Nie rozumiem dzisiejszych rapów #boomer

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

sven22

Re: Nie rozumiem dzisiejszych rapów #boomer

Post autor: sven22 »

a moja zna, a na ślizg nie wchodziła i co? twoja teoria legła w gruzach @ksiazenieporzadek
Awatar użytkownika
Jiigsi
good kid

Post autor: Jiigsi »

Mój tata również zna smarka pozdro dla niego

Ale woli peje
last.fm

She gon' make me feel nice, jiggy jiggy on deck
I got bare gyal 'round, jiggy jiggy on deck
ksiazenieporzadek

Post autor: ksiazenieporzadek »

sven22 pisze: 05 maja 2021, 18:17 a moja zna, a na ślizg nie wchodziła i co? twoja teoria legła w gruzach @ksiazenieporzadek
Exceptio probat regulam
ether

Post autor: ether »

ogkush pisze: 05 maja 2021, 17:51 turbo legenda dla osob ze slizgu, bo nikt z osob nie siedzacych mocno w rapie lub niemajacych konta na slizgu go nie zna
Dobrze sie czujesz? Smarki jako totalny gośc z podziemia był zapraszany i pojawiał się na płytach takich raperów jak Eldo, Łona, Pih. W tamtych latach topka raperów, zresztą Łona pozostał na tym miejscu do dziś, a on akurat zaprasza bardzo rzadko do siebie
Ostatnio zmieniony 05 maja 2021, 18:22 przez ether, łącznie zmieniany 1 raz.
sven22

co ty gadasz ziomek. tylko ślizg* go zna

*ślizg- osoba, która aktywnie uczestniczy na forum, ale nie tylko. Jak raz wejdzie i zobaczy stronke to też.
ksiazenieporzadek

to nie mój post jbc, ale zgadzam się z nim

no i co z tego, że był zapraszany skoro wśród słuchaczy rapu poza wczutymi hiphopowcami ślizgerami nikt go nie zna

macie mema na rozluźnienie o was

Obrazek
MalinowyJogurt

Post autor: MalinowyJogurt »

ether pisze: 05 maja 2021, 18:21
ogkush pisze: 05 maja 2021, 17:51 turbo legenda dla osob ze slizgu, bo nikt z osob nie siedzacych mocno w rapie lub niemajacych konta na slizgu go nie zna
Dobrze sie czujesz? Smarki jako totalny gośc z podziemia był zapraszany i pojawiał się na płytach takich raperów jak Eldo, Łona, Pih. W tamtych latach topka raperów, zresztą Łona pozostał na tym miejscu do dziś, a on akurat zaprasza bardzo rzadko do siebie
Kurde chłopie, przecież właśnie @ogkush o to chodziło, że jak ktoś nie siedzi w rapie to go nie zna, a ty wyskakujesz z raperami XD logiczne, że jak chłopy robili wtedy rap to się orientowali w temacie i jak dla ślizgerów Smark był głosem podziemia to ci raperzy go zauważali, ale tak jak już wcześniej wyjaśnił SWN kto się miał zajarać to się wtedy zajarał a teraz małolaci mają Smarka w poważaniu. Mówię, ja sam sobię czasami puszczę Brudne i Smarka, bo ja po prostu lubię taki rap, tak samo puszczę sobię płytę Tymi/Roka - Linia Obrony (2011) ze szczecińskiego podziemia, bo lubię czasami odpalić taki szczeniacki rap z fajnymi tekstami, z którymi się utożsamiam, ale już dawno nauczyłem się, że koleżków co teraz słuchają Problem, Pezet, Quebo nigdy tym nie zajaram.

