[beef] Eripe - Bedoes

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Haczapurjan

Re: [beef] Eripe - Bedoes

Post autor: Haczapurjan »

Malloy pisze: 11 gru 2025, 10:30 no ale tak to trochę beka i ciekawy jestem czy faktycznie nagrał dissy bo chciał czy zrobił to pod presją fanów
Kluczową rolę odegrało ego.

No wyobraź sobie taką sytuację, że, nie wiem, masz 18 lat przykładowo i na osiedlu jest jakiś 11-latek, który Cię wkurwia, bo….(i tu jakikolwiek powód), więc lubisz mu od czasu do czasu sprzedać bezkarnie listwę, bo to taki przygłupi grubasek. No i fast-forward 10 lat do przodu Ty masz z 28 lat, grubasek ma 21, ale grubasek podrósł mocno, jest większy od Ciebie i nagle Cię spotyka po latach na osiedlu. Podbija do Ciebie, Ty masz nadal w głowie jego obraz jako tego nieudacznego dzieciaka, a on Cię ściąga na strzała.

No mi się wydaje, że to jest idealna analogia. Przecież po czymś takim, to ego leżałoby potrzaskane na podłodze jak chińska ceramika i ni chuja nie potrafiłbyś tego już skleić i przywrócić go do poprzedniego poziomu.

W jego oczach to musiała być turbokompomitacja i chciał wziąć odwet, no ale przecież mu nie napierdoli, bo znowu by dostał w pędzel, to nagrał dissa. I w tych dissach też już nie był taki gieroj, że dawaj do mnie, dostaniesz kabackie pęto na ryj, tylko po akcji z domofonem już było tylko, ej ziom bijemy się lirycznie.
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

znowu to omawiamy?

mioush tez ich ponoc z partyzanta bil

w ogole zaskoczenie ze dostajesz na leb od kogos kogo cisniesz - nie sa zbyt inteligentni chyba co
Obrazek
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

d3luge1 pisze: 11 gru 2025, 10:42 Ile razy z nim jechał, bo już pisałem wcześniej w dyskusji że chyba znalazłem 3 przypadki a ogólnie to chodziło o wers z konfidentem ("twój gang to chodzi na psy zeznawać")
3 razy w trackach, a ile razy na FB Patokalipsy

próbowałem chwilę przeglądnąć stare wpisy na ich FB, ale to jest taki studenciarski humor że po chwili miałem dość
Spoiler
Obrazek
Spoiler
Obrazek
Spoiler
Obrazek
Spoiler
Spoiler
Spoiler
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
Awatar użytkownika
d3luge1

Post autor: d3luge1 »

no ja się domyślam że był ciśnięty na fp Patokalipsy przez konglomerat żuli ale jak się ma to do tego co Bedi nawija w helikopter w ogniu? Przecież ewidentnie miał problem z samym Eripe
To jak wracasz, to nie kłamiesz i nie opowiadasz po ziomach
Nie wspomniałem o Penxie, Delekcie i zostawiłem Zygsona
W chuju mam posty Oxona, ja też bym tak zrobił za zioma
Ty ich oszukałeś i dotykasz mój skład, odkąd byłem szczylem
kark to nie debil, mówił mi tak laik
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

Mnie kompletnie nie interesuje, kto jest lepszym bokserem i jakie są zasady ulicznych bitew. Po prostu ta cała sytuacja jest tak śmieszna i kompromitująca, że jak patrzysz na Eripe, to nie da się nie zesrać ze śmiechu. To gadanie, że Bedoes za ciężki, a Eripe zbyt pijany i się nie spodziewał brzmi jak nudne antyhiphopowe biadolenie, bo potem Borys rzuca "Ty serio padłeś na strzała i o ty nagrałeś diss?" i jest kurwa pozamiatane. Wygrał hiphop, dziękuję do widzenia. I nie ma znaczenia, że Eripe się nie wyspał, a mamusia nie spakowała mu kanapek do plecaka. To już mniejszy przypał by był, gdyby wcale się nie tłumaczył, tylko przyznał, że dostał w pizdę i teraz rozjebie na bicie. I tak to by była ogromna kompromitacja, ale chyba troszkę mniejsza.
widziałeś mnie w netflixie, mówisz miły gość?
ja cię nie widziałem, bo szukaliśmy tam rytm i flow
WesolyJozek

