Premier League - liga angielska
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
Re: Premier League - liga angielska
To nie jest skrzydło tylko jeśli już tak to charakteryzować to wahadło. A tak naprawdę to jest to boczny środkowy pomocnik a czasami ofensywny ustawiany za napastnikiem.
I know you think Obi-Wan gettin' tired now
Don't jump, Anakin, I got the higher ground
Don't jump, Anakin, I got the higher ground
- ebismolarek
W zeszłym sezonie grywał jako lewy wahadłowy, w tym to nie wiem bo mało Brighton oglądałem, ale u Pottera to wszystko jest dosyć elastyczne
Z początku grywał na wahadle, dopiero w późniejszym czasie był przesunięty na pomoc (lśp), przynajmniej tak kojarzę z tego co oglądałem.
E: w sumie napisałem to co ekoledzy powyżej.
E: w sumie napisałem to co ekoledzy powyżej.
Abstrahując od Tottenhamu będącego w świetnej formie to dużo słów krytyki spada na Gerrarda, co sądzicie o jego wejściu w AV? Bilans 8-2-10 dupy nie urywa, teraz mają czwartą porażkę z rzędu i tak jak była beczka z Lampsa tak Steven też wcale nie wygląda na gościa, który np dziś poradziłby sobie jako następca Kloppa.
Prognozy na Mundial - 01.06.2026 r.
Imo Gerrard>Lampard. Wczoraj AV mialo swietna 1 polowe i chyba tylko jakis cud sprawil, ze Spurs zakonczyli ja bez straty bramki. Tam spokojnie Villa powinna wrzucic ze 3 bramki.
Tyle bylo smiechu, ze Bentancur i Kulusevski to odrzuty z Juve, a to jak odmienili Tottenham, to czapki z glow. Benta w srodku pan profesor, Dejan brakujace ogniwo w tercecie z Sonem i Kanem. Staty po przyjsciu Kulusevskiego do PL:

Tyle bylo smiechu, ze Bentancur i Kulusevski to odrzuty z Juve, a to jak odmienili Tottenham, to czapki z glow. Benta w srodku pan profesor, Dejan brakujace ogniwo w tercecie z Sonem i Kanem. Staty po przyjsciu Kulusevskiego do PL:
Spoiler

Ręka Conte, ciekawe gdzie by był Tottenham gdyby włoch ich prowadził od początku sezonu. Manchester musi sobie pluć w brodę, że go nie zakontraktowali po wywaleniu OGS.
Arsenal ma najgorszy terminarz ze wszystkich drużyn walczących o TOP4.
Arsenal ma najgorszy terminarz ze wszystkich drużyn walczących o TOP4.
"...jest eśmy małymi cząstkami wielkich rzeczy..."

pieseczek dla ślizgawkera

United to taki kurwidoł że za chwilę i tak by odchodził skłócony ze wszystkimi
Niech już wjeżdża Ten Hag, wypierdolić Pogbusia McGyvera i resztę szrotu, i można od nowa rozpalać nadzieję
eh ile to już lat i co rok to samo
Sean Dyche zwolniony z Burnley po 10 latach pracy, dla mnie szok. Teraz to już na pewno spadną i bardzo dobrze.
Dobrze, piekny Frank sie utrzyma
Konsorcjum prowadzone przez rodzinę Rickettsów poinformowało w oficjalnym komunikacie, że nie będzie już starało się o przejęcie Chelsea z rąk Romana Abramowicza. Właściciela Chicago Cubs i ich partnerzy nie zdecydowali się na przedstawienie ostatecznej oferty za londyński klub.
Wycofanie się rodziny Rickettsów z walki o przejęcie Chelsea sprawia, że pozostały trzy podmioty zainteresowane przejęciem londyńskiego klubu. Są to: współwłaściciel LA Dodgers Todd Boehly, Sir Martin Broughton oraz współwłaściciel Boston Celtics Steve Pagliuca. Wspomniane podmioty złożyły już ostateczne oferty dla Chelsea.
troche w szoku, tylko on mogl ogarnac ten pierdolik
"...jest eśmy małymi cząstkami wielkich rzeczy..."

