Rozumiem jakby reklamował, powtarzam “reklamował” (a nie zarapował tylko dlatego że pasowało mu to do rymu), thiocodin czy acodin którym można się na legalu nacpac z apteki, ale ten lek to jest jakaś nisza, taka z tego reklama narkomaństa że nawet na hyperrealu pewnie nie rozmawia się o tym preparcacie
Taco Hemingway - LATARNIE WSZĘDZIE DAWNO ZGASŁY (2025)
Re: Taco Hemingway - LATARNIE WSZĘDZIE DAWNO ZGASŁY (2025)
No przecież żałosne full to jest 
Rozumiem jakby reklamował, powtarzam “reklamował” (a nie zarapował tylko dlatego że pasowało mu to do rymu), thiocodin czy acodin którym można się na legalu nacpac z apteki, ale ten lek to jest jakaś nisza, taka z tego reklama narkomaństa że nawet na hyperrealu pewnie nie rozmawia się o tym preparcacie
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
ja pierdolę 
na ślizgawce cisnę beczkę
co chwilę wbijam szpileczkę
za groomowanie małolatek by się wzięli a nie jakieś prochy z pizdy
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
ode mnie props dla tamtej agencji zakaz hip hopu dla taco hemingway to korzysc dla nas wszystkich
- gods bidness
Jak się nie będzie sądzić z nimi, tylko potulnie zapłaci, to jest pizda, uwaga powtarzam, pizdaaa!
Ulice są zimne ja dymam to co mnie niszczy jak solpadeina
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
- gods bidness
Jak się "reklama" nie podoba, to na następnej płycie powinien zrobić diss na solpadeinę, że jest chujowa, ma po niej zgagę i wrzody żołądka.
zabawne, reklama źle, jakby nasrał na ten lek to narażenie na straty finansowe, ciężko w tym kraju być artystą, aż dziwne, że do pezeta się nikt nie przyjebał, przecież jego kawałki to wyliczanka marek i różnych firm
- scam_sakawa
albo Sentino
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Hejterzy Taco się cieszą, ale chyba nie do końca rozumieją, co tu się odpierdala. Ta afera jest bardzo korzystna dla warszawskiego pedała. Już tłumaczę dlaczego.
- Dodaje mu charakteru, którego tak bardzo potrzebuje.
- Zmusza słuchaczy do opowiedzenia się po jego stronie. Chłop nie zrobił nic złego, a system się do niego przyjebał. Ludzie naturalnie odczują do niego sympatię.
- Afera daje mu darmową akcję promocyjną, która nie ma w sobie ani grama Quebonafide, bo chłop nawet palcem nie kiwnął, nie mówiąc już o planowaniu czegokolwiek.
Dla takiego nudnego, mejstrimowego ciumcioka to jest jak manna z nieba. Typ jest przebrzmiałą gwiazdą, idolem nastolatek sprzed 10 lat, a zaraz będzie bojownikiem o wolność słowa, który został skazany za hiphop. Chłop pewnie nie może uwierzyć we własne szczęście, a koledzy z branży pękają z bólu dupska, bo nawijali sto razy gorsze rzeczy i nikt się tym nie zainteresował. A tutaj wystarczyła jedna linijka o kupowaniu leku przeciwbólowego, który nawet nie jest na receptę XD
- Dodaje mu charakteru, którego tak bardzo potrzebuje.
- Zmusza słuchaczy do opowiedzenia się po jego stronie. Chłop nie zrobił nic złego, a system się do niego przyjebał. Ludzie naturalnie odczują do niego sympatię.
- Afera daje mu darmową akcję promocyjną, która nie ma w sobie ani grama Quebonafide, bo chłop nawet palcem nie kiwnął, nie mówiąc już o planowaniu czegokolwiek.
Dla takiego nudnego, mejstrimowego ciumcioka to jest jak manna z nieba. Typ jest przebrzmiałą gwiazdą, idolem nastolatek sprzed 10 lat, a zaraz będzie bojownikiem o wolność słowa, który został skazany za hiphop. Chłop pewnie nie może uwierzyć we własne szczęście, a koledzy z branży pękają z bólu dupska, bo nawijali sto razy gorsze rzeczy i nikt się tym nie zainteresował. A tutaj wystarczyła jedna linijka o kupowaniu leku przeciwbólowego, który nawet nie jest na receptę XD
- scam_sakawa
Zwłaszcza, że chłop wydaje albumy bez promocji, nie daje wywiadów i ma w chuju sławę. No, w chuj musi być szczęśliwy, gdzie jemu bynajmniej nie zależy na sławie i rozpoznawalności.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Ma promocję i nic nie musi robić. Myślę, że to idealna sytuacja dla niego. Też bez przesady z tym unikaniem sławy. Do pewnego stopnia tak, ale do szuflady nie wydaje.
- scam_sakawa
Nie sądzę, żeby z powodu promocji zaznał stanu, w którym "nie może uwierzyć we własne szczęście", a to zasugerowałeś.
