JWP/BC - Koledzy (2020)
Re: JWP/BC - Koledzy (2020)
Nie ma osobnego tematu Kosiego ani JWP, więc niech będzie, że wrzucę tutaj:
DOBRANOC - KOSI IS.OK & BASS JAN OTHER:
Trochę taka Hewra
DOBRANOC - KOSI IS.OK & BASS JAN OTHER:
Trochę taka Hewra
Solo w takim stylu to by było coś.
- sugarhill_notausgang
Jak już mi się znudziło "Bez muzyki" wałkować to numer solo Kosiego "Backstage" tak mi siadł, że wałkowałem na repeacie.
"Poproszę setę i jeszcze setę na deser./ Potem repetę i lecę, bo gdzieś mnie niesie"
Ogólnie osłuchałem się z płytą i mimo jej długości dobrze siada w całości/ yo. 8,5/10 daję i jeste fanem tej ekipy
"Poproszę setę i jeszcze setę na deser./ Potem repetę i lecę, bo gdzieś mnie niesie"
Ogólnie osłuchałem się z płytą i mimo jej długości dobrze siada w całości/ yo. 8,5/10 daję i jeste fanem tej ekipy
Wniebowzięci 1973Rozpierdalator pisze: ↑10 lip 2020, 10:29 Ej a ja mam takie pytanie: z jakiego filmu jest fragment na końcu A Nie Mówiłem na płycie? Weź ty te pieniądze do jasnej cholery...
- scam_sakawa
Zgadzam się z całym postem, wymienione oba wałki imo najlepsze na płycie, a JWP/BC czysty hyphapsugarhill_notausgang pisze: ↑31 lip 2020, 11:07 Jak już mi się znudziło "Bez muzyki" wałkować to numer solo Kosiego "Backstage" tak mi siadł, że wałkowałem na repeacie.
"Poproszę setę i jeszcze setę na deser./ Potem repetę i lecę, bo gdzieś mnie niesie"![]()
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Na spotku włączyło mi sie bez muzyki ja pierdole siwers mistrzostwo
#freefromage
GVMBLER
GVMBLER
- Bryx Fenrir
Swietna płyta. Łajzol długo tutaj pięknie prowadził te płyte, ale zwrotka Ero we 'Właśnie Taki' to arcydzieło totalne. Ogólnie bity tutaj typowe dla JWP, ale to jest nadal klimat, który długo jest niezapomniany, bardzo ta płyta była dobra, i pod względem tekstowym i muzycznym. Jedna z lepszych produkcji w tym roku na ten moment
- przedszkolanek
JWPBC - Niewielki Gatsby (Psychopads Remix)
Spoiler
Nie wiem czemu dopiero teraz sprawdziłem tą płytę, bardzo dobry poziom.
Nie mogę się przekonać do Ero i mi przeszkadza, ale Łajzol/Siwers/Kosi w większości dostarczają doskonale, "A nie mówiłem" to jest przezajebisty singiel.
Nie mogę się przekonać do Ero i mi przeszkadza, ale Łajzol/Siwers/Kosi w większości dostarczają doskonale, "A nie mówiłem" to jest przezajebisty singiel.
do A nie mówiłem regularnie wracam, refren na stadiony
- sugarhill_notausgang
Ja nie mogę już go słuchać
Jak wyszedł jako singiel to przesłuchałem z 30 razy, jak wyszła płyta to jeszcze z 20, aż mi się przejadł totalnie. Singiel forteca nie ma co gadać . Zajebisty ten
Dodano po 6 godzinach 11 minutach 25 sekundach:
Dobra myliłem się, pół godziny temu wylosowało się "A nie mówiłem " w furze i dalej siedzi
, lepszy, niż oryginał
Dodano po 6 godzinach 11 minutach 25 sekundach:
Dobra myliłem się, pół godziny temu wylosowało się "A nie mówiłem " w furze i dalej siedzi
- Rozpierdalator
Mi po czasie najbardziej siada Wszyscy chcą się bawić. Poza klipem to kawałek jest 10/10
Szkoda by było, ale jak solowo nadal będą działać, to tragedii nie ma. Jak kończą, to mam nadzieję, że jakimś albumem.
- OmarStooleyman
To chyba powoli widać po co raz zuchwalszych poczynaniach solowych wszystkich członków. Zresztą to już stare byki i daje się we znaki fakt, że charaktery i stylistyka też im się rozchodzą.
imo dobry moment, nagrali masę dobrych rzeczy, niczym się nie splamili, trudno też żeby jako JWP zrobili jeszcze cokolwiek przełomowego/wspięli się na jakiś wyższy artystycznie level jako kolektyw. a przecież widać jak na dłoni, że jest rozjazd w fascynacjach, co innego Eros, co innego Siwers, a Kosi i Łajzol jeszcze inna jazda. no i gitówa, taka kolej rzeczy, niech się realizują solowo, a może jak zatęsknią, to siękną raz na jakiś czas wspólnym bengerkiem i wszyscy będą happy.
osobiście najchętniej będę obserwował i śledził solowe poczynania Kosiego, Łajzola oraz projektu Jetlagz.
osobiście najchętniej będę obserwował i śledził solowe poczynania Kosiego, Łajzola oraz projektu Jetlagz.
@clockers w punkt. Ero też ma fajną niszę i robi niezłe jak na truskul cyfry. Spokojnie da sobie radę, bo ma "wypracowany" elektorat
Siwers chyba najmniej spektakularnie dotychczas, ale on jest świetnym producentem i chętnie bym usłyszał od niego np producencką z fajnymi featami z obu stron sceny.
Siwers chyba najmniej spektakularnie dotychczas, ale on jest świetnym producentem i chętnie bym usłyszał od niego np producencką z fajnymi featami z obu stron sceny.
jeśli to prawda to szkoda, od rozpadu Rap Addix JWP/BC to jedyna funckjonująca grupa której chce się słuchać w polskim hh
Powrót do tego dzieła. Bez muzyki, Siwers