@oyche no pięknie to wyszło XD chociaz z tym co SWN zacytował to się zgadzam, reszta do wyjebania
Ostatnio zmieniony 05 maja 2021, 18:29 przez MalinowyJogurt, łącznie zmieniany 2 razy.
oyche

Post autor: oyche »

haha, jakie zwroty akcji, swn podbija malinowego, w międzyczasie malinowy usuwa swojego posta bo pierdoli głupoty :lol:

po prostu smarki jest klasykiem wśród koneserów i hiphopowych głów (#1 w plebiscycie na album wszech czasów na najbardziej opiniotwórczym forum w sieci), a nie wśród randomów co słuchają radia eska, tak jak browar pinta jest klasykiem dla prawdziwych smakoszy, ale ogólni ludzie wolą harnasia. fan wacatoja (?) nigdy nie zajara się smarkim tak jak kiper tatry nie zajara się atakiem chmielu, bo kurwa co takie gorzkie mi dałeś synek halyna polej no taterkę no i tyle o
Awatar użytkownika
oKulTywowany

Post autor: oKulTywowany »

Dobra chłopaki pocałujcie się i pogódźcie
This page is no longer available.
ether

ksiazenieporzadek pisze: 05 maja 2021, 18:25 no i co z tego, że był zapraszany skoro wśród słuchaczy rapu poza wczutymi hiphopowcami ślizgerami nikt go nie zna
Bo to chuj a nie sluchacze rapu. Widocznie zadajesz sie z debilami to pozniej tak to widzisz. Czy to, że ci sami ludzie nie wiedzą kto to (strzelam) Scott Storch to znaczy, że w ogole nie zaistnial? To w twoim rozumieniu popularnosc jest najwyzszą wartością. W moim popularnosc oznacza, że najpewniej gdzieś musiał zostać popełniony błąd.

Dodano po 2 minutach 36 sekundach:
MalinowyJogurt pisze: 05 maja 2021, 18:27 Kurde chłopie, przecież właśnie @ogkush o to chodziło, że jak ktoś nie siedzi w rapie to go nie zna, a ty wyskakujesz z raperami XD
ŻE JAK KTOS SIEDZI W RAPIE TO GO NIE ZNA... A TY WYSKAKUJESZ Z RAPERAMI
hmm, jakby to wytlumaczyć..
to znaczy to sie da wytłumaczyć tylko w jeden sposob, otóż według Ciebie przeciętny słuchacz rapu jest tak głupi, że nawet nie wie czego słucha - i tu może zgoda. No bo jak inaczej wytłumaczyć fakt, że slucha sobie Eldo, Piha, Łony, gdzie leci Smarki, a potem piszesz, że oni mieliby go kompletnie nie kojarzyć.
sven22

oyche pisze: 05 maja 2021, 18:28 po prostu smarki jest klasykiem wśród koneserów i hiphopowych głów (#1 w plebiscycie na album wszech czasów na najbardziej opiniotwórczym forum w sieci), a nie wśród randomów co słuchają radia eska, tak jak browar pinta jest klasykiem dla prawdziwych smakoszy, ale ogólni ludzie wolą harnasia.
To jest oczywiste, tak samo jak fakt, że nie tylko ludzie ze śłizgu go słuchają/ali.
ksiazenieporzadek pisze: 05 maja 2021, 18:25 macie mema na rozluźnienie o was
Ja nie potrzebuje memów na rozluźnienie. W ogóle rozluźnienia nie potrzebuje. Czuje się dobrze, ale dzięki za troskę.
ksiazenieporzadek

zapomniałem przecież, że aby słuchać rapu trzeba mieć legitymację hiphopowca, znajomośc dyskografii eldoki w jednym paluszku oraz z kim epkę nagrał ostr w 2001

całość się ciągle odnosi do tego, że smarki smarka znało wąskie grono osób a ty wyskakujesz z chuj wie czym, nastepnym razem użyj funkcji :search: a potem pisz posty
Awatar użytkownika
clockers

Post autor: clockers »

ksiazenieporzadek pisze: 05 maja 2021, 18:25no i co z tego, że był zapraszany skoro wśród słuchaczy rapu poza wczutymi hiphopowcami ślizgerami nikt go nie zna
hahaha a ten dalej twardo
MalinowyJogurt

