[beef] Eripe - Bedoes

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Finesta

Re: [beef] Eripe - Bedoes

Post autor: Finesta »

Master pisze: 02 wrz 2025, 12:05
tomeczek2301 pisze: 02 wrz 2025, 9:48 odswiezylem sobie wywiad ripa sprzed kilku dobrych lat, gdzie stwierdzil ze Tede jest slabym technicznie raperem a B.R.O dobrym :lol: :lol: :lol:
Ty chyba się śmiejesz tylko dlatego, że nie znasz definicji technicznego rapera.
Technicznie rapować to perfekcyjne opanowanie i stosowanie wszystkich elementów wykonawczych w rapie, takich jak flow (płynność, rytm, i melodia frazy rapowanej), dykcja, intonacja, barwa głosu, oddech, oraz umiejętność dopasowania swojego wykonania do podkładu muzycznego. Chodzi o świadome kształtowanie swojego głosu i sposobu recytacji, by osiągnąć mistrzowskie, czyste i wyraziste wykonanie rymowanego tekstu na tle beat'u.
Tede to muszę słuchać z rapgeniusem, bo tak niewyraźna jest ta nawijka. W ogóle tede to dla mnie definicja kiepskiego rapera. Gość nie umie ani rymować ani nawijać.
W porównaniu do niego BRO jest półbogiem technicznym
płynność, rytm, i melodia frazy rapowanej oraz umiejętność dopasowania swojego wykonania do podkładu muzycznego

tego właśnie brakuje w numerze wyżej, po połowie numeru już miałem dość tego tryhadrowania z "popisywaniem się" flow
może nie rozumiem rapu, ale już wole wieprza gadającego po raz nty o o głupotach, ale przynajmniej z luzem i baunsem w nawijaniu
WladcaSlimakow

Post autor: WladcaSlimakow »

"Ty serio padłeś na strzała i o tym nagrałeś diss?"
XD
mój ulubiony wers z tego beefu
Hehe

Post autor: Hehe »

ogólnie przesłuchałem sobie ostatnio te wszystkie dissy i te dissy eripe są takie bezpłciowe, że nie wiem czy kiedykolwiek tak został wpierdolony jak on przez bedoesa pomijając jakichś nołnejmów
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

Post autor: chuj »

małe pe przez PIHa
złap książkę, złap reset

free smly
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

Tomb przez Ensona
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

Tede przez Mesa
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
oKulTywowany

Post autor: oKulTywowany »

Omen przez Kule
This page is no longer available.
Awatar użytkownika
Sivestro

Post autor: Sivestro »

Hehe pisze: 10 wrz 2025, 21:53 ogólnie przesłuchałem sobie ostatnio te wszystkie dissy i te dissy eripe są takie bezpłciowe, że nie wiem czy kiedykolwiek tak został wpierdolony jak on przez bedoesa pomijając jakichś nołnejmów
Overhate. Dissy Eripe może nie są spektakularne, ale obiektywnie mają sporo soczystych i mocnych punchy, serio. Obczaj sobie na geniusie.

Chyba że mówisz że muzycznie są bezpłciowe, no to twoja opinia.
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

normalnie obczaj sobie muzyke w wersji tekstowej
wtedy wylapiesz wiecej panczy
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
WesolyJozek

Post autor: WesolyJozek »

No jak ktoś jest debilem to nic innego nie zostaje niż przeczytać adnotacje
dogbert pisze: 06 lut 2026, 20:48 Kultura żydowska, dagestańska, czeczeńska i polsko-prawilno-uliczna, jako ostoja klasycystycznego homo-erotyzmu - analiza dzieł wybranych.
Awatar użytkownika
Sivestro

ART pisze: 11 wrz 2025, 1:13 normalnie obczaj sobie muzyke w wersji tekstowej
wtedy wylapiesz wiecej panczy
Skoro ich nie skumał i pisze takie głupoty to chce pomóc koledze
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

to be fair, you have to have a very high IQ to understand eripe
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
d3luge1

Post autor: d3luge1 »

niemożliwe że nie podobaja ci sie pancze Eripe, obczaj je na rapgeniusie bo nie wyłapałeś kontekstu są różne pancze zobacz na rapgeniusie

Bedoes jest lepszy w demagogie a Eripe stoi z tyłu i może klaskać.
Eripe pewnie procentowo mniej pierdolił w swoich tekstach ale to nie ma znaczenia bo to nie konkurs recytatorski.