Post autor: WesolyJozek »

SWN pisze: 11 gru 2025, 9:40 Dla oldschoola chodzi pewnie po prostu o klatkę z tego wideo
Spoiler
Obrazek
Co nie zmienia faktu, że tę obstawę Bedoesa musiało chyba AI wyciąć z kadru, a partyzanta dostaje się raczej z zaskoczenia, a nie stojąc naprzeciwko siebie
Przeciez na Glamrapie było podane, że to jest już PO akcji.

Dodano po 1 minucie 2 sekundach:
SWN pisze: 11 gru 2025, 9:53 No wiem napisał wyżej, ale materiał w którym stoją se tylko we dwóch mamy, a wersja o całym napierającym gęgu jest (chyba, bo już trochę minęło) przekazywana wyłącznie ustnie, więc prędzej uwierzę w tę pierwszą
Zdrowo odklejony jesteś jak na podstawie tego, że stali we dwóch po stwierdzasz, że jeden z najbardziej zaklamanych raperow w Polsce na pewno mówi prawde, że podbil wcześniej sam
dogbert pisze: 06 lut 2026, 20:48 Kultura żydowska, dagestańska, czeczeńska i polsko-prawilno-uliczna, jako ostoja klasycystycznego homo-erotyzmu - analiza dzieł wybranych.
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

xD znaki
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
WesolyJozek

aleksy pisze: 11 gru 2025, 12:54 "Ty serio padłeś na strzała i o ty nagrałeś diss?" i jest kurwa pozamiatane. Wygrał hiphop, dziękuję do widzenia.
Nie no hiphop wygral jak grubas musiał usuwac kawalek i wklejac bit z discopolo
dogbert pisze: 06 lut 2026, 20:48 Kultura żydowska, dagestańska, czeczeńska i polsko-prawilno-uliczna, jako ostoja klasycystycznego homo-erotyzmu - analiza dzieł wybranych.
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

WesolyJozek pisze: 11 gru 2025, 14:09 Przeciez na Glamrapie było podane, że to jest już PO akcji
WesolyJozek pisze: 11 gru 2025, 14:09 Zdrowo odklejony jesteś jak na podstawie tego, że stali we dwóch po stwierdzasz, że jeden z najbardziej zaklamanych raperow w Polsce na pewno mówi prawde, że podbil wcześniej sam
Napisałem już wyżej że wiem że to po akcji, ale jak mamy sytuację gdzie

- Scenariusz że był tam cały gęg opiera się na Eripe i jakimś Koro (co to jest Koro) mówiących że tak było
- Scenariusz że podbił do niego sam Bedoes opiera się na Bedoesie mówiącym że tak było PLUS późniejszym wideo jak stoją se sami

Więc z braku laku bardziej ufam tej drugiej opcji :dunno:
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
WesolyJozek

Czyli zebysmy sie dobrze zrozumieli
- scenariusz, w którym Eripe mówi jak było, bedacy na miejscu Koro (ktorego nie mozna 1:1 sklejac z Pato, okej znaja sie i tyle) mowi jak było
- scenariusz w którym jeden z najwiekszych kłamców, hipokrytów i ludzi z obsesja na punkcie swojego PR-u mówi jak było

Wierzysz drugiej stronie?
Awatar użytkownika
Czak

Post autor: Czak »

