Nie rozumiem dzisiejszych rapów #boomer
Re: Nie rozumiem dzisiejszych rapów #boomer
a moja zna, a na ślizg nie wchodziła i co? twoja teoria legła w gruzach @ksiazenieporzadek
Mój tata również zna smarka pozdro dla niego
Ale woli peje
Ale woli peje
-
ksiazenieporzadek
Dobrze sie czujesz? Smarki jako totalny gośc z podziemia był zapraszany i pojawiał się na płytach takich raperów jak Eldo, Łona, Pih. W tamtych latach topka raperów, zresztą Łona pozostał na tym miejscu do dziś, a on akurat zaprasza bardzo rzadko do siebie
Ostatnio zmieniony 05 maja 2021, 18:22 przez ether, łącznie zmieniany 1 raz.
co ty gadasz ziomek. tylko ślizg* go zna
*ślizg- osoba, która aktywnie uczestniczy na forum, ale nie tylko. Jak raz wejdzie i zobaczy stronke to też.
*ślizg- osoba, która aktywnie uczestniczy na forum, ale nie tylko. Jak raz wejdzie i zobaczy stronke to też.
-
ksiazenieporzadek
to nie mój post jbc, ale zgadzam się z nim
no i co z tego, że był zapraszany skoro wśród słuchaczy rapu poza wczutymi hiphopowcami ślizgerami nikt go nie zna
macie mema na rozluźnienie o was

no i co z tego, że był zapraszany skoro wśród słuchaczy rapu poza wczutymi hiphopowcami ślizgerami nikt go nie zna
macie mema na rozluźnienie o was

-
MalinowyJogurt
Kurde chłopie, przecież właśnie @ogkush o to chodziło, że jak ktoś nie siedzi w rapie to go nie zna, a ty wyskakujesz z raperami XD logiczne, że jak chłopy robili wtedy rap to się orientowali w temacie i jak dla ślizgerów Smark był głosem podziemia to ci raperzy go zauważali, ale tak jak już wcześniej wyjaśnił SWN kto się miał zajarać to się wtedy zajarał a teraz małolaci mają Smarka w poważaniu. Mówię, ja sam sobię czasami puszczę Brudne i Smarka, bo ja po prostu lubię taki rap, tak samo puszczę sobię płytę Tymi/Roka - Linia Obrony (2011) ze szczecińskiego podziemia, bo lubię czasami odpalić taki szczeniacki rap z fajnymi tekstami, z którymi się utożsamiam, ale już dawno nauczyłem się, że koleżków co teraz słuchają Problem, Pezet, Quebo nigdy tym nie zajaram.
@oyche no pięknie to wyszło XD chociaz z tym co SWN zacytował to się zgadzam, reszta do wyjebania
Ostatnio zmieniony 05 maja 2021, 18:29 przez MalinowyJogurt, łącznie zmieniany 2 razy.
haha, jakie zwroty akcji, swn podbija malinowego, w międzyczasie malinowy usuwa swojego posta bo pierdoli głupoty
po prostu smarki jest klasykiem wśród koneserów i hiphopowych głów (#1 w plebiscycie na album wszech czasów na najbardziej opiniotwórczym forum w sieci), a nie wśród randomów co słuchają radia eska, tak jak browar pinta jest klasykiem dla prawdziwych smakoszy, ale ogólni ludzie wolą harnasia. fan wacatoja (?) nigdy nie zajara się smarkim tak jak kiper tatry nie zajara się atakiem chmielu, bo kurwa co takie gorzkie mi dałeś synek halyna polej no taterkę no i tyle o
po prostu smarki jest klasykiem wśród koneserów i hiphopowych głów (#1 w plebiscycie na album wszech czasów na najbardziej opiniotwórczym forum w sieci), a nie wśród randomów co słuchają radia eska, tak jak browar pinta jest klasykiem dla prawdziwych smakoszy, ale ogólni ludzie wolą harnasia. fan wacatoja (?) nigdy nie zajara się smarkim tak jak kiper tatry nie zajara się atakiem chmielu, bo kurwa co takie gorzkie mi dałeś synek halyna polej no taterkę no i tyle o
- oKulTywowany
Dobra chłopaki pocałujcie się i pogódźcie
This page is no longer available.
Bo to chuj a nie sluchacze rapu. Widocznie zadajesz sie z debilami to pozniej tak to widzisz. Czy to, że ci sami ludzie nie wiedzą kto to (strzelam) Scott Storch to znaczy, że w ogole nie zaistnial? To w twoim rozumieniu popularnosc jest najwyzszą wartością. W moim popularnosc oznacza, że najpewniej gdzieś musiał zostać popełniony błąd.ksiazenieporzadek pisze: ↑05 maja 2021, 18:25 no i co z tego, że był zapraszany skoro wśród słuchaczy rapu poza wczutymi hiphopowcami ślizgerami nikt go nie zna
Dodano po 2 minutach 36 sekundach:
ŻE JAK KTOS SIEDZI W RAPIE TO GO NIE ZNA... A TY WYSKAKUJESZ Z RAPERAMIMalinowyJogurt pisze: ↑05 maja 2021, 18:27 Kurde chłopie, przecież właśnie @ogkush o to chodziło, że jak ktoś nie siedzi w rapie to go nie zna, a ty wyskakujesz z raperami XD
hmm, jakby to wytlumaczyć..
to znaczy to sie da wytłumaczyć tylko w jeden sposob, otóż według Ciebie przeciętny słuchacz rapu jest tak głupi, że nawet nie wie czego słucha - i tu może zgoda. No bo jak inaczej wytłumaczyć fakt, że slucha sobie Eldo, Piha, Łony, gdzie leci Smarki, a potem piszesz, że oni mieliby go kompletnie nie kojarzyć.
To jest oczywiste, tak samo jak fakt, że nie tylko ludzie ze śłizgu go słuchają/ali.oyche pisze: ↑05 maja 2021, 18:28 po prostu smarki jest klasykiem wśród koneserów i hiphopowych głów (#1 w plebiscycie na album wszech czasów na najbardziej opiniotwórczym forum w sieci), a nie wśród randomów co słuchają radia eska, tak jak browar pinta jest klasykiem dla prawdziwych smakoszy, ale ogólni ludzie wolą harnasia.
Ja nie potrzebuje memów na rozluźnienie. W ogóle rozluźnienia nie potrzebuje. Czuje się dobrze, ale dzięki za troskę.
-
ksiazenieporzadek
zapomniałem przecież, że aby słuchać rapu trzeba mieć legitymację hiphopowca, znajomośc dyskografii eldoki w jednym paluszku oraz z kim epkę nagrał ostr w 2001
całość się ciągle odnosi do tego, że smarki smarka znało wąskie grono osób a ty wyskakujesz z chuj wie czym, nastepnym razem użyj funkcji
a potem pisz posty
całość się ciągle odnosi do tego, że smarki smarka znało wąskie grono osób a ty wyskakujesz z chuj wie czym, nastepnym razem użyj funkcji
hahaha a ten dalej twardoksiazenieporzadek pisze: ↑05 maja 2021, 18:25no i co z tego, że był zapraszany skoro wśród słuchaczy rapu poza wczutymi hiphopowcami ślizgerami nikt go nie zna
-
MalinowyJogurt
Gdzie ja napisałem, że mieliby kompletnie go nie kojarzyć? OG napisał, że jak ktoś NIE siedzi mocno w rapie to go nie zna i ja to podbijam. Bo raperzy typu Pih czy Łona byli wtedy popularni tak, że słuchał ich przeciętny słuchacz rapu, który nie przejmował się featuringami, więc zwrotka Smarka przeleciała, mogli stwierdzić o fajne, albo o chujowe, ale nawet nie przykładali pewnie uwagi do tej ksywy. Ja nigdzie nie zabieram zasług Smarkiego, bo to legenda podziemia, ale jak najbardziej jestem w stanie uwierzyć, że przeciętny słuchacz rapu może Smarkiego kojarzyć jedynie z ksywy i dwóch kawałków, w których stwierdził, że no fajne, ale nie chce mi się tego słuchać.
Ostatnio zmieniony 05 maja 2021, 18:39 przez MalinowyJogurt, łącznie zmieniany 1 raz.
no tak jest

