Taco Hemingway - Pocztówka z WWA, Lato '19 (2019)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
przedszkolanek

Re: Taco Hemingway - Pocztówka z WWA, Lato '19 (2019)

Post autor: przedszkolanek »

jajca święte słowa, ja bym dodał od siebie jeszcze kategorię "inteligentnego flow" (co to znaczy - nie wiem), które wprowadziły jego fanki po umowie zdaje się, jego słuchacz nie tylko potrzebuje jego płyt, żeby powiedzieć, że to jej "inteligentna muzyka", a nie to co jakiś tam pop
Jose pisze: 29 lip 2019, 13:06 To że "Trójkąt warszawski" tak wypalił to jednak szok, tak z perspektywy czasu.
Z dwa lata temu wróciłem do jego pierwszych epek (pierwszy raz od premiery) i aż się przestraszyłem, że dawałem temu propsy (zwłaszcza trójkątowi), to jest materiał zły pod każdym względem, choć w sumie w odróżnieniu od jego późniejszych materiałów miało jakiś vibe. Czemu to propsowałem nie wiem, chyba uwiódł mnie format spójnego fabularnie audiobooka ze ścieżką dźwiękową.
hardy pisze: 29 lip 2019, 12:55do tego dawna (obecna?) wada wymowy
Nie słyszałem nigdy Fifiego poza płytami, ale nie wiem czy to jest wada wymowy. Nie zdziwiłbym się, gdyby on po prostu tak mówił po polsku, on przecież nie spełnia wszystkich kryteriów native speakera
Denar

Post autor: Denar »

Najbardziej liczę na to że ta Iga Lis się nim znudzi, da mu kopa w dupę tak by Taco wpadł w załamkę po rozstaniu i wtedy napisał nowy materiał (casus Kękę wróć do chlania) . Wtedy mógłby udowodnić krytykom swój talent albo nagrać nową "Muzykę Emocjonalną", bo naprawdę zastanawiam się o czym on jeszcze może aktualnie nagrać płytę bez jakiejś tragedii życiowej lub dłuższej przerwy.
Z drugiej strony, ma już 29 na karku, młodszy nie będzie i wykorzystuje swoje 5 minut. Osiągnął szczyt i wyżej nie wejdzie bo nie jest już tak przebojowy jak młodsi koledzy którzy kręcą lepsze wyniki wyświetleniowe (Bedoes, Igi, Schafter itp.)
Za 5-10 lat widzę go w w podobnym miejscu w którym jest aktualnie Miuosh, może jakiś "Trójkąt Warszawski" z orkiestrą czy coś.
Przy takim hajsie jaki on zarabia to spokojnie mógłby zrobić płytę co rozmachem przebiłaby "Egzotykę" ale czy chcemy oglądać w teledysku jak "bierze taksówkę bo chce przejechać na drugą stronę mostu" albo jak "otwiera prosecco ze swoim kolegą" :dunno:
Iga liczę na ciebie :oops:
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

Denar pisze: 29 lip 2019, 16:14 nie jest już tak przebojowy jak młodsi koledzy którzy kręcą lepsze wyniki wyświetleniowe (Bedoes, Igi, Schafter itp.)
Wymieniona trójka nie ma podjazdu do Taco jeśli zakładamy, że wyświetlenia to też odtworzenia na streamingach. Jeśli zamykamy się jedynie do klipów, to i tak 'szybkościowo' w nabiciu miliona wypada od Schaftera i Bediego lepiej.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
hardy

Post autor: hardy »

Nie no, on ma tylko 29 lat. Przy tym poziomie świadomości co do wizerunku i wyglądu, to młodość może jeszcze zachować spokojnie do 40-ki, a jak i młodość zewnętrzną będzie miał to i hype się utrzyma. Zobaczcie na Sokoła, typo '77 rocznik ale wygląda zajebiście, fryzura, normalna waga, strój i piękna kobieta u boku i zrobił właśnie podwójną platynę, a zobaczcie jaki był zapuszczony jeszcze w 2012 roku, gruby dres. Spójrzcie też na 40-latków którzy nie nadążyli za czasami, jak Eldoka który wygląda jak dziadek, czy Vienio przypominający żula.

