PRO8L3M

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
KillerCroc

Re: PRO8L3M

Post autor: KillerCroc »

Bez kitu, serio niektórych dziwi ta cena za czapkę skoro wszystkie marki streetwearowe obracają się w okolicach tych samych kwot? :lol:
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
Awatar użytkownika
Bolo

Post autor: Bolo »

Ja osobiście np nie wiedziałem ze Problem to marka streetwearowa, myślałem ze to skład rapowy który sprzedaje również ciuchy fanom. I dla mnie jest różnica między marżą a próba wycisniecia ile się da hajsu z głąbów którzy kupią czapkę warta 40 dychy za 120. Chociaż cofam, zajebisty biznesplan żeby cisnąć hajs, szanuje.
Wygrzeszam Cię, mordzia.
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

przede wszystkim nie wiadomo kurwa, czy to jest z wełny czy z bawełny, a to jednak troszkę różnica
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
LuckyStrike

Post autor: LuckyStrike »

Bolo pisze: 17 gru 2019, 10:28 Ja osobiście np nie wiedziałem ze Problem to marka streetwearowa, myślałem ze to skład rapowy który sprzedaje również ciuchy fanom. I dla mnie jest różnica między marżą a próba wycisniecia ile się da hajsu z głąbów którzy kupią czapkę warta 40 dychy za 120. Chociaż cofam, zajebisty biznesplan żeby cisnąć hajs, szanuje.
Przecież ceny są dobrze dostosowane, skoro z 45 produktów tylko 3 są nadal dostępne. Ze stokiem raczej na pewno nie zostaną, nawet szkoda, że nie wyprodukowali trochę wyższych wolumenów, sam bym coś powinął. Jak dla mnie propsy dla chłopaków, popyt jest, więc to wykorzystują.
wst

Post autor: wst »

Bolo pisze: 17 gru 2019, 10:28 Ja osobiście np nie wiedziałem ze Problem to marka streetwearowa, myślałem ze to skład rapowy który sprzedaje również ciuchy fanom. I dla mnie jest różnica między marżą a próba wycisniecia ile się da hajsu z głąbów którzy kupią czapkę warta 40 dychy za 120. Chociaż cofam, zajebisty biznesplan żeby cisnąć hajs, szanuje.
2020 rok i zdziwienie, że wykonawcy muzyczni zarabiają na merchu
Johnny

Post autor: Johnny »

Skumajcie ze nie chodzi o to na co jednego z drugim stać, tylko na jawne dojenie swoich fanów (chociaż trudno wierzyć ze oni o nich myślą jeszcze jak o fanach).
Za moment zaczną cdki sprzedawać po 90pln i tez będziecie się cieszyć, ze no niech sobie zarobią przecież?
Trochę rozsądku. Cieszę się [mention]Bolo[/mention] ze niektórzy tu jeszcze trochę myślą.
Awatar użytkownika
Bolo

2020 i kupowanie dalej ciuchów overpriced bo logo przyszyte na szmacie wartej 1/4. :dunno: Myślałem ze to czas oświecenia i informacji
Wygrzeszam Cię, mordzia.
Awatar użytkownika
sugarhill_notausgang

Post autor: sugarhill_notausgang »

120 zł za czapkę to dużo i ja bym nie kupił. Ale gdzie jest tu "jawne dojenie" swoich fanów to nie rozumiem. Chyba, że sprzedaż drogiego merchu zawsze nazywamy "dojeniem" a podawanie na stronie wysokich cen "jawnością" - trudno, żeby ceny były niejawne ;-)
Czapka zimowa PRO8L3M Karachi.
100% bawełna merino. Żakardowa naszywka logo Karachi.
120PLN
Wyprzedane
Jest popyt - jest podaż. Jakby zawołali 200 zł za tę czapkę, bo tam jest naszyte ich logo, a ludzie by kupili za 200 zł - no to fajnie. Chcą mieć czapkę z logo ulubionego zespołu i mogą sobie ją kupić. Nie muszą. Produkty są wyprzedane i to kończy temat rozkminiania czy cena była za wysoka, czy nie. Nie była.

Możemy dyskutować o "fanbase" Problemu i rozkminiać jakie ten "fasebase" nosi marki na sobie i ile ma pieniędzy i czy własnych, czy od starych - ale serio, są na topie i chcą wycisnąć górę hajsu, to nie jest nic nowego ani odrażającego. Poszlibyście na koncert zagranicznej gwiazdy i byście zobaczyli ceny za merch w sklepiku koncertowym, zwykłe t-shirty za 60 dolarów albo "przypinki" wielkości 2x2 cm za 10 $ na nikim nie robią wrażenia.
Awatar użytkownika
Bunnymen77

Post autor: Bunnymen77 »

Nie mam czapki z bawełny merino, ale mam koszulki z wełny merino od Brubecka i mimo wysokiej ceny (johhny by się popłakał bardziej niż przy czapce) jestem nadzwyczajnie zadowolony i kupię kolejne. A koszulka gładka, bez logo.