SWN pisze: 11 gru 2025, 16:58 Scenariusz że podbił do niego sam Bedoes opiera się na Bedoesie mówiącym że tak było PLUS późniejszym wideo jak stoją se sami
Trzymałem Twoją głowę wzywając ambulans
Gdy Twoi ludzie stali obok i walili w chuja
coś mi się nie chce wierzyć, że bedoesik wyskoczył na pogadankę widząc, że eripe stoi z ziomkami i postanawia mu wypierdolić strzała mając w chuju, że reszta może się zaraz włączyć
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

WesolyJozek pisze: 11 gru 2025, 18:56 scenariusz w którym jeden z najwiekszych kłamców, hipokrytów i ludzi z obsesja na punkcie swojego PR-u mówi jak było
Masz do niego jakieś wyraźne uprzedzenie pod tym kątem, przecież ten chłop wrzuca na swoje instastory zdjęcia fałd na bebechu odbijającym się w czajniku, zdjęcia jak leży rozjebany w wannie albo klopie i nie został wzięty na największy festiwal w PL za pierdolenie zbyt kontrowersyjnych wg nich rzeczy.

On nie ma obsesji na punkcie PRu, on se go wręcz psuje i ma w portfolio cały wachlarz głupich, ale spontanicznych akcji typu w piątek krzyczę ze sceny że możecie mi obciągnąć, a w niedzielę dodaje wpis peace & love bo przypomniało mu się jak chodził nad rzekę z dziadkiem i że świat jest piękny, tylko że temu wszystkiemu jest bliżej do bycia szczerym nieogarem, niż jakimś dwulicowym hipokrytą.

Hipokryzja to jest jak nwm, dodajesz o kimś dziesięć postów na swoich socialach, komentujesz szyderczo jego single, nagrywasz na niego diss jako pierwszy, a jak nie wyszło tak jak planowałeś to rzucasz triumfalnie że masz na niego wyjebane (ale to ty dzwonisz jak w tym memie)
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
CCORD

Post autor: CCORD »

Ja bym obstawiał, że prawda jest gdzieś po środku, tzn. może rzeczywiście z Bedoesem były tam dwie osoby, ale podszedł sam, czy coś w tym stylu.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Tak naprawdę, to jakie to ma znaczenie w ile osób podeszli do niego? Najważniejszy jest fakt że BedoeS stanął sam na sam z Eripe i wyjebał mu luja ogłuszacza aż trzeba było po karetkę dzwonić
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
Awatar użytkownika
Sivestro

Post autor: Sivestro »

Przecież Eripe nawinął że podszedł do niego chłopak z chłopakiem i chłopakiem, i bedoes tego nie zdementował.

Ja dalej obstaje przy swoim, że najmocniejszym wersem u Eripe było: "Skoro tak dbasz o ziomków jak o rodzinę, to czemu przez głupotę ich tak kurwa naraziłes?"
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

najmocniejszym w sensie najmocniej kompromitujacym samego siebie?
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

nie rozumiem co w tym wersie jest takiego mocnego
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

odbił, "było nas trzech, ja, ty i sraka w twoich majtkach"
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Haczapurjan pisze: 11 gru 2025, 10:56 No wyobraź sobie taką sytuację, że, nie wiem, masz 18 lat przykładowo i na osiedlu jest jakiś 11-latek, który Cię wkurwia, bo….(i tu jakikolwiek powód), więc lubisz mu od czasu do czasu sprzedać bezkarnie listwę, bo to taki przygłupi grubasek. No i fast-forward 10 lat do przodu Ty masz z 28 lat, grubasek ma 21, ale grubasek podrósł mocno, jest większy od Ciebie i nagle Cię spotyka po latach na osiedlu. Podbija do Ciebie, Ty masz nadal w głowie jego obraz jako tego nieudacznego dzieciaka, a on Cię ściąga na strzała.
Awatar użytkownika
Sivestro

Post autor: Sivestro »

Nie zrozumiecie tego bo jesteście w swojej nienawiści zaślepieni więc nawet nie ma sensu tego tłumaczyć jeśli nie rozumiecie.
ODPOWIEDZ