[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa beef na ten moment?

Tede
235
58%
Ten Typ Mes
59
15%
remis
3
1%
obaj przegrywają
106
26%

Liczba głosów: 403

Awatar użytkownika
chaya

Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Post autor: chaya »

ja to chyba gdzieś w jakimś wywiadzie słyszałem, że mes ze swoją kobieta mieli problem z zajściem w ciążę. coś mi świta, że się badali pod tym kątem.
jeśli mi się to nie śniło to beka trochę z wersu o wodzie z chuja
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Ale jakby Tede to wyjął, to odpowiedź jest oczywista:

Łatwo gada się dzisiaj o cudzych dzieciakach
kiedy spod pasa zwisa smutny kawał flaka.

Dodano po 1 minucie 7 sekundach:
chaya pisze: 19 sie 2025, 13:36 ja to chyba gdzieś w jakimś wywiadzie słyszałem, że mes ze swoją kobieta mieli problem z zajściem w ciążę. coś mi świta, że się badali pod tym kątem.
jeśli mi się to nie śniło to beka trochę z wersu o wodzie z chuja
U Winiego mówił w pierwszym wywiadzie, że musiał rzucić alkohol i używki na ilość i ruchliwość plemników i ogólnie w tym wieku to się trzeba nastarać.

Dodano po 2 minutach 17 sekundach:
scam_sakawa pisze: 19 sie 2025, 13:32 chełpić się z bycia ojcem i jechać innych od niedojrzałych, gdy ma się taki incydent na sumieniu to przestrzelony pancz w chuj ze strony Mesa.
Ta niedojrzałość. Tylko Tede dzisiaj jest 30 lat starszy niż Mes w czasie tego incydentu.
georgefloyd

Post autor: georgefloyd »

Tede równie dobrze może już nie odpowiadać. Robiąc to daje tylko szansę siusiumajtkowi na odkucie się.
Awatar użytkownika
chaya

Post autor: chaya »

no i fajnie by było.
beef na takim poziomie to szkoda żeby się skończył po jednej odpowiedzi
VerminatorX

Post autor: VerminatorX »

Tede nie może wytknąć Mesowi aborcji ani ukrofilii bo sam jest liberałem i już dawno dokonał proukraińskiego virtue signallingu drugą Pażałstą.
Awatar użytkownika
Karkovsky

Post autor: Karkovsky »

gods bidness pisze: 19 sie 2025, 13:30 Po prostu to jest dęty argument w stylu 'kiedyś jechałeś po tatuażach, a teraz sam masz kilkadziesiąt'. Kiedyś zaliczył wpadkę, to wziął i usunął, dekadę później planował rodzinę, to wziął i urodził :dunno:

Dodano po 31 sekundach:
W sumie nawet nie dekadę, a prawie dwie.
Tu nie chodzi o zwykłą zmiane zdania, tylko jak to ktoś opisal wcześniej. Cokolwiek on robi/uważa zawsze jest lepsze i elitarne. W The chauvenist drwił, że jeden "redaktor mierzy dojrzałość posiadaniem synka", a raptem 12 lat później robi to samo. Zmiana zdania ok, ale nie jak zaprzecza samemu sobie dość mocno. Wtedy patrzył z gory na dzieciatych, teraz patrzy z gory na niedzieciatych. Shit ain't right
DODA DZWOŃ PO TE KURWA TEKSTY
Awatar użytkownika
Eguaroc

Post autor: Eguaroc »

arystokrata91 pisze: 19 sie 2025, 7:23 Przypominam, że

ta suka to Jacek
:lol: :lol: :lol:
Ta suka to Piotrek.
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Wini jako pierwszy pewnie slyszal diss mesa dlatego w filmiku z pseudo przeprosinami trzyma na kolanach psa (sukę?)

Jak sie czujesz
Kapsel chujem

To piekny wieloktotny :oops:
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Wielokrotny piękny, ale wers żałosny.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
2rzyn

Dlaczego? Pieknie obsmiana kolaboracja disco polo.
nescafeklasyg

Post autor: nescafeklasyg »

Jak mes mógł wsiąść niedojrzałemu winicjuszowi do auta, przecież wini nie ma dzieci #wodazchuja
arystokrata91

Post autor: arystokrata91 »

2rzyn pisze: 19 sie 2025, 17:31 Wini jako pierwszy pewnie slyszal diss mesa dlatego w filmiku z pseudo przeprosinami trzyma na kolanach psa (sukę?)
EJJJJJJJ!!!!
Bez kitu!
Właśnie mi otworzyłeś oczy, przecież to ma ogrom sensu, tylko chronologia jest zepsuta (może Wini nie wytrzymał i pierwotnie miał puścić ten filmik po premierze SUKI?).
Naprawdę długo zachodziłem w głowę o co może chodzić z tą dziwną metaforą, a teraz nabrało to kolorów.

ta suka to Tede.
Ocherz

Post autor: Ocherz »

