GOAT - dyskusja
- marmolad_k2
Re: GOAT - dyskusja
Wierzę, że kiedyś 2rzyn polubi się z Żytem 
przecież gdyby 2rzynowi ktoś powiedział, że na morzach południowych producentem jest jakiś lanek to by stwierdził, że gówniane bity
-
tomeczek2301
GOAT'em rapu kilka lat temu bez watpienia nazwalbym quebo jako sajko. Wizjonersko koles wyprzedzal wszystkich o lata swietlne, niestety akcja z ostatnim koncertem, slaba oststnia plyta zostawia wg mnie duza ryse na jego karierze, bo ile akcja promocyjna z romantic psycho byla ciekawa i bekowa, to tutaj mysle ze troche sie przeliczyl, chociaz moze sie uratowac jakas plyta w preorderze.
patrzac na jego dyskografie, to porownujac ja do np taco to wypada ona conajmniej biednie, ale mysle ze gdyby inaczej poprowadzil swoja kariere i gdyby nie nieszczesna choroba psychiczna, to bylby goatem zdecydowanie. Dobrym prognostykiem byly single teen kasia czy tez futurama3 ktore zrobily na mnie duze wrazenie
patrzac na jego dyskografie, to porownujac ja do np taco to wypada ona conajmniej biednie, ale mysle ze gdyby inaczej poprowadzil swoja kariere i gdyby nie nieszczesna choroba psychiczna, to bylby goatem zdecydowanie. Dobrym prognostykiem byly single teen kasia czy tez futurama3 ktore zrobily na mnie duze wrazenie
mnie skręcało z cringu od samego początku
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
to początek drogi do elegancji
myślałem że nie mamy na forum prawdziwych fanów quebo, ale jednak, props
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
- przedszkolanek
ej, już bez przesady, jeżeli quebo rapować nie potrafi, to co dopiero powiedzieć o takim taco hemingwayu?
prędzej bym powiedział, że muzyki robić nie potrafi
prędzej bym powiedział, że muzyki robić nie potrafi
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2025, 16:38 przez przedszkolanek, łącznie zmieniany 1 raz.
NOON przede wszystkich wyprzedza innych producentów tym, że nagrał płyty instrumentale których ludzie słuchali i słuchają
Dlatego dla mnie stoi o krok przed innymi
I nie wiem czemu najczęściej wymieniane są Gry Studyjne i Bleak Output, skoro na nowych płytach też często rozpierdol
Taki RIAN czy BERGENSKE
Dlatego dla mnie stoi o krok przed innymi
I nie wiem czemu najczęściej wymieniane są Gry Studyjne i Bleak Output, skoro na nowych płytach też często rozpierdol
Taki RIAN czy BERGENSKE
Spoiler
Spoiler
twoim zdaniem taco rapuje gorzej od queby na tym taconafide? wg mnie to jest taki kontrast jak miedzy eripem a queba na tzw plycie roku (na korzysc queby ofc)przedszkolanek pisze: ↑04 wrz 2025, 16:37 jeżeli quebo rapować nie potrafi, to co dopiero powiedzieć o takim taco hemingwayu?
złap książkę, złap reset
free smly
free smly
na Taconafide to jest oczywiste, ze Taco byl lepszy w kazdym calu w kazdym tracku. Quebo umie rapowac, ale akurat nie tam xD i nie na "Romantic Psycho", chociaz lubie te plytke
FUCK OFF MR LAHEY
na romantic psycho nawija najlepiej właśnie. wcześniej to były jakieś próby odnalezienia się na bicie, albo jakaś cudaczna gimnastyka która w ogóle nie bujała. taka moja opinia
złap książkę, złap reset
free smly
free smly
quebo ma potencjał na nagranie czegoś słuchalnego, ale przez to że jego premiery są mega pretensjonalne to nie chce się tego słuchać
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
tam rapuje zbyt sztywno, duzo sztywniej niz na poprzednich albumach. na "Ezo-" i "Egzotyce" kminil jakies patenty, czasami bawil sie tym i przede wszystkim mial wiecej energii. rozumiem, ze RP nie mialo byc huj wie jak energiczne, ale jednak brakowalo tego mi troche. w ogole nawijka Quebo czesto byla sztywna (przestawianie akcentow szczegolnie mi przeszkadza), ale nadrabial charyzmą i glosem
Dodano po 1 minucie 14 sekundach:
Dodano po 1 minucie 14 sekundach:
on juz chyba wykorzystal swoj potencjal, ktory nigdy jakos wybitnie wysoki nie byl. cos jak Zabson, ktory ma niski potencjal, ale wykorzystuje go na stopro i to jest cytat ktoregos usera, chyba chuja wlasnie. wyjatkowo mi to zapadlo w pamiec
FUCK OFF MR LAHEY
Znowu muszę się wyświetlić jako odmieniec bo dla mnie que to zawsze była chodząca antyteza charyzmy, a głos jak w trakcie mutacji (ponadto strasznie słabo modulowany) był jego największa wadą i dopiero na RP chyba to zrozumiał i obrał taki koncept który jego wady zamienił w atut 
złap książkę, złap reset
free smly
free smly
no do żabsona to ja jakoś nigdy nie potrafiłem się przekonać, próbuje być murzynem, a jak już mam słuchać murzynów to wolę prawdziwych murzynów z ameryki se puścić a nie żabsona, nie ma swojego stylu
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
to po prostu sie tutaj roznimy w gustach byczku, bo nie zgadzam sie z niczym co tu napisales, ale az wroce sobie do tych plyt, bo jakis czas nie sluchalem i moze czas zweryfikuje moja opinie. poki co dobrze je wspominamchuj pisze: ↑04 wrz 2025, 17:34 Znowu muszę się wyświetlić jako odmieniec bo dla mnie que to zawsze była chodząca antyteza charyzmy, a głos jak w trakcie mutacji (ponadto strasznie słabo modulowany) był jego największa wadą i dopiero na RP chyba to zrozumiał i obrał taki koncept który jego wady zamienił w atut![]()
Dodano po 1 minucie 37 sekundach:
Zabson wydaje mi sie duzo bardziej swojski przez jego pancze, ktore bywaja bardzo suche i wiesniackie, takie rodem z WBW i "Plyty roku", ale ma to jakis tam swoj urok. lubie czasem odpalic, ale wiadomix, jak mam wybrac miedzy Zabsonem a murzynami to oczywiscie wole odpalic murzynow
FUCK OFF MR LAHEY