Tede
- Haczapurjan
Re: Tede
Tede ogólnie jest znany z wybujałego ego i lizania sobie samemu rowa. Jebany zmontował sam o sobie filmik kiedyś i był z siebie dumny XD
Więc palenie Jana że jest wkurwiony na Glamrap, chociaż sam za nim mniej lub bardziej bezpośrednio stoi, nie byłoby niczym spoza „kanonu” zachowań Tedzika
Więc palenie Jana że jest wkurwiony na Glamrap, chociaż sam za nim mniej lub bardziej bezpośrednio stoi, nie byłoby niczym spoza „kanonu” zachowań Tedzika
Ej, ale Illuminatus Tede to była fajna akcja promocyjna. Trafił idealnie w czas kiedy największe triumfy świecił taki pseudodokument Illuminaci w przemyśle muzycznym z żółtymi napisami. Byłem wtedy gimbuskiem i jaraliśmy się z kolegami odkrywaniem spisku elit, programowaniem mas. Była też jakaś illuminacka animacja taka trochę creepy. Wpisał się dobrze w klimat tamtego internetu, a Bractwo Orhickie to zajebista nazwa xDHaczapurjan pisze: ↑23 lip 2026, 21:33 Tede ogólnie jest znany z wybujałego ego i lizania sobie samemu rowa. Jebany zmontował sam o sobie filmik kiedyś i był z siebie dumny XD
- Haczapurjan
No nie wiem na ile to mu realnie „podbujało cyfrę”, ale mimo wszystko trochę żeńka, że musisz sam o sobie „dokument” robić, bo inni wbijają w Ciebie chuja i mają wyjebane w analizowanie lyricsów z jakiejś „Ścieżki Dźwiękowej”, którą przesłuchał jakiś niewielki odsetek słuchaczy XD
No nie wiem, nie kupuję tego argumentu. Polski youtube od strony podażowej był raczej biedny. Właściwie jedyne treści jakie w 2012 roku były to jakieś filmiki z wygłupami, śmieszne wpadki z Rosji, udawane zabawne rozmowy telefoniczne, tutoriale jak założyć prywatny serwer Metin2, zmierzchowe przeróbki z Ivoną, let's playe, Minecraft od JJayjokera, Niekryty Krytyk i klasyki internetu z początku lat 2000. Do tego trochę takich sensacyjnych filmików jak ten o Illuminatach, które ludzie chałupniczo tłumaczyli na polski bo nawet napisów manualnie dodawanych nie było na YT wtedy bodajże. Nie było wtedy rapera o którym ktoś sam z siebie by zrobił taki filmik, nie te czasy i nie ta skala na takie rzeczy jeszcze wtedy.
- Haczapurjan
No dobra, ale Ty masz skłonność do analizowania prostych zagadnień wieloobszarowo, a mi idzie tylko o to, że robienie filmiku o samym sobie jest tak z czysto ludzkiego punktu widzenia lekko żałosne, widocznie mamy tu inną „wrażliwość”.
No dla mnie to jest po prostu smyranie się po swoich jajach, taka jest percepcja ona moja
No dla mnie to jest po prostu smyranie się po swoich jajach, taka jest percepcja ona moja
- marmolad_k2
Zajebiście mnie rozbawił ten spoilerBurak pisze: ↑23 lip 2026, 21:25 Na geniusie jest dodana adnotacja z 8 maja 2019 (premiera albumu Karmagedon 9 maj 2019 według: Glamrap) do tego wersu linkująca do artykułu na plotek.pl co podesłałeś:
https://genius.com/17128783
Ciekawe że użytkownik hujwtf podlinkował artykuł z plotka zamiast tego z Glamrapu, mógł podlinkować artykuł z Glamrapu skoro o nim jest w tekście utworu, a jednak wybrał plotka, ciekawe![]()
Spoiler
-
starydobryhiphop
kurde zawsze co widzę Tede to przypomina mi się jego wjazd ze Wspolna Scena, 10 osób, jak on wjechał ze zwrotką to jakby gościu z przyszłości przyfrunął nagle
Życie! Życie! Wciąż zaskakuje mnie, wciąż zaskakuje mnie!
-
WesolyJozek
Ale sie zesrales ja pierdole xD . Uspokoj sie. W tamtych czasach popularne były zarówno nieironiczne filmiki o illuminati, jak i tego typu rzeczy, czy Jakub Wawrzyniak to illuminata itd.Haczapurjan pisze: ↑23 lip 2026, 21:44No nie wiem na ile to mu realnie „podbujało cyfrę”, ale mimo wszystko trochę żeńka, że musisz sam o sobie „dokument” robić, bo inni wbijają w Ciebie chuja i mają wyjebane w analizowanie lyricsów z jakiejś „Ścieżki Dźwiękowej”, którą przesłuchał jakiś niewielki odsetek słuchaczy XD
Oczywiście że był xd było od chuja filmów o magiku z jakimis pokreconymi teoriamiSionek pisze: ↑23 lip 2026, 21:53 No nie wiem, nie kupuję tego argumentu. Polski youtube od strony podażowej był raczej biedny. Właściwie jedyne treści jakie w 2012 roku były to jakieś filmiki z wygłupami, śmieszne wpadki z Rosji, udawane zabawne rozmowy telefoniczne, tutoriale jak założyć prywatny serwer Metin2, zmierzchowe przeróbki z Ivoną, let's playe, Minecraft od JJayjokera, Niekryty Krytyk i klasyki internetu z początku lat 2000. Do tego trochę takich sensacyjnych filmików jak ten o Illuminatach, które ludzie chałupniczo tłumaczyli na polski bo nawet napisów manualnie dodawanych nie było na YT wtedy bodajże. Nie było wtedy rapera o którym ktoś sam z siebie by zrobił taki filmik, nie te czasy i nie ta skala na takie rzeczy jeszcze wtedy.
