Siłownia
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
Re: Siłownia
Co wypierdalać żeby rosnąć i jakie białko najlepsze?
- marmolad_k2
Wypierdalaj z fotela i ćwicz.
Wypierdalaj komendanta w dupe
CAŁE ŻYCIE MAM
SKANDAL PIJĄC HENNESSY PARADIS
Lepiej za miedzą niż pleksą ~Olgierdos
SKANDAL PIJĄC HENNESSY PARADIS
Lepiej za miedzą niż pleksą ~Olgierdos
- Moltisanti
Da się zrobić klatę i łapy pompeczkami, mi to szło lepiej niż na siłce bo można nakurwiac ciągle. Ale to nie mogą być lekkie ćwiczenia tylko parę serii do odcinkiTdW pisze: ↑18 cze 2024, 13:41 A ja mam takie pytanie, całkiem serio. Chciałbym nabrać trochę masy mięśniowej, ale nigdy nie byłem na siłowni nawet nie wiem co tam miałbym robić. Staram się tylko w domu robić pompki. Jak kupię sobie jakieś suple i białko, zastosuje odpowiednią dietę to mogę urosnąć trochę mięśnie? Ewentualnie tylko jakieś lekkie ćwiczenia w domu? Nie chce mi się chodzić na siłownię i męczyć z ciężarami. Ostatnio trochę schudłem i chciałbym też przytyć. 195 wzrostu i jakieś 95 kg wagi.
to wiadomo zeby cwiczyc powyzej tzw mev
https://testosterone.pl/wiedza/mev-i-mr ... io-ciezko/
https://testosterone.pl/wiedza/mev-i-mr ... io-ciezko/
Chuja zbudujesz, idź normalnie na siłownię. Ewentualnie kup sobie jakieś hantle z regulowanym obciążeniem.
Lekkie ćwiczenia w domu
nie chce ci się męczyć z ciezarami. To lepiej daj sobie spokój i biegaj sobie czy coś. Po co chcesz przytyć ważąc 95kg? Robiąc jakieś gówno pompki i lekkie ćwiczenia to bebzon ci tylko urośnie.
Lekkie ćwiczenia w domu
- checollada
Pompki ok, jeszcze chociaż drążek i podciąganie bym do tego dorzucił, że mieć wielkie plecy
Chcesz rosnąć to musisz jeść, bialko to żadne czary. Możesz białko dostarczać z normalnego jedzenia. Masz 195cm to swoje musisz przejeść, nie wiem ile, zależy od Twojej aktywności. Ale przy chłopie prawie 2m i 100kg to zakładam bardziej 4k kalorii niż 2k
Jak ci się nie chce bawić w jakieś liczenie kalorii to zacznij od dorzucenia do każdego posiłku białka. Skyr, serek wiejski, twaróg, jajka, tuńczyk, kurczak, indyk musisz zacząć tak codziennie jeść i być cierpliwym
Chcesz rosnąć to musisz jeść, bialko to żadne czary. Możesz białko dostarczać z normalnego jedzenia. Masz 195cm to swoje musisz przejeść, nie wiem ile, zależy od Twojej aktywności. Ale przy chłopie prawie 2m i 100kg to zakładam bardziej 4k kalorii niż 2k
przy takiej wadze przeciez chlopa wiatr zwieje
Co z tego, że prawie 100 kg jak to nie jest masa mięśniowa i mam słabo rozbudowane ramiona, więc wyglądam bardziej jak Peter Crouch niż LeBron James
to silka i wyciskanie zeliwnego guwna nad glowe
- Moltisanti
Oczywko ze pompkami dojebiesz mięśni, ćwiczenie jak każde inne. Przewaga jest taka że możesz robić częściej i lepiej izolować konkretne mięśnie niż np na ławce. Żryj dużo ćwicz (ale nie lekko tylko parę serii do odcinki) i będzie rosło
Żryj dużo, rób pompki, tylko się ulejesz jak świnia, taka prawda.
Od następnego tygodnia jadę z tematem, chciałbym wyglądać chociaż jak Ibrahimović
suplementujecie magnez i/lub potas?
robiliscie badania i wyszly wam niedobory?
robiliscie badania i wyszly wam niedobory?
magnez tak, nie robiłem badań, ale pije stosunkowo dużo kawy i jak wlatywały mocniejsze treningi i nie brałem magnezu, to wlatywały jakieś skurcze, drganie powiek itd, zwykle potem sobie robiłem kawowy detoks i połykałem trochę i było git; teraz biorę już kilka miesięcy regularnie i jest ślicznie, z miesiąc temu mi się skonczył, z tydzień nie brałem i znowu ta sama kapa z tymi skurczami, więc pomaga; natomiast kurwa wczoraj się obudziłem ze skurczem w łydce i nie wiem, co jest, bo biorę se magnez, jakoś nie przesadzam z treningami i dawno nie miałem takiego ataku, więc dziś już prewencyjnie bez kawki i opierdoliłem kilogram pomidorów, żeby uzupełnić potas i zobaczymy, może też ze stresu czy przemęczenia, huj wi
Wpieprzam banany codziennie i mam podwyższony potas. Także polecam banana.
Magnez (lek, nie suplementy) również łykam codziennie, ale i tak mnie czasem łapią potworne skurcze w łydce. Kawa nie mit, wypłukuje, pijam trzy dziennie.
Magnez (lek, nie suplementy) również łykam codziennie, ale i tak mnie czasem łapią potworne skurcze w łydce. Kawa nie mit, wypłukuje, pijam trzy dziennie.
- Moltisanti
Magnez to magez lolMagnez (lek, nie suplementy)
Ja nigdy nie miałem niedoboru a drgania mięśni i podatność na skurcze od dawien dawna. Takie rzeczy często są neurologiczne wiec jak ktoś ma zjechany kregoslup to raczej magnezik nic tu nie da niestety