Post autor: MalinowyJogurt »

ether pisze: 05 maja 2021, 18:32 No bo jak inaczej wytłumaczyć fakt, że slucha sobie Eldo, Piha, Łony, gdzie leci Smarki, a potem piszesz, że oni mieliby go kompletnie nie kojarzyć.
Gdzie ja napisałem, że mieliby kompletnie go nie kojarzyć? OG napisał, że jak ktoś NIE siedzi mocno w rapie to go nie zna i ja to podbijam. Bo raperzy typu Pih czy Łona byli wtedy popularni tak, że słuchał ich przeciętny słuchacz rapu, który nie przejmował się featuringami, więc zwrotka Smarka przeleciała, mogli stwierdzić o fajne, albo o chujowe, ale nawet nie przykładali pewnie uwagi do tej ksywy. Ja nigdzie nie zabieram zasług Smarkiego, bo to legenda podziemia, ale jak najbardziej jestem w stanie uwierzyć, że przeciętny słuchacz rapu może Smarkiego kojarzyć jedynie z ksywy i dwóch kawałków, w których stwierdził, że no fajne, ale nie chce mi się tego słuchać.
Ostatnio zmieniony 05 maja 2021, 18:39 przez MalinowyJogurt, łącznie zmieniany 1 raz.
oyche

Post autor: oyche »

no tak jest

Obrazek

dlatego smarkey legenda jak gelenda
ether

ksiazenieporzadek pisze: 05 maja 2021, 18:33 zapomniałem przecież, że aby słuchać rapu trzeba mieć legitymację hiphopowca, znajomośc dyskografii eldoki w jednym paluszku oraz z kim epkę nagrał ostr w 2001
Pamiętaj, że mówimy o tamtych czasach. Wtedy to było na topie i tego sie słuchało i tam pojawiał się Smark. To, że dzisiaj ktoś go może nie pamiętać, to się nie dziwie - gość nic nie nawija od lat, więc niby skąd mieliby go znać, skoro dawno się nie wyświetlił? Może słyszeli kiedyś nazwę, cokolwiek, ale raczej nie uważam, że każdy kto zaczyna słuchać rapu odsłuchuje stare rzeczy - raczej w to nie wierze i szczerze mowiac, nie wymagam.
ksiazenieporzadek

to skoro nie wymagasz to czemu piszesz, że osoby nieznające smarka to
ether pisze: 05 maja 2021, 18:32 Bo to chuj a nie sluchacze rapu.
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

oyche pisze: 05 maja 2021, 18:37 no tak jest

Obrazek

Otoz to
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
ether

MalinowyJogurt pisze: 05 maja 2021, 18:37 Gdzie ja napisałem, że mieliby kompletnie go nie kojarzyć? OG napisał, że jak ktoś NIE siedzi mocno w rapie to go nie zna i ja to podbijam.
Ok, widocznie inaczej to zrozumialem. Myslalem, że bardziej w stylu - Smark znany tylko w kręgu swoich fanow i na slizgu. A jednak to, że pojawial sie na tak duzych wydawnictwach to najlepszy argument. A te plyty dolatywały daleko, więc raczej unikałbym stwierdzeń, że Smarki to cos totalnie niszowego etc. Jak wyszedł ten numer, co Quebo niego pożyczył, to liczby pokazały, że zainteresowanie jest i to kurwa duze.

Dodano po 1 minucie 51 sekundach:
oyche pisze: 05 maja 2021, 18:37 no tak jest

Obrazek

Teraz mają prawo go nie znać, bo to naturalne. Jeszcze rok temu nie znali też Eisa. I co? Eis też był jakąś kompletną niszą, czymś dla tylko wczutego grona? No dziwne to okreslenie.
ksiazenieporzadek

takie zainteresowanie, że na yt jest 3 od końca pod względem wyświetleń z tej płyty, przecież ten kawałek ludziom przeleciał tylko dlatego że słuchali płyty quebonafide i tyle
ODPOWIEDZ