- nobezprzesady
Filmiki z teoriami o ukrytym przekazie w puszczanym od tyłu plus i minus, to byli czasy.
-
starydobryhiphop
Nawet ja który lubił klimaty UFO powiedział wtedy nie no chyba pojebalonobezprzesady pisze: ↑24 lip 2026, 19:11 Filmiki z teoriami o ukrytym przekazie w puszczanym od tyłu plus i minus, to byli czasy.
Życie! Życie! Wciąż zaskakuje mnie, wciąż zaskakuje mnie!
Dobre to były loty, ktoś kto to wymyślił musiał mieć pod kopułą bałagan nie mniejszy niż sam Magik.
Najlepszego Pan Jacek. Moim zdaniem chyba najbardziej wpływowa postać na polskiej scenie. Nikt nie przełamywał tyle tabu, nikt chyba nie wzbudzał tyle różnych skrajnych emocji. Jego twórczość lubię dość wybiórczo, natomiast do wielu rzeczy regularnie wracam. S.P.O.R.T. wyprzedzał w dniu wydania polski rap bardzo, bardzo mocno
Najlepszego Pan Jacek. Moim zdaniem chyba najbardziej wpływowa postać na polskiej scenie. Nikt nie przełamywał tyle tabu, nikt chyba nie wzbudzał tyle różnych skrajnych emocji. Jego twórczość lubię dość wybiórczo, natomiast do wielu rzeczy regularnie wracam. S.P.O.R.T. wyprzedzał w dniu wydania polski rap bardzo, bardzo mocno
+1
Dziś na fejsie przeczytałem takie sympatyczne zdanie, że historia Tedego to poniekąd historia polskiego rapu. Gość jest w tym interesie od zawsze i od samego początku regularnie albo coś wnosi albo przełamuje tabu. Można go lubić lub nie, muzyka nie każdemu podejdzie, ale według mnie to jeden z najmocniejszych pretendentów do tytułu GOATa na naszym podwórku.
Polecam spoko wywiad wspominkowy, konkretne pytania
24:30 o Matheo - niby nie ma ani negatywnej ani pozytywnej energii do Matheo, ale coś widać że go gryzie i ma jakiś żal do Matheo
37:10 o parobkach, o ludziach którzy się od niego odcięli, podkreśla to że ludzie którzy się odcięli od niego nie trzymają się razem i niczego nie osiągnęli sami, i to on - panicz Jacek "Tede" Graniecki był tym spoiwem dzięki którym mogli zaistnieć
43:10 o osobach które sprawiły przykrość mu Tedemu (Wini)
46:50 mówi że Czarnego Września nie przesłuchał, ale ma dwie kopie i to z dedykacją
48:10 żółte papiery i prawko Peji
49:00 heroina - Tede nigdy nie brał heroiny, powtórzę jeszcze raz Tede nigdy nie brał heroiny
50:00 klip do utworu Chaos, klip do DIS Domysły i Spekulacje, relacja z wizyty Tedego w USA w 2002; są robione ruchy żeby te materiały wyszły
53:00 o reedycji Nastukafszy Warszafskiego Deszczu; tego że ambicją Tedego jest to żeby to się nie wydarzyło; konflikt z Peją się skończył, teraz Numer Raz jest jego największym nemesis; reedycja Trzyha - Wuwua
58:10 wkład Numer Raza w Warszafski Deszcz, przy praWFDepowiedziawszy Tede musiał wyciągać w środy Numera do studio, bo tylko wtedy żona mu pozwalała nagrywać; Tede chełpi się z tego że może przyjść taki moment w którym Numer chciałby się pogodzić ze względów finansowych, a Jacek będzie miał satysfakcję że uniemożliwi reedycje tych albumów
1:06:20 o Sokole; wydaje mi się że Tede musi mieć jakiegoś arcywroga żeby móc w pełni żyć, musi mieć cały czas kogoś kogo szczerze nienawidzi (ale jak go zapytasz o tą postać to ci powie że ma na nią wyjebane i wcale nie żyje w jego głowie rent free), i szuka po Peji nowego adoratora
Timestampy zostały w pełni przygotowane przez prawdziwą głupotę BurakaLGBT
Ostatnio zmieniony 25 lip 2026, 9:33 przez Burak, łącznie zmieniany 4 razy.
Uwaga społeczniacy jadą ganji konsumenci
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
- marmolad_k2
Rozwaliło mnie to za pierwszym razem i to brzmi totalnie prawdziwie.