pieseczek dla ślizgawkera

albo już się pogodzili ze spadkiem i zaczynaja budować nowy projekt albo liczą, ze ktoś kto teraz wbije magicznie zapewni utrzymanie, w jednym i w drugim wypadku trochę dziwna decyzja kurcze
Fulham znów wraca, ciekawe czy na dłużej niż rok czy klasycznie zamienia się z Norwich a za rok w drugą stronę. No ale 40 goli Mitrovica w 40 meczach robi wrażenie. Plus ten młody Carvalho co chyba do Liverpoolu pójdzie natomiast z Szachara wbija Solomon.
Z drugiego pewnie Bournemouth więc fajnie jakby z baraży chociaż ktoś 'świeży' wszedł np. Nottingham albo może jeszcze Blackburn.
A Ragnick mówi że do United będzie 6-7 a może i 10 transferów latem
Z drugiego pewnie Bournemouth więc fajnie jakby z baraży chociaż ktoś 'świeży' wszedł np. Nottingham albo może jeszcze Blackburn.
A Ragnick mówi że do United będzie 6-7 a może i 10 transferów latem
- ebismolarek
Kurwa najgorszy scenariusz to gdyby jeszcze Sheffield United weszło z baraży 
Dawać te Nottingham albo Luton np
Dawać te Nottingham albo Luton np
no naczytałem się opinii, ze to zupełnie inne Fulham i tym razem nie ma co się spodziewać ich szybkiego powrotu do czeluści championship, ale wyjebane mam na nie, bo fulham nie lubie
zdecydowanie +1, w obu przypadkach kozackie historie: w Nottingham niesamowita robota Steve'a Coopera, który ich wyjął ze strefy spadkowej do barażowej, a Luton to Luton (no i Nathan Jones zasłużył na laury)
Ten Hag już oficjalnie.
A pomoc jednemu z potencjalnych inwestorów w Chelsea proponują Lewis tfu Hamilton i Serena Williams
A pomoc jednemu z potencjalnych inwestorów w Chelsea proponują Lewis tfu Hamilton i Serena Williams
Będzie rewolucja kadrowa?
- scam_sakawa
Nie lubię Manchesteru United, ale składam szczere gratulacje - wyciągnęli bardzo fajnego szkoleniowca.
Rewolucja kadrowa musi nastąpić - poza Bruno, DDG i CR7 nie ma tam piłkarza, który umiałby utrzymać wysoką i równą formę przez 3 spotkania pod rząd. Obrona do wyjebania (Magłajer wieczny mem, Varane rozjebany albo nie daje oczekiwanej od niego jakości), w pomocy Pogba, który myślami od 3 lat jest daleko od Anglii. Generalnie - wietrzenie szatni musi być bardzo konkretne, a i tak nie dawałbym wielkich szans w ciągu 2 najbliższych okienek na spektakularne efekty - raczej widziałbym długotrwały proces i kilka lat zaufania do jednego menadżera.
Rewolucja kadrowa musi nastąpić - poza Bruno, DDG i CR7 nie ma tam piłkarza, który umiałby utrzymać wysoką i równą formę przez 3 spotkania pod rząd. Obrona do wyjebania (Magłajer wieczny mem, Varane rozjebany albo nie daje oczekiwanej od niego jakości), w pomocy Pogba, który myślami od 3 lat jest daleko od Anglii. Generalnie - wietrzenie szatni musi być bardzo konkretne, a i tak nie dawałbym wielkich szans w ciągu 2 najbliższych okienek na spektakularne efekty - raczej widziałbym długotrwały proces i kilka lat zaufania do jednego menadżera.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.