Uważam, że co najmniej pomyślał sobie O KURWA ALE FART XD
Zresztą, co on o tym myśli, to detal. Główny mój przekaz jest taki, że ta afera jest dla niego korzystna.
Zresztą, co on o tym myśli, to detal. Główny mój przekaz jest taki, że ta afera jest dla niego korzystna.
Soulpeteina
Brazilian rush hour commuters
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
nie przyjebał, bo Pezet umie w kapitalizm i u niego to na bank (#Raiffeisen) jest wszystko oharaczowane
ale zgadzam się, że dla wąsacza i tak więcej plusów niż minusów całej tej afery. Typek z GIF albo spanikował pod presją mediów, albo sam uznał, że się wykaże przy głośnej sprawie, ale jak dalej będzie brnął w ten absurd to prędzej czy później skończy się opierdolem od przełożonych
- marmolad_k2
Który ma 2,7 miliona słuchaczy miesięcznie, na nowej płycie z 80 milionów odsłuchów na spotify, a przez dzień czy dwa był nawet najchętniej słuchanym albumem na świecie. Bez tej afery ewidentnie nikt by o nim nie pamiętał
- gods bidness
W przypadku leków sprawa jest nieco bardziej skomplikowana niż przy piwie czy papierosach, choć dla samego rapera wciąż zazwyczaj bezpieczna. Wchodzimy tutaj w obszar bardzo rygorystycznego Prawa farmaceutycznego.
Oto jak to wygląda w praktyce:
1. Raper to nie aptekarz (Wolność słowa)
Podobnie jak w przypadku Tyskiego, jeśli raper nawija: „Boli mnie głowa, więc biorę Apap”, to po prostu opisuje czynność. Nie jest to zakazane, ponieważ:
• Artysta nie prowadzi reklamy produktu leczniczego w rozumieniu ustawy.
• Wymienienie nazwy leku w kontekście artystycznym nie jest zachętą do jego kupna skierowaną przez podmiot profesjonalny.
Dodano po 2 minutach 46 sekundach:
Raper może powiedzieć „kupiłem Apap” i nie pójdzie za to do więzienia, ani nie zapłaci kary. Jeśli jednak nazwa leku pada w kontekście, który promuje np. odurzanie się nim (co zdarza się w rapie przy lekach z kodeiną, jak Solpadeine czy Thiocodin), ryzykuje konflikt prawny z gigantyczną korporacją farmaceutyczną.
Większość raperów w Polsce, aby uniknąć problemów z prawnikami dużych firm, woli używać nazw ogólnych (np. „syrop”, „piguły”) lub nazw marek, które w kulturze hip-hopowej stały się już niemal „ikonami” i ich producenci rzadko reagują.
Oto jak to wygląda w praktyce:
1. Raper to nie aptekarz (Wolność słowa)
Podobnie jak w przypadku Tyskiego, jeśli raper nawija: „Boli mnie głowa, więc biorę Apap”, to po prostu opisuje czynność. Nie jest to zakazane, ponieważ:
• Artysta nie prowadzi reklamy produktu leczniczego w rozumieniu ustawy.
• Wymienienie nazwy leku w kontekście artystycznym nie jest zachętą do jego kupna skierowaną przez podmiot profesjonalny.
Dodano po 2 minutach 46 sekundach:
Raper może powiedzieć „kupiłem Apap” i nie pójdzie za to do więzienia, ani nie zapłaci kary. Jeśli jednak nazwa leku pada w kontekście, który promuje np. odurzanie się nim (co zdarza się w rapie przy lekach z kodeiną, jak Solpadeine czy Thiocodin), ryzykuje konflikt prawny z gigantyczną korporacją farmaceutyczną.
Większość raperów w Polsce, aby uniknąć problemów z prawnikami dużych firm, woli używać nazw ogólnych (np. „syrop”, „piguły”) lub nazw marek, które w kulturze hip-hopowej stały się już niemal „ikonami” i ich producenci rzadko reagują.
Kto jest lepszy na scenie? Jedyny beef, którego się boję to ten z moim dealerem
Ale już, jebać to, w banię uderza mi Setaloft, popijam piwem i zwijam, bo w furze już czeka ziom na mnie
Actavis już przemawia przeze mnie, nie potrafię mówić poważnie
Mam demony w sobie, hajs to kierunek w moim kompasie
Wybiłem się? Nie wiem, po prostu robię co trzeba
Podaje tej suce Xanax, a w siebie ładuję Adderall
Szafka pełna psychotropów, nażarta sucz chce się pieprzyć
Szafka pełna psychotropów, ty nie pytaj, skąd mam recepty
Światem kręcą pieniądze
Jeśli życie to dziwka, robi dla mnie pole dance
Jeśli życie to dziwka, robi dla mnie pole dance
bedoes jak wydawał nfz nie był tak popularny jak taco teraz