Wini też skurwiel, widać że mes siedzi pogrzany taki a ten mu jeszcze burgerka wziął żeby nim pomachał sobie, przynajmniej ja uważam się siedział tam nadźgany a wtedy z apetytem tak średnio xd
Chyba że mes juz jest po prostu taki popierdolony i zwyczajnie tak wyglada
Lipa z kwitem? Szperaj po kieszonkach ziomka
Krytyka mnie dotyka, szkoliłem się na domkach
Awatar użytkownika
gods bidness

A propos tych aborcji, to chuj wie z kiedy to wydarzenie jest i czy nie było kilka i czy traktować każdy tekst jak real talk, ale Mes nawijał o tym już w 2004 na Małolat/Ajron (zgadnij co powiedział ginekolog), czyli jako 18/19-latek. Ale już chuj z tym. Bardziej jak mi się to przypomniało, to chciałem przekazać, że to właśnie był okres wczesnego Mesa, który zjadał na każdej goścince, łącząc podwójne z chłopięco-zawadiacką przewózką, której mu teraz tak tragicznie brakuje. Przecież on wtedy słynął też z flow! Teraz mi się przypomniało. Ale był wymieniany zawsze w topach jeśli idzie o flow, naturalność i luz.

Awatar użytkownika
2rzyn

Flow to on nie stracił moim zdaniem. To nie drugi vnm co sie wypierdala o wlasny dlugopis.

Cos czuje ze po odpowiedzi tedego ktora bedzie krwistym wpierdolem, dokurwi z cala moca przez co runda trzecia moze zniszczyc te planete.
Awatar użytkownika
FruitOffTheWall

Post autor: FruitOffTheWall »

wypierdala sie o własny długopis, dobre określenie zapisuje sobie xD
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti

owoc dziwko może wszystko
Ocherz

Post autor: Ocherz »

=2rzyn post_id=1125528 time=1755626751 user_id=171]
Flow to on nie stracił moim zdaniem. To nie drugi vnm co sie wypierdala o wlasny dlugopis.

Cos czuje ze po odpowiedzi tedego ktora bedzie krwistym wpierdolem, dokurwi z cala moca przez co runda trzecia moze zniszczyc te planete.
Jakby miał dopierdolić tak to by dojebał po tym całym czasie zapowiadania się i spuszczania nad tą piosenką i albo nadal będzie szedł w to że tylko on umie przyspieszać i w ogóle wszyscy gówno wiedzą bo on jest wirtuozem i wie najlepiej, po czym nagra kolejne chuj wie co z bujającymi się npc w tle, albo weźmie sobie do serca cały gnój wylany na niego i spróbuje na siłę dopierdalac po chamsku i zrobi dobry diss, tak by było lepiej według mnie, ale jak zrobi to chuj wie, myślę że chuja zrobi
Lipa z kwitem? Szperaj po kieszonkach ziomka
Krytyka mnie dotyka, szkoliłem się na domkach
Awatar użytkownika
2rzyn

Mogl zamowic tedego z gumy 1:1 i odpierdalac jakies cyrki z nim w nowym klipie. Tak jak nas chcial kiedys wieszac sztucznego jaya z na scenie. To bylby bezprecedensowy rozpierdol, tym bardziej gdyby dokurwil chamski morderczy diss
Awatar użytkownika
gods bidness

2rzyn pisze: 19 sie 2025, 20:05 Flow to on nie stracił moim zdaniem. To nie drugi vnm co sie wypierdala o wlasny dlugopis.

JA się zgadzam, że nie stracił, ale teraz już nikt go nie wymienia w takich zestawieniach. W sumie nikt nikogo nie wymienia, bo flow to już nie jest coś niespotykanego w polskim rapie jak +20 lat temu.

A co do dissu, to wątpię, że on umie zrobić jeszcze taką bombę "dla żuli, dla ulic", "dla ludzi". Muzycznie zbyt długo się taplał w bagienku bohemiarsko-awangardowego pierdoletto dla jakichś przestrzelonych dziwolągów.

Siła tkwi w prostocie. Tede też sporo zyskał wracając do zmodernizowanego boom bapu po latach eksperymentowania z jakimiś elektro-melodyjkami dla dzieci i dziecinnymi neologizmami typu elliminati, mefistotedes, karmageddon (no dobra z dziecinnych neologizmów do dziś nie wyrósł).

Mes też powinien przypierdolić prostym osiedlowym boom bapem. Niech zadzwoni do Pawła z Ursynowa i się go spyta, jak się tą wtyczkę przestawia, gdy dzwoni Onar i trzeba w moment z powrotem się przepoczwarzyć z warszawskiego salonowcadla dam z wyższych sfer z drinkiem w kolorze magenta, w osiedlowego chłopaczynę w bluzie z kapturem i nagrać hymn o jebaniu policji.
2rzyn pisze: 19 sie 2025, 20:15 Mogl zamowic tedego z gumy 1:1 i odpierdalac jakies cyrki z nim w nowym klipie. Tak jak nas chcial kiedys wieszac sztucznego jaya z na scenie. To bylby bezprecedensowy rozpierdol, tym bardziej gdyby dokurwil chamski morderczy diss
To Tede nie jest z gumy?
Awatar użytkownika
2rzyn

Do pezeta lepiej niech nie dzwoni bo sie paleczka regresu chujozy zarazi
ODPOWIEDZ