W ogole, prawie 2020 rok, ludzie są w szoku ze za logo na produkcie się dopłaca
Awatar użytkownika
KillerCroc

Post autor: KillerCroc »

Ale nie nazywam ich marką streetwearową tylko próbuje przekazać że kierują swój produkt do grupy odbiorców która go z tym rynkiem streetwearowym porówna i na nich taka cena nie robi wrażenia :dunno:

Ja nie kupię bo nie widzę sensu posiadania takiej czapki ale najwidoczniej skoro jest wyprzedana to dużo osób chciało ją mieć. I w dalszym ciągu nie nazwałbym tego skokiem na kasę, zrobili sobie analizę rynku, popatrzyli w czym się bujają ich słuchacze, policzyli ile mogą okroić najwięcej i sprzedają za tyle. Umówmy się, każdy sprzedaje swoje produkty tak żeby na nich zarobić jak najwięcej, to nie jest akcja DIY gdzie wyślą logo i róbcie sobie tylko normalny produkt zrobiony w celach zarobkowych i daleko temu do skoku na kasę albo wyzysku na biednych fanach. Cena w porównaniu do podobnych produktów dla podobnej grupy odbiorców jest taka sama więc gdzie tutaj to dojenie baranów/bananów?
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
frontkick

Post autor: frontkick »

Koledzy to chyba najchętniej narzuciliby jakiś odgórny limit za ile raperowi wypada sprzedawać swoje koszulki i czapeczki bo to przecież tylko merch rapowy, nwm czemu jeszcze nikt Sokoła nie przytoczył. Mogliby rzucić 50 czapek po 1000 zł i chuj wam do tego chyba, zupełnie nie rozumiem jak można tak marudzić że za drogo i p o w i n n o być taniej
Awatar użytkownika
Jasek

Post autor: Jasek »

Jak cena za droga to nie kupuj, albo kupi ktos inny i panu raperowi sie oplaca, albo nie kupi nikt i bedzie musial obnizyc cene. Proste
cztery żubry i dwie kurwy
Awatar użytkownika
Bolo

No ale jak borygo wydaje płytę to beka z preorderu to spoko ale jak problem opierdala xhujowa czapkę za 120zl to prawilnie. Czy ta różnica polega na tył ze borixona nie lubi się ogólnie to można go cisnąć a raper problem jest szanowany wiec spoko ruch niech zarabiają hajs?
Wygrzeszam Cię, mordzia.
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

Ale wy macie ból że coś kosztuje wiecej niż powinno :lol:
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Awatar użytkownika
Bolo

Nie nazwałbym tego bólem dupy tylko luźnym przemyśleniem :dunno:
Wygrzeszam Cię, mordzia.
Awatar użytkownika
mlodyperkez

Post autor: mlodyperkez »

kupilem koszulke problemu za 120zl, wystawiam soon na allegro i jesli ojebie sie za 4 stowki (aktualnie na allegro sa tylko 2 na sprzedaz w cenach 250-400) to niech blogoslawiony bedzie fanbejs problemu.
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

śledzę ten temat, ale jakoś przeoczyłem info, że oskar każe każdemu zamówić czapkę, bo inaczej zabije, bolo możesz podlinkować? sprawa oczywiście skandaliczna I podbijam oburzonych
słyszałem wiele głosów, śmiech i płacz
poznałem wiele osób, których nie chcę znać
wst

Post autor: wst »

Johnny pisze: 17 gru 2019, 11:07 Skumajcie ze nie chodzi o to na co jednego z drugim stać, tylko na jawne dojenie swoich fanów (chociaż trudno wierzyć ze oni o nich myślą jeszcze jak o fanach).
Za moment zaczną cdki sprzedawać po 90pln i tez będziecie się cieszyć, ze no niech sobie zarobią przecież?
Trochę rozsądku. Cieszę się [mention]Bolo[/mention] ze niektórzy tu jeszcze trochę myślą.
Gościu ale od kiedy sprzedaż merchu to dojenie fanów i kto decyduje od jakiej kwoty zaczyna się "dojenie"?
Bo używanie tego w kontekście czapki, która kosztuje tyle co randomowa czapka jakiejkolwiek marki to jest turbo beka.
Awatar użytkownika
Bunnymen77

Post autor: Bunnymen77 »

Bolo pisze: 17 gru 2019, 16:44 Borixona nie lubi się ogólnie to można go cisnąć
Sam wcześniej napisałeś, że beka z tego preorderu i to jest kluczowa różnica, beka =/= ciśnięciu. Wyglupili sie z preorderem w cenie 150 zł za chujowe dodatki i album, który niemal w całości jest znany, ale nikt chyba nie ciśnął, że to skok na kase i jebał muzyków, że sprzedają muzykę.
Awatar użytkownika
sugarhill_notausgang

Post autor: sugarhill_notausgang »

Bolo pisze: 17 gru 2019, 16:44Czy ta różnica polega na tył ze borixona nie lubi się ogólnie to można go cisnąć a raper problem jest szanowany wiec spoko ruch niech zarabiają hajs?
Borixona się ogólnie nie lubi? :dunno: Ktoś go cisnął w temacie o chillwagonie? Skąd to porównanie? Spoko ruchy robią i Brx i Problem, niech zarabiają hajs na zdrowie.
ODPOWIEDZ