Siłownia

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Jeśli trening to:

FBW
114
60%
Split
52
27%
Inny
25
13%

Liczba głosów: 191

Awatar użytkownika
Piters

Re: Siłownia

Post autor: Piters »

no mi też redukcja tak siedzi ze dzisiaj giga kebsik wleciał :lol:

ale plusem siłki jest to, że waże więcej niż w gimnazjum gdzie byłem ulańcem, a całkiem spoko wyglądam, za rok dotne, wierze
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

No i świetnie, tak trzymaj :bowdown:
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

Przeciez kebsik to mieso z warzywami, burger tak samo to gdzie tu cheat? No przeciez nie bede jesc stek z kalafiora na redukcji
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
d3nt

Post autor: d3nt »

Pozdro piters, ja już 3 razy dzisiaj sralem więc pewnie i tak już wydalone a do lipca i tak powinienem dociąć bo może ze 3%-4%bf mi zostały
CAŁE ŻYCIE MAM
SKANDAL PIJĄC HENNESSY PARADIS

Lepiej za miedzą niż pleksą ~Olgierdos
Awatar użytkownika
strobe

Post autor: strobe »

Fleming pisze: 13 maja 2024, 16:15 Tak dokładnie przy wyciskaniu nawet małych cięzarów sam ruch powoduje, że łopatka ucieka. Brakuje mi przez to stabilnośc i bark zaczyna pobolewać lewy, gdzie np przy ohp nie mam tego problemu. Dzisiaj się umówiłem już do fizjo na przyszły czwartek zobaczymy czy gość będzie ogarniał.
Zrobisz jak uważasz, twoje ciało to twoje zdrowie, ja opiszę jakbym do tego podszedł.
Przy bolącym barku na pewno bym odpuścił bench press na jakiś czas (leczenie konfliktu podbarkowego czy innych zapaleń w tamtym obrębie jest czasochłonne i generalnie nieprzyjemne). Możesz poszukać w lekkim skosie albo hantlach pozycji, gdzie ból się nie będzie pojawiał i dalej ćwiczyć - zależy od konkretnego przypadku.
Mówiłeś, że masz jakieś filmy Seby Kota, spoko źródło. Ja od siebie podrzucę: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... rXktIJ19_Y
Na tej playliście znajdziesz pełną wiedzę odnośnie wyciskania, wszystkie elementy ruchu, regresje jakie możesz robić dla poprawy techniki itp. Tam też możesz usłyszeć, że może niekoniecznie bardzo mocna retrakcja jest tym co obecnie poleca się w wyciskaniu ;)
Generalnie taka kolejność: wprowadzasz ćwiczenia pomocnicze -> zaczynasz wyciskać małym ciężarem (żeby nie siedzieć 5h na siłce, to dla tej rehabilitacji robiłbym osobne jednostki na zasadzie: rozgrzewka -> ćw. akcesoryjne -> obciążanie pełnego wzorca stopniowo zwiększając ciężar -> jakiś brzuch czy bieżnia [co by nie przychodzić tylko wyciskać], a inne partie trenował w resztę dni).

Zdrowia!

Powodzenia z fizjo, ja kiedyś trafiłem do chłopa, który na mój opis problemu i co już próbowałem robić powiedział mi, że mam "nie ćwiczyć i smarować voltarenem" :lol:
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

To trafiłeś do chujowego fizjo, polecam fizjoterapeutów sportowych
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
strobe

No trafiłem na chujowego, tego nie neguję
Spoiler
rzecz działa się w Rehasporcie
e: Może dodam, żeby było jasne. Nie odradzam wizyty w fizjo, a wręcz przeciwnie, tylko szczerze życzę żeby trafił ogarniętego od razu.
Awatar użytkownika
d3nt

Post autor: d3nt »