W takim typie rapu jaki robi Taco, to spokojnie jeszcze dekada grania i zachowa świeżość normalnie. W sumie dobrze, że się raperom coś w głowach pozmieniało pod tym względem.
Awatar użytkownika
jogi

Post autor: jogi »

Podbijam hardyego. Jak Taco nie dopuści do tego żeby wyglądać jak nastoletni żul z awatara hardyego to wróżę mu pasmo nieustajacych sukcesow. Napewno w muzyce sukces od tego zależy.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
Awatar użytkownika
Bolo

Post autor: Bolo »

Nigdy nie słuchałem Taco bo go po prostu nie lubiłem. Tą płytę przesłuchałem mniejwiecej całą i rozumiem ten fenomen. Taco nawija prosto technicznie, nie mówię o składaniu rymów tylko o samym rapowaniu, do tego dochodza takie "rasmentalismowe" bity (nowy rasmentalism ofc) i ładny chłopiec z niego, do tego dochodza teksty z którymi mieszczuchy, takie powiedzmy bardziej inteligente niż głąby mogą się utożsamiać i mamy obraz rapera który potrafi trafić do szerokiego grona odbiorców. Jak leci w tle to brzmi tak popularnie i ładnie, dupeczki mogą go oglądać i się jarać jaki to jest inteligentny a w tekstach trafia się satyra dzisiejszego wielkomiejskiego życia i tak się kurwa robi jebane miliony na muzyce, tym bardziej że Tacos nie jest głupi i wie jak swoje zalety przekuć w pieniążki i sukcezz.
Wygrzeszam Cię, mordzia.
DeDoK

Post autor: DeDoK »

BTW. Według Geniusa na płycie są 2 bonus tracki w porównaniu do tego co można pobrać
Awatar użytkownika
FLoo

Post autor: FLoo »

Było mówione ze będą na fizyku a na feacie Travis
bsergio

Post autor: bsergio »

Leci nowy Future w aucie pięknie buja
radioaktywnyodpad

Post autor: radioaktywnyodpad »

Jak ja lubię jak ktoś pisze ze to rap dla tych i dla tych a ja znam ludzi którzy sluchaja rapu od wielu lat i jaraja się taco, on ma bardzo szeroki przekrój odbiorców
Słucham tylko polskiego rapu, jebią mnie wasze bożki ze Stanów.
Awatar użytkownika
Ezio_Wroclaw

Post autor: Ezio_Wroclaw »

Nudne to, czemu on nie wróci do storytellingow, czy raczej klimatu Marmuru, tam miał swój peak imho. Teraz takie radiowe popłuczyny, choć taki "Leci Nowy Future" bardzo przyjemne i jeszcze kilka podobnych ciekawostek da się odkryć.
Obrazek

Nulla è reale, tutto è lecito.
https://musicxperienceblog.blogspot.com/ - maja pisaninka.
RateYourMusic
Awatar użytkownika
kurator

Post autor: kurator »

Dość często sprawdzam liczbę słuchaczy Spotify w ciągu miesiąca (mam na tym punkcie fioła) i w Taco jest pierwszym, który przekroczył milion z kręgu polskich raperów. W ramach ciekawostki dodam, że Fryderyk Chopin na swoim profilu ma ponad 3,2 miliona słuchaczy, a TOP1 jest Ed Sheeran - blisko 73 miliony :D
Awatar użytkownika
40 minut easy

Post autor: 40 minut easy »

świetna płyta taco, coś pięknego. <3 bez sensu pezet na tej płycie, za to dawid jak zwykle rewelacja.
DeDoK

Post autor: DeDoK »

FLoo pisze: 29 lip 2019, 22:23 Było mówione ze będą na fizyku a na feacie Travis
i jak tam Travis? :joint:
Awatar użytkownika
FLoo

Post autor: FLoo »

A już wyszło?
Awatar użytkownika
suraks

Post autor: suraks »

travis kozak zwrota
Wonski

Post autor: Wonski »

Właśnie wyjąłem z paczkomatu, ale w korpo nikt nie wie co to napęd cd. Obstawiam że zaraz po soundcloudzie będą hulać.

Co do płytki to wydana inaczej niż ostatnimi czasy u taco, opakowanie przypomina kształtem pocztówkę. Front jest jedną z pocztówek które znajdują się wewnątrz opakowania. Jedyna wzmianka nt. wersji limitowanej zawarta była jedynie na folii, więc klasycznie jak to w asfalcie opakowanie to samo tylko płyta inna.
Spoiler
travis dobrze poleciał w sumie
Johnny

Post autor: Johnny »

Spoiler
Obrazek
Spoiler
Obrazek
Za cholerę nie będzie pasowało na żadną półkę
Awatar użytkownika
syrop klonowy

Post autor: syrop klonowy »

Dzięki za te fotki, ziom!
TYPIE KURWA ZROZUM TO ZE NIE JESTEM PEDAŁEM ZE ŚLIZGU JEB IE MNIE WASZE PSP I ZJEBANE FORUM EMA I SIE ODPIERDOL
ksxn

Post autor: ksxn »

słucham sobie tych dwóch bonusowych numerów z preorderu, wszystko pięknie, ale wiadomo jak te tracki się nazywają? na płycie mam ścieżka 12 i 13
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2020, 21:20 przez ksxn, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