Sportowy Offtopic
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
Re: Sportowy Offtopic
Chyba nie przebierał w ofertach jakoś bardzo, coritibie się szykuje walka o utrzymanie w 2 lidze
Ciekawe w sumie czy te wszystkie pismaki od nazywania Josue "geniuszem" i "czarodziejem" mają jakiś dysonans w związku z tym transferem, czy są w stanie sobie to jakoś zracjonalizowac
Ciekawe w sumie czy te wszystkie pismaki od nazywania Josue "geniuszem" i "czarodziejem" mają jakiś dysonans w związku z tym transferem, czy są w stanie sobie to jakoś zracjonalizowac
Ale czego się spodziewałeś, że 34 latek z polskiej ligi pójdzie do lig top5 czy co? Ciekawe czy rzeczywiście trzy polskie kluby go namawiały, ale on nie chciał.
ale on na polską ligę był geniuszem i czarodziejem, i co rzadkie w przypadku takich magików potwierdzały to statystyki szczegółowe. do sredniaka ligii portugalskiej czy brazylisjkiej, albo na wschód do jakiegoś qarabaqu albo crveny zvezdy by się nadał
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Dziennikarze robią gwiazdę z każdego kto 3 razy kopnie prosto i przy okazji nie wyjebie się na ryj. A potem gwiazda wyjeżdża za granicę do trochę powązniejszej piłki i zdziwiony, że tam nie dostrzegają jego geniuszu.
- ConeyIsland
Mówisz o młodych Polakach którzy grają dobry sezon i za granicą przepadają typu Żurowski, dziczek, etc.
Josue chyba jednak wyróżniał się ponad ligowcami więc też uważam że mógłby z rok czy dwa pokopać w lepszym klubie niż ten do którego trafił.
Josue chyba jednak wyróżniał się ponad ligowcami więc też uważam że mógłby z rok czy dwa pokopać w lepszym klubie niż ten do którego trafił.
No i właśnie te lepsze kluby tak nie uwazaja, mnie smieszy bo parę miesięcy temu czytałem o josue że "geniuszom wolno wiecej" i już wtedy mnie to bawiło, i ciekawi mnie czy autor tych słów ma pikachu face
Josue w zeszłym sezonie to dobrze grał głównie w pucharach, w lidze raczej liche liczby
♫ Beefing with my chick while I'm in jail ♫
no ale u śpo nie chodzi tylko o liczby właśnie, te bardziej zaawansowane statsy typu zdobywanie przestrzeni kluczowe podania podania w tercje ofensywna itd to miał wybitne w legii, przynajmniej jak jakiś czas temu widziałem graf z tymiże
świadomość swojej ignorancji
Tak wybitne, że niestety nikt na zachodzie go nie docenił 
O czym wy tu pierdolicie? 34 latek po 3 sezonach w polskiej lidze (to nie przypadek, że tutaj trafił już te 3 lata temu), lepsze kluby zabijają się o takich przecież
chłop sobie pewnie wybrał wygodne miejsce do życia z niezłym hajsem, żeby sobie przy okazji z rok czy dwa lata pokopać, a tu rozkminy jakby miał jeszcze w nie wiadomo jak poważnym graniu uczestniczyć
No właśnie nie miałby, ja napisałem tylko, że gdyby był GENIUSZEM takim jak go nazywały uslużne pismaki raptem kilka miesięcy temu to można by się spodziewać że coś jeszcze pogra, ale ja od początku wiedziałem że tak nie jest, czaisz (tak jak nie dziwi mnie w ogole ze Pan Piłkarz Slisz przepadł w MLS)? I teraz się nabijam z tych pismaków po raz setny, ale po nich to spłynie i tak i nie wywoła u nich żadnej refleksji, za rok będą zdziwieni że Nsame jednak nie został królem strzelców, a przecież był do tego najbardziej oczywistym kandydatem. I nie mam nic do Legii ale od ludzi zajmujących się zawodowo pisaniem o piłce oczekiwałbym umiejętności oddzielenia emocji przy takich analizach
@jajca
Jak Slisz przepadł jak ostatnio grał jako kapitan XD
Dobry ancymon jesteś
Jak Slisz przepadł jak ostatnio grał jako kapitan XD
Dobry ancymon jesteś
I know you think Obi-Wan gettin' tired now
Don't jump, Anakin, I got the higher ground
Don't jump, Anakin, I got the higher ground
Wg whoscored ma 9. średnią ocen w druzynie, która zdobyła 28 pkt w 25 meczach, no ale nic czekamy na play offy i liczymy na wiecej meczow z opaską
https://www.transfermarkt.pl/josue/profil/spieler/72772
faktycznie, z takim cv to groziło mu top5 tylko
nie ma się co czarować - on prawdopodobnie był najlepszym piłkarzem ligi przez te trzy sezony, które w niej zagrał i wykręcił kosmiczne liczby dla piłkarza ze swojej pozycji na tym poziomie, ale jednocześnie zdążył się w tym czasie zestarzeć, co w jego przypadku (czyli gościa trochę z poprzedniej epoki piłkarskiej jednak) nie mogło się już skończyć awansem sportowym i zostało tylko zarobić. trochę się dziwię, że nie próbował szukać szczęścia na bliskim wschodzie albo nawet w Turcji, ale może to względy rodzinne zadecydowały i wygodniejsza ta Brazylia po prostu
Slisz to inna para kaloszy, piłkarze na jego pozycji mają najmniej nagłówków, kiedy grają najlepiej i właśnie tak sobie wyobrażam jego karierę; w Atlancie spełnił oczekiwania i jest doceniany przez kibiców
faktycznie, z takim cv to groziło mu top5 tylko
nie ma się co czarować - on prawdopodobnie był najlepszym piłkarzem ligi przez te trzy sezony, które w niej zagrał i wykręcił kosmiczne liczby dla piłkarza ze swojej pozycji na tym poziomie, ale jednocześnie zdążył się w tym czasie zestarzeć, co w jego przypadku (czyli gościa trochę z poprzedniej epoki piłkarskiej jednak) nie mogło się już skończyć awansem sportowym i zostało tylko zarobić. trochę się dziwię, że nie próbował szukać szczęścia na bliskim wschodzie albo nawet w Turcji, ale może to względy rodzinne zadecydowały i wygodniejsza ta Brazylia po prostu
Slisz to inna para kaloszy, piłkarze na jego pozycji mają najmniej nagłówków, kiedy grają najlepiej i właśnie tak sobie wyobrażam jego karierę; w Atlancie spełnił oczekiwania i jest doceniany przez kibiców
trójkąt bermudzki wola mokotów
nie ma huja na mariole ten wieczur przejdzie do historii polskiej pilki
rozpierdol, 10/10, piekne wrazenia
rozpierdol, 10/10, piekne wrazenia
Było nawet z tym Josue że żonie średnio pasuje Warszawa a on bardzo rodzinny jest i poszedł do kraju gdzie się gada w tym samym języku, ale ludzie zdziwieni że nie do Bundesligi
to znaczy - zanim się tu przeprowadziła, faktycznie tak było, ale po przyjeździe do Warszawy to się zupełnie zmieniło i m.in dlatego w grę nie wchodził żaden inny Polski klub, który nie grałby w Stolicy (a propozycji było kilka, łącznie z Podolskim wiszącym na słuchawie, odkąd stało się jasne, że Josue nie zagra w Legii w tym sezonie; pozdro Dani Pacheco ;'))
trójkąt bermudzki wola mokotów
Tak wyglądają realia polskiego sportu 
- retriakaretrox