Nie robię na siłowni nigdy wyciskania na płaskiej ale ziomek robił i mówię dawaj zobaczymy ile wyjebje max na jedno powtórzenie, no i skończyło się na 115 ale w lepszy dzień wydaje mi się że 120 by poszło, co i tak nie daje jakiegoś super wyniku do wagi 88kg
CAŁE ŻYCIE MAM
SKANDAL PIJĄC HENNESSY PARADIS

Lepiej za miedzą niż pleksą ~Olgierdos
Awatar użytkownika
checollada

Post autor: checollada »

Ja ostatnio praktycznie żadnych wyciskań nie robię przez pierdoloną rękę co była złamana w styczniu i do dzisiaj nie mogę za bardzo cisnąć ruchów push, bo potem mnie pobolewa. Myślałem, że zdejmą mi gips i będę nówka za miesiąc, a tu jeszcze czuję skutki.

Zostawiłem sobie tylko wyciskanie na skosie hantle lub sztanga jedno ćwiczenie, parę serii, bez wielkiego obciążania i jest ok tak. Wybrałem skos bo coś tam zawsze przód barku pracuje przy okazji, a nie robię żadnych OHP ani nic takiego

Za to polubiłem trening nóg, bo to była taka słaba partia u mnie, że chłop 100kg nogi chudsze niż dupy miał, a słaby ze 60kg przysiad x5 to było wyzwanie. Teraz mam wrażenie, że nogi fajnie reagują, zwłaszcza że wdupiam jak koń ale 70% z czystej michy, więc siły i makroelementy żeby budować są. Dodałem jeszcze dobry bodziec i już nie są takie chude, czuję jakieś mięśnie tam pierwszy raz w życiu chyba, dzisiaj przysiad 100kg x5 siadło, także progres kurwa cieszy mnie niezmiernie i daje motywację żeby dalej tak chodzić. No i na rowerze mocy dużo więcej mam, czuje to na podjazdach szczególnie i to cieszy fest. Polecam wszystkim siłownię jako uzupełnienie innych sportów też
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

postepy na siadach piekne uczucie, od siebie polecam przysiady typu zercher
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
strobe

checollada pisze: 14 maja 2024, 22:09 Ja ostatnio praktycznie żadnych wyciskań nie robię przez pierdoloną rękę co była złamana w styczniu i do dzisiaj nie mogę za bardzo cisnąć ruchów push, bo potem mnie pobolewa. Myślałem, że zdejmą mi gips i będę nówka za miesiąc, a tu jeszcze czuję skutki.

Zostawiłem sobie tylko wyciskanie na skosie hantle lub sztanga jedno ćwiczenie, parę serii, bez wielkiego obciążania i jest ok tak. Wybrałem skos bo coś tam zawsze przód barku pracuje przy okazji, a nie robię żadnych OHP ani nic takiego
kiedy ci zdjęli ten gips byku?
Awatar użytkownika
checollada

Nie pamiętam dokładnie, jakoś tak 10-15 luty chyba
ART pisze: 15 maja 2024, 8:59 postepy na siadach piekne uczucie, od siebie polecam przysiady typu zercher
nie znałem tego ćwiczenia, zobaczę sobie na następnym treningu o co tu chodzi
Awatar użytkownika
strobe

No to długo już.
IMO przydałby ci się dobry fizjo (albo trener ale taki ogarnięty z podejściem rehabilitacyjnym), bo wygląda na to że pewne obszary były za długo nieużywane i tak upraszczając "zastały ci się" struktury, tkanki w obszarze którego nie używałeś i trzeba to teraz ruszyć, przywrócić zdolności ruchowe. Terapia manualna, trochę obciążania gumami, jakiś automasaż piłeczką i powinno ruszyć.