Mi się ten beef bardzo podobał hiphopowo ale to nie zmienia faktu że to jest bitwa na szczycie dwóch ciumcioków.
Jeden bije drugiego za wersy o gangu sprzed 9 lat a sam nawija że się przecież nie znali. To takie emocje nim targały że bijesz typa po 9 latach a potem nawijasz komuś żeby poszedł do terapeuty? Nawiązywanie do gardzę samobójcami które ma ponad 10 lat? To komu tu się czasoprzestrzeń zagięła?
Na podstawie prawdy gdzieś po środku z tych dissów, to sobie wyobrażam że ta sytuacja faktycznie tak wyglądała że Bedoes podbił do Eripe i się go pyta czemu nazwałeś nas konfidentami a ten mu zaczął coś osrany gadać że to tylko teksty. Jedyne co w sumie mogłoby bronić Eripe w tej sytuacji że faktycznie podbili w trójkę.
Bedoes jak go znokautował to mu się faktycznie aż głupio zrobiło i zaczął sobie projektować że ten tekst o gangu go bardziej straumatyzowal niż było w rzeczywistości i zaczął temu biednemu Eripe nawijać jakiś makaron na uszy.
Później Seba zamiast powiedzieć że musi spadać bo zostawił żelazko na gazie to stoi jak ciumciok i słucha Borysa jak znajomego z liceum który próbuje mu wcisnąć zajebisty biznes w kształcie trójkąta i jedyne o czym myśli to że mógł fajkę spalić na balkonie.
Sprzedał mu rękę na zgodę jak dobry akwizytor a potem Eripe nie wiedział co ze sobą zrobić to poszedł nagrywać diss.

Branie na litość - jeden się chwali że ma fajnego psa a drugi że mu przykro że go Rysiu nie lubi.

Alkoholizm vs zaburzenia odżywiania - obaj się nadają na terapie ale chętnie wysyła jeden drugiego.

Flex, że ma 18 sztuk broni ale jak kogoś postrzeli to będzie się znowu tłumaczył, że go poniosło.

Mam w ciebie wyjebane ale nagrywam 3 dissy.

Przemowy.

Najwięcej Eripe w tym beefie to dało to, że dostał jakieś względne poparcie ze sceny (bit do 3 dissu, usunięcie 2 dissu Bedoesa).

Gdyby to był ktoś inny niż Bedoes to bym powiedział, że rozniósł go jak gnój po polu ale biorąc pod uwagę jaki jest Bedi to mam wątpliwości. Na pewno lepiej się zaprezentował.
kark to nie debil, mówił mi tak laik
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

beef powinien się zakończyć tym nokautem, a nawet jeśli nie to po wersach ty serio dostałeś w pysk i nagrałeś o tym diss?
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Awatar użytkownika
Sivestro

Aha czyli nie można wytknąć nikomu chujowości lub bycia śmieciem i zdissowac jeśli gruby go powalił wcześniej?

Ludzie się kurwa dissowali z wszystkich możliwych powodów, od nieporozumień, bo jakieś bitki i szarpaniny, po zaczepne wersy kurwa, dlaczego niby listwa ma wykluczyć możliwość napisania dissu?
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

no bo zobacz jak takiemu Aviemu przyjechali pod dom to grzecznie ogon kurwa miedzynogi, skasowal, przeprosil i sie pogodzil - a tu zaczyna sie od wjazdu i wyjasnienia i ktos nagrywa bitewny kawalek o tym, ze go ustawiono do pionu XD
Obrazek
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

a co było przed? o co chodzi? :lol:
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

O nic, bekę sobie robił grubas dopasowując się do udawanego humoru jaki te małolaty chcą robić podpierdalając patenty z USA.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
bronek

Post autor: bronek »

hahaha jaki crossover z chlopakiem fagaty w ogole :lol:
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
ODPOWIEDZ