Kabe - Albinos EP (2020)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

moxxi

Re: Kabe - Albinos EP (2020)

Post autor: moxxi »

Zawsze może nawinąć po francusku to nikt się nie skapnie :twisted: Ale już rozumiem o co chodzi, wielkie 5 dla Ciebie
Biorę pałe i załatwiam nocą sprawe
kshaq pisze: 26 paź 2020, 19:53 Jeżeli te kilka straconych lat było potrzebne, żeby młodzi w tym kraju zaczęli walczyć o swoją wolność, to I ain't even mad.
Awatar użytkownika
sugarhill_notausgang

Post autor: sugarhill_notausgang »

Ej no dobra, stwierdziłem, że bez tego kolesia singiel Płomienia Popiół by był chujowy a z tym gosciem to jest dobry singiel wiec sprawdzę te epkę, chociaż słyszałem jakieś skiety klapki i to była lekka żenka jednak
Awatar użytkownika
Marker

Post autor: Marker »

znalazłem coś takiego
Spoiler
Obrazek

[mention]oldschool[/mention] był belmondo i tak można w nieskonczoność, ludzie muszą się nauczyć ze to podmioty liryczne mówią w utworach rapowych i już dawna to co jest rapowane nie ma przełożenia na rzeczywistośc 1:1, prawda jest taka, że możesz sobie rapować co chcesz a w życiu być kimkolwiek innym i nie widze w tym nic złego. wiec ta wypowiedz była najgorsza bo ludzie dalej beda szukac potwierdzen zwrotek w prawdziwych zyciach
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

sugarhill_notausgang pisze: 30 sty 2020, 20:54 Ej no dobra, stwierdziłem, że bez tego kolesia singiel Płomienia Popiół by był chujowy a z tym gosciem to jest dobry singiel wiec sprawdzę te epkę, chociaż słyszałem jakieś skiety klapki i to była lekka żenka jednak
To akurat jedyny taki kawałek na płycie. Oprócz tego jest jeszcze linijka "rzygam tym życiem #bonusbgc" (z pamięci piszę), a poza tym myślę, że nie ma się czego bać i sprawdzaj śmiało, bo to elegancka EPka.

A co do tej wypowiedzi, to był taki jeden, co sam się tak powyjaśniał, że jest cieniem samego siebie.
Spoiler
Obrazek
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
Jaayu

Post autor: Jaayu »

Akurat z Malikiem mało trafiony przykład imo, bo jemu to nie zniszczyło kariery, a wręcz spłynęło po nim (mimo takich jaj jak np. dziara teddy boys co potem teledysk zmienial)
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

ten dodatkowy mixtape strasznie słaby, zaczął się nawet obiecująco, ale z każdym kolejnym numerem (tj przede wszystkim każdą kolejną zwrotką tego dramatycznego traumatika) miałem tego dość
Awatar użytkownika
PSZ

Post autor: PSZ »

ten dodatkowy mikstejp to jeden utwór przecież, wszystko tak samo chujowe i nudne
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Podbijam opinię o tym dodatkowym mixtape. Jakoś podświadomie go chyba omijałem, teraz słucham no i jak na Kabe to jest tragedia. W najlepszych punktach ten materiał jest co najwyżej przeciętny, a przez większość czasu po prostu chujowy. Trochę mi ta sytuacja przypomina Belmondo x GSP, z tym, że Traumatik jest jeszcze bardziej wkurwiający i GSP jest chociaż charyzmatyczny. Zastanawiałem się co to za praktyka 16 bonusowych numerów do krótkiej EPki, ale już wiem, jaki był powód.

Jeśli jeszcze nie słuchaliście, to naprawdę nie psujcie sobie wrażenia po Albinosie.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
instinkt
Moderator

Post autor: instinkt »

oprócz T&G i Albinosa to nie ma za bardzo czego słuchać tutaj
szkoda, bo liczyłem na dużo więcej z jego strony

i nie rozumiem też troche tego pierdolenia że ma czas bo to nie piłka nożna - wszyscy dobrze wiemy że 99% raperów zamiast się rozwijać to się zwija jak tylko zaczyna im się lepiej żyć i ich kutas zaczyna być lizany ze wszystkich stron, miejmy nadzieje że ten typ będzie w tym 1%
Awatar użytkownika
Wtn

Post autor: Wtn »

a ja będę bronił tego gościa i tej epki bo po prostu z każdej strony jest mocna,bity,fajne linijki (wiadomo zdarza się kilka żenujących jak w skiety klapki) ale Kabe nadrabia to swoją charyzmą i świetnym flow
Awatar użytkownika
zemsta1kadluba

Post autor: zemsta1kadluba »

Co wy gadacie, przecież skiety klapki to benger, refren taki sam głupiotki jak tysiące innych u zagranicznych raperów, ale zwracacie większą uwagę bo jest po polsku, za to zwrota Kabe tam i jego flow to mistrzostwo
mołpy są kozackie
Awatar użytkownika
Jiigsi
good kid

Post autor: Jiigsi »

No skiety klapki bangla tak jak trzeba
last.fm

She gon' make me feel nice, jiggy jiggy on deck
I got bare gyal 'round, jiggy jiggy on deck
Awatar użytkownika
Wtn

Post autor: Wtn »

Znaczy mi się też podoba,co nie znaczy że jest parę przypałowych linijek
Awatar użytkownika
zemsta1kadluba

Post autor: zemsta1kadluba »

Cały numer jest przypałowy, ale ja do tego podchodzę jak do jakichś wersów Kaza o gównie, nie wczuwam sie tylko bk
mołpy są kozackie
Awatar użytkownika
kapec

Post autor: kapec »

DeDoK

Post autor: DeDoK »

Awatar użytkownika
KillerCroc

Post autor: KillerCroc »

Nie siadła mi kompletnie ta płyta, długa droga jeszcze przed nim bo jakiś tam potencjał ma ale sugerowałbym mu porzucenie wizerunku francuskiego badboya w Polsce bo moim zdaniem to się nie sprawdzi na dłuższą metę. Ktoś zauważył w temacie Belmondziaka że on się wydaje być takim fejkiem, ja się nie zgodzę do końca, faktycznie momentami w wywiadach brzmi jak taki ziomek co na spotify przewertował polską playlistę francuskiego hip-hopu ale kipi z niego zajawa mimo wszystko. Jak do tej pory to najlepszym elementem jego kariery był feat u Majora :dunno:
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
Awatar użytkownika
Tracz
Zbanowany

Post autor: Tracz »

Ej ludzie nie macie wrażenia że Kabe ma barwę głosu zbliżoną do Franka Oceana? Odpalcie numer Nights,
#BOR4LIFE
ODPOWIEDZ