysz drzwi spotkasz tego swirka z ksiezycem w dzien to juz nigdy go potem nie znajdziesz zeby go zebrac. a ten system alohomory tez wkurwiajacy, imo powinni zrobic to normalnie podchodzisz klikasz, postac mowi alohomora, zamek sie otwiera, a ten lockpicking do wyjebania, jeszcze bardziej wkurwia jak npc normalnie podchodza alohomora cyk
Trzema kliknięciami zmieniasz dzień w noc.yungXpaproch pisze: ↑21 lut 2023, 10:19 jeszcze jakby dalo sie je zbierac w dzien, a tu nie kurwa, noc musi byc. jak otworzysz drzwi spotkasz tego swirka z ksiezycem w dzien to juz nigdy go potem nie znajdziesz zeby go zebrac.
- yungXpaproch
niestety w quescie pokazali to w polowie gry jak juz zdazylem pominac pare ksiezycy bo byl dzien