Nie zrozum mnie źle, nie chcę cię nastraszyć albo coś. Samemu też raczej to wzmocnisz w końcu na tyle, że wrócisz do sprawności i boleć przestanie. Z kimś kto wie w jakim kierunku zmierzać będzie po prostu szybciej i bardziej skutecznie, bez błądzenia po omacku i czekania w nieskończoność "aż przestanie boleć".
Awatar użytkownika
checollada

Dzięki za dobre rady, też tak myślałem, ze wypadałoby coś z tym zrobić, ale tak szczerze to nie chce mi się ogarniać żadnego fizjo xd ja mam jakąś zjebana prlowską mentalosc po starych, jeśli chodzi o takie rzeczy, no musi mi ujebac rękę albo nogę i mnie usadzić na piździe na amen żebym w ogóle rozważył pójście do lekarza na przykład. Ogólnie jak miałem powiedzmy 4-5 dni przerwy od siłowni to zapominałem w ogóle, że ta ręka była złamana, elegancko wsystko działało, lepsze zakresy ruchu, luźniej jakoś tak. Jak dojebie dobrze na treningu to czuję to potem na drugi dzień, nie jakoś bardzo żeby mnie to odrzucało od kolejnych treningów, ale właśnie taki dyskomfort jakby braku pełnej funkcjonalności stawu, zastanie. Ogólnie ziomka mam co pracuje w zawodzie fizjo i powiedział mi rzeczy podobne jak ty ale też, że na upartego jakbym se odpuścił i tej ręki nie obciążał w ogóle, to powinno samo się zregenerować i wrócić do normalności za jakiś czas. Jestem obecnie w sytuacji gdzie łatwiej mi wybrać ból fizyczny, niż egzystencjalny, trening siłowy to część pewnej rutyny i higieny życia, która pozwala mi się nie wyjebac na mordę i jakoś funkcjonować w tym pędzie, więc chuj poczekam jeszcze chwilę może kiedys bedzie dobrze, albo chociaż będę czuł się na tyle pewny siebie żeby odstawić endorfiny z treningu siłowego i nie martwić sie o skutki
Awatar użytkownika
MalkoNTENT

Post autor: MalkoNTENT »

Ja po złamaniu kości w dłoni jak wróciłem po kilku miesiącach na siłkę na płaskiej nie mogłem utrzymać 40kg taki ból czułem. Ale z tygodnia na tydzień zauważałem różnicę, praktycznie co tydzień mogłem dokładać 10kg, żeby móc trenować bez bólu. Jestem już rok po, najgorsze ćwiczenia z hantlami. Np robiąc hantlami 17,5kg biceps czuję dość duży ból w stawie( kość się w niego wbiła) i jak mam gorszy dzień nie dam rady, muszę zejść do 15.
Malkontent to moje drugie imię odkąd dorosłem
Awatar użytkownika
strobe

@checollada sęk w tym, że te rzeczy o których piszę nie muszą spowodować żadnego "bólu egzystencjonalnego" (bardzo dobrze rozumiem tę część o "nie wyjebaniu sie na morde", trust me), ćwiczenia z fizjo można robić obok siłowni i nie robić przerwy w standardowym treningu. Cokolwiek nie zrobisz, zdrowia życzę.
SIŁA!
Awatar użytkownika
checollada

Cytrulina bezsmakowa jest obrzydliwa i kwaśna, mieszana w wodzie czy wsypywana bezpośrednio do ryjca nie smakuje mi tak samo, aż musiałem dokupić owocową kreatynę żeby mieszać to w szklance i w sumie to nieźle wchodzi taki słodko-kwaśny napój wtedy

nie mam problemów z bezsmakową kreatyną czy białkiem
Awatar użytkownika
demon

Post autor: demon »

Tak właściwie to nie jest bezsmakowa, tylko o smaku naturalnym, czyli właśnie takim kwaśnym.
Awatar użytkownika
checollada

to prawda, złego słowa użyłem, przepraszam
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

props dla tej kwasnosci, jak mam ochote na cos kwasnego to sobie do zimnej wody daje cytruline bezsmakowa i witamine c i np wegle i na trening mozna z takim napojem isc
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
ODPOWIEDZ