dlatego smarkey legenda jak gelenda

dlatego smarkey legenda jak gelenda
Pamiętaj, że mówimy o tamtych czasach. Wtedy to było na topie i tego sie słuchało i tam pojawiał się Smark. To, że dzisiaj ktoś go może nie pamiętać, to się nie dziwie - gość nic nie nawija od lat, więc niby skąd mieliby go znać, skoro dawno się nie wyświetlił? Może słyszeli kiedyś nazwę, cokolwiek, ale raczej nie uważam, że każdy kto zaczyna słuchać rapu odsłuchuje stare rzeczy - raczej w to nie wierze i szczerze mowiac, nie wymagam.ksiazenieporzadek pisze: ↑05 maja 2021, 18:33 zapomniałem przecież, że aby słuchać rapu trzeba mieć legitymację hiphopowca, znajomośc dyskografii eldoki w jednym paluszku oraz z kim epkę nagrał ostr w 2001
-
ksiazenieporzadek
Ok, widocznie inaczej to zrozumialem. Myslalem, że bardziej w stylu - Smark znany tylko w kręgu swoich fanow i na slizgu. A jednak to, że pojawial sie na tak duzych wydawnictwach to najlepszy argument. A te plyty dolatywały daleko, więc raczej unikałbym stwierdzeń, że Smarki to cos totalnie niszowego etc. Jak wyszedł ten numer, co Quebo niego pożyczył, to liczby pokazały, że zainteresowanie jest i to kurwa duze.MalinowyJogurt pisze: ↑05 maja 2021, 18:37 Gdzie ja napisałem, że mieliby kompletnie go nie kojarzyć? OG napisał, że jak ktoś NIE siedzi mocno w rapie to go nie zna i ja to podbijam.
Dodano po 1 minucie 51 sekundach:
Teraz mają prawo go nie znać, bo to naturalne. Jeszcze rok temu nie znali też Eisa. I co? Eis też był jakąś kompletną niszą, czymś dla tylko wczutego grona? No dziwne to okreslenie.
-
ksiazenieporzadek
takie zainteresowanie, że na yt jest 3 od końca pod względem wyświetleń z tej płyty, przecież ten kawałek ludziom przeleciał tylko dlatego że słuchali płyty quebonafide i tyle