[film] Zielona Granica (2023) Agnieszka Holland

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

Re: [film] Zielona Granica (2023) Agnieszka Holland

Post autor: phobos »

z popcornem wkurwisz i prawaków i lewaków na sali
mój styl życia to piątkowo
twój styl życia to chujowo
:cool:
ffeee pisze: 12 sty 2023, 0:17szkoda, że przez internet nie można komuś zębów wybić :wall: :wall:
lygrys pisze:Nie prawactwo, wie że będzie dojechane za swoje poglądy.
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

Najlepiej z porcją na kilka dni
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
Bunnymen77

Post autor: Bunnymen77 »

Z nastawieniem, że to bardzo ważny film, który powinien być puszczany w każdym beduińskim namiocie, w każdej szkole basenu morza śródziemnego i w każdym domu na wschód od Eufratu.
genocidegeneral

Post autor: genocidegeneral »

^przemyślałem sobie trochę i uważam tak samo, herbatka z termosem napojem narodowym
Awatar użytkownika
clockers

Post autor: clockers »

Spoiler
Spoiler
Spoiler
PŁAKU PŁAKU
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

I co jest nielogicznego w tych słowach?
Hipokryzja Agnieszki Holland nie zna granic.

Sama obraża Polaków, pluje na polski mundur, szkaluje nasz kraj za granicą i skarży się na cenzurę. Jednocześnie sama nie znosi żadnej krytyki i chce zamykać usta ministrowi sprawiedliwości. Za zwykłą opinię.

Kto tu stosuje cenzurę?
Jeśli skarży się na cenzurę, a sama lata po sądach za krytyczną opinię to nie jest hipokrytką? Oczywiście, że jest.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
clockers

porównywanie przez ministra sprawiedliwości i prokuratora generalnego polskiej artystki do propagandystów III rzeszy = zwykła opinia, aha
Awatar użytkownika
mas

Post autor: mas »

No to niech go pozywa z powództwa cywilnego za szkalowanie a nie zabrania wypowiadać się o filmie. Piękna woda na młyn pod kompanie, brawo pani Agnieszko
CobraBOY pisze: 25 wrz 2025, 17:43 to juz wolę polecieć na ręcznym albo zaczepić jakąś bezdomną czy emerytkę
Awatar użytkownika
clockers

przeczytaj sobie, pało, to oświadczenie:
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 3&sfnsn=mo

a potem decyzje sądu okręgowego.

nikt nie zabrania Ziobrze wypowiadać się o filmie "Zielona Granica".
Awatar użytkownika
scam_sakawa

clockers pisze: 27 wrz 2023, 10:05 porównywanie przez ministra sprawiedliwości i prokuratora generalnego polskiej artystki do propagandystów III rzeszy = zwykła opinia, aha
Plucie na polski mundur, dzięki któremu jeszcze pijesz ciepłą sojową latte z innymi nierobami, poprzez puszczenie nośnego, kontrowersyjnego filmu = wszystko git, sztuka nie ma granic.

Mocne porównanie ministra sprawiedliwości = konieczność zgłoszenia sprawy w sądzie.

Ma sens.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
clockers

hahahahaha :rotfl:
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Przepraszam, przeczytałem to oświadczenie i pójdę do kina, żeby na własnej skórze przekonać się czy ten film jest arcypolski.
Awatar użytkownika
mas

Sama pani pełnomocnik stwierdziła w tweetcie który wrzuciłeś że jest to zakaz wypowiadania się na jej temat w zwiazku z porownaniem jej a nie tylko zakaz na porównywanie jej.
Ale jak już tu odpowiadasz jak tam sytuacja z OBWE na konwencji bo jakoś nie raczyłeś wpisu dodać jak ktos pytal? Tak ważna społecznie sprawa chyba media drążą dalej ten temat
CobraBOY pisze: 25 wrz 2025, 17:43 to juz wolę polecieć na ręcznym albo zaczepić jakąś bezdomną czy emerytkę
Awatar użytkownika
clockers

albo nie umiesz czytać, albo w ogóle nie zapoznałeś się z tą decyzją sądu - Ziobro może wypowiadać się o filmie i artystce, ale nie w sposób porównujący artystkę bądź jej twórczość do zbrodnicznych reżimów autorytarnych.
Awatar użytkownika
mas

Przeczytaj jeszcze raz gamoniu co napisałem cytując pełnomocnik
Jako pełnomocnicy Agnieszki Holland informujemy, że SO w W-wie wydał zabezpieczenie zakazujące Zbigniewowi Ziobrze wypowiadania się na temat p. Holland i jej twórczości, porównując ją do zbrodniczych reżimów autorytarnych. adw. Sylwia Gregorczyk-Abram, adw. Michał Wawrykiewicz
Tak napisany tweet sugeruje ze wydał całkowity zakaz wypowiadania się na jej temat i jej twórczości za ww. Porównanie, gdyby zamiast słowa porównując było porównujących sens byłby zupełnie inny ale śmiem wątpić by powazny prawnik przeoczył taka literówkę. Założyłem też ze powazny prawnik dosc jasno opisał treść decyzji ale jak widać obu stronom barykady pasuje budowanie narracji o całkowym zakazie, a ja podobnie jak większość społeczeństwa ktore ma swoje szczesliwe zycie prywatne nie ma czasu do walenia konia do decyzji sądów bijących w oponenta
Co z tym OBWE?
Awatar użytkownika
clockers

mas pisze:ale jak widać obu stronom barykady pasuje budowanie narracji o całkowym zakazie
no nie wiem

o OBWE nie widziałem żadnych nowych informacji, nie znalazłem też info czy dana partia może sobie ich nie wpuścić na konwencje i czy jednak jest to złamanie jakiegoś prawa. cóż, to, że pis ma w piździe jakiekolwiek organy kontrolujące nie jest niczym nowym. każdy sobie może ocenić taką postawę.
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2023, 11:10 przez clockers, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
mas

No ale sama pełnomocnik na ktora powołują się wszystkie media i ty, przeinacza istotnie sens postanowienia
No i nie spodziewałem się retweeta członka ordo luris w twoim wykonaniu (w sumie nawet bym się tego po ezio_wroclaw niespodziewal)
Awatar użytkownika
clockers

dobra dopierdalaj się o semantykę, pismo sądowe mówi jasno ocb

Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

Post autor: phobos »

na szczęście federacja rosyjska to nie związek sowiecki
mój styl życia to piątkowo
twój styl życia to chujowo
:cool:
ffeee pisze: 12 sty 2023, 0:17szkoda, że przez internet nie można komuś zębów wybić :wall: :wall:
lygrys pisze:Nie prawactwo, wie że będzie dojechane za swoje poglądy.
RIVALDO111
Zbanowany

Post autor: RIVALDO111 »

26 września na kanapie u Kuby Wojewódzkiego gościły Ewa Farna i Agnieszka Holland. - Cieszę się, że zgodziła się do nas przyjść. To dla mnie wielki zaszczyt i honor - mówił showman, przedstawiając reżyserkę. Gdy rozmawiał z nią o kulisach powstawania "Zielonej granicy", Farna się popłakała. Odcinek można obejrzeć w Playerze. /TVN 24/
Nagranie
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
ODPOWIEDZ